Vind dat dit topic maar eens gevuld moet worden, er zijn zoveel lekkere recepten! Heb zelf een boel recepten uit het WW-kookboek, en wat dingen van internet geplukt, maar verder dan dat ben ik eigenlijk niet gekomen... Zie hier; WW-Risotto:
Risotto
1 courgette
- 2 wortelen
- 3 tomaten
- 1 koffielepel olijfolie
- 4 eetlepels gekookte volkoren rijst
- 2 koffielepels kerriepoeder
- peper en zout
Was de groenten en schraap de wortelen. Snijd de groenten in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een pan en stoof er de groenten in aan. Voeg de rijst toe en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet er een bodempje water over en laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tijdens het koken eventueel nog wat water toe en roer regelmatig eens om.
Slechts 3 ww-punten
Lekker voor erbij: 130 gr kipfilet in een pannetje water met bouillon 20 minuten koken, dat maakt het allemaal tot maar 5,5 punt
Wie volgt?
Stukjes kalfsvlees met champignons en tomaten
Voor 4 personen
450 gram kalfsvlees, in stukjes gesneden
1 eetlepel bloem
½ theelepel zout
1/8 theelepel vers gemalen peper
2 theelepels olijfolie
240 gram champignons in plakjes
1 teen knoflook uit de knijper
60 ml droge witte wijn
2 tomaten in stukjes, ontdaan van pitjes
125 ml kippebouillon
2 eetlepels fijngesneden verse basilicum of 1,5 theelepel gedroogde
1 theelepel boter
Bestuif het vlees met de bloem en de helft van de peper en het zout. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag, doe de olie erin en bak de stukjes vlees goudbruin (ongeveer 2 minuten aan iedere kant). Schep het vlees op een bord en hou het warm.
Spray wat uuhhhnonstick spray in de pan (hebben jullie dat in Nederland? Anders een minibeetje olie gebruiken). Voeg de champignons, knoflook, zout en peper toe. Bak op een niet te hoog vuur, roer regelmatig, ongeveer 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat hard koken tot de wijn vrijwel verdampt is. Roer nu de tomaten, bouillon en basilicum in de pan en laat een minuut of 5 sudderen. Voeg de boter toe en roer erdoor. Doe de stukjes vlees erbij en laat nog even sudderen, ongeveer een minuutje, tot het vlees door en door warm is.
Per persoon: 4 ww-punten; 182 kcal
Serveer het met bijvoorbeeld in de oven gebakken aardappeltjes of linguini en een spinaziesalade voor extra pitamientjes.
quote:Dat hoopte ik al
Op dinsdag 10 juni 2003 16:58 schreef Kroeltroel het volgende:
Die risotto was voor 1 persoon (veel, he?!)
Nog een receptje van mij. Niet zo heel snel of makkelijk, maar wel geweldig lekker. Ik maak het regelmatig voor gasten:
Thaise koolrolletjessoep
Voor 4 personen
Voor de koolrolletjes:
12 kleine bladen savooiekool
480 gram kalkoenborst zonder huid, gemalen tot gehakt (kipfilet gaat ook heel goed)
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 teen knoflook, ook fijngesneden
2 theelepels Thaise vissaus (nam pla)
6 lente-uitjes, fijngehakt
2 theelepels (donkere) sesamolie
Voor de bouillon:
1 theelepel plantaardige olie
4 eetlepels lente-uitjes, in ringetjes
2 theelepels fijngesneden verse gember
1 theelepel fijngesneden vers citroengras (of ¼ theelepel citroengraspoeder, of 1 theelepel geraspte citroenschil; of een stuk gedroogde citroengras mee laten trekken)
9 dl kippebouillon
2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepel ketjap (liefst Chinese)
4 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
Vul een grote pan voor tweederde met water en breng dat aan de kook. Voeg dan de koolbladeren toe en laat ze in ongeveer 30 seconden zachterworden. Haal ze uit het water, laat ze uitlekken en afkoelen (evt. even laten schrikken met koud water).
Meng de kalkoen, gember, knoflook, vissaus, lente-uitjes en sesamolie.
Neem 1 koolblad. Haal eventueel de dikste nerven eruit. Leg er ongeveer 2 eetlepels gehaktmengsel op. Vouw de zijkanten eroverheen en rol dan van beneden naar boven om een pakketje te maken. Zet het vast met een tandenstoker. Herhaal blad voor blad.
Verhit de olie in een (diepe) pan en voeg de lente-uitjes, gember, knoflook en citroengras toe. Bak totdat het mengsel heerlijk begint te geuren, ongeveer een minuut. Voeg bouillon, limoensap en ketjap toe. Breng aan de kook
Leg de koolrolletjes voorzichtig in de bouillon. Dek af en laat sudderen tot de rolletjes gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Roer de korianderblaadjes erdoorheen en serveer onmiddellijk.
Per persoon (3 rolletjes en 225 ml bouillon): 5 punten; 220 cal.
APPEL-KRUIDKOEK
500 gram volkorenmeel
15 gram speculaaskruiden
10 gram kaneel
300 ml suikervrije stroop (appel, peren)
15 gram bakpoeder
4 dl magere melk
5 ml vloeibare zoetstof
2 appels, geschild en in kleine stukjes.
Verwarm de over voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar zodat het een glad beslag wordt.
cakeblik invetten en beslag erin doen
Vijf kwartier in de oven zetten.
kijk met appelstroop uit met stroop met zgn 'beetwortelsap', dat is namelijk ook gewoon suiker.
Wortelsalade =bijgerecht=
Ingredienten (3 a 4 personen)
- 1 bos bospeen
- zout
- 100 gr rozijntjes
- 1 citroen
- 5 el olijfolie (dit is natuurlijk veeeeeeelsteveel!!!)
- 1 el bloemenhoning
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- peper
- 2 el fijngesneden korianderblad
- Schrap de bosbeentjes en snijd ze in plakjes. Kook de plakjes 5 minuten in weinig water met zout naar smaak en giet ze af.
- Was de rozijnen en schep ze door de warme bospeenplakjes.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de vrucht uit.
- Klop een dressing van het citroensap, olie, honing, gemberpoeder, kaneelpoeder, peper en zout naar smaak.
- Schep de dressing met de koriander door de bospeentjes.
Ik vind 'm vooral lekker bij gepofte aardappels of rijst.
Wie volgt?
quote:Deze zit momenteel in de oven, ben benieuwd! Hij ruikt wel al lekker
Op maandag 23 juni 2003 19:15 schreef wendy-tje het volgende:
Oke, op aanraden van kroeltroel ook hier...APPEL-KRUIDKOEK
500 gram volkorenmeel
15 gram speculaaskruiden
10 gram kaneel
300 ml suikervrije stroop (appel, peren)
15 gram bakpoeder
4 dl magere melk
5 ml vloeibare zoetstof
2 appels, geschild en in kleine stukjes.Verwarm de over voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar zodat het een glad beslag wordt.
cakeblik invetten en beslag erin doen
Vijf kwartier in de oven zetten.kijk met appelstroop uit met stroop met zgn 'beetwortelsap', dat is namelijk ook gewoon suiker.
quote:En??? Vertel!!!!
Op vrijdag 1 augustus 2003 20:41 schreef maajo het volgende:[..]
Deze zit momenteel in de oven, ben benieuwd! Hij ruikt wel al lekker
![]()
Ben alleen het bakpoeder vergeten, zou dat veel uitmaken?
quote:Durfde het niet eens te proeven, zo disgusting zag het eruit! Leek wel gesmolten plastic ofzo, echt heel vies.
Op donderdag 7 augustus 2003 20:52 schreef Kroeltroel het volgende:[..]
En??? Vertel!!!!
Wat is het geworden? Is hij gelukt en was hij lekker?
quote:Tsja, bakpoeder maakt wel een heel verschil hoor!
Op zondag 10 augustus 2003 01:30 schreef Gaoxing het volgende:
Maajo, probeer het toch nog eens mét bakpoeder (als je de moed op kunt brengen). Dat zorgt er namelijk voor dat het gebak luchtig wordt en cake-achtig. Misschien dat het daarom zo mislukt was.
quote:Misschien ook 'n leuk idee: foto's bij de gerechten plaatsen, dan ziet het er gelijk al een stuk lekkerder uit
Op zondag 10 augustus 2003 14:54 schreef wendy-tje het volgende:[..]
Tsja, bakpoeder maakt wel een heel verschil hoor!
trouwens, de koek wordt niet helemaal droog, hij blijft iets nattig van binnen, maar de bakpoeder zorgt dat het luchtig wordt...
Dus voor wie nog durft...
Helaas heb ik geen web- of digicam en vallen mijn geposte gerechten al af
Voor 4 personen
Ingredienten:
- 800 gr aardappelen
- 4 koffielepels olie (geen theelepls, koffielepels zijn iets groter)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op stand 8 (240/250 graden). Schil de aardappelen en snijd ze in staafjes van 1 cm dik. Spoel ze schoon en dep ze droog in een handdoek, doe ze daarna in een slakom. Voeg olie en paprikapoeder toe. Meng alles goed met een spatel, je moet ervoor zorgen dat alle frietjes genoeg olie opnemen.
Leg de frietjes verspreid over een braadslee met anti-kleeflaag of bakvel. Laat ze 20 minuten in de oven bakken, draai ze na 10 minuten om en bestrooi lichtjes met zout.
Mjummie! Ik heb ze gisteren gemaakt en vond ze erg lekker! De paprikapoeder is overigens alleen voor de goudbruine kleur, als je deze niet in huis hebt ofzo dan kun je het ook zonder doen.
Voor 200 gram friet hoef je maar 3 punten te tellen. Even ter vergelijking voor de niet-WW-mensen: voor 100 gram friet uit de frietpan moet je 6 punten tellen dus dit is nogal een verschil. Je kan zo dus toch lekker friet te eten zonder heel erg te zondigen
Trouwens wat vlees betreft: wij grillen nu al maanden al het vlees wat we eten en dat scheelt aanzienlijk in vet en is nog erg lekker ook
Texaanse salade
- 200 gr geraspte wortelen
- 1/2 rode paprika
- 1 fijngesneden ui
- 3 eetlepels mais uit blik
- 5 eetlepels erwtjes uit blik
- 1 blikje tonijn in eigen nat
- komkommerplakjes
- 8 groene olijven
- 8 zwarte olijven
- 8 koffielepels vinaigrette, 40% v.g
Alle ingredienten mengen en versieren met de olijven
Points per recept: 11,5
Aantal porties: 2
Poits per portie: 6
Weet iemand trouwens wat ze met het v.g bedoelen bij de Weight Watchers? Dit staat vaak achter room e.d.
Het gewone fruit zat?
Trek in wat lekkers? Je snackt naar iets???
Warme appel
Techniek: Magnetron
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Tussendoortje
Hoofdingrediënt: Fruit
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: appels elstar, zoetstof en kaneel
Hulpmiddelen: bordje appelboor schilmes
Bereidingswijze: appels schillen, klokhuis verwijderen met de appelboor, op bordje plaatsen en besprenkelen met zoetstof en kaneel. Magnetron 2-3 min. klaar!
WW Points plan voor 4 personen, 1,5 points p.p.
Dit dessert - of tussendoortje - is rijk aan calcium en magnesium en zal zowel klein als groot kunnen bekoren.
Aantal personen: 4
Keuken: Slanke keuken
Techniek: Koken
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Nagerecht
Hoofdingrediënt: Fruit
In combinatie met: Chocolade
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: 2 kleine bananen
20 gr chocolade
4 koffieL room (8% v.g)
Hulpmiddelen: Voorbereiding: 5 minuten
Koeltijd: 3 uur
Voorbereiding: Schil de bananen en snij ze in twee. Steek de houten frisco-stokjes in het midden van de bananen en bewaar ze minstens 3 uur in de diepvriezer.
Bereidingswijze: Smelt de chocolade en roer er de room onder. Haal de bananen, net voor het opdienen, uit de diepvriezer en dompel ze in de chocolade. De chocolade zal onmiddellijk stollen.
Pepernoten
Ingredienten...
250 gram volkorenmeel
1 eiwit
1/2 zakje bakpoeder
ongeveer 150 gram magere kwark
125 gram suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
scheutje magere melk
Kneed de ingredienten door elkaar, tot een grote bol. Pak een bakblik, en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak van de grote bol, kleine bolletjes, ter grootte van een knikker, en leg die op het bakpapier en druk ze iets plat.
Ongeveer 15-20 minuten in de oven...
De pepernoten zijn wat zachter dan die uit de winkel, maar wel lekker! En geheel vetvrij
(voor 4 personen)
nodig:
150 gram oud volkorenbrood
1 koffie lepel tijm
1 eetlepel miso (puree van sojabonen -revormhuis)
1 kleine roze ui
1 knoflookteentje
2 selderijstengels
1 koffielepel olijf olie
1 ei
20 gram walnoten
2 koffie lepels margarine (40% v.g.)
zout en peper
bereiding:
De oven verwarmen op 180 graden (stand 6).Het brood in ee kom doen.Een tas kokend water,de tijm en de miso toevoegen.
Afdekken en 1 uur laten trekken in de koelkast.De ui ,de lool en de selderij fijn hakken en in een anti kleefpan 5 min. in de olie laten fruiten.
Kruiden met zout en peper.Het brood mengsel met de gebakken groenten,het geklopt ei en de gehakte walnoot.Op smaak brenen met zout en peper.Een kleine terrine met margarine invetten.De bereiding er op gieten en 40 minuten in de oven laten garen.Laten afkoelen alvorens uit de terine halen.Opdienen met een blaadje sla.
Suggestie; deze paté is nog beter al emn hem een dag op voorhand maakt.
voor bereiding: 10 min
bereiding: 45 min
rusttijd: 1 uur
3.5 punten pp
(dit recept komt uit het kilokick kookboek)
quote:Ik vind dit toch behoorlijk vervelend
Op maandag 3 november 2003 01:01 schreef stip het volgende:
ik bedoel dit niet vervelend hoor maar ben wel benieuwd naar wat jullie normaal eten als dit dieetrecepten zijn.
Het lijken mij allemaal normale, dagelijkse gerechten behalve dat de pasta's volkoren zijn en de melk etc. van de magere variant.
Kan je toch net zo goed normaal koken en die vervangingen toepassen?
Normaal denk je niet na en eet je gewoon. Nu zoek je toch de light versies van veel dingen op.
Natuurlijk kan je ook normaal koken, maar sommige light recepten schelen toch echt heel veel. Vooral als ik aan de kwarktaart denk die hier in het topic staat.
Vlees, vis, noten, bladerdeeg en dat soort dingen kosten normaal erg veel punten bij de Weight Watchers en vaak beperk je het met deze maaltijden tot een minimum.
Armeense kebab (373 Kcal)3
Biefstuk met champignons (281 Kcal)3
Biefstuk met champignonsaus (341Kcal)3
Broodje garnalensalade (197 Kcal)3
Broodje hamburger (352 Kcal)4
Cacciatore Kip (227 Kcal)4
Caraibische kuikenborstfilet (164 Kcal)4
Champignonomelet (126 Kcal)5
Chinese kip met champignons (287Kcal)5
Chinese Kip met kerrie. (205 Kcal)5
Citroen-kummel-dressing (50 Kcal per el)6
Cottage cheese pannenkoeken ( 3 stuks = 142 Kcal)6
Cottage cheese sour cream met witte druiven6
Creoolse Garnalen (241 Kcal)6
Fruit en cottage-cheesesalade ( 245 Kcal)7
Garnalen Marinara (164 Kcal)7
Garnalen met gember ( 125 Kcal)7
Garnalensalade (119 Kcal)7
Gazpacho (65 Kcal per 2 dl)7
Gebakken banaan met bruine suiker en sinaasappelsap (108 Kcal)8
Gebakken tomaat (47 Kcal)8
Gebakken tomaat met peterselie (49 Kcal)8
Geglaceerde wortelen8
Gegrilde ham en kaas - sandwich (235 Kcal)8
Gekruide hamburger (188 Kcal per stuk)9
Gemarineerde varkensschnitzel (232 Kcal)9
Gemengde salade (242 Kcal)9
Gepofte Aardappel (90 Kcal)9
Gevulde aardappel (60 Kcal)9
Groenten en cottage cheese salade (160 Kcal)10
Hamburger Au Poivre (286 Kcal)10
Ham-Sandwich (145Kcal)10
Kaasbroodje (221 Kcal)10
Kaasomelet (106 Kcal)10
Kaas-tomaten-broodje (171 Kcal)11
Kalfsgehakt met citroen en majoraan (202 Kcal)11
Kalfskotelet met citroen en rozemarijn ( 332Kcal)11
Kalfsragout Marengo (311 Kcal)11
Kalfsschnitzel met citroen en champignons ( 350 Kcal)12
Kalfsvlees Piccata ( 288 Kcal)12
Kip-komkommersalade (191 Kcal)12
Kipsalade12
Kipsandwich (273 Kcal)13
Komkommersalade13
Kuikenborst met kruiden en citroen (145 Kcal per ½ portie)13
Oosterse hamburger (259 Kcal)13
Open tonijn-sandwich (224 Kcal)13
Pindakaas banaan sandwich (201 Kcal)13
Provençaalse Visfilet (143 Kcal)14
Spinazie-champignonsalade (51 Kcal)14
Spinazie-tonijn salade (198 Kcal)14
Tandoori kip (205 Kcal)14
Tomaten-komkommersalade15
Tomatensapdressing (13 Kcal per ½ dl)15
Tonijnsalade-sandwich (227 Kcal)15
Tonijnsalade met kappertjes (202 Kcal)15
Varkenskotelet met sinaasappel (245 Kcal)15
Vegetarische salade (160 Kcal)16
Vegetarische salade speciaal (165 Kcal)16
Visstoofpot Manhattan (300 Kcal)16
Vruchtensla (2 porties)( 57Kcal per portie)16
Yakitori kip (169 Kcal)17
Armeense kebab (373 Kcal)
250 gram mager gehakt
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel gemalen komijn
¼ theelepel gemalen koriander
¼ theelepel oregano
2 sjalotten, fijn gesneden
1 eetlepel peterselie, fijn gehakt
Vermeng in een kom het gehakt met zou, peper, kummel, koriander, oregano en 1 sjalot. Kneed alles goed dooreen. Vorm van het gehakt 4 rolletjes en rijg deze aan een lange pen. Druk ze stevig aan. Rooster ze onder de grill tot ze rondom bruin en gaar zijn. Reken hiervoor ca. 10 minuten. Serveer 2 rolletjes met de gehakte sjalot en peterselie. Laat de andere 2 afkoelen en bewaar ze in de diepvries.
Biefstuk met champignons (281 Kcal)
125 gram biefstuk
1 theelepel worcestersaus
1 eetlepel soja
2 sjalotten, in dunne ringen
1 deciliter vleesbouillon, van een bouillonblokje
5 champignons, in plakken
Vermeng worcestersaus, soja, sjalotten en de helft van de bouillon. Laat hierin het vlees 1 uur marineren. Neem de biefstuk uit de marinade, maak hem droog en bak hem in ca. 5 minuten aan weerskanten bruin op een hoog vuur in een pan met anti-kleef bodem. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Temper de hitte, doe de champignons in de pan en bak ze 2 minuten. Keer de champignons en voeg de marinade en de resterende bouillon toe. Laat dit alles nog enkele minuten sudderen. Giet de champignons over de biefstuk en dien op.
Biefstuk met champignonsaus (341Kcal)
125 gram biefstuk
5 champignons
1 sjalot, in dunne ringen
1 theelepel margarine
1 theelepel worcestersaus
½ deciliter vleesbouillon, van een blokje
1 eetlepel peterselie, gehakt
Rooster de biefstuk onder de grill aan weerszijden bruin. Reken hiervoor ca. 10 minuten. Maak intussen de champignonsaus. Smelt de margarine in een braadpan op een hoog vuur. Voeg champignons en sjalot toe. Laat ze 2 minuten bakken en schep af en toe om. Giet bouillon en worcestersaus over de champignons en laat alles enkele minuten koken.
Leg de biefstuk op een schotel en giet de champignonsaus erover.
Bestrooi het geheel met peterselie.
Broodje garnalensalade (197 Kcal)
100 gram garnalen
1 sjalot, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 eetlepel dieetmayonaise
2 slabladeren
½ volkoren kadetje
Vermeng garnalen, sjalot, bleekselderij en dieetmayonaise. Leg de slabladeren op het broodje en schep hierop het garnalenmengsel.
Broodje hamburger (352 Kcal)
125 gram rundergehakt
snufje zout
snufje peper
1 volkoren kadetje
enkele ringen ui
Vermeng het gehakt met de peper en het zout en vorm er een platte bal van. Rooster deze onder de grill in ca. 10 minuten aan weerszijden bruin. Snijd het broodje open, leg het even onder de grill en serveer het met de hamburger en daarop de ringen ui en klap het broodje dicht.
Cacciatore Kip (227 Kcal)
350 gram kuikenborst, in 2 gelijke stukken
1 theelepel margarine
1 blikje tomatenpuree
1 ui, gehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
½ paprika, fijngesneden
¼ theelepel oregano
¼ theelepel basilicum
1 laurierblad
1 deciliter kippenbouillon, van een bouillonblokje
Bak de stukken kuikenborst op een hoog vuur rondom bruin in de margarine. Neem de stukken kuikenborst uit de pan en leg ze in een vuurvaste casserole.
Doe ui, knoflook, bleekselderij en paprika in de pan en laat dit 1 minuut zachtjes bakken. Voeg de tomatenpuree toe. Laat alles 2 minuten sudderen en voeg dan oregano, basilicum, laurierblad en kippenbouillon toe. Roer alles goed door, giet de saus over de kip en breng het geheel aan de kook. Sluit de casserole af en temper het vuur. Laat de kuikenborst 45 minuten in de saus pruttelen.
Dien de helft van de kip en de saus op en bewaar de andere helft.
Caraibische kuikenborstfilet (164 Kcal)
350 gram kuikenborst, in 2 gelijke delen
1 eetlepel citroensap
sap van een halve sinaasappel
1 ui, in dunne ringen
1 klein laurierblad
7 theelepels chilisaus
Doe de stukken kuikenborstfilet in een kom. Roer citroensap, sinaasappelsap, ui, laurierblad en chilisaus door elkaar en giet het over het vlees. Laat dit 2 tot 3 uur marineren. Zet de stukken kuikenborst daarna in een braadschotel onder de grill, op ca 15 cm afstand van het element. Laat ze ca. 40 minuten roosteren. Keer ze regelmatig om en bedruip met de marinade. Temper de hitte als het vlees te snel bruin wordt. Een halve portie per keer gebruiken.
Champignonomelet (126 Kcal)
1 ei
1 theelepel water
3 champignons, in plakken
1 theelepel margarine
¼ theelepel majoraan
zwarte peper, versgemalen
Klop het ei los met het water. Smelt de margarine in een kleine koekenpan op een matig heet vuur. Voeg de champignons toe en laat ze even bakken. Strooi er de peper en de majoraan over. Haal de champignons uit de pan en houd ze warm. Laat de pan goed heet worden en giet het losgeklopte ei erin. De omelet is klaar als de onderzijde goudgeel is; de bovenzijde moet nog vochtig zijn. Schep de champignons op de helft van de omelet en klap de andere helft erover. Laat de omelet op een bord glijden en dien hem onmiddellijk op.
Chinese kip met champignons (287Kcal)
350 gram kuikenborst zonder vel, in 2 gelijke stukken
2 theelepels zonnebloemolie
½ paprika, in reepjes
5 champignons, in plakken
2 sjalotten, grof gesneden
1 eetlepel soja
1 deciliter kippenbouillon, van een blokje
1 theelepel maizena
Snijd 1 helft kuikenborst in dunne repen. Verhit de olie en bak hierin de repen kuikenborst in 2 minuten bruin. Voeg paprika, champignons en sjalot toe. Laat alles, onder voortdurend roeren, nog 2 minuten bakken. Maak de maizena aan met een beetje kippenbouillon. Doe de rest van de bouillon en de soja bij de kip en de groenten. Breng het aan de kook en voeg dan het maizenapapje toe. Roer tot de saus gebonden is.
Bak de andere helft van de kuikenborst 45 tot 50 minuten in een matig warme oven (175 °C, gasstand 4) Bestooi hem met wat zout en peper en besprenkel met 1 eetlepel citroensap. Bewaar deze kuikenborst.
Chinese Kip met kerrie. (205 Kcal)
350 gram kuikenborst, in 2 gelijke stukken gesneden
1 theelepel zonnebloemolie
1 ui, in ringen gesneden
1 theelepel kerrie
1 blikje tomatenpuree, aangelengd met water tot 1 deciliter
1 deciliter kippenbouillon van een bouillonblokje
Verwarm de olie in een braadpan en laat hierin de ui enkele minuten zachtjes bakken tot deze glazig is. Doe er dan de kerrie bij en roer goed. Bak nog 1 tot 2 minuten door op een matig heet vuur. Leg de stukken kuikenborst in de pan en laat ze vlug rondom bruin worden. Voeg de tomatenpuree en de kippenbouillon toe en breng de saus aan de kook. Temper het vuur en laat de kuikenborst ca 40 minuten in een gesloten pan sudderen. Giet er indien nodig nog wat van de kippenbouillon bij.Serveer de helft van de kuikenborst met de saus. Bewaar de andere helft voor de lunch van de volgende dag.
Citroen-kummel-dressing (50 Kcal per el)
1 deciliter zonnebloemolie(of een andere olie met een hoog percentage onverzadigde vetzuren)
1 deciliter citroensap
½ deciliter water
¼ theelepel kummel
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper, vers gemalen
Roer alle ingredienten goed dooreen. Gebruik 1 eetlepel per keer. Bewaar de dressing in de koelkast en schud voor gebruik.
Cottage cheese pannenkoeken ( 3 stuks = 142 Kcal)
100 gram cottage cheese
1 ei
1 eetlepel bloem
2 theelepels tarwekiemen
1 theelepel zonnebloemolie
1 theelepel vanillesuiker
Roer alle ingrediënten goed dooreen. Laat een koekenpan met anti-kleef bodem goed warm worden. Doe 3 eetlepels deeg in de pan, Laat dit in ca. 3 minuten bruin worden. Keer de pannenkoek en bak de andere kant bruin. Bak 6 pannenkoekjes. Serveer er 3 met de halfzoete aardbeienjam en bewaar de rest.
Cottage cheese sour cream met witte druiven
75 gram cottage cheese
1 2 eetlepels taptemelk
125 gram witte druiven
1 theelepel bruine suiker
Roer de cottage cheese met de taptemalk tot een mooi glad geheel. Voeg dan de druiven toe en strooi de bruine suiker er over. Deze cottage cheese sour cream bevat maar half zoveel calorieen als normale sour cream.
Creoolse Garnalen (241 Kcal)
100 gram garnalen
1 theelepel margarine
3 sjalotten, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
½ paprika, fijngehakt
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel basilicum
1 theelepel tijm
1 laurierblad
1 deciliter water
Bak de sjalot, bleekselderij, knoflook en paprika gedurende 2 minuten in de margarine. Roer voortdurend. Voeg tomatenpuree, basilicum, tijm en laurier toe en breng dit aan de kook. Giet het water erbij en laat alles weer aan de kook komen. Temper de hitte en laat alles 25 minuten sudderen. Voeg dan de garnalen toe en laat ze door en door warm worden. Dien de Creoolse garnalen op met de rijst.
Fruit en cottage-cheesesalade ( 245 Kcal)
100 gram cottage cheese of magere kwark
75 gram aardbeien
½ appel
½ sinaasappel, in stukje gesneden
½ deciliter magere yoghurt
1 eetlepel tarwekiemen
2 slabladeren
Bedek de slabladeren met de cottage cheese. Meng het fruit en schep dit op de cottage cheese. Giet de yoghurt erover en bestrooi het geheel met de tarwekiemen.
Garnalen Marinara (164 Kcal)
100 gram garnalen
1 blikje tomatenpuree
½ ui, gehakt
1 teentje knoflook
snufje oregano
snufje basilicum
1 deciliter water
1 eetlepel peterselie
Vermeng de tomatenpuree, knoflook, ui, kruiden en ½ deciliter water en laat dit circa 20 minuten sudderen. Doe er nog wat water bij als de saus te dik wordt. Voeg de garnalen toe en laat ze even mee pruttelen tot ze door en door warm zijn. Bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie.
Garnalen met gember ( 125 Kcal)
100 gram grote garnalen
1 eetlepel soja
1 theelepel zonnebloemolie
½ teentje knoflook uit de knijper
½ theelepel gemberpoeder, of 1 theelepel fijngehakte gember
Vermeng soja, zonnebloemolie, knoflook en gember in een glazen of aardewerk schaal. Voeg de garnalen toe en laat ze minstens 30 minuten marineren. Rijg ze dan aan dunne pennen en rooster ze 6 tot 8 minuten onder de grill. Keer de pennen af en toe.
Garnalensalade (119 Kcal)
100 gram garnalen
¼ krop sla, in stukjes
1 sjalot, fijngehakt
Roer de garnalen en de sjalot door de sla, sprenkel de dressing erover en dien onmiddellijk daarna op.
Gazpacho (65 Kcal per 2 dl)
1 blik gepelde tomaten
¼ komkommer, geschild en in blokjes gesneden
½ groene paprika, in stukken gesneden
½ ui, fijngehakt
1 teentje knoflook
1 theelepel olijfolie
2 theelepels wijnazijn
1 deciliter koud water
Doe tomaten, komkommer, paprika, ui en knoflook in de mengbeker van een elektrische mixer. Mix tot er een gladde massa is ontstaan. Doe het tomatenmengsel in een kom en roer er de olijfolie, wijnazijn en het water door. Serveer de gazpacho goed gekoeld. Bewaar de helft voor de avondmaaltijd van de volgende dag.
Gebakken banaan met bruine suiker en sinaasappelsap (108 Kcal)
1 banaan, gepeld en in de lengte doorgesneden
2 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel bruine basterdsuiker
Leg de banaan in een kleine braadpan met de afgesneden zijde naar beneden. Besprenkel e banaan met sinaasappelsap en strooi de suiker erover. Bak de banaan ca 30 minuten in de oven (225°C, gasstand 5-6)
Gebakken tomaat (47 Kcal)
1 tomaat
1 teentje knoflook, fijngehakt
snufje oregano
zwarte peper, versgemalen
Was de tomaat, snijd hem doormidden en zet de helften in een kleine ovenschaal. Strooi de knoflook, oregano en peper over de tomaathelften. Bak ze 10 tot 15 minuten in de oven op 200 °C of gasstand 5.
Gebakken tomaat met peterselie (49 Kcal)
1 tomaat
2 theelepels ui, fijngehakt
2 theelepels peterselie
¼ theelepel oregano
Snijd de tomaat doormidden en zet de helften in een kleine ovenschotel. Vermeng uit, peterselie en oregano en strooi dit over de tomatenhelften. Bak de tomaten 10 tot 15 minuten in de oven (220 °C, gasstand 4-5)
Geglaceerde wortelen
2 middelgrote wortelen, in gelijke stukken gesneden
1 deciliter water
snufje zout
1 theelepel honing
1 eetlepel citroensap
geraspte schil van een halve citroen
Doe het water met het zout in een kleine pan en breng het aan de kook. Voeg de wortelen toe en laat ze 10 tot 12 minuten sudderen. Vermeng honing, citroensap en citroenschil en roer dit goed door elkaar. Giet het honing-citroen mengsel over de wortelen en schud de wortelen een paar keer om.
Gegrilde ham en kaas - sandwich (235 Kcal)
1 snee volkorenbrood
1 plak gekookte ham
1 plak oude 40+ kaas
1 theelepel mosterd
Rooster het brood licht en bestrijk het met mosterd. Leg de plak ham op het brood en daarop de plak kaas. Zet de sandwich in de oven tot de kaas smelt.
Gekruide hamburger (188 Kcal per stuk)
500 gram rundergehakt
1 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
1 eetlepel worceestersaus
1 theelepel uiezout
¼ theelepel knoflookpoeder
Meng het rundergehakt met de kruiden en maak 3 hamburgers van 100 gram en 4 kleine gehaktballen. Leg 1 hamburger en de gehaktballen in de diepvries. Gril 2 hamburgers of bak ze in een braadpan zonder boter tot ze gaar genoeg zijn. Bewaar 1 hamburger in de koelkast voor de lunch van Dag 3.
Gemarineerde varkensschnitzel (232 Kcal)
125 gram varkensschnitzel
1 eetlepel soja
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
een snufje uiezout
Leg de schnitzel in een schaal. Meng soja, knoflook, citroensap en uiezout. Giet dit over de schnitzel en laat deze minstens een uur marineren, Haal dan het vlees uit de marinade en rooster het onder een voorverwarmde grill in ca 15 minuten bruin en gaar,.
Snijd het vlees met een scherp mes in repen.
Gemengde salade (242 Kcal)
½ tandoori kuikenborst in smalle repen
¼ komkommer, in reepjes
1 theelepel kappertjes
1 sjalot, in dunne ringen
¼ krop sla
1 eetlepel calorie-arme dressing voor sla
1 eetlepel citroensap
Vermeng alle ingrediënten en roer er vlak voor het opdienen de dressing en het citroensap door.
Gepofte Aardappel (90 Kcal)
Boen de aardappel goed schoon en laat hem 40 min poffen in en vrij hete oven (200°C, gasovenstand 5), temper de hitte dan tot 175°C, gasovenstand 2/3 en laat de aardappel nog 10 min poffen. Prik halverwege de baktijd met een vork in de schil. Snijd de aardappel voor het opdienen open en doe er wat zout, peper en paprikapoeder op.
Gevulde aardappel (60 Kcal)
1 grote aardappel
2 eetlepels hete taptemlek
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
zout
peper
paprika poeder
Verwarm de oven voor tot 225 °C, gasstand 5-6. Boen de aardappel schoon, pril er enkele malen met een vork in en laat hem 3 kwartier tot 1 uur in de oven poffen tot hij gaar is. Wacht tot de aardappel wat is afgekoeld, snijd hem dan doormidden en hol hem voor tweederde uit. Druk het binnenste van de aardappel door een zeef en roer er de warme melk, zout, peper en kaas door. Vul de aardappel weer op met dit mengsel en strooi er de paprikapoeder over. Zet een helft in een kleine vuurvaste schotel nog enige minuten in de oven om door en door warm te worden. Laat de andere helft afkoelen en bewaar hem in de koelkast.
Groenten en cottage cheese salade (160 Kcal)
100 gram cottage cheese
1 wortel, fijn gesneden
4 radijsjes, fijngesneden
1 sjalot, in dunne ringen
1 theelepel peterselie
2 slabladeren
1 eetlepel calorie-arme dressing voor sla.
Schep de cottage cheese op de slabladeren. Strooi hierover de groenten en besprenkel het geheel vlak voor het opdienen met de dressing.
Hamburger Au Poivre (286 Kcal)
250 gram mager rundergehakt
1 theelepel zwarte peper, grof gemalen
zout naar smaak
1 theelepel margarine
1 theelepel citroensap
½ theelepel chilisuas
½ theelepel worcestersaus
Vorm van het gehakt 2 platte ballen en leg er 1 in de diepvries. Verwarm een pan met anti-kleef bodem op een hoog vuur. Leg de hamburger in de pan, temper het vuur iets en bak de hamburger snel aan weerskanten bruin. Smelt de margarine en roer het citroensap, worcestersaus, chilisaus, zout en peper erdoor. Giet dit voor het opdienen over de hamburger.
Ham-Sandwich (145Kcal)
30 gram gekookte ham
1 slablad
1 theelepel mosterd
1 snee volkorenbrood
Rooster het brood licht en bestrijk het met mosterd. Leg hierop eerst het slablad en daarna de ham.
Kaasbroodje (221 Kcal)
1 plak oude 40+ kaas
2 plakken tomaat
1 slablad
1 eetlepel dieet-mayonaise
½ rond broodje
snufje majoraan
Rooster het broodje licht en bestrijk het met de mayonaise. Leg hierop het slablad en de plakken tomaat. Bestrooi de tomaat met majoraan en leg de plak kaas erop. Plaats het broodje onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Kaasomelet (106 Kcal)
1 ei
1 theelepel water
1 eetlepel geraspte kaas
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Klop het ei los met water. Bak het ei in een pan met antikleef- bodem. Voeg kaas en peterselie toe als de omelet bijna klaar is. Klap de omelet dicht en laat hem op een verwarmde schotel glijden.
Kaas-tomaten-broodje (171 Kcal)
1 plak oude 40+ kaas
2 plakken tomaat
snufje oregano
½ volkoren kadetje
Rooster het broodje licht en beleg het met de plakken tomaat. Bestrooi de tomaat met oregano en leg de plak kaas erover. Plaats het broodje onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Kalfsgehakt met citroen en majoraan (202 Kcal)
125 gram kalfsgehakt
1 eetlepel fijn gehakte ui
¼ theelepel geraspte citroenschil
1 theelepel citroensap
snufje majoraan
zout
versgemalen peper
Maak het gehakt aan met de ui, citroenschil, majoraan, zout, peper en het citroensap. Vorm een platte bal van ca.1 ½ cm. Dik Bak deze aan beide zijden 5 minuten in een anti-kleefpan zonder vet.
Kalfskotelet met citroen en rozemarijn ( 332Kcal)
175 gram kalfskotelet
1 eetlepel citroensap
¼ theelepel rozemarijn
Laat de kalfskotelet 30 minuten in citroensap met rozemarijn marineren. Rooster de kotelet in ruim een kwartier onder de grill bruin en gaar.
Kalfsragout Marengo (311 Kcal)
250 gram kalfslappen in dobbelstenen
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 blik hele gepelde tomaten
1 deciliter bouillon van een blokje
¼ theelepel tijm
¼ theelepel basilicum
1 laurierblad
6 champignons
1 eetlepel peterselie, gehakt
Bak het vlees bruin in een braadpan met anti-kleefbodem. Voeg ui, knoflook en tomaten toe en laat dit 3 minuten sudderen. Breng het geheel over in een vuurvaste casserole en voeg bouillon, tijm, basilicum en laurierblad toe. Laat dit een uur sudderen, doe de champignons erbij en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Strooi de peterselie erover en dien de helft van de ragout op.Bewaar de andere helft.
Kalfsschnitzel met citroen en champignons ( 350 Kcal)
125 gram kalfsschnitzel
1 theelepel bloem
2 theelepels olijfolie
5 champignons
1 theelepel majoraan
1 eetlepel citroensap
½ deciliter kippebuillon (van bouillonblokje)
zout en peper
1 theelepel gehakte peterselie
Bestrooi de schnitzel met bloem. Laat de olijfolie heet worden en bak de schnitzel aan weerskanten bruin. Neem het vlees uit de pan. Draai het vuur wat lager en doe de in plakken gesneden champignons, citroensap, kruiden, zout en peper in de pan. Roer goed door en laat dit op en zacht vuur 5 minuten pruttelen. Voeg het vlees toe en laat het in de saus nog 5 minuten sudderen. Strooi er voor het opdienen peterselie over.
Kalfsvlees Piccata ( 288 Kcal)
125 gram kalfsschnitzel
1 theelepel margarine
2 theelepels citroensap
2 eetlepels kippenbouillon, gemaakt van een bouillonblokje
snufje zout
snufje peper
1 eetlepel peterselie, fijn gehakt
2 schijfjes citroen
Snijd de schnitzel in vierkantjes van ca. 4 centimeter. Smelt de margarine in een braadpan op een niet te hoog vuur. Bak het vlees snel aan weerskanten bruin.voeg citroensap, kippenbouillon, zout, peper en peterselie toe. Laat alles nog 2 minuten sudderen. Garneer de schnitzel voor het opdienen met de schijfjes citroen.
Kip-komkommersalade (191 Kcal)
175 gram kuikenborst, in stukken gesneden (gebruik de overgebleven kuikenborst van Dag 7)
4 slabladeren, in stukjes
½ komkommer, geschild en in blokjes gesneden
2 sjalotten, in dunne ringen gesneden
1 eetlepel peterselie, gehakt
1 eetlepel calorie-arme dressing voor sla
Vermeng alle ingredienten en roer er voor het opdienen de dressing door.
Kipsalade
½ kuikenborst met kruiden en citroen, ontbeend en in dobbelsteentjes gesneden (van Dag 1)
1 eetlepel dieet-mayonaise
1 theelepel citroensap
een scheutje chilisaus
1 sjalot, fijngesnipperd
¼ krop sla met de hand in stukken verdeeld.
Roer kip, mayonaise, citroensap, chilisaus en sjalot goed door elkaar. Serveer op slabladeren.
Kipsandwich (273 Kcal)
Gebraden kuikenborst van 175 gram, in plakken gesneden
2 slabladeren
4 plakken komkommer
1 eetlepel dieet-mayonaise
1 snee volkorenbrood
Rooster het brood licht en bestrijk het met mayonaise. Leg hierop slabladeren en schep de kip en komkommer op de sla.
Komkommersalade
¼ komkommer, geschild, in plakken
1 eetlepel natuurazijn
1 eetlepel water
1 theelepel soja
1 theelepel suiker
1 theelepel zonnebloemolie
Roer azijn, water, soja, suiker en olie goed dooreen en giet het over de komkommer.
Kuikenborst met kruiden en citroen (145 Kcal per ½ portie)
1 kuikenborst van 350 gram in tweeen gedeeld.
2 eetlepels citroensap
½ theelepel tijm
½ theelepel dragon
½ theelepel uiezout
zout en versgemalen peper naar smaak
Marineer de stukken kuikenborst ca. 30 minuten in het citroensap. Leg ze in een braadslee en bestrooi ze met de kruiden, de peper en het zout. Bak de kip 45 min. zonder deksel in een vrij hete oven (200 °C, gasstand 5-6) Gebruik de helft voor de lunch op Dag 2. Bij het berekenen van het aantal calorieen in gemarineerde gerechten gaan we ervan uit dat de helft van de marinade calorieen levert aan het gerecht.
Oosterse hamburger (259 Kcal)
150 gram mager rundergehakt
1 theelepel soja
1 ui, in dunne ringen
snufje gemberpoeder
Vermeng alle ingrediënten in een kom. Vorm van het gehakt een platte bal en rooster deze onder de grill aan weerskanten bruin. Reken hiervoor ca. 10 minuten.
Open tonijn-sandwich (224 Kcal)
½ blikje tonijn in water (120 gram)
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel peterselie. Fijngehakt
2 theelepels dieet-mayonaise
1 slablaadje
1 snee bruinbrood
Vermeng de tonijn met de kappertjes, de peterselie en de mayonaise en roer alles goed door elkaar. Pluk de sla in kleine stukjes en beleg hiermee het brood. Schep de tonijnsalade op de sla.
Pindakaas banaan sandwich (201 Kcal)
1 snee volkorenbrood
1 eetlepel pindakaas
½ banaan
Smeer de pindakaas op het brood en leg daarop de in plakken gesneden banaan.
Provençaalse Visfilet (143 Kcal)
125 gram kabeljauw- of schelvisfilet
Saus:
o1 blikje tomatenpuree
o½ ui, fijn gehakt
o1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
o1 theelepel tijm
o½ laurierblad
o1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
½ deciliter water
Doe de tomatenpuree, ui, knoflook, kruiden en het water in een kleine pan en laat alles 15 minuten sudderen. Leg de filet in een vuurvaste schaal, giet de saus erover en zet het gerecht 15 minuten in matige oven (150 °C, gasovenstand 2)
Spinazie-champignonsalade (51 Kcal)
125 gram verse spinazieblaadjes, zonder stelen
5 champignons, in plakken gesneden
1 sjalot, fijn gehakt
Was de spinazieblaadjes grondig en laat ze goed uitlekken. Maak de blaadjes met de hand wat kleiner. Vermeng de spinazie met de schoongemaakte en in plakken gesneden champignons, Strooi de fijngehakte sjalot erover. Voeg vlak voor het opdienen de citroen-kummel dressing toe
Spinazie-tonijn salade (198 Kcal)
200 gram spinazie, gewassen, uitgelekt en zonder stelen
½ blikje tonijn in water
2 tomaten, in stukken gesneden
1 sjalot, in dunne ringen
2 eetlepels calorie-ame dressing voor sla
Pluk grote spinaziebladeren in stukjes. Vermeng alle ingrediënten en sprenkel er vlak voor het opdienen de dressing over.
Tandoori kip (205 Kcal)
350 gram kuikenborst zonder vel, in 2 gelijke delen
1 uit, fijngehakt
1 teentje knoflook
1 bolletje gember (of een ½ theelepel gemberpoeder)
½ theelepl paprikapoeder
1 eetlepel citroensap
1 decilieter magere yoghurt
½ theelpel gemalen koriander
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel zout
peper
Doe ui, knoflook, gember en citroensap in de mixerbeker van een keukenmachine en draai tot er een gladde massa ontstaat. Hebt u geen keukenmachine, hak dan ui, knoflook en gember zeer fijn en voeg daarna het citroensap toe. Vermeng dit mengsel met de yoghurt, koriander, komijn, zout en peper in een grote kom. Roer alles goed door. Leg het vlees in deze marinade en zorg dat het goed bedekt is. Laat het vlees 3 tot 4 uur marineren en keer het regelmatig. Neem het dan uit de marinade en leg het in een kleine ovenschotel. Laat de kip in ca. 45 minuten in een matig hete oven (200 °C, gasstand 4 ) gaar worden. Strooi er wat paprikapoeder over en laat de kip even onder de grill lichtbruin kleuren.
Tomaten-komkommersalade
1 tomaat, fijngesneden
¼ komkommer, geschilde en fijngesneden
1 sjalot, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
¼ theelepel kummel
zout en peper
Meng alle ingrediënten goed dooreen.
Tomatensapdressing (13 Kcal per ½ dl)
1 deciliter tomatensap
1 eetlepel citroensap
½ theelepel mierikswortelpoeder
1 scheutje worcestersaus
¼ theelepel uiezout
¼ theelepel zwarte peper, vers gemalen
Doe alle ingredienten in een kom en roer tot alles goed vermengd is. De overgebleven dressing wordt in de koelkast bewaard.
Tonijnsalade-sandwich (227 Kcal)
1 blikje tonijn in water
1 theelepel kappertjes
1 sjalot, fijn gehakt
1 theelepel citroensap
2 theelepel dieet-mayonaise
1 slablaadje
1 snee bruinbrood
Roer de uitgelekte tonijn, kappertjes, sjalot, citroensap en mayonaise goed door elkaar. Pluk het gewassen slablad in stukjes en leg deze op de boterham. Leg daarna de tonijnsalade erop.
Tonijnsalade met kappertjes (202 Kcal)
½ blikje tonijn in water (120 gram)
1 theelepel kappertjes
1 sjalot, in dunne ringen gesneden
½ komkommer, geschild en in stukjes gesneden
100 gram veldsla, gewassen en uitgelekt.
1 eetlepel citroen-kummel dressing
Vermeng de tonijn met de kappertje, de sjalot en de komkommer. Serveer dit op een bed van veldsla. Sprenkel kort voor het opdienen de dressing erover.
Varkenskotelet met sinaasappel (245 Kcal)
125 gram varkenskotelet (100 gram vlees)
2 eetlepels sinaasappelsap
¼ theelepel kipkruiden
snufje zout
zwarte peper, vers gemalen
Bak de kotelet snel bruin in een pan met een anti-kleef bodem en leg hem dan in een kleine afsluitbare ovenschotel. Giet het sinaasappelsap over de kotelet en bestrooi hem met de kipkruiden, zout en peper. Doe het deksel op de pan, zet de kotelet in een voorverwarmde matig hete oven (220° C of gasstand 4-5) en laat hem in ca. 30 minuten gaar worden.
Vegetarische salade (160 Kcal)
1 plak jonge 40 + kaas, in dunne reepjes
2 tomaten, in vieren gedeeld
1 sjalot, in dunne ringen
1 wortel, grof geraspt
¼ krop sla, in stukjes geplukt
1 eetlepel calorie-arme dressing voor sla
Vermeng alle ingredienten en roer voor het opdienen de dressing erdoor.
Vegetarische salade speciaal (165 Kcal)
30 gram oude 40+ kaas, in reepjes gesneden
2 tomaten, in vieren gedeeld
1 sjalot, in dunne ringen
1 wortel, in krullen geraspt
¼ krop sla, in stukjes geplukt
1 eetlepel calorie-arme dressing voor sla
Vermeng alle ingrediënten en roer er vlak voor het opdienen de dressing door.
Visstoofpot Manhattan (300 Kcal)
125 gram kabeljauw
1 theelepel margarine
½ ui, fijngehakt
½ groene paprika, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
1 wortel, fijn gesneden
snufje tijm
1 blik gepelde tomaten
2 deciliter water
1 theelepel peterselie, fijn gehakt
1 aardappel
Smelt de margarine op een niet te hoog vuur. Voeg ui, paprika, bleekselderij en wortel toe en laat de groenten 2 minuten sudderen. Voeg dan tijm, tomaten, aardappel en 1 deciliter water toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Doe er de kabeljauwfilet bij en nog 1 deciliter water. Laat alles nog eens 10 minuten koken tot de vis gaar is. Serveer dit gerecht met fijngehakte peterselie.
Vruchtensla (2 porties)( 57Kcal per portie)
1 appel, in stukken
½ banaan, in plakken
1 sinaasappel, in stukjes
½ deciliter sinaasappelsap
Vermeng alle ingrediënten en dien de helft van de vruchtensla nu op. Bewaar de rest.
Yakitori kip (169 Kcal)
150 gram kuikenborstfilet
½ teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels soja
2 eetlepels citroensap
½ theelepel suiker
2 sjalotten, in vieren gesneden
Snijd de filet in dobbelstenen van ca. 2 ½ centimeter. Meng de knoflook, soja, citroensap en suiker in een kleine kom. Roer de filet door de marinade, dek de kom af met folie en laat de filet minstens een uur marineren. Rijg de dobbelstenen kuikenborstfilet afgewisseld met de stukken sjalot aan kleine pennen. Rooster de spitsjes ca. 6 minuten onder de grill, op 10 centimeter afstand van het grilelement. Keer ze af en toe en bedruip ze met de marinade.
quote:Wat betekenen die cijfertjes erachter?
Op zondag 4 januari 2004 19:50 schreef Naamah het volgende:
Armeense kebab (373 Kcal)3
Biefstuk met champignons (281 Kcal)3
Biefstuk met champignonsaus (341Kcal)3
Broodje garnalensalade (197 Kcal)3
Broodje hamburger (352 Kcal)4
Cacciatore Kip (227 Kcal)4
Caraibische kuikenborstfilet (164 Kcal)4
Champignonomelet (126 Kcal)5
Chinese kip met champignons (287Kcal)5
Chinese Kip met kerrie. (205 Kcal)5
Citroen-kummel-dressing (50 Kcal per el)6
Cottage cheese pannenkoeken ( 3 stuks = 142 Kcal)6
Cottage cheese sour cream met witte druiven6
Creoolse Garnalen (241 Kcal)6
Fruit en cottage-cheesesalade ( 245 Kcal)7
Garnalen Marinara (164 Kcal)7
Garnalen met gember ( 125 Kcal)7
Garnalensalade (119 Kcal)7
Gazpacho (65 Kcal per 2 dl)7
Gebakken banaan met bruine suiker en sinaasappelsap (108 Kcal)8
Gebakken tomaat (47 Kcal)8
Gebakken tomaat met peterselie (49 Kcal)8
Geglaceerde wortelen8
Gegrilde ham en kaas - sandwich (235 Kcal)8
Gekruide hamburger (188 Kcal per stuk)9
Gemarineerde varkensschnitzel (232 Kcal)9
Gemengde salade (242 Kcal)9
Gepofte Aardappel (90 Kcal)9
Gevulde aardappel (60 Kcal)9
Groenten en cottage cheese salade (160 Kcal)10
Hamburger Au Poivre (286 Kcal)10
Ham-Sandwich (145Kcal)10
Kaasbroodje (221 Kcal)10
Kaasomelet (106 Kcal)10
Kaas-tomaten-broodje (171 Kcal)11
Kalfsgehakt met citroen en majoraan (202 Kcal)11
Kalfskotelet met citroen en rozemarijn ( 332Kcal)11
Kalfsragout Marengo (311 Kcal)11
Kalfsschnitzel met citroen en champignons ( 350 Kcal)12
Kalfsvlees Piccata ( 288 Kcal)12
Kip-komkommersalade (191 Kcal)12
Kipsalade12
Kipsandwich (273 Kcal)13
Komkommersalade13
Kuikenborst met kruiden en citroen (145 Kcal per ½ portie)13
Oosterse hamburger (259 Kcal)13
Open tonijn-sandwich (224 Kcal)13
Pindakaas banaan sandwich (201 Kcal)13
Provençaalse Visfilet (143 Kcal)14
Spinazie-champignonsalade (51 Kcal)14
Spinazie-tonijn salade (198 Kcal)14
Tandoori kip (205 Kcal)14
Tomaten-komkommersalade15
Tomatensapdressing (13 Kcal per ½ dl)15
Tonijnsalade-sandwich (227 Kcal)15
Tonijnsalade met kappertjes (202 Kcal)15
Varkenskotelet met sinaasappel (245 Kcal)15
Vegetarische salade (160 Kcal)16
Vegetarische salade speciaal (165 Kcal)16
Visstoofpot Manhattan (300 Kcal)16
Vruchtensla (2 porties)( 57Kcal per portie)16
Yakitori kip (169 Kcal)17
Klinkt goed allemaal!
quote:Oh OK
Op maandag 5 januari 2004 15:21 schreef Naamah het volgende:
ehm.. dat waren de pagina's van het word-doc waar die recepten instonden en waaruit ik het gecopy-paste heb... niks intressants dus!
Hoe werkt dat 33-dagen dieet eigenlijk? Want ik zie dat ze het hebben over spullen die je dan nog over hebt van de vorige dag, maar dan moet je wel weten wat je wanneer moet maken
Niet dat ik nou direct zo'n dieet wil volgen, maar ik ben wel benieuwd.
Hartig aardappeltaartje met courgette en tomaat (volgens het boekje voor 4 personen)
nodig:
Voor het deeg: 80 gr bloem, 10 gr geraspte oude kaas, 40 gr halvarine, 1 eetlepel koud water,
Voor de vulling: 250 gr courgette, 150 gr aardappelen, 1 ei, 1,25 dl light room/sojaroom, 65 gr geraspte jongbelegen kaas, 1/2 eetlepel kerriepoeder, zout peper, 250 gr tomaat.
Zo maak je het:
Voorbereiding:
Doe de bloem met de oude kaas in een kom. Voeg de in blokjes gesneden halvarine toe. Wreef dit met de vingertoppen door de bloem totdat er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg het water toe en kneed kort totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Maak een bal van het deeg en laat die verpakt in plastic folie gedurende een uur rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Bekleed een taartvorm met het uitgerolde deeg. Prik met een vork in het deeg om regelmatige afstanden. Bak de taart ca 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart begint te kleuren.
Maak intussen de vulling. Schil de courgette en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp. Druk er tussen 2 handen zoveel mogelijk vocht uit. Klop het ei los met de room en 50 gram van de jonge belegen kaas. Kruid met wat kerriepoeder, zout en peper. Verdeel het aardappel-courgettemensel over de voorgebakken taart bodem. Giet er de eierroom overheen. Snijdt de tomaten in plakken en beleg er de taart mee. Bestrooi met de resterende kaas. Schuif de taart nog eens 30 tot 40 minuten in de oven totdat de vulling vast is en de bovenkant mooi gekleurd. Serveer warm of lauwwarm.
Voedingswaarde per persoon:
301 kcal, 15 gr vet, 27 gr koolhydraten, 13 gr eiwitten
------------
Ik heb voor de geraspte kaas beide keren oude kaas gebruikt, omdat ik anders voor een paar gram geraspte kaas een heel zakje moest kopen.
En ik heb het met extra deeg gemaakt zodat het in mijn taartvorm paste. Dat is ongeveer de grote van een normale springvorm. En daardoor had ik ook een extra ei nodig.
Mijn vriend en ik hebben samen de halve taart op. hij 1/3 ik 1/6 van de hele taart. En die 1/6e was voor mij wel genoeg.. Dus het is ook wel een recept voor 4 dieetpersonen. of 3 "gewone mensen"
Heee, dat recept is uit het Flair-boekje Deepfreeze!!! Sommige dingen die daarin staan zien er echt lekker uit
Al zou wat extra kaas door de aardappelstukje nog net iets lekkerder zijn.
quote:ok niet licht, maar light.
Op woensdag 21 januari 2004 20:45 schreef _Flash_ het volgende:
Het was ook erg lekker, maar ik vond het niet zo licht eigenlijk. Maar goed te doen!Al zou wat extra kaas door de aardappelstukje nog net iets lekkerder zijn.
Wow, wat een recepten allemaal! Super!quote:Op zondag 4 januari 2004 19:50 schreef Naamah het volgende:
Mocht hier nog gelezen worden, dan bij deze een bijdrage van de recepten van het 33 dagen dieet, lang niet allemaal zelf uitgeprobeerd, maar klinkt lekker en de calorieen staan erbij!
Armeense kebab (373 Kcal) 3
Biefstuk met champignons (281 Kcal) 3
Biefstuk met champignonsaus (341Kcal) 3
Broodje garnalensalade (197 Kcal) 3
Broodje hamburger (352 Kcal) 4
Cacciatore Kip (227 Kcal) 4
Caraibische kuikenborstfilet (164 Kcal) 4
Champignonomelet (126 Kcal) 5
Chinese kip met champignons (287Kcal) 5
Chinese Kip met kerrie. (205 Kcal) 5
Citroen-kummel-dressing (50 Kcal per el) 6
Cottage cheese pannenkoeken ( 3 stuks = 142 Kcal) 6
Cottage cheese ‘sour cream’ met witte druiven 6
Creoolse Garnalen (241 Kcal) 6
Fruit en cottage-cheesesalade ( 245 Kcal) 7
Garnalen Marinara (164 Kcal) 7
Garnalen met gember ( 125 Kcal) 7
Garnalensalade (119 Kcal) 7
Gazpacho (65 Kcal per 2 dl) 7
Gebakken banaan met bruine suiker en sinaasappelsap (108 Kcal) 8
Gebakken tomaat (47 Kcal) 8
Gebakken tomaat met peterselie (49 Kcal) 8
Geglaceerde wortelen 8
Gegrilde ham – en kaas - sandwich (235 Kcal) 8
Gekruide hamburger (188 Kcal per stuk) 9
Gemarineerde varkensschnitzel (232 Kcal) 9
Gemengde salade (242 Kcal) 9
Gepofte Aardappel (90 Kcal) 9
Gevulde aardappel (60 Kcal) 9
Groenten en cottage cheese salade (160 Kcal) 10
Hamburger Au Poivre (286 Kcal) 10
Ham-Sandwich (145Kcal) 10
Kaasbroodje (221 Kcal) 10
Kaasomelet (106 Kcal) 10
Kaas-tomaten-broodje (171 Kcal) 11
Kalfsgehakt met citroen en majoraan (202 Kcal) 11
Kalfskotelet met citroen en rozemarijn ( 332Kcal) 11
Kalfsragout Marengo (311 Kcal) 11
Kalfsschnitzel met citroen en champignons ( 350 Kcal) 12
Kalfsvlees Piccata ( 288 Kcal) 12
Kip-komkommersalade (191 Kcal) 12
Kipsalade 12
Kipsandwich (273 Kcal) 13
Komkommersalade 13
Kuikenborst met kruiden en citroen (145 Kcal per ½ portie) 13
Oosterse hamburger (259 Kcal) 13
Open tonijn-sandwich (224 Kcal) 13
Pindakaas – banaan – sandwich (201 Kcal) 13
Provençaalse Visfilet (143 Kcal) 14
Spinazie-champignonsalade (51 Kcal) 14
Spinazie-tonijn salade (198 Kcal) 14
Tandoori kip (205 Kcal) 14
Tomaten-komkommersalade 15
Tomatensapdressing (13 Kcal per ½ dl) 15
Tonijnsalade-sandwich (227 Kcal) 15
Tonijnsalade met kappertjes (202 Kcal) 15
Varkenskotelet met sinaasappel (245 Kcal) 15
Vegetarische salade (160 Kcal) 16
Vegetarische salade ‘speciaal’ (165 Kcal) 16
Visstoofpot Manhattan (300 Kcal) 16
Vruchtensla (2 porties)( 57Kcal per portie) 16
Yakitori kip (169 Kcal) 17
Wat een goed idee! Is het ook nog wel lekker???quote:Op zondag 7 november 2004 09:40 schreef Calella het volgende:
[afbeelding]
In de appelkruimel-variant van Koopmans de 100 gram boter in het recept vervangen door 100 gram yoghurt![]()
Jepquote:Op zondag 7 november 2004 10:52 schreef sjak het volgende:
[..]
Wat een goed idee! Is het ook nog wel lekker???
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |