abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 maart 2014 @ 17:33:40 #301
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_137623143
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 15:34 schreef ColaKoning het volgende:
Ik heb een database met 5 verschillende tabbladen. Drie van deze tabbladen bevatten een draaitabel. Alles 'normaal' ingesteld, werkt allemaal prima, totdat ik het bestand wil delen in het netwerk/ op een andere computer. Zodra ik het betand naar andere mensen stuur/ de naam verander (op een andere pc) of wat dan ook gaat het mis. Excel 2013 veranderd namelijk de gegevensbron (bv Data.1!A:E) in c://windows/mijndocumenten/excel/werkversies/data.1!A:E waardoor hij op geen enkele andere pc meer werkt.

Hiervoor had ik excel 2007 en kwam dit nooit voor.

Heeft iemand een oplossing? Via google kwam ik op verschillende microsoft fora, waar ze opperde om op alternatieve manieren op te slaan, maar het is een netwerk bestand, ik kan niet al mijn collega's een handleiding meesturen.

Samenvatting wat er bv gebeurd:
- Perfect werkende database in excel 2013
- oa 3 draaitabellen, met als gegevensbron Data.1!$A:$AC, Data.2!$A:$AC en Data.3!$A:$AC
- Ik sla hem op, kopieer het bestand in outlook en verstuur het
- Alle gegevensbronnen zijn incl mappenstructuur dus bv, mijndocumenten/werk/excel/databaes/Data.!$A:$AC
- Het document werkt op geen enkele andere pc meer ;(
Toevallig heeft mij dit 3 weken geleden veel uren gekost om dit uit te zoeken. Bij mij ging het echter niet om een interne verwijzing maar naar een verwijzing op een netwerk (sharepoint) schijf.
Eindconclusie was: het is naar alle waarschijnlijkheid een bug, en Microsoft is nog te lui om dit op te lossen.

Het euvel komt voort uit het feit dat links (workbook formula links, geen hyperlinks) in excel 'intern' altijd als absolute paden worden opgeslagen. Af en toe komt het dan ineens voor dat om wat voor reden dan ook (dit is mijn beste gok) het netwerk pad niet direct bereikt kan worden bij het opslaan, en daarom verandert Excel direct alle formula links naar (lokale schijf)/mydocuments/blablabla.

Ik gok dat dit probleem bij jou dus ook optreed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')