abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator vrijdag 7 maart 2014 @ 13:53:11 #105
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137482400
Volgens mij kan dat alleen door de bodem te grillen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137515975
Na bijna 1.5 maand heb ik een nieuwe Bestron gekregen! (had 'm pas 2 weken in gebruik).
Hij bleek niet meer te repareren en heb nu een nieuwe gehad, yay!

Deksel ging amper nog open....

Kan nu gelukkig weer pizza gaan maken!
  zaterdag 8 maart 2014 @ 20:24:13 #107
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137523543
Kun je deeg beter na of voor het rijzen de vriezer in doen? Of misschien na de eerste keer rijzen?
Heb dit keer maar 2Kg deeg gemaakt. Altijd maar net genoeg en wou nu eens een pizza over houden. En een bolletje in de vriezer.
  Moderator zaterdag 8 maart 2014 @ 20:51:09 #108
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137524634
Na het rijzen, want het rijst eigenlijk niet meer nadat het de vriezer uit is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 8 maart 2014 @ 22:25:08 #109
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137528691
Kun je het deeg ook uitrollen en dan invriezen? Of kun je dat beter in bolletjes doen?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_137529481
Mijn zoektocht naar een pizzasteen loopt lekker... mank :P In mijn poging om niet een overpriced Jamie Olliver steen te nemen ben ik langs tuincentra gegaan, hadden ze daar exact dezelfde steen van een naamloos merkje voor de helft van de prijs alleen niet op voorraad. }:| Toen maar een aangrenzende bouwcentra binnen gelopen, op zoek naar een natuursteen die wel in de oven past. Hebben ze alleen 60x30 terwijl ik 30x30 nodig heb. :( Enkel de betontegel was 30x30 maar veels te lomp. Resultaat: nog niks fatsoenlijks in huis want natuursteen hadden ze ook in 20x20, maar met 40x20 steekt mijn geïmproviseerde steen als nog de oven uit, dus de klep kan niet dicht :+
mag het weten
  zaterdag 8 maart 2014 @ 22:49:51 #111
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137529805
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 20:51 schreef djkoelkast het volgende:
Na het rijzen, want het rijst eigenlijk niet meer nadat het de vriezer uit is.
Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.
pi_137530013
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 15:15 schreef djkoelkast het volgende:
Als er beestjes in zitten is het te oud :P
Meen je die :o!
pi_137530279
Pizza van afgelopen woensdag:


En twee pizza's van een tijdje terug.



Hij ligt aardig vol, maar je moest er 4 personen mee voeden :P Had er ook nog wat restjes uit de koelkast opgeflikkerd :') Die Broccoli was alleen niet heel lekker _O-
  † In Memoriam † zondag 9 maart 2014 @ 10:34:05 #114
91830 MaximusTG
pi_137538084
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 22:49 schreef Opblaaspop077 het volgende:

[..]

Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.
Is ook onzin hoor, gist gaat normaal gesproken niet (of iig niet allemaal) dood in de vriezer.
  Moderator zondag 9 maart 2014 @ 10:54:06 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137538464
Dat heb ik ook nooit gezegd, maar deeg rijst veel minder goed nadat het ingevroren is geweest, dus liever na dan voor het rijzen invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 9 maart 2014 @ 12:03:06 #116
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137539953
Achja. Komt wel goed.
pi_137629258
Afgelopen weekend toch maar overstag gegaan en een steenoven voor in de tuin gekocht. Ik wilde eigenlijk liever geen dome vormige oven en kwam al snel bij een roestvrij stalen versie uit.



Was eerst wat sceptisch over deze over maar na het lezen van wat reviews en een ervaring op: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=22949.0 toch maar besloten om voor deze over te gaan.

Gisteren ingestookt en vandaag tot 400 graden weten te stoken. Moet nog wel ff oefenen met het op temperatuur houden met de hoeveelheid hout, maar voor een eerste poging moet ik zeggen dat de pizza die eruit kwam echt heerlijk was.



Foto zat de pizza er 2 min in. Heb er overigens ook nog een schaal lasagna in gezet, die binnen 20 min klaar was.

Laat de zomer maar komen! :P
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 20:06:07 #118
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137629448
Wat heeft dit monster je gekost? :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137629892
600 euro incl btw. voor de oven, vuur/hout houder, pizza schep en een grote ovenschaal. Heb nog een hoop steigerhout liggen, dus ga daarmee een verrijdbaar meubel in elkaar timmeren. Voordeel van dit ding is dat hij maar 55 kilo weegt en dus vrij mobiel is itt de gemetselde domes. Denk wel dat de traditionele domes langer hun hitte vast houden door de dikke wanden. Maar voor mij voldoet dit prima. Pizza was echt heerlijk.. Mooie blaasjes in het deeg en een lichte rooksmaak.. Ik wil niet anders meer.. :P
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 20:25:02 #120
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137630374
Nu wil ik er ook een ;(
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 11 maart 2014 @ 20:25:32 #121
194233 Friday12
Originele kloon
pi_137630405
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 20:02 schreef MonkNL het volgende:
Afgelopen weekend toch maar overstag gegaan en een steenoven voor in de tuin gekocht. Ik wilde eigenlijk liever geen dome vormige oven en kwam al snel bij een roestvrij stalen versie uit.

[ afbeelding ]

Was eerst wat sceptisch over deze over maar na het lezen van wat reviews en een ervaring op: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=22949.0 toch maar besloten om voor deze over te gaan.

Gisteren ingestookt en vandaag tot 400 graden weten te stoken. Moet nog wel ff oefenen met het op temperatuur houden met de hoeveelheid hout, maar voor een eerste poging moet ik zeggen dat de pizza die eruit kwam echt heerlijk was.

[ afbeelding ]

Foto zat de pizza er 2 min in. Heb er overigens ook nog een schaal lasagna in gezet, die binnen 20 min klaar was.

Laat de zomer maar komen! :P
:9~ Nu wil ik echt pizza :9~
  dinsdag 11 maart 2014 @ 21:31:51 #122
296595 foodlover
live and learn
pi_137633924
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 20:15 schreef MonkNL het volgende:
600 euro incl btw. voor de oven, vuur/hout houder, pizza schep en een grote ovenschaal. Heb nog een hoop steigerhout liggen, dus ga daarmee een verrijdbaar meubel in elkaar timmeren. Voordeel van dit ding is dat hij maar 55 kilo weegt en dus vrij mobiel is itt de gemetselde domes. Denk wel dat de traditionele domes langer hun hitte vast houden door de dikke wanden. Maar voor mij voldoet dit prima. Pizza was echt heerlijk.. Mooie blaasjes in het deeg en een lichte rooksmaak.. Ik wil niet anders meer.. :P
Mooie aankoop!
Ik ben jaloers :Y)
pi_137637303
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 23:00 schreef d4v1d het volgende:
Pizza van afgelopen woensdag:
[ afbeelding ]

En twee pizza's van een tijdje terug.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Hij ligt aardig vol, maar je moest er 4 personen mee voeden :P Had er ook nog wat restjes uit de koelkast opgeflikkerd :') Die Broccoli was alleen niet heel lekker _O-
Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.
pi_137766125
V/d week een merkloze ovensteen op de kop getikt bij de Tuinland voor 9 euro, zelfde ding als die van Jamie Oliver die in de schappen ligt bij Cook&co voor 19 euro :+ Dus ben benieuwd hoe zondag mijn eerste pizza op de ovensteen eruit komt :) Zit nu wel verlegen om een pizzaschieter, denk dat ik mijn Action pizzaprul er maar voor blijf gebruiken
mag het weten
pi_137766583
quote:
11s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 22:27 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.
Haha idd, dat is een goeie :D
pi_137830922


Weer bezig geweest. Gisteren 5 pizza's gebakken. Gemiddeld zaten ze er zo'n anderhalf a 2 min in. Thermometer zakt altijd iets als ik de oven op laat, denk door de lucht instroom. Deurtje ervoor en dan klokt ie ong 420 graden.
  maandag 17 maart 2014 @ 09:16:49 #127
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_137831568
Vorige week heb ik weer pizza gebakken. Het ging best goed, blijkbaar heb ik het nog steeds in m'n handen. Voor het deeg heb ik het recept uit de OP gebruikt.
Alleen kan ik volgende keer beter wat eerder beginnen met het deeg, misschien dat het dan wat meer gerezen is. Ik dacht aan een dag van tevoren.
pi_138167925
Sinds een week of twee een houtoven in de tuin staan.



Sindsdien bezig geweest met deze topics doornemen, instoken en vandaag de eerste keer pizza gebakken met recept #1 uit de OP:


Pizza aan het bakken in de oven


Reeds aangebroken eindresultaat


Bubbeltjes in het deeg


Gekleurde onderkant

Voor de eerste keer bakken waren we zeer tevreden, bodem was krokant en de topping was gaar. De eerste was de saus wat flauw en zat er te weinig kaas op. De laatste was een stuk beter alleen net een klein stukje in de kooltjes gelegen.

Ik kan nog een goeie tip gebruiken voor het inschieten van de pizza in de oven, nu in één beweging geprobeerd maar dan wil de topping als eerste op de steen liggen voordat de bodem er is :) Gedaan met een pizzaplank van berken triplex, uiteraard met bloem er op.

Iedereen bedankt voor het delen van de tips en ervaringen, ik heb een hoop geleerd uit dit topic.
pi_138171875
Ik wil ook een tuin. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_138184432
Ipv bloem op je schieter moet je maismeel/polenta oid gebruiken, bloem wordt opgenomen door je deeg dus dat gaat plakken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')