Klinkt al positief, ongezond is wat we willen van chips, anders zouden we wel plakjes gefrituurde aubergine of wortel vreten...quote:Op donderdag 2 januari 2014 22:28 schreef cora4034 het volgende:
AH huismerk is goed te doen. Nog wel ongezond oranje van kleur.
Jups, dat ook maar in dit geval gaat het om een smaak die je je herinnert maar niet overeen komt met de smaak die je proeft.quote:Op donderdag 2 januari 2014 22:42 schreef CafeRoker het volgende:
twee weken lang stevig die dingen doorvreten en je weet niet beter.
Lijkt mij extreem naarquote:Op donderdag 2 januari 2014 22:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Jups, dat ook maar in dit geval gaat het om een smaak die je je herinnert maar niet overeen komt met de smaak die je proeft.
Die truuk met 10 dagen (of 2 weken) 1 type voedsel (evt in verschillende bereidingen) eten werkt alleen met zaken die je niet lust.
zelf hebik een schedelbasisfractuur gehad en daarbij is ook m'n reukzenuw beschadigd geraakt.
In het begin had ik constan een vieze geur in m'n neus en een vieze smaak in m'n mond maar dat is met de tijd verdwenen gelukkig.
Maar ik heb er wel aan overgehouden dat ik sommige dingen nu anders proef en ruik dan ik voorheen deed.
Gefrituurd eten vind ik nu niet meer lekker omdat het veel teveel naar de zonnebloem-olie proeft, merkt ik vooral bij chips en patat.
Maar ook wijn vind ik tegenwoordig enorm zuur ruiken en proeven, echt wijn-azijn terwijl ik vroeger wijn heerlijk vond en zo zijn er nog wel een aantal andere zaken die nu voor mij anders ruiken.
Ook al zou ik 2 weken achterelkaar wijn zuipen, ik ga dat niet meer lekker vinden omdat het niet de smaak is die ik er van verwacht.
Ik ben allang blij dat niet alle smaken anders zijn geworden, cola en rum kan ik nog prima van genieten gelukkig, dat zou ik denk ik het meest gemist hebben.quote:
Ik bedoelde eigenlijk meer dat je de behoefte aan zoute smaak tegen die tijd afgeleerd bent.quote:Op donderdag 2 januari 2014 22:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Jups, dat ook maar in dit geval gaat het om een smaak die je je herinnert maar niet overeen komt met de smaak die je proeft.
Die truuk met 10 dagen (of 2 weken) 1 type voedsel (evt in verschillende bereidingen) eten werkt alleen met zaken die je niet lust.
zelf hebik een schedelbasisfractuur gehad en daarbij is ook m'n reukzenuw beschadigd geraakt.
In het begin had ik constan een vieze geur in m'n neus en een vieze smaak in m'n mond maar dat is met de tijd verdwenen gelukkig.
Maar ik heb er wel aan overgehouden dat ik sommige dingen nu anders proef en ruik dan ik voorheen deed.
Gefrituurd eten vind ik nu niet meer lekker omdat het veel teveel naar de zonnebloem-olie proeft, merkt ik vooral bij chips en patat.
Maar ook wijn vind ik tegenwoordig enorm zuur ruiken en proeven, echt wijn-azijn terwijl ik vroeger wijn heerlijk vond en zo zijn er nog wel een aantal andere zaken die nu voor mij anders ruiken.
Ook al zou ik 2 weken achterelkaar wijn zuipen, ik ga dat niet meer lekker vinden omdat het niet de smaak is die ik er van verwacht.
het is meer dat je na 2 weken aan de smaak gewend bent, als je iets dat je niet lust 2 weken achter elkaar eet dan lust je het voortaan wel, dan ben je gewend aan de smaak en vind je het niet vies meer.quote:Op donderdag 2 januari 2014 23:15 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk meer dat je de behoefte aan zoute smaak tegen die tijd afgeleerd bent.
Amen to that, vroeger moest ik de kruiden van de flippo's in de chips afvegen om te zien welke ik hadquote:Op donderdag 2 januari 2014 22:04 schreef SiGNe het volgende:
't is gaan klaagbaak maar terechte klacht!![]()
Vroeger vertrok je bek nog van de kruiden en het zout op de laatste paar stukjes chips in de zak, tot de laatste kruimels ging het ook op..
Met de Frites-sticks van Croky was dat helemaal zo, die laatste paar waren altijd het lekkerste van die hele zak!
Bolognese van Croky ook trouwens, geweldig was die, andere favoriet van me was Cheese-Onion.
Maar sinds ze bij Croky en Lay's/Smiths in verantwoorde zonnebloem-olie bakken en het allemaal natrium-arm lijkt te zijn vind ik er niks meer aan.
Volgens mij besparen ze ook enorm op de kruiden, qua kleur zie je de naturel aardappel er nog doorheen terwijl er vroeger toch echt een flinke coating kruiden overheen zat.
Als je mazzel had zat er een brokje van alleen de kruiden in de zak, enorm zout en kruidig, je ogen trekken dicht als je het in je mond hebt maar ergens toch ook weer zó lekker...
Vroeger zat er tenminste smaak aan chips, tegenwoordig is het flauwe hap.
Precies!!!quote:Op
donderdag 2 januari 2014 22:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Klinkt al positief, ongezond is wat we willen van chips, anders zouden we wel plakjes gefrituurde aubergine of wortel vreten...
Heel misschien omdat zout als smaakversterkend functioneert?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:32 schreef silverhill het volgende:
Ik zie niet echt in waarom paprikachips met minder zout minder naar paprika kunnen smaken. Behalve dan dat paprikapoeder voor de fabrikant een stuk duurder is dan zout, en je "25% minder zout" wss moet lezen als "25% minder kruiden".
Dit dus, het gaat dus niet alleen om het zoute smaakje, maar om het versterken van alle smaken. Minder zout kan dus wel degelijk vermindering van de paprikasmaak tot gevolg hebben.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:22 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Heel misschien omdat zout als smaakversterkend functioneert?
Dit dus, er is geen fatsoenlijke paprikachip meerquote:Op donderdag 9 januari 2014 19:57 schreef -Ciske- het volgende:
De Lays Sensations paprika variant voldoet ook niet. Had het kunnen weten![]()
Noem me een zeikerd, maar ik wil geen dipsaus, aromat of wat dan ook om een inferieur product 'op te leuken'. Ik wil gewoon authentieke paprikachips waarbij je je handen naderhand af moet wassen van de paprikakruiden![]()
Ik zal o.a. uitkijken naar een Engelse winkel, thx voor de tip.
R&R=Crokyquote:Op donderdag 9 januari 2014 22:13 schreef robber57 het volgende:
Nou pakte mijn zoon toevallig van de week in de aldi een zak ribbelchips paprika, ik wilde hem nog waarschuwen aangezien ik het wel eerder geprobeerd heb en altijd tot de conclusie kwam dat chips van de aldii of lidl niet te vreten is, vooral die van "pirato" van ik dacht de lidl.
Toen een uur later het een schaaltje op tafel stond heb ik het toch weer geprobeerd en wat denk je? :lekker! , ik kreeg zelfs de indruk dat ze smaakten als de oude superchips van Lays maar iig 10x beter dan wat Lays nu probeert te slijten, een aanrader.
Ze heten KRAAX en komen van roger&roger in belgie (staat op de achterkant)
Is die goed? Is dat ook de Pirato of KRAAX die robber57 noemt?quote:
Dat laatste heb ik ook, en daar had ik geen schedelbasisfractuur voor nodig. Ik scheeft dat toe aan ontwenning, en het feit dat er niet meer in ossenwit wordt gebakken omdat dat ongezond zou zijn. Dus het lijkt me best lastig wat je hebt, maar misschien trap je ook gewoon niet meer in bepaalde dingen.quote:Op donderdag 2 januari 2014 22:56 schreef SiGNe het volgende:
zelf hebik een schedelbasisfractuur gehad en daarbij is ook m'n reukzenuw beschadigd geraakt.
In het begin had ik constan een vieze geur in m'n neus en een vieze smaak in m'n mond maar dat is met de tijd verdwenen gelukkig.
Maar ik heb er wel aan overgehouden dat ik sommige dingen nu anders proef en ruik dan ik voorheen deed.
Gefrituurd eten vind ik nu niet meer lekker omdat het veel teveel naar de zonnebloem-olie proeft, merkt ik vooral bij chips en patat.
Recept?quote:Op donderdag 2 januari 2014 23:10 schreef SiGNe het volgende:
Zelfs m'n meest favoriete gerecht, Spaghetti di Olcese (recept van m'n oude Italiaanse achterbuurvrouw) vind ik niet echt heel lekker meer, 't smaakt nog goed maar 't mist altijd iets en ik heb geen idee wat ondanks dat ik het oude recept volg.
Vrij simpel:quote:
quote:Op vrijdag 24 januari 2014 10:54 schreef arj1o1 het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/11(...)teruggedrongen.dhtml
Over een paar jaar alleen nog maar flauwe chips. Laat de consument toch zelf bepalen wat hij eet...
quote:dat maakt de exercitie een heel 'gevaarlijke'. Want straks zijn alle producten hartstikke gezond, maar koopt niemand ze meer, is de vrees van de levensmiddelenbranche.
Knoflookpoeder denk ik. Heb het idee dat een paar jaar geleden er veel minder knoflookpoeder werd gebruikt...quote:Op zondag 16 februari 2014 17:53 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Net een zak paprika wokkels open gemaakt, gatverdamme was is deze vies geworden. Echt smakeloze troep, weinig smaak en een vieze bittere nasmaak. De wokkels zelf zien er heel bleekjes uit.
Hebben geen lekkere paprikaquote:Op maandag 17 februari 2014 16:24 schreef Iwanius het volgende:
Bij de AH zie je soms in de schappen van die 'speciale' chips aka Kettle-AH Excellent-Tyrrell chips.
Is dat niet wat?
Je linkje verwijst naar friet, chips heten crisps in het engelsquote:Op zaterdag 22 februari 2014 16:31 schreef Iwanius het volgende:
Daarom net zo als met patat kun je deze beter zelf bereiden.
Als het zout zou zijn zou het juist goed zijn... (of in elk geval iets beter)quote:Op maandag 17 februari 2014 00:39 schreef ChilllayD het volgende:
Autsj![]()
Zit ik dus deze avond een bakje paprika chips van Lays weg te werken.
Althans.... ik deed een poging. Na 2 chipjes dacht ik GATVERDAMME wat smerig en goor zoute smaak. Ik heb de rest van de zak de prullenbak in gedonderd. Zo ZOUT. Ligt dat aan mij? Of denk ik dat het zout is en is het iets anders wat ik mis en smerig vind?
Zelfs nu verwijst je linkje naar Crips, niet Crispsquote:Op zaterdag 22 februari 2014 16:31 schreef Iwanius het volgende:
Daarom net zo als met patat kun je deze beter zelf bereiden.
Ook zoveel olie?quote:Op donderdag 6 maart 2014 18:39 schreef Mint_Clansell het volgende:
Die Jumbo eigen merk chips is zo zout als zeewater.
Geprobeerd ja, ik vond het niks.. zout idd, weinig paprika smaak. Bijzonder dat die op de eerste plaats is geëindigd.quote:Op donderdag 6 maart 2014 18:18 schreef uniekhoorn het volgende:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1400956
Kasse paprikachips test.
Jumbo eigen merk.
Al geprobeerd?
quote:Op donderdag 9 januari 2014 19:57 schreef -Ciske- het volgende:
Noem me een zeikerd, maar ik wil geen dipsaus, aromat of wat dan ook om een inferieur product 'op te leuken'. Ik wil gewoon authentieke paprikachips waarbij je je handen naderhand af moet wassen van de paprikakruiden![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |