Bovendien kunnen sommige classes in meerdere namespaces voorkomen, in een product waar ik veel mee werk komt de Node Class in 3 namespaces voorquote:Op woensdag 15 januari 2014 21:25 schreef totalvamp het volgende:
[..]
namespaces zijn juist een verademing en ik word er blij van in de code
Geeft veel duidelijker weer waar een class toebehoord
Hoe krijg je dat voor elkaar :pquote:Op zaterdag 18 januari 2014 09:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
Bovendien kunnen sommige classes in meerdere namespaces voorkomen, in een product waar ik veel mee werk komt de Node Class in 3 namespaces voor
Niet het product wat ik geschreven hebquote:Op zaterdag 18 januari 2014 12:30 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Hoe krijg je dat voor elkaar :p
Je bedoelt makkelijke keuze :pquote:Op zaterdag 18 januari 2014 13:00 schreef raptorix het volgende:
[..]
Niet het product wat ik geschreven heb
Maar vanuit backwards compatability is dit soms een logische keuze.
Product is Umbraco, ze hebben in versie 6 voor een nieuwe API gekozen maar de oude is ook nog vaanwezig vandaar. Ja ik heb ervaring met dependency injection in c#quote:Op zaterdag 18 januari 2014 13:13 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Je bedoelt makkelijke keuze :p
Ik kan me niet voorstellen in welk scenario je een class in meerdere namespaces wilt zetten. Dat maakt de namespaces overbodig :p
Iemand hier trouwens ervaring met dependancy injection?
Ahh op die manier. Blijft een vage oplossing :pquote:Op zaterdag 18 januari 2014 13:24 schreef raptorix het volgende:
[..]
Product is Umbraco, ze hebben in versie 6 voor een nieuwe API gekozen maar de oude is ook nog vaanwezig vandaar. Ja ik heb ervaring met dependency injection in c#
Wij gebruiken structuremap.
Ik heb nog nooit wat met PHP gedaan dus kan je daar niet echt antwoord op geven, in c# is het in ieder geval vrij eenvoudig, een tijdje terug heb ik het serieus toegepast voor een webservice van een grote telecom provider waarvan we wisten dat deze in de loop van de tijd vervangen zou worden door een nieuwe. Geen idee of het gewerkt zou hebben, want de nieuwe webservice is er nooit gekomenquote:Op zaterdag 18 januari 2014 13:33 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Ahh op die manier. Blijft een vage oplossing :p
Ik probeer het op mijn project toe te passen, maar totnutoe heb ik alles tot de controller gehaald en dependancies uit config files die met de controllers worden geladen.
Zit nu te kutten met het naar toplevel halen. PHP heeft hier niet echt een goede methode voor
In c, java etc heb je inderdaad iets ervoor. In PHP zul je het zelf moeten schrijven.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 13:48 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit wat met PHP gedaan dus kan je daar niet echt antwoord op geven, in c# is het in ieder geval vrij eenvoudig, een tijdje terug heb ik het serieus toegepast voor een webservice van een grote telecom provider waarvan we wisten dat deze in de loop van de tijd vervangen zou worden door een nieuwe. Geen idee of het gewerkt zou hebben, want de nieuwe webservice is er nooit gekomenNaja komt er wel maar het project gaat eind van de maand over naar andere partij
Tenzij je een framework als Symfony2 gebruikt, dan krijg je het kado.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 13:57 schreef totalvamp het volgende:
[..]
In c, java etc heb je inderdaad iets ervoor. In PHP zul je het zelf moeten schrijven.
Ja dat welquote:Op zaterdag 18 januari 2014 14:00 schreef Tijn het volgende:
[..]
Tenzij je een framework als Symfony2 gebruikt, dan krijg je het kado.
CakePHP hier, was wel van plan de 'overstap 'te maken naar Zend voor m'n reguliere werk waarbij de klant geen voorkeur qua framework heeft.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 14:21 schreef henrivo het volgende:
Nog meer gebruikers van Zend Framework 2 hier?
Ik heb er voor mijn werk een beetje mee gespeeld, maar we zijn nu toch geswitched naar Symfony 2quote:Op zaterdag 18 januari 2014 14:21 schreef henrivo het volgende:
Nog meer gebruikers van Zend Framework 2 hier?
Hoe bevalt dat?quote:Op zaterdag 18 januari 2014 15:21 schreef Rockfire het volgende:
[..]
Ik heb er voor mijn werk een beetje mee gespeeld, maar we zijn nu toch geswitched naar Symfony 2
Same here. En bevalt erg goed.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 15:21 schreef Rockfire het volgende:
[..]
Ik heb er voor mijn werk een beetje mee gespeeld, maar we zijn nu toch geswitched naar Symfony 2
Een eigen framework schrijven is geen gedoel wou je zeggen?quote:Op zaterdag 18 januari 2014 15:24 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Hoe bevalt dat?
Ik vind het altijd een gedoe weer een heel framework te leren.
Nah ik schrijf er 1 in een week of 2. Ze zijn super makkelijk in elkaar te zetten en omdat je het zelf hebt gemaakt hoef je niet te leren hoe en wat om iets te laten werkenquote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:21 schreef ursel het volgende:
[..]
Een eigen framework schrijven is geen gedoel wou je zeggen?
Voordeel van de framework is dat er ook online heel veel oplossingen te vinden zijn en anders ook meer dan afdoende hulp kunt vinden.![]()
Truckfactor 1? Way to go dude.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:30 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Nah ik schrijf er 1 in een week of 2. Ze zijn super makkelijk in elkaar te zetten en omdat je het zelf hebt gemaakt hoef je niet te leren hoe en wat om iets te laten werken
Ach, zolang er nog werk in is en ok betaalt.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:29 schreef raptorix het volgende:
Trouwens, uberhaupt nog programmen in php![]()
![]()
![]()
Oh kut verkerde topiique![]()
![]()
Een paar jaar geleden was het idd een beetje suf, maar met de verbeteringen in 5.5 en nieuwe frameworks als Symphony2 en Laravel is het wel weer cool, hoor.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:29 schreef raptorix het volgende:
Trouwens, uberhaupt nog programmen in php![]()
![]()
![]()
Oh kut verkerde topiique![]()
![]()
Ja en zolang je het lekker vind om je zelf te martelen, waarom geen PHP?quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:39 schreef Diabox het volgende:
[..]
Ach, zolang er nog werk in is en ok betaalt.
Ooit wel eens gebruik gemaakt van Linq in c#? Geloof me je wilt nooit meer terug.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:45 schreef Tijn het volgende:
[..]
Een paar jaar geleden was het idd een beetje suf, maar met de verbeteringen in 5.5 en nieuwe frameworks als Symphony2 en Laravel is het wel weer cool, hoor.
Ik krijg aan de lopende band opdrachten van 'n intermediair in PHP, dus vandaar. C# heb ik vooralsnog weinig ervaring mee, maar staat wel op de planning. Loop binnenkort ook stage binnen 'n joint venture van Microsoft, dus wie weet.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:46 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ja en zolang je het lekker vind om je zelf te martelen, waarom geen PHP?
Sjonge jonge ik heb collega die 5 jaar lang PHP gedaan heeft, kwam 1 maandje bij ons c# doen, en gelijk genezen, zit nu in een scrum team bij 1 van leukste projecten van nederland en wil nooit meer terug.
Op zich niks mis met PHP (mits je heel goed weet wat je doet), maar het is allemal zoveel omslachtiger, ik zou zeggen, ga avondje c# doen en dan merk je al dat zoveel dingen handiger gaan. Ik zou zeggen gewoon doen!quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:48 schreef Diabox het volgende:
[..]
Ik krijg aan de lopende band opdrachten van 'n intermediair in PHP, dus vandaar. C# heb ik vooralsnog weinig ervaring mee, maar staat wel op de planning. Loop binnenkort ook stage binnen 'n joint venture van Microsoft, dus wie weet.
Is vooral ook 'n kwestie van tijdsgebrek aan mijn kant vooralsnog, zodra er wat tijd vrijkomt begin ik eraan.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:51 schreef raptorix het volgende:
[..]
Op zich niks mis met PHP (mits je heel goed weet wat je doet), maar het is allemal zoveel omslachtiger, ik zou zeggen, ga avondje c# doen en dan merk je al dat zoveel dingen handiger gaan. Ik zou zeggen gewoon doen!
Leuk, Visual Studio Express is trouwens gratis te downloadenquote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:53 schreef Diabox het volgende:
[..]
Is vooral ook 'n kwestie van tijdsgebrek aan mijn kant vooralsnog, zodra er wat tijd vrijkomt begin ik eraan.
Thanks, heb Umbraco gebookmarked, die kende ik nog niet.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:57 schreef raptorix het volgende:
[..]
Leuk, Visual Studio Express is trouwens gratis te downloaden
Mocht je toch in .net gaan verdiepen kijk dan ook even naar Umbraco.
Ik denk dat je dat erg leuk gaat vinden.
MS SQL, en dan kan je voor 99 procent van de gevallen af met de gratis SQL express, eventueel Mongo DB , daar is ook een mooie connector voorquote:Op zaterdag 18 januari 2014 17:02 schreef Diabox het volgende:
[..]
Thanks, heb Umbraco gebookmarked, die kende ik nog niet.
Wat is eigenlijk gebruikelijk qua DBMS binnen C#? MySQL, MS SQL, of is er geen specifieke?
Hoezo C# geen hol voor websites? Daarnaast wil ik wel eens weten waarom je java te traag vind voor websites, op het moment dat jouw taal voor websites van invloed is op de snelheid dan vraag ik me af wat voor high performance websites je maakt, je moet wel een enorme baas zijn dat de taal waarin je programmeert invloed heeft op de websites die je maakt.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 17:02 schreef totalvamp het volgende:
Allemaal leuk en aardig maar je hebt aan c# geen hol voor websites..
Java is geen optie,te traag voor mij. Asp en .net zijn gezwellen. Dan blijft er niet veel meer over.
Nee, wat is het?quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:47 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ooit wel eens gebruik gemaakt van Linq in c#? Geloof me je wilt nooit meer terug.
Je kan niet in c een website programmeren, ja deels met visual studio. Zitten alleen teveel nadelen aan asp pagina's.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 17:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
Hoezo C# geen hol voor websites? Daarnaast wil ik wel eens weten waarom je java te traag vind voor websites, op het moment dat jouw taal voor websites van invloed is op de snelheid dan vraag ik me af wat voor high performance websites je maakt, je moet wel een enorme baas zijn dat de taal waarin je programmeert invloed heeft op de websites die je maakt.
200.000quote:Op zaterdag 18 januari 2014 18:00 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Je kan niet in c een website programmeren, ja deels met visual studio. Zitten alleen teveel nadelen aan asp pagina's.
Java werkt gewoon traag, neemt veel resources in beslag. Als je een site hebt met 200000 hits per dag, maakt elke seconde parsetijd een verschil.
Alles moet zo goed mogelijk werken met zo min mogelijk resources.
Nee dit is het topic, kijk mijn vleesboom is veel groter dan jou Pinkeltje topic..quote:Op zondag 19 januari 2014 00:07 schreef henrivo het volgende:
Is dit nou trouwens het PHP/MySQL topic of het .NET topic?
Ik heb in .net gewerkt en heb toch liever PHP, dat is echter een persoonlijke keuze, dat jij daar anders over denkt is ook niets mis mee.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:57 schreef raptorix het volgende:
[..]
Leuk, Visual Studio Express is trouwens gratis te downloaden
Mocht je toch in .net gaan verdiepen kijk dan ook even naar Umbraco.
Ik denk dat je dat erg leuk gaat vinden.
Is platform dan nog zo belangrijk? Ik ken maar weinig organisaties die zich echt druk maken over het platform waarop het draait... Komt misschien ook wel omdat onze klanten compleet ontzorgt willen worden en zich laten leiden in onze adviesen, moet zeggen dat het merendeel wel op windows draait, maar dat komt eerder door pakket keuze. En och snelheid, ik kan je zeggen dat op moment dat je zorgen moet gaan maken over performance van code je dermate grote site hebt dat je wel expertise genoeg kunt inhurenquote:Op zondag 19 januari 2014 00:18 schreef bondage het volgende:
[..]
Ik heb in .net gewerkt en heb toch liever PHP, dat is echter een persoonlijke keuze, dat jij daar anders over denkt is ook niets mis mee.
PHP is erg populair omdat het op bijna alle platformen te gebruiken is, .NET is eventueel wel op Linux te draaien maar schijnt lang niet zo goed te werken als de Windows versie omdat niet alle functionaliteit aanwezig is. Ook kun je PHP eventueel naar wens aanpassen omdat het allemaal open-source is.
Een nadeel van PHP is wel dat het heel erg makkelijk is om slordige code te schijven en beveiligingsgaten te creëren. Er zijn gelukkig wel hele mooie frameworks te verkrijgen die deze problemen grotendeels afvangen, echter zullen de beginners daar niet zo snel mee aan de gang gaan omdat het enige kennis van de taal vereist.
Wat betreft snelheid zijn beide redelijk gelijk aan elkaar (http://www.comentum.com/php-vs-asp.net-comparison.html), in sommige gevallen is PHP + MySQL iets sneller dan .NET + MSSQL maar scheelt niet veel.
Ik vind het grootste voordeel van PHP dat het volledig gratis te gebruiken is. Er zijn veel Linuxdistributies speciaal voor servers en daar zit alle functionaliteit ingebouwd. Even Webmin erop zetten, configureren en gaan.
Engels.quote:Op zondag 19 januari 2014 03:09 schreef henrivo het volgende:
Zomaar een vraag uit interesse; gebruiken jullie bij (hobbymatige) projecten Nederlandse of Engelse variabelennamen? En waarden in databases
Ik vraag het me af omdat ik benieuwd ben wat praktischer is
Wat zijn jullie voor en tegens?
Moest 2000000 zijnquote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:25 schreef raptorix het volgende:
[..]
200.000![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zo heey wat een traffic zeg! Als ik je nou vertel dat wij sites bouwen die 300.000 visitors per dag hebben, en dat dat prima draait in .net, dan zullen we wel enorm dom zijn.![]()
![]()
![]()
Product wat ik voornamelijk gebruikt werd o.a gebruikt voor live verslag van Red Bull Stratos, op toppunt 5 miljoen concurrent users, en dat in .net/c# sjonge jonge.
Gast dit is laatste post die ik er besteed, maar je hebt kennelijk geen enkele kennis van .net/c#, en belachelijke licentiekosten? 7.50 per maand is inderdaad echt enorm!quote:Op zondag 19 januari 2014 07:47 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Moest 2000000 zijngrootste f1 site toendertijd ook met live verslagen etc.
Ik ken voorderest niemand die te spreken is over .net, niet dat PHP perfect is (verre van). Er zitten gewoon teveel nadelen aan .net, naast de belachelijke licencie kosten en platform afhankelijkheid.
Heeft geen zin een php vs .net discussie te starten in een PHP topic. Laten we het bij PHP houden.
Ik ben 1x een site tegengekomen waarbij alles in het nederlands was, sowieso duidelijk een amateur site.
Ik kon die code echt niet aan zien en het deed me veel pijn dat er op die manier geprogrammeerd werd.
Sowieso zie ik soms op fora nog mensen scripts posten met code uit de oertijd en niemand die er wat over zegt.
Hier een vb
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/unexpected-tstring/93554/
Ja want een windows server is gratisquote:Op zondag 19 januari 2014 11:11 schreef raptorix het volgende:
[..]
Gast dit is laatste post die ik er besteed, maar je hebt kennelijk geen enkele kennis van .net/c#, en belachelijke licentiekosten? 7.50 per maand is inderdaad echt enorm!
Als licentiekosten een rol spelen dan werk je waarschijnlijk wel voor hele kleine partijtjes, bovendien zijn licentie kosten maar een heel heel klein deel van de operationele kosten. De ontwikkel kosten van .net/c# zijn door handige functionaliteiten zoals linq zoveel lager dat je die kosten er binnen 2 dagen uit hebt, of loop je nog steeds vrolijk loopjes te maken over je database?quote:Op zondag 19 januari 2014 14:00 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Ja want een windows server is gratismaar $6200, tenzij je de ruimte huurt. Lekker goedkoop dus. Misschien als je kijkt over een lang termijn dat het meevalt, maar vergeleken een unix omgeving is windows gewoon duur.
.net heeft misschien geen licencie maar de omgeving waarvan je afhankelijk bent wel. Tenzij je allerlei andere vage software gaat gebruiken om hetzelfde proberen te bereiken.
Als je gaat zeggen dat een flinke windows omgeving niet duur is, heb je een zak over je kop.
Het was niet een heel groot bedrijf. (40man met 20 servers en 4 load balancers). Toen ik daar begon hebben ze gevraagd om te kijken naar andere OS oplossing naast freeBSD. Daar kwam windows uit als niet te doen. Teveel onderhoud vergeleken unix, constant een windows expert nodig.quote:Op zondag 19 januari 2014 14:05 schreef raptorix het volgende:
[..]
Als licentiekosten een rol spelen dan werk je waarschijnlijk wel voor hele kleine partijtjes, bovendien zijn licentie kosten maar een heel heel klein deel van de operationele kosten. De ontwikkel kosten van .net/c# zijn door handige functionaliteiten zoals linq zoveel lager dat je die kosten er binnen 2 dagen uit hebt, of loop je nog steeds vrolijk loopjes te maken over je database?
Ruzie !== discussiequote:Op zondag 19 januari 2014 14:14 schreef Rockfire het volgende:
Ik dacht dat dit het PHP/(My)SQL topic was? Kan dat geruzie over wat beter is, PHP of .NET verplaatsen naar een apart topic? Ik word er een beetje moe van...
Dan moet je eens voor Nederlandse toko's gaan werken waar de voertaal Nederlands is. Dan kom je het vaak genoeg tegen. Best apart kan ik je vertellen. Je docs zijn Engels, je releasenotes Nederlands, je code Dunglishquote:Op zondag 19 januari 2014 03:29 schreef Diabox het volgende:
Altijd Engels, ook bij hobbymatige projecten die nooit iemand anders onder ogen zal krijgen. Programmeertalen zijn in het Engels; waarom zou ik er NederEngels van maken door zelf wat Nederlands toe te voegen? Ik heb echt nog nooit ook maar iets in het Nederlands geprogrammeerd. Staat ook voor geen meter Nederlands in code
THE HORROR!quote:Op zondag 19 januari 2014 14:21 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Dan moet je eens voor Nederlandse toko's gaan werken waar de voertaal Nederlands is. Dan kom je het vaak genoeg tegen. Best apart kan ik je vertellen. Je docs zijn Engels, je releasenotes Nederlands, je code Dunglish
Fransen kunnen er ook wat van.. je krijgt dan echt leuke Franstalige foutmeldingen.. hehehe.
Wat is het verschil tussen Linq en zoiets als Doctrine?quote:Op zondag 19 januari 2014 14:05 schreef raptorix het volgende:
[..]
De ontwikkel kosten van .net/c# zijn door handige functionaliteiten zoals linq zoveel lager dat je die kosten er binnen 2 dagen uit hebt, of loop je nog steeds vrolijk loopjes te maken over je database?
Doctrine wat ik voor zover zie is geen native onderdeel van een taal, linq is dat wel voor c# wat meestal belangrijke peformance winst bied. Linq gaat veel verder als een ORM je kunt bijvoorbeeld direct linq queries doen op een array, list of dctionary, geloof me het is enorm handig, en met tools als resharper kun je bijvoorbeeld een loop gelijk converten naar een linq query.quote:Op zondag 19 januari 2014 14:33 schreef Tijn het volgende:
[..]
Wat is het verschil tussen Linq en zoiets als Doctrine?
Dat kan php ook het zit alleen niet helemaal standaard in de taal.quote:Op zondag 19 januari 2014 15:07 schreef raptorix het volgende:
[..]
Doctrine wat ik voor zover zie is geen native onderdeel van een taal, linq is dat wel voor c# wat meestal belangrijke peformance winst bied. Linq gaat veel verder als een ORM je kunt bijvoorbeeld direct linq queries doen op een array, list of dctionary, geloof me het is enorm handig, en met tools als resharper kun je bijvoorbeeld een loop gelijk converten naar een linq query.
Ik zeg niet dat PHP perse slechter is als .net/c# ik zeg alleen dat het veel minder efficient werkt en dat je veel tijd kwijt bent aan zaken waar je in .net geen omkijken naar hebt. Echter jij bent zo stellig dat .net/c# niet voldoet. Daarnaast begin je over zaken als licentiekosten, lol echt sorry hoor maar als je over dit soort dingen praat dan neem ik je echt niet serieus. Een beetje developer kost 1000 euro per dag, een klein team dus 5K, op het moment dat je 2 dagen bespaart met fatsoenlijke tooling heb je het geld er al uit.quote:Op zondag 19 januari 2014 14:19 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Ruzie !== discussie
Ik wil gewoon weten waarom .net beter zou moeten zijn dan PHP. Hij wilde hier mensen aan .net laten beginnen.
Wat denken jullie van Dependancy Injection d.m.v. config files die ingeladen worden met die classe?
En hoe ver gaat dat? Ook zaken zoals aggregates?quote:Op zondag 19 januari 2014 15:10 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Dat kan php ook het zit alleen niet helemaal standaard in de taal.
Yep je hebt standaard interfaces die je kunt implementeren.quote:Op zondag 19 januari 2014 15:12 schreef raptorix het volgende:
[..]
En hoe ver gaat dat? Ook zaken zoals aggregates?
Ziet er wel netjes uit, maar ik vraag me dan af waarom dit soort dingen niet gewoon native in PHP zitten, het zijn toch dingen die je in vrijwel elk stukje code nodig hebt (of wilt hebben).quote:Op zondag 19 januari 2014 15:14 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Yep je hebt standaard interfaces die je kunt implementeren.
http://www.php.net/manual/en/class.iteratoraggregate.php
Het is toch native? De reden dat je niet een standaard classe hebt, is omdat PHP flexibel is in implementatie. Wat voor de 1 werkt, gaat niet werken voor een ander.quote:Op zondag 19 januari 2014 15:19 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ziet er wel netjes uit, maar ik vraag me dan af waarom dit soort dingen niet gewoon native in PHP zitten, het zijn toch dingen die je in vrijwel elk stukje code nodig hebt (of wilt hebben).
Maar goed dit is even mijn laatste post mbt .net want geen zin om dit topic te vervuilen.
Doctrine en LINQ zijn twee totaal verschillende dingen. De enige overeenkomst is dat ze beide queries gebruiken. Doctrine is een object-relation mapper en biedt een abstractielaag tussen de domain entities en de opslag. De entiteit User hoeft en moet niet weten hoe zijn eigen data opgeslagen of opgehaald wordt. Daar zorgt de mapper voor. LINQ biedt een standaardwijze om queries uit te voeren op datastructuren, waarbij de data van uiteenlopende bronnen kan komen zoals lijsten, databaseresultaten, xml-bestanden.quote:Op zondag 19 januari 2014 15:07 schreef raptorix het volgende:
[..]
Doctrine wat ik voor zover zie is geen native onderdeel van een taal, linq is dat wel voor c# wat meestal belangrijke peformance winst bied. Linq gaat veel verder als een ORM je kunt bijvoorbeeld direct linq queries doen op een array, list of dctionary, geloof me het is enorm handig, en met tools als resharper kun je bijvoorbeeld een loop gelijk converten naar een linq query.
Dat was inderdaad ook mijn indruk, overigens ben ik niet zo een fan van ORM mappers, tenzij je heel goed weet waar je mee bezig bent, anders gezegt, je datamodel moet al geoptimaliseerd zijn, anders is het gebruik van ORM levensgevaarlijk. Voor een niet nader te noemen site hebben we het gebruikt, maar wat we dus deden was een aparte database maken waar de ORM op aangesloten was, ik zie nog wel eens voorbeelden waar men ORM mappers inzet op relationele databases inclusief veel joins over tables, geloof me daar ga je echt op je bek als je veel load krijgt.quote:Op zondag 19 januari 2014 15:26 schreef zoem het volgende:
[..]
Doctrine en LINQ zijn twee totaal verschillende dingen. De enige overeenkomst is dat ze beide queries gebruiken. Doctrine is een object-relation mapper en biedt een abstractielaag tussen de domain entities en de opslag. De entiteit User hoeft en moet niet weten hoe zijn eigen data opgeslagen of opgehaald wordt. Daar zorgt de mapper voor. LINQ biedt een standaardwijze om queries uit te voeren op datastructuren, waarbij de data van uiteenlopende bronnen kan komen zoals lijsten, databaseresultaten, xml-bestanden.
Je moet inderdaad je database al zo perfect mogelijk hebben opgezet, daarom mongoDBquote:Op zondag 19 januari 2014 16:00 schreef raptorix het volgende:
[..]
Dat was inderdaad ook mijn indruk, overigens ben ik niet zo een fan van ORM mappers, tenzij je heel goed weet waar je mee bezig bent, anders gezegt, je datamodel moet al geoptimaliseerd zijn, anders is het gebruik van ORM levensgevaarlijk. Voor een niet nader te noemen site hebben we het gebruikt, maar wat we dus deden was een aparte database maken waar de ORM op aangesloten was, ik zie nog wel eens voorbeelden waar men ORM mappers inzet op relationele databases inclusief veel joins over tables, geloof me daar ga je echt op je bek als je veel load krijgt.
Jup, in die tijd was nosql nog niet zo ver, wat we deden was dat we alle data platgeslagen hadden in views, beide voor search results en voor detail objects, beetje het idee van nosql maar dan gewoon een normale databasequote:Op zondag 19 januari 2014 16:03 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Je moet inderdaad je database al zo perfect mogelijk hebben opgezet, daarom mongoDB
Wij gebruikten serialized bestanden om de database wat ademruimte te geven. Die op een aparte file server. Soort van cache :/quote:Op zondag 19 januari 2014 16:09 schreef raptorix het volgende:
[..]
Jup, in die tijd was nosql nog niet zo ver, wat we deden was dat we alle data platgeslagen hadden in views, beide voor search results en voor detail objects, beetje het idee van nosql maar dan gewoon een normale database
Samengevat: een taaluitbreiding om diverse gegevensbronnen te doorzoeken, filteren en te ordenen. Er zijn ook PHP-implementaties van.quote:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | List<int> Numbers = new List<int>() {1,2,3,4}; // list with 4 numbers // query is defined but not evaluated var query = from x in Numbers select x; Numbers.Add(5); // add a 5th number // now the query gets evaluated Console.WriteLine(query.Count()); // 5 Numbers.Add(6); // add a 6th number Console.WriteLine(query.Count()); // 6 |
1 2 3 4 5 6 7 8 | var results = from c in SomeCollection where c.SomeProperty < 10 select new {c.SomeProperty, c.OtherProperty}; foreach (var result in results) { Console.WriteLine(result); } |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |