Ik heb er heeeeel veel.. zal dus niet alles in een keer posten, maar gewoon af en toe wat
Aanvullingen van anderen zijn natuurlijk ook van harte welkom
Nasi Goreng (2 personen)
200 gr. zilvervliesrijst
2EL dieetolie
100 gr. garnalen
100 gr. kipfilet (in stukjes)
1 paprika (in reepjes)
100 gr. tauge
60 gr. ui (gesnipperd)
enkele broccoliroosjes
120 gr. wortel (gesneden)
2 minimaiskolfjes
1 mespunt gember
1 mespunt kerriepoeder
sambal oelek
1 EL ketjap asin
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat het uitlekken. Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen en de kipfilet een paar minuten. Voeg nu de groenten in volgorde toe. Roerbak het geheel 5 minuten tot alles beetgaar is en voeg op het laatst de rijst, maiskolfjes, gember, kerriepoeder en ketjap toe. Roerbak alles nog een kleine 10 minuten en breng de nasi op smaak met de sambal.
Kip met Kerrierijst (4 personen)
4 kipkarbonades van elk 100 gram
500 ml. magere yoghurt
2 EL dieetolie/margarine
360 gr. ui
2 teentjes knoflook
2 EL kerrie
400 gr. zilvervliesrijst
2 EL gehakte peterselie
Vermeng in een schaal de kipkabo's met de yoghurt en wat zout. Laat de kipstuken 30 inuten marineren. Verhit de olie/margarine in een pan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de kleingesneden ui en uitgeperste knoflook gedurende 3 minuten. Roer de kerrie door het mengsel en voeg het karbonade-yoghurmengsel erbij . Breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg de deksel op de pan en laat alles ongeveer 20 minute zachtjes stoven. Kook de rijst voor. Roer de rijst door het mengsel en breng alles opnieuw aan de kook. Temper de hittebron en laat het gerecht ongeveer 25 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken tot de rijst en de kip gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met zout en strooi er de peterselie over.
Oosterse Gehaktschotel (1 persoon)
100 gr. zilvervliesrijst
1 bouillontablet
100 gr. gehakt
1 EL dieetolie
0,5 rode paprika
120 gr. ui
1 teentje knoflook
100 gr. champignons
1/4 banaan
65 gr. ananas
1 EL tomatenpuree
0,5 tl. kerrie
1 mespunt gemberpoeder
1 mespunt chilipoeder
2 EL magere yoghurt
1 EL peterselie
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing; breng in het kookvocht de bouillontablet. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en roerbak het gehakt met de ui, paprika en de knoflook; voeg de champignons erbij. Doe er dan de ananas, de puree, de kerrie, gember- en chilipoeder bij. Meng nu de rijst voorzichtig door het mengsel. Schep er tenslotte de yoghurt en de bananenstukjes door er strooi er de peterselie over.
Kabeljauw gezond (2 personen)
2x 100 gr. Kabeljauwfilet
sap v. halve citroen
2 tomaten in partjes
120 gr. ui
120 gr. wortel
peterselie/dille
zout
gemalen basilicum
marjolein
1 EL dieetolie/margarine
Leg de filets op aluminiumfolie. Besprenkel de filets met citroensap en leg er de tomaat, ui, wortel, peterselie/dille, basilicum en marjolein op en strooi er wat zout op. Verdeel de olie over de filets. Vouw de folie goed dicht en gaar het geheel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde overn van 200 gr.
(dit kan ook in een bodempje kokend water met de deksel op de pan in 15. min)
broodje kip-ei-avocado (voor de lunch)
stokbroodhelft, halve EL mayonaise (dieetvariant), ijsbergslastukjes, 1/4 avocado (besprenkelen met citroensap), 40 gr. kipfiletstukjes, 1 ei in plakjes, peper en zout, andere stokbroodhelft.
huttenkase met tonijn (broodbeleg)
50 gr. huttenkase, 40 gr. tonijn naturel, tomatenpuree, peper en zout, tuinkers. Goed mengen.
Later meer
quote:heb hier ook nog een recept met tofu voor me liggen..
Op dinsdag 1 oktober 2002 23:11 schreef Vork het volgende:
Ziet er goed uit hoor. Allicht dat ik daar eens wat van zal gaan proberen ooit. moet ik alleen nog wel even het vlees zien te vervangen.
tofu met courgette (2 personen)
200 gr. tofu in repen
4 EL sojasaus
1 TL dieetolie
4 EL groentebouillon
200 gr. zilvervliesrijst
zout
1 rode paprika
160 gr. courgette
80 gr. ui
50 gr. tauge
1,5 EL dieetoli
peper
Meng de saus, (tl)olie en bouillon. Marineer hierin de tofu. Kook de rijst in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar. Spoel de tauge onder koud stromend water af. (uitlekken) Verhit de olie en bak de tofu goudbruin. Uit de pan halen. Roerbak nu de paprika, courgette en ui ongeveer vijf minuten. Voeg de tauge, tofu en de rijst toe en roerbak het geheel nog 5 minuten. Doe de marinade erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
quote:dieetolie is volgens mij van Becel en overal (zo'n beetje) te koop. Je kunt het ook vervangen door Extra Vierge Olijfolie.
Op dinsdag 1 oktober 2002 23:17 schreef Jojogirl het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker, maar wat precies is dieetolie en waar kan je dat kopen?
Eten smaakt heerlijk, en soms moet je toch wat lekker eten anders is lijnen gewoon een straf dat je moet uitzitten.
Denk aan zelf even aardappels kopen en deze snijden en in dit ding "bakken". Scheelt je hoop vet in je eten, en je verbrand nog eens klein beetje calorieen door het schillen en snijden
Of een lekkere kippebout dat je in een kwartiertje of zo grilled maar je wel gerust mag eten als je ziet dat onderaan de bak een enorm plas vet heeft verzameld die niet in je lichaam terecht zal komen
Gewoon een goede tip dus.
Is dat ding nu te vergelijken met mijn combi-magnetron op heteluchtoven+magnetron stand??
quote:Dat is gewoon een grill met een ventilator om het warme lucht snel langs het voedsel te blazen.
Op woensdag 2 oktober 2002 00:35 schreef TMoose het volgende:
Om het topic van die air-grill niet te ver omhoog te schoppen hier maar evenIs dat ding nu te vergelijken met mijn combi-magnetron op heteluchtoven+magnetron stand??
Ze adverteren wel met "veelzijdigheid van een oven, met de snelheid van een magnetron", maar letterlijk nemen kan je dat niet, hoewel het echt heel snel gaat. Patatje binnen paar minuten klaar zonder bakolie toevoegen. Kippetje gegrilled in 20 minuten in tegenstelling tot een uur met normale grill, etc
(kheb gemerkt dat als je eventjes met een vork paar gaatjes in de kip prikt voordat je gaat grillen, het vet er nog sneller afdruipt, en het nog sneller gaar wordt
Nadeel is... tis moeilijk te kopen. Volgens mij alleen te koop bij de makro. En dat grillplateautje (ijzeren draadwerk) is moeilijk schoon te maken.
Nodig:
- 4 kipfilets
- 100 gr magere zachte kaas
- 2 eetlepels pesto uit potje
- zout en versgemalen peper
- 4 dunne plakjes magere ham
Bereiding:
- Maak een diepe horizontale snee in de filets zodat je een soort van zak in het vlees krijgt
- Meng de kaas met de pesto
- Schep dit mengsel in de "zakken" en omwikkel de kip dan met ham
- Leg elke filet op een stuk aluminiumfolie en schep de rest van de kaasvulling erover.
- Vouw de folie dicht
- Leg de pakjes op een bakplaat en zet deze zo'n 25 a 30 minuten in de oven op 200 ° (stand 6)
- De filets best opdienen in eigen vocht
Serveren met groenten en rijst of aardappeltjes
[Dit bericht is gewijzigd door Ngiri op 02-10-2002 12:21]
quote:aww dit klinkt lekker
Op woensdag 2 oktober 2002 12:16 schreef Ngiri het volgende:
Kipfilet met Pesto
Kcal: 255
Personen: 4Nodig:
- 4 kipfilets
- 100 gr magere zachte kaas
- 2 eetlepels pesto uit potje
- zout en versgemalen peper
- 4 dunne plakjes magere hamBereiding:
- Maak een diepe horizontale snee in de filets zodat je een soort van zak in het vlees krijgt
- Meng de kaas met de pesto
- Schep dit mengsel in de "zakken" en omwikkel de kip dan met ham
- Leg elke filet op een stuk aluminiumfolie en schep de rest van de kaasvulling erover.
- Vouw de folie dicht
- Leg de pakjes op een bakplaat en zet deze zo'n 25 a 30 minuten in de oven op 200 ° (stand 6)
- De filets best opdienen in eigen vochtServeren met groenten en rijst of aardappeltjes
Die recepten van ET komen vast van pas! Ben nu elke avond lekker aan het koken, dus een beetje creativiteit in de keuken en beproefde lekkere recepten proberen is meer dan welkom.
quote:Ja, lekker...maar wat doe je met de resterende pesto? Dat spul is toch helemaal niet lang houdbaar?
