Scjvb | vrijdag 13 december 2013 @ 17:09 |
Goedkope koffie voor beleefde klanten![]() Vriendelijkheid loont. In café La Petite Syrah in het Franse Nice nemen ze dat credo zeer letterlijk. Een kop koffie kan daar namelijk 7 euro kosten, maar ook 4,25 euro of slechts 1,40 euro. De klant bepaalt zelf wat er betaald wordt, zolang het maar met liefde gebeurt. Bij "een koffie!" moet namelijk flink de portemonnee getrokken worden. Wie "een koffie, alstublieft" murmelt is plots nog maar 4 euro en een kwartje kwijt. En als u er "goedemorgen, een koffie alstublieft" uit weet te persen kost het bakkie nog maar 1,40 euro. Een uit de hand gelopen grap, aldus de manager. ![]() Beste lezer, Al met al is het geen slecht initiatief, aangezien elders de vriendelijkheid jegens horeca-personeel, of in het algemeen, soms nogal wat te wensen overlaat in tegenstelling tot (de betere) Haarlemse horecagelegenheden, alwaar men meestal beleefd en attent is jegens het horecapersoneel ![]() Onder meer in de Haerlemse Polobar, Jopenkerk én Het Proeflokaal, et cetera, gaat passende beleefdheid en een goede sfeer uiteraard érg goed samen, en zo is het maar net. ![]() Voor onze begrippen is een kopje koffie van 7 euro inderdaad vrij duur, maar beleefdheid behoort sowieso te allen tijde een vanzelfsprekend iets te zijn. Indien men beleefd blijft zal u als mogelijk bezoeker van sommige gelegenheden, of menig inwoner van deze plaats, zomaar voor een aangename verrassing komen te staan. ![]() ![]() Hoewel onbeleefd gedrag toch óók in Nederland regelmatig voorkomt, kunnen landen als Frankrijk qua vriendelijkheid best nog iets van ons Nederlanders leren, me dunkt. Hoogstpersoonlijk bespaar ik me sowieso al de moeite om daar het goede voorbeeld te komen geven, aangezien dergelijk zuidelijke landen mij toch al niet echt trekken. ![]() Wat aanvankelijk als grap begon is uiteindelijk reeds uitgegroeid tot een goede inspiratiebron om de plaatselijke koffieliefhebber op 'de juiste weg' te helpen. ![]() Wat zal ik zeggen: de bezoeker van het genoemde Zuid-Europese café beleeft er bovendien zelf ook nog voordeel aan: vriendelijkheid die notabene wordt beloond, wat wil men dan nog meer? ![]() Tot zover de OP. Goedkope koffie voor beleefde klanten | |
Leandra | vrijdag 13 december 2013 @ 17:11 |
Ah, toch niet in Parijs... Jammer. | |
hugecooll | vrijdag 13 december 2013 @ 17:11 |
Niets nieuws http://foodbeast.com/2013(...)nt-for-being-polite/ | |
HankBoomhut | vrijdag 13 december 2013 @ 17:12 |
Tja, Frankrijk... | |
Scjvb | vrijdag 13 december 2013 @ 17:16 |
Zie het als geheugensteuntje. | |
hugecooll | vrijdag 13 december 2013 @ 17:16 |
Oké | |
Scjvb | vrijdag 13 december 2013 @ 17:17 |
Top! | |
Ferrari_Tape | vrijdag 13 december 2013 @ 17:24 |
Horecapersoneel ![]() Ongemanierd volk dat de klanten ziet als last ipv de mensen waardoor zij werk hebben. Als je vriendelijkheid moet afdwingen, LIGT HET AAN HET BARPERSONEEL! Als jij achter de bar staat moet je niet stug je krant blijven lezen of op naar je mobieltje staren en hopen dat de mensen weer weggaan, maar zelf eerst vriendelijk goedemorgen zeggen 10/9 dat de bezoeker goedemorgen terugzegt | |
superdrufus | vrijdag 13 december 2013 @ 17:26 |
Ik ben vaak beleefd, maar als er nog 10 mensen achter mij staan dan ga ik niet uitgebreid om koffie staan vragen. Meestal ben ik dan zo kort en beleefd mogelijk uit pragmatisch oogpunt. Vooral omdat ik niet de rij wil ophouden en mensen onnodig wil laten wachten. | |
ikbennieuwopfok | vrijdag 13 december 2013 @ 17:27 |
Ach, best leuk toch ![]() | |
Dven | vrijdag 13 december 2013 @ 17:29 |
Hoi Scjvb. Ik heb Jopen bier gekocht en helemaal mee op reis genomen naar zuidoost Europa. Ik geniet er nu dagelijks van ![]() | |
DS4 | vrijdag 13 december 2013 @ 17:30 |
Dan doe ik wel niet meer beleefd. Ik geloof in dure koffie. | |
Re | vrijdag 13 december 2013 @ 17:33 |
"1 koffie godverdomme, en snel" kost dan 50 euro ofzo, of ook 7 euro ... ![]() | |
Scjvb | vrijdag 13 december 2013 @ 17:45 |
Goed bezig, in dat geval. ![]() Oh, ik zou over de prijs ook niet echt moeilijk doen. ![]() ![]() Ik weet: het gaat soms weleens mis, ja. Alhoewel, hier vaker toch niet. ![]() | |
DS4 | vrijdag 13 december 2013 @ 17:59 |
Hmmm, die zal pas echt lekker smaken. Wat zou: "hé, stoephoer... koffie, hier, nu!" kosten? | |
arjan1112 | vrijdag 13 december 2013 @ 17:59 |
1,40 voor een koffie in Nice ? is dit een grap ? normale prijs is 15 euro | |
DS4 | vrijdag 13 december 2013 @ 18:05 |
Hork gespot! | |
Scjvb | vrijdag 13 december 2013 @ 18:21 |
Zijn inderdaad geen vreemde prijzen voor koffie in dergelijke steden. | |
Aanstootgevend | vrijdag 13 december 2013 @ 18:23 |
Hangt er vanaf of je daarna met de dame naar boven gaat. Vraag maar aan Rene Artois. | |
Samuray13 | vrijdag 13 december 2013 @ 18:55 |
Echt een goede initiatief. | |
LXIV | vrijdag 13 december 2013 @ 18:59 |
Slim van die tent. Want voorheen was de koffie gewoon 1,40. Nu is iedereen beleefd, hebben ze bekendheid en denken de mensen eenvoudig een paar euro te kunnen besparen door beleefd te zijn! | |
trovey | vrijdag 13 december 2013 @ 18:59 |
Dan krijg je de verse koffie geserveerd zonder kopje....in je kruis. ![]() | |
DS4 | vrijdag 13 december 2013 @ 19:05 |
Ok, maar wat kost het dan? | |
trovey | vrijdag 13 december 2013 @ 19:05 |
Dan je niet meer mee naar boven kan. ![]() | |
Ferdo | vrijdag 13 december 2013 @ 19:07 |
En 500 als je de verkoper in kwestie daarbij bij de keel grijpt. | |
Dance99Vv | zaterdag 14 december 2013 @ 10:33 |
ja , smarte-geld is hier altijd al erg beroerd geweest. 500 euro .....een lachertje ![]() | |
gebrokenglas | zaterdag 14 december 2013 @ 11:08 |
Dat gaat andersom natuurlijk ook op. Soms voel je je als gast bij een cafe eerder ongewenst dan een gast. Een half uur wachten op je kopje koffie. Vervolgens wordt die zo op het tafeltje geflikkerd dat de helft over de rand klotst... En er kan geen dankjewel af als de fooi geen 2 euro is maar slechts 1 euro. | |
Life2.0 | zaterdag 14 december 2013 @ 16:15 |
als ik 7 euro voor een kopje zie staan loop ik gewoon weer naar buiten, zonder au revoir voor 1,40 ![]() | |
gebrokenglas | zaterdag 14 december 2013 @ 16:29 |
![]() | |
Aanstootgevend | zaterdag 14 december 2013 @ 18:30 |
Goed punt. Krijg je er wel beleefd personeel voor terug; of zijn het typische Fransen ? | |
Gwywen | zaterdag 14 december 2013 @ 18:44 |
Half uur wachten + voetenbad en dan toch fooi? Daar kunnen ze bij mij in zo'n geval naar fluiten hoor. ![]() | |
Kandijfijn | maandag 30 december 2013 @ 07:05 |
Onbeleefd horeca personeel is inderdaad een feit. Alhoewel betere gelegenheden vaak beleefder personeel hebben. Maar laten we het ook eens over onze gasten hebben. Om 20.45 melden dat je 21.00 in de bios moet zijn. Had dat 20.15 gezegd hadden we het hoofdgerecht 5 minuten na voorgerecht neergezet. (En nee, meeste gasten waarderen her niet als je dit standaard doet). Sorry, ik ken niet alle whisky's uit mijn hoofd (we hebben er 14). Wat is het verrasingsmenu? Het is fucking verrassingsmenu veranderd soms per avond. Hoe smaakt kabeljauw, ik eet nooit vis. Zodra U mij uitlegt hoe varkensvlees smaakt doe ik een poging. Restaurant om 17.15 leeg? Kan ik overal zitten? Nee sorry we zitten vol? Wat serieus!!! mensen denken dat ik ze voorlieg. Sorry maar meeste komen tussen 18.15-19.00. Wat is de Wifi code? Heeft het uberhaupt al geprobeerd? Ding staat open. Hebben jullie ook cappuccino met sojamelk? Nee sorry mevrouw. Werkelijk schandalig hoe weinig jullie rekening houden met veganisten. Ik ken ongeveer 70 cocktails uit mijn hoofd (schatting). Sorry dat ik de jouwe Timboektoe niet ken. Maar hey k wil best wen poging waren. Uw glas is niet perfect gepoleerd en ziet een smetje? Excuus er gaan 250-350 glazen op een avond naar tafels. Een "excuus, maar mijn glas is vies heeft u een ander?" is voldoende. Je krijgt een nieuwe helemaal graties. Een wijn proef je om te proeven als de wijn nog goed is (geen kurk of muf e.d.) jij zoekt de wijn uit eventueel samen met sommelier. Je zal ongeveer moeten weten wat je besteld. Maar ondanks de Faux pas zal de ober hem waarschijnlijk wel terugnemen. Nee is nee, sommige dranken/eten heb ik niet. Ook niet als je het 2 keer vraagt of aan mijn collega. Sorry daarvoor. Ow, u wilt een reservering doen voor 24 man. Een speciaal menu en 4 mensen hebben allergieën of maffe dieëten? Kunnen we regelen, maar moet dat perse op zaterdagavond 18.30? Tis een beetje druk. Het eten was niet goed? Wat is er gebeurd sinds ik vroeg als alles in orde was? Je witte wijnfles is leeg? En bedeining ziet het niet snel genoeg? Sorry je fles zit in een koeler. Zit de fles naast of op zijn kop in de koeler. Binnen 2-3 minuten heb je bediening zeuren als U nog een fles had gewild. Ettiquette is niet lastig. Als laatste BLIJF STIL ZITTEN. Ik serveer je eten links in, haal het rechts uit. Er is genoeg ruimte en ja zelf een meisje van 1.60 kan erbij. Bonus: Als je borden zelf op gaat stapelen vermoord ik je. | |
Toekito | maandag 30 december 2013 @ 07:10 |
![]() | |
Trashcanman | maandag 30 december 2013 @ 07:13 |
Mooie variatie ![]() | |
Trebo | maandag 30 december 2013 @ 07:14 |
Mooie post. | |
Kandijfijn | maandag 30 december 2013 @ 07:30 |
Dank, op mijn werk hebben we facebookgroep met een document met daarin alleen maar dit soort verhalen. Veel daarvan zijn quasi grappig. Maar je komt wel veel tegen hoor. Agressie, seksuele intimidatie. Ben zelf leidinggevende daar en je verbaast je altijd waarvoor gasten specifiek naar jou vragen. Wijnadvies, als mijn collega zijn kennis niet voldoende was geweest had die sowieso al om hulp gevraagd. Maar ook achterlijke dingen al foutje op rekening of een verkeerd uitgeserveerd drankje. Wtf. Moet ik daarvoor komen opdragen??? Vind dat extreem onbeleefd toe naar mijn collega's. 98% van de gasten zijn trouwens gewoon leuk hoor ![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 december 2013 @ 09:43 |
Helaas is de bediening in de horeca vaak om te huilen zo slecht. Nauwelijks in staat je bestelling te begrijpen en hem te brengen. Ze zijn net als Ryair, vooral goedkoop. Als ik mijn steak rood bestel wil ik hem rood, niet medium en geen discussie over dat hij dan rauw kan zijn van binnen. Als ik om de rekening vraag wil ik weg, niet nog een half uur wachten. Als ik 2 euro of meer betaal voor een kop koffie wil ik een goede kop koffie, geen goedkope robusta, die te lauw is. PS 14 jaar horeca ervaring hier | |
#ANONIEM | maandag 30 december 2013 @ 09:46 |
7 euro voor een kopje koffie. ![]() ahahahaha | |
Pietverdriet | maandag 30 december 2013 @ 09:50 |
Sommige plekken in Frankrijk is dat vrij normaal | |
Aanstootgevend | maandag 30 december 2013 @ 10:26 |
De meeste van je klachten zijn terecht. Maar een paar niet of niet helemaal. 14 is niets. Die namen met korte omschrijving zou je wel degelijk allemaal moeten kennen. Je kent ook 80+ cocktails. Half terecht. Een verrassing moet idd een verrassing zijn; maar allergieën bestaan nu eenmaal. Hangt er van af. Ben je een snackbar, bar of cafe ? Terecht. Een vlees en visrestaurant zonder vegetarische opties ? Terecht. Een restaurant met minimaal 2 gerechten op de kaart die expliciet vegetarisch zijn ? Dan heeft de klant volkomen gelijk. Hangt van het niveau van het restaurant af. Met die houding kan je een michelinster iig vergeten ![]() Voor een normaal restaurant: terecht. Dus nog een klein beetje aan je houding werken ![]() | |
Morrigan | maandag 30 december 2013 @ 11:06 |
Mensen die vragen om een cappuccino met sojamelk, kunnen ook last hebben van lactose-intolerantie. Gelukkig zijn er restaurants die daar wel rekening mee houden. ![]() | |
Kandijfijn | dinsdag 31 december 2013 @ 03:16 |
FF reactie op bovenstaande. 1) Het gaat mij niet on de vraag maar de manier van reageren. 2) Er is niks mis met mijn houding ik ben en blijf altijd beleefd, ons restaurant staat al tijden boven de 9 op eet.nu met al 2 jaar niet lager dan een 8 bij bediening. Doen en denken is nog wat heel anders ![]() Tenzij, bedreiging of sexuele intimidatie dan vraag ik als ze FF meelopen en gooi ik ze er uit met eventueel een lokaal verbod. | |
gebrokenglas | dinsdag 31 december 2013 @ 19:15 |
![]() Om 20.45 melden dat je 21.00 in de bios moet zijn. Je hebt een punt. Sorry, ik ken niet alle whisky's uit mijn hoofd (we hebben er 14). 14 is niet zo heel veel. 1 avondje studeren en het zit in je hoofd ![]() Hoe smaakt kabeljauw, ik eet nooit vis. Zodra U mij uitlegt hoe varkensvlees smaakt doe ik een poging. Zeggen: "smaakt lekker" Restaurant om 17.15 leeg? Kan ik overal zitten? Nee sorry we zitten vol? Wat serieus!!! mensen denken dat ik ze voorlieg. Sorry maar meeste komen tussen 18.15-19.00. Bordjes met gereserveerd plaatsen? Wat is de Wifi code? Dat vind ik persoonlijk niet nodig, wifi in een restaurant. Je komt er voor te eten en gezellig, niet om zwaar te gaan internetten. Wie heeft er geen 3G op zn mobiel als het per se even moet? Wel service. ![]() Hebben jullie ook cappuccino met sojamelk? Nee sorry mevrouw. Werkelijk schandalig hoe weinig jullie rekening houden met veganisten. Maar er kan toch wel een pakje sojamelk in de koelkast bewaard worden? Ow, u wilt een reservering doen voor 24 man. Een speciaal menu en 4 mensen hebben allergieën of maffe dieëten? Kunnen we regelen, maar moet dat perse op zaterdagavond 18.30? Tis een beetje druk. Waarom niet? Als je tafels maar volzitten toch? Als laatste BLIJF STIL ZITTEN. Ik serveer je eten links in, haal het rechts uit. Oja, is dit gebruikelijk? Als je borden zelf op gaat stapelen vermoord ik je. Oops. Doe ik altijd.... Ik wilde je helpen... ![]() |