abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_133841249
Cryptocurrencies-forum

Een cryptocurrencies-forum. Zelfs de naam klinkt al eng. Daar gaan we wat aan doen! In het kort: dit forum gaat het over digitaal geld (crypto (van cryptografie) en currency (van betaalmiddel)).

Digitaal geld, hoe werkt dat?

Als we het tegenwoordig over digitaal geld hebben, gaat het voornamelijk over Bitcoin. Er is een grote kans dat je hier al eens van gehoord hebt, het is namelijk nogal vaak in het nieuws.

Bitcoin is bedacht door ene "Satoshi Nakamoto". Dit is een schuilnaam, de echte identiteit van dit genie is namelijk niet bekend. Deze persoon schreef een paper over digitaal geld, en dat is uiteindelijk geimplementeerd. Zo is bitcoin ontstaan.

Wat is bitcoin?
Bitcoin is dus digitaal geld. Er komen geen banken aan te pas en je kunt het anoniem uitgeven. Het is eigenlijk gewoon geld, je kunt er van alles mee kopen.


Bitcoin Explained door Duncan Elms

Hoe kom ik aan bitcoins?
Je kunt aan bitcoins komen op dezelfde manier als hoe je aan dollars kan komen: een product of dienst verkopen en er bitcoins voor vragen of ze inwisselen bij een wisselkantoor (een bitcoin-exchange).

Er zijn momenteel ongeveer 12 miljoen bitcoins. Dit lijkt vrij weinig, maar elke bitcoin is deelbaar tot acht cijfers achter de komma. Dit betekent dat je ook 0.0000001 bitcoin uit kan geven.

Welke exchanges zijn er?
MtGox, de grootste exchange (pas op: het is lastig om geld hier op te nemen)
Bitstamp, een exchange in Slowakije. Grote speler.
[suggesties welkom!]

Wat zijn Litecoins?
Litecoin lijkt op bitcoin. Het is gebaseerd op hetzelfde paper (van Satoshi) en wordt onderhouden door een google-medewerker. Het wordt het "digitale zilver" genoemd, waar bitcoin "goud" is.

Hoe ontstaan bitcoins?
Bitcoins worden "gemined". Mensen die minen helpen mee om de transacties op het bitcoinnetwerk te versterken. Als je dit goed doet, vind je een "blok". Bij het vinden van zo'n blok hoort een beloning. Vroeger was de belonging 50 bitcoin per blok (ongeveer elke 10 minuten wordt er een blok gevonden). Na 210000 blokken gaat de beloning in tweeen. Momenteel is de beloning 25 bitcoin, en die beloning wordt steeds kleiner. Hierdoor komt er maar een maximum van 21 000 000 bitcoins. De 21 miljoenste bitcoin zal ongeveer in het jaar 2140 worden gegenereerd.

Wie beheert mijn bitcoinrekening als er geen banken zijn?
Bitcoins bewaar je op je eigen computer of telefoon. Je slaat ze op in een soort portemonnee: een walletapplicatie. Als je deze wallet verwijdert zijn de bitcoins weg, zorg er daarom voor dat je het walletbestand goed backupt!

Hoe begin ik met bitcoins?
1) Installeer een wallet van hier (en maak backups!)
2) Koop of verdien bitcoins
3) Geef ze uit!

Ik snap het nog niet!
Je bent welkom in het vragentopic.

[ Bericht 64% gewijzigd door µ op 05-12-2013 10:22:36 ]
జ్ఞ‌ా
pi_133846961
Links
FOK!:
Algemene bitcoinreeks
Beginnersvragentopic
Miningreeks
Slowchat

Algemene uitleg:
Bitcoins.com
Bitcoinweb, nieuws, uitleg en koersen
Cloud mining

Exchanges:
Bitstamp
MtGox

Prijzen:
Bitcoinity, eenvoudige koersen
Bitcoinwisdom, wat complexer
Clarkmoody


Bitcoins direct kopen (iDeal):
https://bitplaats.nl/
https://bitonic.nl/

[ Bericht 47% gewijzigd door µ op 17-12-2013 12:26:32 ]
జ్ఞ‌ా
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')