Op woensdag 2 oktober 2002 14:27 schreef Bolletje... het volgende:aww dit klinkt lekker
quote:2 dagen maar ofzow, en zo'n potje kost wel zo'n 3 euro
Op woensdag 2 oktober 2002 15:44 schreef Isabeau het volgende:[..]
Ja, lekker...maar wat doe je met de resterende pesto? Dat spul is toch helemaal niet lang houdbaar?
oww btw..lever
quote:Je kan het in olie zetten, dan is het al een stuk langer houdbaar. Maar als je echt niet vaak pesto neemt kan je het het beste invriezen, dan moet je het alleen een tijdje van tevoren er al uitleggen als je dus een gerecht wil maken met pesto
Op woensdag 2 oktober 2002 15:44 schreef Isabeau het volgende:[..]
Ja, lekker...maar wat doe je met de resterende pesto? Dat spul is toch helemaal niet lang houdbaar?
quote:Komt ie... een recept van de EGA.
Op woensdag 2 oktober 2002 15:43 schreef Isabeau het volgende:
Ik kan vast ook wel recept verzoekjes doen hier? Ik wil graag lever klaarmaken (gezond, lekker etc), maar normaal deed ik dat met veel vet/uien/spek of met satesaus. Nu moet het slank, maar nog steeds lekker natuurlijk. Wie weet er een eetbaar slank recept voor lever? (ik weet dat niet veel mensen lever lekker vinden, dus nu niet massaal met kotssmiley's rondstrooien)
Die recepten van ET komen vast van pas! Ben nu elke avond lekker aan het koken, dus een beetje creativiteit in de keuken en beproefde lekkere recepten proberen is meer dan welkom.
Kippenlevertjes.
Voor de vrouwen 135 gram, mannen 185 gram.
40 gram rijst, 250 cc tomatensap, 100 gram uitjes, mespuntje sambal, 50 gram champignons, peper en zout.
Snij de kippenlevertjes in kleine stukjes. Maak de uien klein en doe deze levertjes en de kruiden in een anti kleefpan en maak alles onder voortdurend omscheppen bruin. Voeg dan het tomatensap en de in plakjes gesneden champignons toe. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de 40 gram rauwe rijst toe en laat het gerecht, met de deksel op de pan, nog 8 minuten pruttelen. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
(de kippenlevertjes natuurlijk niet bakken in margarine ofzo, maar op zo'n velletje, velletje kan je verwijderen vorodat je de tomatensap e.d. erbij voegt!)
Eet smakelijk!
225 gram (kalfs)lever
150 gram broccoli (roosjes)
100 gram peultjes
6 gram centiliter bouillon (groente-)
50 gram noot (bombay, maar andere zijn ook lekker)
15 gram sesamzaad
6 gram meel (volkoren-)
5 cm gember (wortel,vers)
5 theelepels saus (soja-)
2 wortels
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie (zonnebloem-)
1paprika (rood)
naar smaak peper (zwart)
Rooster de sesamzaadjes in een koekepan.
Snij de repen paprika diagonaal in stukken van 2.5 centimeter.
Verhit de olie in een wok of een grote braadpan. roerbak hierin snel de gember en de knoflook.
Meng het meel met wat peper en schud dit door de lever. Doe dit ook in de wok en bak het onder voortdurend omscheppen 3 minuten mee. Voeg de wortel, peultjes, paprika en broccoli toe. Roerbak dit 3 minuten.
Voeg nu de noten, sojasaus en bouillon erbij. Verwarm dit nog 4 minuten en strooi het sesamzaad erover.
Serveren met rijst (basmati rijst is )
quote:Dit recept heb ik gisteren gemaakt voor vrienden en iedereen vondt het heerlijk. Ik had er krieltjes met peterselie en knoflook uit de oven en salade bij geserveerd, mmmm!
Op woensdag 2 oktober 2002 12:16 schreef Ngiri het volgende:
Kipfilet met Pesto
Kcal: 255
Personen: 4Nodig:
- 4 kipfilets
- 100 gr magere zachte kaas
- 2 eetlepels pesto uit potje
- zout en versgemalen peper
- 4 dunne plakjes magere hamBereiding:
- Maak een diepe horizontale snee in de filets zodat je een soort van zak in het vlees krijgt
- Meng de kaas met de pesto
- Schep dit mengsel in de "zakken" en omwikkel de kip dan met ham
- Leg elke filet op een stuk aluminiumfolie en schep de rest van de kaasvulling erover.
