Wat een complete chaos.quote:Op donderdag 6 maart 2014 18:44 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker
Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 20:51 schreef djkoelkast het volgende:
Na het rijzen, want het rijst eigenlijk niet meer nadat het de vriezer uit is.
Meen je diequote:Op donderdag 6 maart 2014 15:15 schreef djkoelkast het volgende:
Als er beestjes in zitten is het te oud
Is ook onzin hoor, gist gaat normaal gesproken niet (of iig niet allemaal) dood in de vriezer.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 22:49 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 20:02 schreef MonkNL het volgende:
Afgelopen weekend toch maar overstag gegaan en een steenoven voor in de tuin gekocht. Ik wilde eigenlijk liever geen dome vormige oven en kwam al snel bij een roestvrij stalen versie uit.
[ afbeelding ]
Was eerst wat sceptisch over deze over maar na het lezen van wat reviews en een ervaring op: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=22949.0 toch maar besloten om voor deze over te gaan.
Gisteren ingestookt en vandaag tot 400 graden weten te stoken. Moet nog wel ff oefenen met het op temperatuur houden met de hoeveelheid hout, maar voor een eerste poging moet ik zeggen dat de pizza die eruit kwam echt heerlijk was.
[ afbeelding ]
Foto zat de pizza er 2 min in. Heb er overigens ook nog een schaal lasagna in gezet, die binnen 20 min klaar was.
Laat de zomer maar komen!
Mooie aankoop!quote:Op dinsdag 11 maart 2014 20:15 schreef MonkNL het volgende:
600 euro incl btw. voor de oven, vuur/hout houder, pizza schep en een grote ovenschaal. Heb nog een hoop steigerhout liggen, dus ga daarmee een verrijdbaar meubel in elkaar timmeren. Voordeel van dit ding is dat hij maar 55 kilo weegt en dus vrij mobiel is itt de gemetselde domes. Denk wel dat de traditionele domes langer hun hitte vast houden door de dikke wanden. Maar voor mij voldoet dit prima. Pizza was echt heerlijk.. Mooie blaasjes in het deeg en een lichte rooksmaak.. Ik wil niet anders meer..
Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 23:00 schreef d4v1d het volgende:
Pizza van afgelopen woensdag:
[ afbeelding ]
En twee pizza's van een tijdje terug.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij ligt aardig vol, maar je moest er 4 personen mee voedenHad er ook nog wat restjes uit de koelkast opgeflikkerd
Die Broccoli was alleen niet heel lekker
Haha idd, dat is een goeiequote:Op dinsdag 11 maart 2014 22:27 schreef Myraela het volgende:
[..]
Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.
Ben ik aan het kijken, zit er gewoon een molen met winkel op 12 minuten rijden...quote:Op woensdag 26 maart 2014 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
Het is online te bestellen eventueel.
Volgens mij kan ik me inderdaad herinneren dat Maximus een mod voor zijn (bestron) geloof ik had.quote:Op woensdag 26 maart 2014 19:48 schreef Birdiemyparrot het volgende:
Een vraagje aan MaximusTG (of wie er ook wat over kan zeggen, uiteraard):
...
Via mijn Google zoeken zag ik al een post hier staan dat je de thermostaat kunt omzeilen d.m.v. een ventilator. Zoiets had ik ook al zien staan op een ander forum. Ik heb dat zelf inmiddels ook geprobeerd maar bij mij lukt het niet. Ook met een ventilator schakelt de oven bij mij na een bepaalde tijd uit, d.w.z. het lampje gaat toch uit.
Wat zou ik dan verkeerd doen ? En wat voor ventilator gebruik jij en hoe heb je hem gericht staan ?
http://www.bonnewits.nl/a(...)/pizza-houtoven.htmlquote:Op woensdag 26 maart 2014 18:36 schreef pmponer het volgende:
ik heb hier in de supermarkt naar maismeel gezocht maar ...
Waar haal je het best de juiste type bloem en polenta/maismeel
Monk waar heb je die oven gekocht.
Een van de goedkoopste is www.groenebouwmaterialen.nlquote:Op donderdag 10 april 2014 22:52 schreef drahcir058 het volgende:
Waar kan ik goedkoop een chamotte steen kopen online? Ze zijn minimaal 25¤ inclusief verzendkosten en volgens mij is er nergens in de buurt van Leeuwarden een winkel die ze verkoopt.
Zo zien die van mij er meestal ook uit. Ik doe geen moeite meer om ze mooi rond te krijgenquote:Op donderdag 6 maart 2014 18:44 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker
Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?quote:Op vrijdag 11 april 2014 12:33 schreef MonkNL het volgende:
Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Met/Zonder schoorsteen, verschillende maten etc. Volgens mij zijn het prima oventjes voor in de tuin voor particulier gebruik.
Dat zijn toch die platte domes? Zoiets als http://www.robuustwonen.nl/pizzaovenbasso.html ?quote:Op vrijdag 11 april 2014 12:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?
Maak je overdag wat brooddeeg, bak je nog een vers brood die je na je pizza afbakt. Je kan er ook andere gerechten naast maken. Hele kippen, lasagna etc etc etcquote:Op vrijdag 11 april 2014 13:35 schreef djkoelkast het volgende:
Waar ik mee zit is dat je zo'n ding moet opstoken met hout, op temperatuur moet laten komen, je bent zo een uur of meer verder. Dan bak je in 10 minuten 2 pizza's en kan hij weer uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |