abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 3 januari 2014 @ 14:30:06 #1
181031 Boomfluisteraar
Alleen vrouwelijke bomen a.u.b
pi_135023765
Zojuist groente gekocht bij de Turk, en ik zag deze liggen, dus maar meegenomen. Maar weet iemand wat het is en wat ik ermee kan?



Thnx!
pi_135023796
een rettich denk ik :Y
verwerken in een salade, smaakt een beetje naar radijs
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_135023806
ga weg

[ Bericht 84% gewijzigd door Mirjam op 03-01-2014 14:31:09 ]
pi_135023861
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:30 schreef Mirjam het volgende:
een rettich denk ik :Y
verwerken in een salade, smaakt een beetje naar radijs
yup, rettich :Y

maar niet lekker :P
-___-
pi_135023907
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:32 schreef Snoepie85 het volgende:

[..]

yup, rettich :Y

maar niet lekker :P
mwa, ik vind 'm niet vervelend in salade
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_135023937
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:33 schreef Mirjam het volgende:

[..]

mwa, ik vind 'm niet vervelend in salade
er zijn lekkerdere dingen om in een salade te gooien ;)
-___-
pi_135024030
Tof dat je mijn bericht edit maar wat je er nu hebt neer gezet vind ik ook niet vriendelijk ten opzicht van TS, van mij hoeft hij echt niet weg te gaan.
pi_135024088
Het lijkt bijna op een pastinaak. Het is een witte wortel of een rettich. Denk ik.
pi_135024163
Gegarandeerd rettich. Wij gebruiken het rauw. Lekker in salades of om je brood mee op te leuken. Je moet er wel van houden!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 14:41:52 #10
64781 bonke
pipo koeie
pi_135024357
lekker in dunne plakkies op een broodje ham met een klein beetje zout :)
pies on joe toe
  vrijdag 3 januari 2014 @ 14:49:30 #11
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_135024714
Ah, weet ik eindelijk ook de Nederlandse naam :+
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_135025457
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:49 schreef Dven het volgende:
Ah, weet ik eindelijk ook de Nederlandse naam :+
Toch niet dit is eigenlijk de duitse naam die is blijven hangen.
pi_135025488
Wel grappig. Als Turk eet ik dit regelmatig. Inderdaad met wat zout erbij.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 15:13:30 #14
181031 Boomfluisteraar
Alleen vrouwelijke bomen a.u.b
pi_135025837
Thnx allen! Straks maar eens proberen dan :)
  vrijdag 3 januari 2014 @ 16:51:33 #15
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_135030072
Daikon was het eerste waar ik aan dacht.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_135030845
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:51 schreef Id_do_her het volgende:
Daikon was het eerste waar ik aan dacht.
Dat is het ook. ^O^
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:09:02 #17
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_135030851
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:08 schreef TheWhiteCowboy het volgende:

[..]

Dat is het ook. ^O^
Aha.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:10:02 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135045472
quote:
Je kunt toch wel meer vertellen dan enkel een linkje neerknallen..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 3 januari 2014 @ 23:42:43 #20
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135049093
Lekker om samen met winterwortel te raspen en er dan wat olie, azijn en uitgebakken spekjes doorheen te gooien.
pi_135051418
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:33 schreef Mirjam het volgende:

[..]

mwa, ik vind 'm niet vervelend in salade
Lol, dus 'niet vervelend' is goed genoeg? :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_135051489
quote:
Zucht, dit kan je niet eens verkapte spam meer noemen... :N
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  zaterdag 4 januari 2014 @ 12:21:05 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135060133
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 22:31 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Je kunt toch wel meer vertellen dan enkel een linkje neerknallen..?
Hm, ja. Maar bij zulke vragen is het nu eenmaal zo dat alles wat ik te zeggen heb (namelijk, wat is het, hoe heet het, hoe gebruik je het en tips voor recepten) al gewoon duidelijk en beknopt in die post staat. Ik had ook een linkje naar wikipedia neer kunnen zetten, maar als je zo'n ding in je groentela hebt liggen heb je minder aan wikipedia....

En verder had ik gewoon haast. :)
Maar zal erop proberen te letten...
  zaterdag 4 januari 2014 @ 12:28:03 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135060283
Heb er trouwens eergisteren ook eentje gekocht. Om dit mee te maken:


Daikon shrimpcakes

450g geraspte rettich (in keukenmachine)
250g rauwe, grote garnalen
2 lente-uitjes
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 ei
2 el rijstebloem
1 el shaoxing rijstwijn
1/2 el vissaus
zout en peper

De rettich dus raspen (in de keukenmachine of op een rasp), in een vergiet doen, kwart theelepel zout over strooien. Half uurtje laten staan en dan flink uitknijpen.

Daarna pulseerde ik de garnalen in de keukenmachine (nu zonder rasp, maar met hakmes) samen met het ei, de shaoxing, vissaus, peper en zout. Dan de uitgeknepen rettich erbij, de rijstebloem en nog even pulseren tot het gemengd is, maar zeker niet fijngemalen.

Chilipeper en lenteui erdoor. Dan grote klodders in pan met laagje/beetje hete olie en "koekjes" van bakken.

Lekker met zoete chilisaus.
  zaterdag 4 januari 2014 @ 23:37:50 #25
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_135088263
Ik eet dit heel vaak als lunch rauwkost, gewoon wat tomaatjes, komkommer en reepjes rettich uit het vuistje.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 januari 2014 @ 00:21:35 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135090025
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 12:28 schreef RobinOok het volgende:
Heb er trouwens eergisteren ook eentje gekocht. Om dit mee te maken:

[ link | afbeelding ]
Daikon shrimpcakes

450g geraspte rettich (in keukenmachine)
250g rauwe, grote garnalen
2 lente-uitjes
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 ei
2 el rijstebloem
1 el shaoxing rijstwijn
1/2 el vissaus
zout en peper

De rettich dus raspen (in de keukenmachine of op een rasp), in een vergiet doen, kwart theelepel zout over strooien. Half uurtje laten staan en dan flink uitknijpen.

Daarna pulseerde ik de garnalen in de keukenmachine (nu zonder rasp, maar met hakmes) samen met het ei, de shaoxing, vissaus, peper en zout. Dan de uitgeknepen rettich erbij, de rijstebloem en nog even pulseren tot het gemengd is, maar zeker niet fijngemalen.

Chilipeper en lenteui erdoor. Dan grote klodders in pan met laagje/beetje hete olie en "koekjes" van bakken.

Lekker met zoete chilisaus.
*druip* :9~
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135107415
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 12:28 schreef RobinOok het volgende:
Heb er trouwens eergisteren ook eentje gekocht. Om dit mee te maken:

[ link | afbeelding ]
Daikon shrimpcakes

450g geraspte rettich (in keukenmachine)
250g rauwe, grote garnalen
2 lente-uitjes
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 ei
2 el rijstebloem
1 el shaoxing rijstwijn
1/2 el vissaus
zout en peper

De rettich dus raspen (in de keukenmachine of op een rasp), in een vergiet doen, kwart theelepel zout over strooien. Half uurtje laten staan en dan flink uitknijpen.

Daarna pulseerde ik de garnalen in de keukenmachine (nu zonder rasp, maar met hakmes) samen met het ei, de shaoxing, vissaus, peper en zout. Dan de uitgeknepen rettich erbij, de rijstebloem en nog even pulseren tot het gemengd is, maar zeker niet fijngemalen.

Chilipeper en lenteui erdoor. Dan grote klodders in pan met laagje/beetje hete olie en "koekjes" van bakken.

Lekker met zoete chilisaus.
Oeh! Die ga ik eens proberen. M'n turnip cake van laatst was niet helemaal gelukt. Te weinig water gebruikt, waardoor ze erg stevig/dense waren.
pi_135113665
In de slaade heeft rettich wel echt wat azijn nodig..
Whatever...
pi_135116937
En dit is daar ook familie van. Zwarte rammenas. Smaakt ook naar radijs. Ik doe hem wel eens door mijn miso soep. Maar ik koop ze vooral omdat ze er zo bijzonder uitzien. O en ik heb ook eens gelezen dat je er hoestsiroop van kan maken, maar daar heb ik geen ervaring mee.
pi_135129168
Is lekker om 'erbij' te eten bij een maaltijd!

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 15:05 schreef RoW_0 het volgende:
Wel grappig. Als Turk eet ik dit regelmatig. Inderdaad met wat zout erbij.
Turp enzoo :D
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
  maandag 6 januari 2014 @ 20:18:25 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135160845
Even een update.
Had de garnalen eerst gemalen met ei en maizena.
Toen de rest erbij "geblitst".

En in totaal wel 20 minuten gebakken.
Lang gewacht met 1e keer omdraaien, want het zijn nogal vochtige krengen.
Maar lekker dat het was! Lekkerder dan vorige keer.
Al zagen ze er wederom kleffig uit, ze waren echt erg lekker.
  maandag 6 januari 2014 @ 20:27:59 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135161512
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 20:18 schreef RobinOok het volgende:
Even een update.
Had de garnalen eerst gemalen met ei en maizena.
Toen de rest erbij "geblitst".

En in totaal wel 20 minuten gebakken.
Lang gewacht met 1e keer omdraaien, want het zijn nogal vochtige krengen.
Maar lekker dat het was! Lekkerder dan vorige keer.
Al zagen ze er wederom kleffig uit, ze waren echt erg lekker.
Ik heb je receptje opgeslagen en ga het binnenkort ook eens proberen op die manier.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 januari 2014 @ 20:31:00 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135161723
Ben benieuwd!
pi_135169419
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 23:33 schreef Nafi het volgende:
Is lekker om 'erbij' te eten bij een maaltijd!

[..]

Turp enzoo :D
Hier ook, als Hongaar.
pi_135175280
Rammenas/rettich/daikon idd. Leuke recepten gegeven al hier, googelen op die drie termen levert ongetwijfeld voldoende extra suggesties op!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 08:29:42 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135178866

Ramenas is zwart van schil, er zijn verschillende schilkleuren (ook wit, dan noemt men hem Rettich) maar in principe allemaal hetzelfde anders, zoals (aard)appels verschillen.
Is de wortelknol van een koolsoort, smaken radijsachtig, wat trouwens net als de meiraap en radijs allemaal dezelfde familie is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 08:31:03 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135178880
Rettich is ook lekker om Julienne van te snijden en kort te roerbakken met wat soy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')