- Vouw de folie dicht
- Leg de pakjes op een bakplaat en zet deze zo'n 25 a 30 minuten in de oven op 200 ° (stand 6)
- De filets best opdienen in eigen vochtServeren met groenten en rijst of aardappeltjes
quote:Dit ga ik maandag klaarmaken! Een verslag van mijn smaakpapillen volgt nog
Op vrijdag 4 oktober 2002 09:17 schreef Ngiri het volgende:
Voor Isabeau
Orientaalse lever
-recept-
Na dus zo'n 20 minuutjes totaal kon ik aan tafel en ik heb enorm zitten smullen Echt een aanrader dat recept!! Lever kan dus best lekker zijn zonder spek en veel vet
Morgen ga ik iets van ET uitproberen: Oosterse gehaktschotel of kabeljauw.
En gelijk maar een nieuw receptje: Mexicaanse rijst/bonen schotel
Caloriėn: 345
Benodigdheden:
1 (rode) ui
2 knoflookteentjes
1 groene paprika
3 stengels bleekselderij (of prei)
1 rode Spaanse peper
2 eetlepels (zonnebloem)olie
200 gr langkorrelige rijst
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 liter groentenbouillon (tablet)
1 blik kidneybonen in chilisaus (400 gr)
zout
peper
3 eetlepels gesnipperde koriander
Bereiding:
* Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes.
* Snijd de schoongemaakte paprika in stukjes.
* Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes.
* Halveer de Spaanse peper, verwijder eventueel de zaadjes (als je ze laat zitten, wordt het extra scherp) en snijd deze in smalle reepjes.
* Verhit de olie in een pan en roerbak de ui, knoflook, paprika, bleekselderij en peper ca 3 minuten.
* Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie. Roer de tomatenpurree erdoor en roerbak het geheel nog ca 1 minuut.
* Schenk er zoveel bouillon bij dat het geheel ca 1 cm onderstaat.
* Breng de bouillon aan de kook en laat de rijst, afgedekt op een heel laag vuur ca 20 minuten doorpruttelen tot alle bouillon is opgenomen.
* Meng de chilibonen erdoor en laat het gerecht ca 10 minuten, afgedekt, doorpruttelen.
* Breng het gerecht verder op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor.
Serveren met komkommersalade.
Het gerecht is vegetarisch, maar het is heel lekker om er kipfilet of gerulde rundergehakt (75 gram p.p.) aan toe te voegen/ bij te serveren.
(ik heb thuis nog wel wat liggen, maar dat komt wel online als ik thuis weer Internet heb...vanavond misschien al)
quote:Ik heb er nog veeeeeel meer
Op woensdag 9 oktober 2002 10:52 schreef Isabeau het volgende:
Er zijn toch wel meer mensen met heel erg lekkere dieet recepten? Allemaal posten hoor, ik moet nog zo'n 20 kilo(ik heb thuis nog wel wat liggen, maar dat komt wel online als ik thuis weer Internet heb...vanavond misschien al)
En ja, 't IJS-recept is ondertussen ook boven water... Ik wacht nog even tot kerst
* Jojogirl krijgt wat eters vanavond en heeft zin om een leuk lekker toetje te maken, maar kan eik niks verzinnen dat geen calorienbom is.
Los de gelatineblaadjes op in citroensap. Alles goed mengen en laten opstijven in de koelkast
Pasta met Spinazie en tonijn
pakje diepvriesspinazie (geen alacreme ofzo, gewoon jongespinazie)
bakje paturain light (bij de grotere supermarkten)
blikje tonijn op water
knoflook
rode pesto
sambal
bouillonblokje
tagliatelle
Tagliatelle koken.
Ondertussen spinazie in een pannetje opwarmen en hierbij de knoflook doen. Als 't redelijk ontdooid is de paturain, flinke schep pesto, theelepel sambal en bouillonblokje erbij. Op het laatst de tonijn er nog bij en goed door laten warmen.
Naar eigen inzicht nog met kruiden enzo knoeien.
Klaar!! Smakelijk eten
Los de gelatineblaadjes op in citroensap. Alles goed mengen en laten opstijven in de koelkast
----------------------------------------------------------------------------------------------
klinkt errug lekker van het weekend maar is maken denk ik zo
quote:ah, ik weet wat ik moet eten vanavond
Op donderdag 10 oktober 2002 12:46 schreef E.T. het volgende:
Nog wel een lekker en mager recept. Weet niet precies calorieen enzo.. ('eigen' recept)
Maar 't is wel JAMMIE!! supersnel klaar (max.bereidingstijd is de kooktijd van de pasta) staat hier minimaal 1x per week op tafel![]()
Pasta met Spinazie en tonijn
pakje diepvriesspinazie (geen alacreme ofzo, gewoon jongespinazie)
bakje paturain light (bij de grotere supermarkten)
blikje tonijn op water
knoflook
rode pesto
sambal
bouillonblokje
tagliatelleTagliatelle koken.
