yup, rettichquote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:30 schreef Mirjam het volgende:
een rettich denk ik
verwerken in een salade, smaakt een beetje naar radijs
er zijn lekkerdere dingen om in een salade te gooienquote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:33 schreef Mirjam het volgende:
[..]
mwa, ik vind 'm niet vervelend in salade
Toch niet dit is eigenlijk de duitse naam die is blijven hangen.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:49 schreef Dven het volgende:
Ah, weet ik eindelijk ook de Nederlandse naam
Dat is het ook.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:51 schreef Id_do_her het volgende:
Daikon was het eerste waar ik aan dacht.
Je kunt toch wel meer vertellen dan enkel een linkje neerknallen..?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:10 schreef RobinOok het volgende:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rettich/
Lol, dus 'niet vervelend' is goed genoeg?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:33 schreef Mirjam het volgende:
[..]
mwa, ik vind 'm niet vervelend in salade
Zucht, dit kan je niet eens verkapte spam meer noemen...quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:10 schreef RobinOok het volgende:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rettich/
Hm, ja. Maar bij zulke vragen is het nu eenmaal zo dat alles wat ik te zeggen heb (namelijk, wat is het, hoe heet het, hoe gebruik je het en tips voor recepten) al gewoon duidelijk en beknopt in die post staat. Ik had ook een linkje naar wikipedia neer kunnen zetten, maar als je zo'n ding in je groentela hebt liggen heb je minder aan wikipedia....quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:31 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Je kunt toch wel meer vertellen dan enkel een linkje neerknallen..?
*druip*quote:Op zaterdag 4 januari 2014 12:28 schreef RobinOok het volgende:
Heb er trouwens eergisteren ook eentje gekocht. Om dit mee te maken:
[ link | afbeelding ]
Daikon shrimpcakes
450g geraspte rettich (in keukenmachine)
250g rauwe, grote garnalen
2 lente-uitjes
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 ei
2 el rijstebloem
1 el shaoxing rijstwijn
1/2 el vissaus
zout en peper
De rettich dus raspen (in de keukenmachine of op een rasp), in een vergiet doen, kwart theelepel zout over strooien. Half uurtje laten staan en dan flink uitknijpen.
Daarna pulseerde ik de garnalen in de keukenmachine (nu zonder rasp, maar met hakmes) samen met het ei, de shaoxing, vissaus, peper en zout. Dan de uitgeknepen rettich erbij, de rijstebloem en nog even pulseren tot het gemengd is, maar zeker niet fijngemalen.
Chilipeper en lenteui erdoor. Dan grote klodders in pan met laagje/beetje hete olie en "koekjes" van bakken.
Lekker met zoete chilisaus.
Oeh! Die ga ik eens proberen. M'n turnip cake van laatst was niet helemaal gelukt. Te weinig water gebruikt, waardoor ze erg stevig/dense waren.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 12:28 schreef RobinOok het volgende:
Heb er trouwens eergisteren ook eentje gekocht. Om dit mee te maken:
[ link | afbeelding ]
Daikon shrimpcakes
450g geraspte rettich (in keukenmachine)
250g rauwe, grote garnalen
2 lente-uitjes
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 ei
2 el rijstebloem
1 el shaoxing rijstwijn
1/2 el vissaus
zout en peper
De rettich dus raspen (in de keukenmachine of op een rasp), in een vergiet doen, kwart theelepel zout over strooien. Half uurtje laten staan en dan flink uitknijpen.
Daarna pulseerde ik de garnalen in de keukenmachine (nu zonder rasp, maar met hakmes) samen met het ei, de shaoxing, vissaus, peper en zout. Dan de uitgeknepen rettich erbij, de rijstebloem en nog even pulseren tot het gemengd is, maar zeker niet fijngemalen.
Chilipeper en lenteui erdoor. Dan grote klodders in pan met laagje/beetje hete olie en "koekjes" van bakken.
Lekker met zoete chilisaus.
Turp enzooquote:Op vrijdag 3 januari 2014 15:05 schreef RoW_0 het volgende:
Wel grappig. Als Turk eet ik dit regelmatig. Inderdaad met wat zout erbij.
Ik heb je receptje opgeslagen en ga het binnenkort ook eens proberen op die manier.quote:Op maandag 6 januari 2014 20:18 schreef RobinOok het volgende:
Even een update.
Had de garnalen eerst gemalen met ei en maizena.
Toen de rest erbij "geblitst".
En in totaal wel 20 minuten gebakken.
Lang gewacht met 1e keer omdraaien, want het zijn nogal vochtige krengen.
Maar lekker dat het was! Lekkerder dan vorige keer.
Al zagen ze er wederom kleffig uit, ze waren echt erg lekker.
Hier ook, als Hongaar.quote:Op zondag 5 januari 2014 23:33 schreef Nafi het volgende:
Is lekker om 'erbij' te eten bij een maaltijd!
[..]
Turp enzoo
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |