abonnement Unibet Coolblue
pi_137830922


Weer bezig geweest. Gisteren 5 pizza's gebakken. Gemiddeld zaten ze er zo'n anderhalf a 2 min in. Thermometer zakt altijd iets als ik de oven op laat, denk door de lucht instroom. Deurtje ervoor en dan klokt ie ong 420 graden.
  maandag 17 maart 2014 @ 09:16:49 #127
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_137831568
Vorige week heb ik weer pizza gebakken. Het ging best goed, blijkbaar heb ik het nog steeds in m'n handen. Voor het deeg heb ik het recept uit de OP gebruikt.
Alleen kan ik volgende keer beter wat eerder beginnen met het deeg, misschien dat het dan wat meer gerezen is. Ik dacht aan een dag van tevoren.
pi_138167925
Sinds een week of twee een houtoven in de tuin staan.



Sindsdien bezig geweest met deze topics doornemen, instoken en vandaag de eerste keer pizza gebakken met recept #1 uit de OP:


Pizza aan het bakken in de oven


Reeds aangebroken eindresultaat


Bubbeltjes in het deeg


Gekleurde onderkant

Voor de eerste keer bakken waren we zeer tevreden, bodem was krokant en de topping was gaar. De eerste was de saus wat flauw en zat er te weinig kaas op. De laatste was een stuk beter alleen net een klein stukje in de kooltjes gelegen.

Ik kan nog een goeie tip gebruiken voor het inschieten van de pizza in de oven, nu in één beweging geprobeerd maar dan wil de topping als eerste op de steen liggen voordat de bodem er is :) Gedaan met een pizzaplank van berken triplex, uiteraard met bloem er op.

Iedereen bedankt voor het delen van de tips en ervaringen, ik heb een hoop geleerd uit dit topic.
pi_138171875
Ik wil ook een tuin. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_138184432
Ipv bloem op je schieter moet je maismeel/polenta oid gebruiken, bloem wordt opgenomen door je deeg dus dat gaat plakken.
  woensdag 26 maart 2014 @ 18:36:05 #131
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138199563
ik heb hier in de supermarkt naar maismeel gezocht maar ...
Waar haal je het best de juiste type bloem en polenta/maismeel

Monk waar heb je die oven gekocht.
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator woensdag 26 maart 2014 @ 18:56:33 #132
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138200185
Durum griesmeel werkt ook prima.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 26 maart 2014 @ 19:29:02 #133
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138201491
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 18:56 schreef djkoelkast het volgende:
Durum griesmeel werkt ook prima.
behalve bloem en tarwemeel is hier geloof ik niks
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator woensdag 26 maart 2014 @ 19:43:35 #134
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138202134
Het is online te bestellen eventueel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138202370
Een vraagje aan MaximusTG (of wie er ook wat over kan zeggen, uiteraard):

Kort geleden ben ik ook begonnen met maken van pizza's en heb, na eerst wat geklooid te hebben met de "normale" oven, zo'n Ferrari Napoli gekocht. Via Google vond ik vervolgens dit forum en heb mij meteen geregistreerd bij FOK. Zie dat ik nu heel wat te lezen heb, aangezien dit inmiddels al #19 is en elke discussie weer aardig wat pagina's is. Ik moet daar nog mee beginnen, dus sorry als dit al eens behandeld is. Dit is meteen mijn eerste post hier.

Nu mijn vraag: Ik had het idee dat mijn Napoli niet warm genoeg wordt. Het duurt zo'n 7 - 8 minuten, en niet 5, en zelfs op stand 3 - 3 1/2 tot mijn pizza er een beetje goed uitziet. Ik heb toen de importeur gemaild en die antwoordde dat de nieuwere ovens 2 thermostaten hebben en dat hij eerst snel naar 450 C verwarmde en dan weer afkoelde naar 300 C. Hij adviseerde om maar kort voor te verwarmen, omdat de oven anders weer zou gaan afkoelen, en om tussendoor het deksel open te laten staan.

Via mijn Google zoeken zag ik al een post hier staan dat je de thermostaat kunt omzeilen d.m.v. een ventilator. Zoiets had ik ook al zien staan op een ander forum. Ik heb dat zelf inmiddels ook geprobeerd maar bij mij lukt het niet. Ook met een ventilator schakelt de oven bij mij na een bepaalde tijd uit, d.w.z. het lampje gaat toch uit.

Wat zou ik dan verkeerd doen ? En wat voor ventilator gebruik jij en hoe heb je hem gericht staan ?
  woensdag 26 maart 2014 @ 20:58:37 #136
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138205771
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
Het is online te bestellen eventueel.
Ben ik aan het kijken, zit er gewoon een molen met winkel op 12 minuten rijden...
Daar maar eens langs dan!
Drop you like an ill, bad habit
  woensdag 26 maart 2014 @ 21:02:53 #137
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138206034
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 19:48 schreef Birdiemyparrot het volgende:
Een vraagje aan MaximusTG (of wie er ook wat over kan zeggen, uiteraard):

...

Via mijn Google zoeken zag ik al een post hier staan dat je de thermostaat kunt omzeilen d.m.v. een ventilator. Zoiets had ik ook al zien staan op een ander forum. Ik heb dat zelf inmiddels ook geprobeerd maar bij mij lukt het niet. Ook met een ventilator schakelt de oven bij mij na een bepaalde tijd uit, d.w.z. het lampje gaat toch uit.

Wat zou ik dan verkeerd doen ? En wat voor ventilator gebruik jij en hoe heb je hem gericht staan ?
Volgens mij kan ik me inderdaad herinneren dat Maximus een mod voor zijn (bestron) geloof ik had.
Ik heb zelf nog een oud type bestron, en ik verwarm altijd voor op standje 2 en dan gaat de pizza erin
op standje 3. De truuk is eigenlijk dat je moet zorgen dat het bovenste verwarmingselement voluit gaat, en dat de steen licht is afgekoeld (anders wordt de bodem zwart)

Dit is hoe ik ermee werk, mocht het handiger kunnen hou ik me altijd aanbevolen voor tips.
Drop you like an ill, bad habit
pi_138214013
Het is me dan eindelijk gelukt om 'm luchtig, krokant én lekker te maken! Bodem was ook superrrrr!



Nu heb ik de smaak te pakken :9~
pi_138217535
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 18:36 schreef pmponer het volgende:
ik heb hier in de supermarkt naar maismeel gezocht maar ...
Waar haal je het best de juiste type bloem en polenta/maismeel

Monk waar heb je die oven gekocht.
http://www.bonnewits.nl/a(...)/pizza-houtoven.html

Prijs is ex btw wel.
pi_138747444
Waar kan ik goedkoop een chamotte steen kopen online? Ze zijn minimaal 25¤ inclusief verzendkosten en volgens mij is er nergens in de buurt van Leeuwarden een winkel die ze verkoopt.
pi_138749098
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 22:52 schreef drahcir058 het volgende:
Waar kan ik goedkoop een chamotte steen kopen online? Ze zijn minimaal 25¤ inclusief verzendkosten en volgens mij is er nergens in de buurt van Leeuwarden een winkel die ze verkoopt.
Een van de goedkoopste is www.groenebouwmaterialen.nl
Maar de verzendkosten zijn bijna even hoog als de prijs van de steen.
Waarom ga je dan ook in zo'n uithoek van het land wonen :P
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 11 april 2014 @ 01:16:59 #142
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_138752434
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 18:44 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker :)
Zo zien die van mij er meestal ook uit. Ik doe geen moeite meer om ze mooi rond te krijgen :P .
Zolang het maar goed smaakt :) .
pi_138753572


Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
pi_138753587
En dan lees je even terug......
  vrijdag 11 april 2014 @ 11:36:28 #145
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138758308
Het lijkt wel of doeensgek geen schoorsteen heeft :o ! Klopt dit?
pi_138760157
Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Met/Zonder schoorsteen, verschillende maten etc. Volgens mij zijn het prima oventjes voor in de tuin voor particulier gebruik.
pi_138760734
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 12:33 schreef MonkNL het volgende:
Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Met/Zonder schoorsteen, verschillende maten etc. Volgens mij zijn het prima oventjes voor in de tuin voor particulier gebruik.
Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator vrijdag 11 april 2014 @ 13:35:23 #148
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138762212
Waar ik mee zit is dat je zo'n ding moet opstoken met hout, op temperatuur moet laten komen, je bent zo een uur of meer verder. Dan bak je in 10 minuten 2 pizza's en kan hij weer uit :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 11 april 2014 @ 13:47:52 #149
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138762664
Dan blijf je er 's avonds nog lekker omheen zitten met een biertje. Zal best wel lang warm blijven :p .
pi_138789258
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 12:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?
Dat zijn toch die platte domes? Zoiets als http://www.robuustwonen.nl/pizzaovenbasso.html ?

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 13:35 schreef djkoelkast het volgende:
Waar ik mee zit is dat je zo'n ding moet opstoken met hout, op temperatuur moet laten komen, je bent zo een uur of meer verder. Dan bak je in 10 minuten 2 pizza's en kan hij weer uit :P
Maak je overdag wat brooddeeg, bak je nog een vers brood die je na je pizza afbakt. Je kan er ook andere gerechten naast maken. Hele kippen, lasagna etc etc etc
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')