Ondertussen spinazie in een pannetje opwarmen en hierbij de knoflook doen. Als 't redelijk ontdooid is de paturain, flinke schep pesto, theelepel sambal en bouillonblokje erbij. Op het laatst de tonijn er nog bij en goed door laten warmen.
Naar eigen inzicht nog met kruiden enzo knoeien.Klaar!! Smakelijk eten
quote:Heel simpel maar lekker: met een scheutje witte wijn (mits je iemand bij de hand hebt die de rest van de fles opdrinkt natuurlijk) en een flinke snuif Provencaalse kruiden.
Op woensdag 2 oktober 2002 15:43 schreef Isabeau het volgende:
Ik kan vast ook wel recept verzoekjes doen hier? Ik wil graag lever klaarmaken
quote:Geweldig recept. Makkelijk te maken en superlekker
Op donderdag 10 oktober 2002 11:55 schreef Ngiri het volgende:
Dit is een heerlijk toetje en snel klaar Yoghurttaart:
Nodig:
500ml magere yoghurt
200gr magere kwark
400gr aardbeien (eventueel in puree)
zoetstof gelijk aan 100gr suiker
10gr gelatineblaadjes
50ml citroensapLos de gelatineblaadjes op in citroensap. Alles goed mengen en laten opstijven in de koelkast
* Jojogirl vond het erg lekker en de eters ook
Hollandse Paella 2 personen
120 gr. ui
120 gr. doperwten
teentje knoflook
1,5 EL dieetolie
200 gr rijst
300 ml. bouillon van een blokje
2 draadjes saffraan
1 paprika in reepjes
2 tomaten (in stukjes)
60 gr. achterham
60 gr. garnalen
80 gr. gekookte mosselen
Verhit de helft van de olie in een tefalpan (of op een velletje) snipper de ui en de knoflook en fruit deze in de olie. Voeg de rijst toe en roerbak deze even mee. Voeg dan de bouillon en de saffraan erbij en kook deze in 25 minuten gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak even de paprika en tomaat en voeg er vervolgens de ham, garnalen en de mosselen toe. Roerbak deze 5 minuten mee. Meng tenslotte de doperwten en en het vis-groentemengsel door de rijste en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Tempeh-groenteschotel 2 personen
240 gr. wortel in schijfjes
0,5 komkommer in blokjes
100 gr. champignons
150 gr. witte kool
200 gr. tempeh
sambal oelek
dieetolie (2 el)
1 el sojasaus
teentje knoflook
Kook de wortel 5 minuten in water. Besmeer de tempeh met een beetje sambal en snijd de tempeh in stukjes. Verhit 1el olie in de wok, voeg de tempeh toe en per de knoflook er boven uit. Roerbak de tempeh gedurende 2 minuten. Haal alles uit de wok.
Verhit de andere el. olie en voeg de wortel, komkommer, champignons en de kool toe. Roerbak de groenten beetgaar en voeg de sojasaus en peper bij. Doe er op het laatst de tempehblokjes bij.
groenteschotel Drente 4 personen
1 bakje champignons
480 gr. uiten in ringen
1 groene paprika in reepjes
3 a 4 EL ketjap asin
5 a 6 EL tomatenpuree
2 EL dieetolie
4 teentjes knoflook
1 tl. sambal
4 perziken, kleingesneden
tabascosaus (naar smaak)
400 gr. varkenspoelet
Verhit de olie en braad het vlees rondom aan. Smoor het vlees in een gesloten pan op zacht vuur en voeg achtereenvolgens de ui, champignon en paprika toe. Pers de knoflook uit en smoor het geheel tot het gaar is. Voeg op het laatst de ketjap, puree, tabascosaus, sambal en perziken toe. Laat alles 30 minuten sudderen.
waldorfsalade 4 personen
400 gr. kip(filet)
500 ml. bouillon van een blokje
1 goudrenet in stukjes
citroensap (voor appel en knolselderij)
2 mandarijnen of 1 sinaasappel
8 halve walnoten (fijngehakt)
1 bosje bieslook (in rolletjes geknipt)
1 kleine knolselderij in reepjes en geblancheerd
60 gr. bleekselderij in reepjes en geblancheerd
25 gr. rozijnen
1 EL citroensap
1 EL dieetmargarine
150 ml. magere yoghurt
6 bladeren ijsbergsla
Maak een sausje van het citroensap, de dieetmargarine, de yoghurt, peper en zout. Kook de kip in de bouillon in 10 minuten gaar. Besprenkel de appel en knolselderij met citroensap. Maak vervolgens het kipmengsel van de kip, appel, noten, bleekselderij, mandarijn, bieslook en rozijnen. Giet het sausje over het kipmengsel. Even doorroeren en 1 uur in de koelkast in laten trekken. Serveer de salade op de slabladeren.
roerei met kwark 2 personen
Klop 2 eieren los met 1 EL water. Roer de 40 gr. magere kwark, 0,5 kleingesneden paprika en 30 gr. achterham door. Laat 0,5 el. dieetolie zachtjes smelten en voeg het eimengsel toe. Roer, tot de eimassa bijna gestold is. Op smaak brengen met peper en zout. (ook lekker met tomaat en paprikapoeder)
yoghurtpudding met kersen (lunchgerecht)2 personen
Mix 500 ml. magere yoghurt, 150 a 200 ml. sinaasappelsap, 15 druppels vloeibare zoetstof, citroensap en 6 el. ELK (magere melkpoeder van Campina, bij de grotere supermarkten bij de houdbare melkproducten. (oranjeachtige doos) met 3 fijngestampte ijsblokjes tot een schuimige massa. Los 2,5 el. gelatine op in wat sinaasappelsap en voeg de gelatine aan het mengsel toe. Als dit bijna stijf is, wordt het nog eens tot een luchtig gheel gemixed. Doe er voorzichtig 250 gr. kersen of bessen door. Laat alles in een omgespoelde springvorm opstijven in de koelkast.
broodbeleg:
* 80 gr. tahoeblokjes, 100 gr. champignonplakjes, 1/4 paprika in reepjes.. Even gebakken
* bieten-tonijnsalade: 100 gr. bietjes, 20 gr. ui, 80 gr. tonijn, kleine el. dieetmayonaise.
lekkere tosti:
boteham met 20 gr. kipfilet, 65 gr. ananas, 20 gr. kaas (20+) boterham bovenop.
Zow, volgens mij kunnen we wel weer even vooruit
Ik vind het ook recepten die gelijk te eten zijn voor personen die niet lijnen, zoals mijn partner bijv. Ik ga niet voor 2 personen apart koken en deze recepten kan hij ook goed eten!!
Weten jullie misschien nog enkele sites waar dieetrecepten te vinden zijn?
quote:Hmm klinkt echt heel lekker! daar ga ik er zeker ook eens een paar van uitproberen, die waldorfsalade klinkt
Op zondag 13 oktober 2002 22:20 schreef E.T. het volgende:
Nieuwe lading heerlijke recepten
Bij die kalkoenfilet had ik een sausje gemaakt waarvoor hier het recept:
Ingrediėnten:
- kalkoenfilet (of kipfilet)
- 2 sinaasappels
- 1 appel
- citroensap
- 1 el honing
- tijm (verse)
Bak de kalkoenfilet in een koekepan met anti-aanbaklaag. Neem deze daarna uit de pan en wikkel het stuk vlees in aluminiumfolie om warm te houden.
Schil de appel en snijd deze in schijfjes (eerst in vieren) en doe hier citroensap overheen om bruinkleuren te voorkomen.
Doe nu de sinaasappelsap in de koekepan en maak met een spatel het aanbaksel op de bodem los. Doe hier de honing door en roer tot het is opgelost, nu de stukjes appel en tijm toevoegen en even laten pruttelen.
Snij de kalkoenfilet in plakjes en giet hier de sinaasappelsaus overheen.
Visstoofpotje(2 pers)
300 gr vaste visfilet
peper en zout
15 gr ui en een teentje knoflook
75 gr groene paprika
1 eetl olijfolie
250 gr aardappelen
600 gr gepelde tomaten
1.5 dl ontvette visbouillon
1 kfl oregano en peterselie
Was de visfilet en droog ze. Snij de vis in stukken en bestrooi met peper en zout. Snij de paprika in smalle reepjes. Fruit de ui, knoflook en de paprika gedurende 5 min. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de tomaten in vier en voeg alles erbij. Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Leg de vis er boven op en laat nog 5 min sudderen. Dien op en bestrooi met peterselie.
Paradisioperen(2 pers)
250 gr peren
1.25 dl sinaasappelsap
1 eetl geraspte sinaasappelschil
2 eetl citroensap
2 sinaasappelschijven
zoetmiddel
Schil de gewassen peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg de peren met de platte kant in een vuurvaste schotel. Meng een deel van het sinaasappelsap met de geraspte schil en schep over de peren. Giet de rest van het sap en het citroensap in de schotel. Dek de schotel af en laat 1 uur stoven in de oven. Bedruip regelmatig met het sap. Garneer met de sinaasappelschijven en dien warm op. De bereiding kan ook in een kookpot op het fornuis klaargemaakt worden.
http://www.3fatchicks.com/ - geweldig leuke site met een enorme hoeveelheid links naar (slanke) receptensites.
400 gram kipfilet
400 gram zilvervliesrijst
5 eetlepels amandel (gepeld)
5 eetlepels ketjap (manis)
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels gember (bak-)
3 eetlepels rozijn
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie (met event. klontje boter)
1 eetlepel kerrie (poeder)
1 ui
0.25 gram ananas (stukjes, bijv. uit blik)
zout naar smaak
5 deciliter water
Bereiding
*Vlees in dobbelstenen snijden. In een kommetje marinade roeren van ketjap en citroensap en uitgeperste knoflook.
Hierin vlees ongeveer 15/30 minuten laten staan. Af en toe omscheppen.
*Ui pellen en fijnsnipperen, de ananas afgieten en in een zeef de rozijnen afspoelen.
*In braadpan olie (en event. boter) verhitten. Vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken. Uit pan scheppen.
*Ui in ongeveer 3 minuten glazig fruiten, vervolgens het kerriepoeder erdoor roeren. Toevoegen: 5 deciliter water, zout en rijst.
Met deksel op pan in ongeveer 25 minuten zachtjes gaarkoken.
*Erdoor scheppen: marinade, rozijnen, ananas, gember, amandelen en het gemarineerde vlees.
Het geheel in ongeveer 8 minuten heet laten worden.
Altijd lekker om te serveren met een lekkere frisse salade (coleslaw/komkommer oid)
Sesam-gember garnalen met pittige zwarte bonen salade 4 personen
Voor de garnalen:
450 g grote garnalen, gepeld en met dat zwarte friemeltje eruit gehaald
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel verse gemberwortel, fijngehakt
1 theelepel verse knoflook, fijngehakt
1 eetlepel witte sesamzaadjes hoewel je die volgens mij ook weg kunt laten; scheelt weer wat vet
2 theelepels olijfolie om in te bakken
Voor de dressing:
1 dl vers limoensap
1 dl rijstwijnazijn of een andere lekkere azijn die je in je keukenkastje hebt staan
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel vissaus vast wel verkrijgbaar in de toko
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel sambal of gedroogde, fijngemaakte rode peper
2 theelepels verse gemberwortel, fijngehakt
Voor de salade:
3 kopjes gekookte zwarte boontjes of twee kleine blikjes, afgespoeld en uitgelekt
1 medium komkommer, geschild, pitjes eruit en in plakjes
1 mango, geschild, pit eruit en in stukjes gesneden maar omdat het geen mangoseizoen is, werkt het ook goed met twee perziken
3 lenteuitjes in dunne plakjes
1/2 kopje grof gehakte verse korianderblaadjes
Doe de garnalen in een kom met sesamolie, gember, knoflook en sesamzaadjes. Laat ze een paar uur in de koelkast marineren.
Meng in een andere schaal limoensap, azijn, sesamolie, olijfolie, vissaus, suiker, sambal en gember. Proef en pas eventueel de smaak wat aan.
Combineer de bonen, komkommer, mango, lenteuitjes en koriander. Schenk de dressing over de salade en roer goed.
Vervarm de twee eetlepels olijfolie tot ze warm zijn maar nog niet 'roken'. Bak de garnalen tot ze goed gaar zijn, een minuut of 4.
Verdeel de salade over 4 bordjes en garneer met gelijke delen garnalen.
[Dit bericht is gewijzigd door Gaoxing op 21-10-2002 04:56]
Spinaziestamppot 4 personen
800 g aardappelen, geschild
800 g diepvriesspinazie, ontdooid
100 g oude kaas, in blokjes
100 g mozzarella, in blokjes
zout, nootmuskaat
Kook en pureer de aardappelen. Voeg de spinazie toe, stamp alles goed door elkaar.
Roer de kaas en mozzarella door de stamppot; laat het geheel doro en door warm worden, tot de kaas bijna gesmolten is. Breng het gerecht op smaak met zout en wat nootmuskaat hoewel dat laatste niet eens in mijn keukenkastje te vinden is. Zonder gaat ook heel goed.
Varkensvlees Singapore 4 personen
360 g varkensfilet, in dunne reepjes
2 theelepels droge sherry
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sojasaus
3 theelepels archide-olie
100 g rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
100 g wortel, in dunne plakjes
200 g champignons, in plakjes
200 g paksoi, kleingesneden
1 dl water
480 g mei, gekookt
Meng de varkensfilet met de sherry, sesamolie en sojasaus en laat die 30 minuten marineren.
Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees snel bruin. Haal het vlees uit de wok, maar houd het warm. Bak in het braadvet de ui en knoflook. Voeg de overige groenten en het water toe. Laat de groenten beetgaar stoven. Voeg de mie toe en schep alles door elkaar; laat het mengsel goed heet worden. Verdeel het vlees en de groenten met mie over 4 borden.
Dank trouwens voor alle recepten. We gaan ze deze week (bijna) allemaal uitproberen!
De waldorfsalade is vanavond trouwens goed bevallen. Zonder selderijknol (hebben ze hier niet) en bieslook (ook nog nooit gezien), maar dat is opgelost door wat extra bleekselderij, een stukje rauwe courgette, wat verse dille en een klein beetje gesnipperde ui.
Kwarktaart voor een bakvorm van 24 cm doorsnee
Ingrediėnten:
500 gram magere kwark (4 points)
1 zakje klop klop (2 points)
80 ml magere melk (0,5 point)
2 eiwitten stijfgeklopt (-)
9 blaadjes blanke gelatine (-)
4 eierkoeken (8 points)
zoetstof naar smaak
fruit naar smaak, bijvoorbeeld ananas, banaan, appel, aardbei, perzik
Bereiding:
- Zoetstof door de kwark
- Gelatine weken, uitknijpen en in halve dl. vocht oplossen, laten afkoelen en door de kwark doen
- Klop klop met de melk opkloppen en door de kwark mengen
- Fruit klein snijden en door de kwark mengen
- Eiwitten stijfkloppen en door het kwarkmengsel scheppen
- Springvorm zo nodig met bakpapier of plastic bekleden
- Bodem van de bakvorm bedekken met (eventueel in stukken gesneden) eierkoeken
- Kwarkmengsel er op en minstens 4 uur in de koelkast op laten stijven
- Garneren met mandarijnpartjes en eventueel met een toefje menkomel slagroom serveren.
De taart in 12 punten verdelen. Per punt komt deze taart op 1,5 point.
500 gram aardbeien
11 ml natrena (= gelijk aan 150 gram suiker)
1,5 dl water
Was de aarbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aarbeien in de keukenmachine. roer de natrena en het water door de aarbeien en verdeel alles over de ijslollyvormpjes. Laat alles 2-3 uur bevriezen en je hebt heerlijke ijsjes.
Lekker variatie is een scheutje suikervrije limonade siroop, heerlijk!!!!!!!!!!
Tandori Kip Pizza
voor 4 personen
Energie totaal p.p. 295 Kcal. 1250 Kj.
25 gr. eiwit
30 gr. koolhydraten
8 gr. vet
In WW points: 6
Ingrediėnten:
5 el. tandoripasta (toko)
1 el. biogarde yoghurt, en wat extra om mee te garneren
1 el. fijngehakte munt
1 tl. zout
250 gr. kipfilet in kleine stukjes
1 pizzabodem met een doorsnee van 27 cm.
75 gr. tomatenpuree
75 gr. mozzarella in plakjes
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 220c.
2 el. tandoripasta, de yoghurt, de munt en het zout in en grote kom door elkaar roeren.
De kip door dit mengsel halen tot hij rondom met de yoghurt bedekt is.
Ongeveer 1 uur laten staan.
De pizzabodem op een ingevet of met bakpapier bedekt bakblik leggen.
De rest van de tandoripasta met de tomatenpuree vermengen en de pizzabodem daarmee bestrijken.
De kip en de plakjes mozzarella erop leggen.
10 minuten bakken op 220c. daarna de temperatuur terug draaien naar 200c. en nog eens 5-8 minuten bakken tot de pizzabodem krokant is.
Garneren met yoghurt.
. 2 gelatineblaadjes
. sap van citroen
. 300 gr banaan
. 7 cl Cointreau
. zoetstof
. 100 gr magere plattekaas
. 60 g melkchocolade
. 2 eetlepels magere melk
. 12 cl water
. 1 takje munt
Bereiding: . Week de gelatine in koud water.
. Mix 200 gr banaan met het citroensap tot puree.
. Hou 4 koffielepels Cointreau apart en verwarm de resterende
Cointreau met de zoetstof in een pannetje.
. Voeg de geweekte gelatine bij de Cointreau en laat oplossen.
. Roer de plattekaas erdoor en haal het mengsel van het vuur.
. Verdeel over 4 coupe en laat opstijven in de koelkast.
. Smelt de chocolade in de melk op een laag vuurtje.
. Doe er het water en de overgebleven Cointreau bij.
. Snij de laatste banaan in plakjes en bak op een bakvel.
. Stort de bananentoetjes op een bord, leg er de gebakken banaan
rond
. Giet er de warme chocoladesaus over.
. Garneer met een muntblaadje.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |