FOK!forum / FOK!kers helpen FOK!kers / [Kerst]pakkettenactie FHF 2012 #6 We denken alvast over 2013
frederikwoensdag 16 oktober 2013 @ 22:55
121105_266257_kerstpakkettenheader2.jpg
De dagen worden korter, de kachels gaan weer aan en de winkels liggen alweer vol met sinterklaasartikelen, kortom, de kerst komt er weer aan. En natuurlijk willen we als FHF dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Net als de afgelopen jaren willen we weer een kerstpakketten actie houden.

Het idee is simpel. Krijg jij elk jaar een kerstpakket en wil je deze weggeven aan iemand die het goed kan gebruiken, dan kan je dat hier melden. Natuurlijk kan je er ook over nadenken om zelf een pakket samen te stellen, iets te kokkerellen voor iemand, of bijvoorbeeld bioscoopkaartjes aan te bieden zodat iemand er eens lekker uit kan. En zo zijn er vast nog wel meer dingen te bedenken. Wij zullen alle aangeboden pakketten steeds in de OP zetten en bijhouden welke vergeven zijn. Je mag je aanbod in dit topic zetten of de mods PMmen als je anoniem wil blijven.

Wat organisatietechnische puntjes:
- zou je een heel klein beetje kunnen zeggen wat de inhoud/thema van je pakket is? We hoeven echt niet te weten wat er precies inzit maar als we straks gaan koppelen is het wel makkelijk als we weten of een pakket geschikt is voor een gezin met kinderen of juist niet etc. Of misschien wil je een pakket helemaal op maat voor de ontvanger maken, ook dat kun je aangeven en dan zorgen wij dat je hiervoor de benodigde informatie krijgt.
- Geef tevens aan of je het wil opsturen of eventueel zelf wil bezorgen. En in de laatste geval ook graag je woonplaats (of regio waar je vaak komt), zodat je gekoppeld kunt worden aan iemand uit jouw omgeving.

Of:
Wordt jouw decembermaand een beetje zonniger als je gewoon eens iets leuks, nuttigs en / of lekkers van iemand ontvangt? Kunnen we jouw kerst wat opfleuren of ben je hard toe aan een duwtje in de rug, meld je dan!
Om met ElisaB te spreken:
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2010 19:53 schreef ElisaB het volgende:
Even een berichtje voor de mensen die eigenlijk wel een pakket zouden willen, maar niet durven te PM-men: doe het nou gewoon!
Wat kan jou het schelen dat ik weet dat je tóch wel graag iets wilt krijgen. Je hoeft niet je hele verhaal te vertellen, je hoeft niet met je naam op internet, je hoeft geen eeuwige dank te beloven, je mag helemaal anoniem blijven. Wat kan je gebeuren, behalve misschien iets waar je even een beetje blij van wordt?!
Indien je blij wordt van een kerstpakket omdat je het even moeilijk hebt en juist de verwennerijtjes en traktaties die de feestmaand zo speciaal maken er dit jaar niet aan zitten, stuur de FHF mods ( Liesje 1979 en Cat22) een PM. Wij beloven dat je -als je dat wil- anoniem blijft. Al heeft de gever natuurlijk wel een adres nodig om het pakket naartoe te sturen of te (laten) brengen.

In de afgelopen edities kregen we vaak vragen van de gevers over de wensen van de ontvangers. Men wil immers het zo perfect mogelijke pakket maken. Daarom hebben we dit jaar een lijstje met vragen gemaakt en willen we jullie verzoeken dit zoveel mogelijk in te vullen. Kan uiteraard via PM en het blijft tussen ons mods, gever en jezelf! Geneer je niet, geef je wensen aan, want dan kan de gever iets voor je samenstellen wat écht op maat is. Aan de andere kant: het blijft een wensenlijstje, iets waar de gever mee aan de slag gaat. Geen garantie dus dat je alles krijgt wat je vraagt (het lijkt sinterklaas wel! ;) ) Maar als je bij voorbeeld niet van zoetigheid houdt is het voor de ander fijn te weten dat hij beter wat hartige snacks in een pakket kan doen.
Het vragenlijstje:
quote:
Wat is je leefsituatie? (alleenstaand, partner, gezin?)
Als je kinderen hebt: jongen/meisje + leeftijd?
Zijn er ook huisdieren, zo ja hond/kat/goudvis/etc?
Welke geur vind je heel lekker (voor bijvoorbeeld douchegel, geurkaarsen etc):
Welke geur vind je absoluut NIET lekker (voor bijvoorbeeld douchegel, geurkaarsen etc):
Zijn er nog bepaalde allergieën (binnen het gezin)?
Waar kan je het meest van genieten: Lezen/schrijven/creabea'en/film kijken?
En welke genre heeft dan de voorkeur (bij creabea'en: haken, scrappen, photoshoppen):
Wat is nog een lang gekoesterde wens?
Wat is je favoriete kleur?
Wil je anoniem blijven voor de gever (FOK!naam)?
Zo nee: mag het pakket door de gever of andere FOK!ker aan jouw deur bezorgd worden?
Voor de aanbieders: bied alleen een pakket aan als je dit ook daadwerkelijk kunt realiseren, dit om teleurstelling te voorkomen. Het verzenden van de pakketten is op eigen risico.
Ow ja, laten we afspreken dat de deadline voor verzenden 15 december is. Dan hebben de pakketten genoeg tijd om hun weg naar huis te vinden. En kan er evt. wat anders geregeld worden als een pakket kwijt lijkt te zijn geraakt.
Om het verzenden wat makkelijker en goedkoper te maken hebben we ook dit jaar het vervoerstopic. Dus als je tijd en vervoer beschikbaar hebt of juist vervoer zoekt, meld je daar aan. Alle beetjes helpen!

Samen doen is toch veel fijner dan in je eentje? O+

Wellicht ook interessant om even naar te kijken:
FHF / [Kerst]kaartjesactie FHF 2012
CRE / [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers

PS: inmiddels zijn er al veel pakketten onderweg, maar mocht je dit topic net pas zien, en je willen aanmelden als ontvanger of gever dan kan dat nog gewoon.

Tjonge, je zult toch ook als laatste posten maar geen nieuw deel openen................
Afijn, doe ik het maar en óp naar de rest van de pakketten en vooral: genieten!! :* ~:)
Senzunewoensdag 16 oktober 2013 @ 23:03
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 22:54 schreef frederik het volgende:

[..]

Dat laatste is natuurlijk ook niet uit te sluiten. Voor sommigen is het in zo'n geval lastig om zijn of haar schenker te benaderen met de vraag waar het blijft.
Als ik me niet vergis heeft Knoblauch ook eens met zo iets te maken gehad (als schenker), waarbij de ontvanger eigenlijk niet durfde te gaan vragen waar het bleef.
Zelf heb ik één keer gehad dat de post niet aankwam en ik na een week de eerste was die actie ondernam, in mijn geval had de ontvanger wel gereageerd als het langer had geduurd, ik was alleen wat vlugger.
Het is inmiddels een jaar geleden en ik denk er verder niet bij na, ik ga ervan uit dat er iemand blij is gemaakt. Laat dit jaar ook weer een fijne kerst worden voor de fokkers die het niet makkelijk hebben. :Y
RadioSlutdonderdag 17 oktober 2013 @ 10:38
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 21:54 schreef Senzune het volgende:
Ik pas dit jaar. Ik heb vorig jaar meegedaan en een aardig pakket verstuurd met spullen die op het verlanglijstje stonden. Maar ik heb nooit vernomen of diegene het pakket heeft ontvangen en er blij mee is. :{
Ik heb vorig jaar meegedaan (mocht 2 pakketten samenstellen op kosten van andere FOK!kers), en bij eentje hetzelfde geval :{ Heel jammer.

quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 22:35 schreef Ireth het volgende:
Hier was het bij mijn vader min of meer andersom Senzune. Die heeft ook een pakket gekregen, alleen wilde de verzender anoniem blijven. Heb er toen dus wel een melding over gedaan in het topic, alleen weet ik dus niet of de verzender dat heeft meegekregen en of hij/zij ook weet hoe blij mijn vader er mee was... Voelt ook niet helemaal 100%fijn. Alsof het niet helemaal 'af' is.
En over het tweede pakket gesproken, ik heb die van je vader gedaan. Heb ook je berichtje gezien. :* Ik weet zelf ook niet wie voor het geld heeft gezorgd, die is voor mij ook anoniem gebleven. :{
JaleesaJoiadonderdag 17 oktober 2013 @ 10:44
Ik zie er weer naar uiiiiiittt!!!
Irethdonderdag 17 oktober 2013 @ 10:51
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 10:38 schreef RadioSlut het volgende:

[..]

Ik heb vorig jaar meegedaan (mocht 2 pakketten samenstellen op kosten van andere FOK!kers), en bij eentje hetzelfde geval :{ Heel jammer.

[..]

En over het tweede pakket gesproken, ik heb die van je vader gedaan. Heb ook je berichtje gezien. :* Ik weet zelf ook niet wie voor het geld heeft gezorgd, die is voor mij ook anoniem gebleven. :{
Ah lief!! Pakketje was heel erg welkom! Ik hoefde ook niet specifiek te weten wie het had gedaan hoor, maar vond het wel fijn om te weten dat de gever ook wist dat het goed was aangekomen en dat mijn vader er blij mee was :) Gewoon dat gegeven :)

(Inmiddels weet ik ook wie de financiele weldoener/weldoenster was O+ Jullie zijn lief! Allebei!)
Scorpiedonderdag 17 oktober 2013 @ 11:15
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 18:51 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

pas maar op... straks "trekt" ie zich terug.. :+
en draai je op voor ook zijn pakket..

Hadden jullie CoolGuy en Scorpie vorig jaar ieder niet 2 pakketten?? :+ :D
Yep. Maar dit jaar is ook de crisis bij ons toegeslagen.
dolfina-chicadonderdag 17 oktober 2013 @ 11:23
quote:
7s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 11:15 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Yep. Maar dit jaar is ook de crisis bij ons toegeslagen.
Dit was niet een poging voor 2 pakketten hoor!! :@ :@
Dan was ik wel recht voor zijn raap geweest en had ik gezegd: "Dit jaar weer 2 pakketten heren?"

Vind het tof dat jullie weer mee doen! En bedoelde ermee dat specifiek jullie waren blijven hangen :D
JaleesaJoiadonderdag 17 oktober 2013 @ 11:27
quote:
7s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 11:15 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Yep. Maar dit jaar is ook de crisis bij ons toegeslagen.
Kosten delen?
RadioSlutdonderdag 17 oktober 2013 @ 11:30
Even hier ook weer spammen. :@

Als je zelfgemaakte cosmetica in je pakket wil hebben, stuur gerust een pm/dm ^O^
Scorpiedonderdag 17 oktober 2013 @ 11:34
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 11:27 schreef JaleesaJoia het volgende:

[..]

Kosten delen?
Haha nee joh gek, de crisis is niet toegeslagen bij mij :D maar 2 pakketten vind ik persoonlijk wat te veel van het goeie, zeker als het niet per se nodig is. Een backup voor een ander is bespreekbaar natuurlijk.
Daarnaast moet ik jou ook nog verwennen met een pakket he :P
JaleesaJoiavrijdag 18 oktober 2013 @ 09:08
quote:
7s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 11:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Haha nee joh gek, de crisis is niet toegeslagen bij mij :D maar 2 pakketten vind ik persoonlijk wat te veel van het goeie, zeker als het niet per se nodig is. Een backup voor een ander is bespreekbaar natuurlijk.
Daarnaast moet ik jou ook nog verwennen met een pakket he :P
:o
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 11:06
quote:
7s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 11:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Haha nee joh gek, de crisis is niet toegeslagen bij mij :D maar 2 pakketten vind ik persoonlijk wat te veel van het goeie, zeker als het niet per se nodig is. Een backup voor een ander is bespreekbaar natuurlijk.
Daarnaast moet ik jou ook nog verwennen met een pakket he :P
Dude, wat? Doen we er 1tje dit jaar? Fine by me.
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 11:07
quote:
7s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 11:15 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Yep. Maar dit jaar is ook de crisis bij ons toegeslagen.
Bij 'ons' ja? Ik wist daar niets van? :+
dolfina-chicavrijdag 18 oktober 2013 @ 11:11
Jongens? jullie worden weer gesprek bij kerst hoor ;)
gewoonmezelf87vrijdag 18 oktober 2013 @ 11:15
O+ just O+
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 12:58
quote:
17s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 11:11 schreef dolfina-chica het volgende:
Jongens? jullie worden weer gesprek bij kerst hoor ;)
Nah, valt niks te vertellen nu joh. ;)
dolfina-chicavrijdag 18 oktober 2013 @ 15:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 12:58 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nah, valt niks te vertellen nu joh. ;)
nog niet nee.. :D

komt nog wel ;)
Scorpievrijdag 18 oktober 2013 @ 16:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 11:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dude, wat? Doen we er 1tje dit jaar? Fine by me.
Ja. En eventueel backup als er weer 1 verloren is ofzo :P
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 16:47
quote:
17s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 15:14 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

nog niet nee.. :D

komt nog wel ;)
Nee want t is nu toch alweer allemaal in kannen en kruiken? :p
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 16:48
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 16:03 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ja. En eventueel backup als er weer 1 verloren is ofzo :P
Oh krijgen we dit weer? En dan straks krijg ik weer berichten van dat je mij doodleuk hebt aangemeldt voor een 2e pakket. }:|
Scorpievrijdag 18 oktober 2013 @ 17:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 16:48 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh krijgen we dit weer? En dan straks krijg ik weer berichten van dat je mij doodleuk hebt aangemeldt voor een 2e pakket. }:|
Niet haten, dat was voor het goede doel, net zoals ik je nu alweer opgegeven heb voor een pakket :*
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 18:13
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 17:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Niet haten, dat was voor het goede doel, net zoals ik je nu alweer opgegeven heb voor een pakket :*
Ja, maar dat is maar 1 pakket, en daar blijft t ook bij.
Scorpievrijdag 18 oktober 2013 @ 18:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 18:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, maar dat is maar 1 pakket, en daar blijft t ook bij.
Oke schatje.
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 18:16
quote:
6s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 18:14 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Oke schatje.
Braaf zo, liefje.
Paarse_Kiwivrijdag 18 oktober 2013 @ 18:17
Ik kan geen kerstpakket leveren (vanaf 1 dec. zonder werk) maar heb wel een hele berg kinderboeken nog in huis. Wellicht kan ik iemand blij maken met een kinderboekenpakket? Wellicht leuk om met de kerst aan de kids te geven :)
Let me know (liefst ook in DM, zodat ik het zeker weten niet mis).

Top dat deze actie weer gedaan wordt!!
dolfina-chicavrijdag 18 oktober 2013 @ 20:22
Scorp en cool, het begint weer aardig op een kerst-onderwerp te lijken, heerlijk zoals jullie met elkaar omgaan
CoolGuyvrijdag 18 oktober 2013 @ 21:32
ja weet je wat 't is. Stiekem is Scorp best oke, dat ge-etter over en weer is gewoon voor de fun ;)
Coralinevrijdag 18 oktober 2013 @ 22:23
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 21:54 schreef Senzune het volgende:
Ik pas dit jaar. Ik heb vorig jaar meegedaan en een aardig pakket verstuurd met spullen die op het verlanglijstje stonden. Maar ik heb nooit vernomen of diegene het pakket heeft ontvangen en er blij mee is. :{
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 10:38 schreef RadioSlut het volgende:

[..]

Ik heb vorig jaar meegedaan (mocht 2 pakketten samenstellen op kosten van andere FOK!kers), en bij eentje hetzelfde geval :{ Heel jammer.

[..]
Ik pas ook dit jaar. Twee jaar op een rij een pakket gemaakt en schijnbaar maak ik geen leuke pakketten. Ik had mailcontact met beiden maar na het ontvangen niets meer vernomen of er iets in het pakket geslaagd was. Ik verdien weinig, ik kan niet zoveel missen. Maar ik stond van tevoren te springen om mee te mogen doen.
Andere jaren keek ik met plezier uit naar dit topic. Nu zit er een bijsmaak aan.
loecjevrijdag 18 oktober 2013 @ 22:32
ben ik dan de enige die het raar vind dat er blijkbaar een soort 'tegenprestatie' aan het pakket hangt?
dat is toch niet het idee achter iets geven? :{
frederikvrijdag 18 oktober 2013 @ 22:51
Ik weet niet of je het moet zien als tegenprestatie.
Het lijkt me dat je het meer moet vergelijken met de spanning die een ontvanger zou kunnen voelen in de periode voordat die dat pakket krijgt (wat zal ik aantreffen, wat mag ik ontvangen, hoe kan ik alles gaan gebruiken, kan ik alles wel gebruiken). Een verzender kan dezelfde spanning voelen (hoe wordt mijn pakket ontvangen, heb ik met bepaalde keuzes in de roos geschoten of zitten er juist dingen in die regelrecht naar de buren of zelfs afvalbak verdwenen zijn).
Los hiervan staat de post nog, soms komen dingen totaal niet aan, en zou je graag zeker willen zijn dat iets wel ontvangen is (niet voor dat compliment, maar juist voor dat geven op zichzelf).

Edit : Er kan natuurlijk ergens wel een stukje tegenprestatie bij zitten. Een actie als dit (of willekeurig welke andere binnen FHF) heeft toch een stukje ons kent ons, en je hebt een beeld bij de bestemming. Dit in tegenstelling tot grote liefdadigheidsacties waarbij je naar bijvoorbeeld giro 555 mag storten en je eigenlijk niet eens weet of je geld voor deze actie gebruikt gaat worden of voor de volgende). De feel good factor binnen iets als FHF speelt misschien wel degelijk mee, en dat zou je dan de tegenprestatie kunnen noemen (in vergelijking met die grote acties waar het puur alleen maar een giro schrijven is zonder dat je feedback krijgt)

[ Bericht 31% gewijzigd door frederik op 18-10-2013 22:56:40 ]
Irethvrijdag 18 oktober 2013 @ 23:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:32 schreef loecje het volgende:
ben ik dan de enige die het raar vind dat er blijkbaar een soort 'tegenprestatie' aan het pakket hangt?
dat is toch niet het idee achter iets geven? :{
Het is ook niet echt een tegenprestatie. Je bouwt als gever een bepaalde spanning op, zou de ontvanger het leuk vinden, zouden ze dit lusten, hoe zouden ze reageren als ze dit of dat uitpakken. Dan de spanning van het gegeven dat je pakket onderweg is. Wanneer komt het aan, zijn ze thuis? Nemen de buren het dan aan?

En dan na al die opgebouwde spanning.. bleef het dus bij Coraline stil.. en dat is gewoon een anti-climax van heb ik jou daar...

Eén van onze pakketten ging vorig jaar via een tussenpersoon. Petra en ik hadden het pakket gemaakt, dat werd door een fokker die zich als potentiele vervoerder had aangemeld afgeleverd, bij iemand die totaal van NIETS wist. De fokker die het pakket bracht smste mij direct dat het pakket heel emotioneel was ontvangen, grote dankbaarheid (het kwam ook écht op een heel goed moment aan!) en dat maakte het daarna rond. Af. De bevestiging, het is er, en het is goed. Hoeft echt geen dankbetuigingen in het kwadraat na te komen. Maar gewoon het is er en het is goed ontvangen. Alleen dat is al voldoende. Maar niets horen zoals bij Coraline (zelfs nadat er dus persoonlijk mailcontact is geweest?) zou bij mij ook aardig zuur overkomen....
Bomenverzamelingvrijdag 18 oktober 2013 @ 23:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 22:32 schreef loecje het volgende:
ben ik dan de enige die het raar vind dat er blijkbaar een soort 'tegenprestatie' aan het pakket hangt?
dat is toch niet het idee achter iets geven? :{
Een dankjewel is wel iets wat je verwacht. Als dat zelfs al uitblijft kan ik me voorstellen dat mensen dan "afhaken".Zeker als je weet naar wie het pakket gaat en dat de ontvanger ook weet van wie het pakket is.

Bij een anonieme gift ligt het natuurlijk anders.
loecjevrijdag 18 oktober 2013 @ 23:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 23:03 schreef Ireth het volgende:

[..]

Het is ook niet echt een tegenprestatie. Je bouwt als gever een bepaalde spanning op, zou de ontvanger het leuk vinden, zouden ze dit lusten, hoe zouden ze reageren als ze dit of dat uitpakken. Dan de spanning van het gegeven dat je pakket onderweg is. Wanneer komt het aan, zijn ze thuis? Nemen de buren het dan aan?
die spanning herken ik wel. maar van mij hoeft een dankjewel ("tegenprestatie") niet perse. natuurlijk is het extra leuk wanneer er wel een bericht komt. maar de ontvanger heeft zichzelf opgegeven, dat vind ik al moedig genoeg.
als ontvanger zit je ook helemaal in spanning, niet iedereen denkt er dan aan om de verzender of mod een bericht te sturen.
Irethvrijdag 18 oktober 2013 @ 23:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 23:17 schreef loecje het volgende:

[..]

die spanning herken ik wel. maar van mij hoeft een dankjewel ("tegenprestatie") niet perse. natuurlijk is het extra leuk wanneer er wel een bericht komt. maar de ontvanger heeft zichzelf opgegeven, dat vind ik al moedig genoeg.
als ontvanger zit je ook helemaal in spanning, niet iedereen denkt er dan aan om de verzender of mod een bericht te sturen.
Ik denk daar dan dus juist wel aan, het liefst ook nog zo snel mogelijk. Maar dat komt misschien omdat ik zowel verzender als ontvanger ben. Ik weet als verzender hoe leuk het is als je iets hoort, misschien dat ik er daarom als ontvanger extra op gebrand bent om te laten weten dat het er is en hoe het is ontvangen.
dolfina-chicavrijdag 18 oktober 2013 @ 23:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 21:32 schreef CoolGuy het volgende:
ja weet je wat 't is. Stiekem is Scorp best oke, dat ge-etter over en weer is gewoon voor de fun ;)
Maar dat maakt het ook gezellig.. en grappig.. en "kerstonderwerpig voor aan tafel" ;)
dolfina-chicazaterdag 19 oktober 2013 @ 00:04
Weet je.. Ik weet hoe het is om ontvanger te zijn.. (dan wel niet deze actie) maar achter de schermen.. En een ontvangstbevestiging hoeft echt niet via het topic met foto's oid.. En als je het moeilijk vindt, kan je het ook via de mods doen, lijkt mij..

Ik weet hoe moeilijk het is om je op te geven, ik weet hoe moeilijk is om iets aan te nemen, ik weet hoe leuk het is om te geven.. Maar ik weet ook hoe klein je je kan voelen als je een pakket nodig hebt, dat er schaamte bij komt kijken..

Wat ik zelf moeilijk vond om te zien vorig jaar, maar misschien ben ik daarin wel een debiel, dat het voor gevers ook "moeilijk" gemaakt werd door foto's.. want er zaten grote pakketten bij, maar ook kleinere.. en ik kan me voorstellen dat dat ook uhh.. hoe zeg ik dat zonder kopstoten uit te delen... dubbel over kan komen..
gridjuhmaandag 21 oktober 2013 @ 07:15
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 00:04 schreef dolfina-chica het volgende:
Weet je.. Ik weet hoe het is om ontvanger te zijn.. (dan wel niet deze actie) maar achter de schermen.. En een ontvangstbevestiging hoeft echt niet via het topic met foto's oid.. En als je het moeilijk vindt, kan je het ook via de mods doen, lijkt mij..

Ik weet hoe moeilijk het is om je op te geven, ik weet hoe moeilijk is om iets aan te nemen, ik weet hoe leuk het is om te geven.. Maar ik weet ook hoe klein je je kan voelen als je een pakket nodig hebt, dat er schaamte bij komt kijken..

Wat ik zelf moeilijk vond om te zien vorig jaar, maar misschien ben ik daarin wel een debiel, dat het voor gevers ook "moeilijk" gemaakt werd door foto's.. want er zaten grote pakketten bij, maar ook kleinere.. en ik kan me voorstellen dat dat ook uhh.. hoe zeg ik dat zonder kopstoten uit te delen... dubbel over kan komen..
Ik zag vorig jaar inderdaad grote pakketten en kleine pakketten voorbij komen.
Maar ik vind niet dat men zich daar druk over hoeft te maken. Alle pakketten zijn met zorg en liefde door de ander in elkaar gezet. Dat is het belangrijkste :-)
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 08:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 21:32 schreef CoolGuy het volgende:
ja weet je wat 't is. Stiekem is Scorp best oke, dat ge-etter over en weer is gewoon voor de fun ;)
Praat voor jezelf.
littledrummergirlmaandag 21 oktober 2013 @ 09:48
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 07:15 schreef gridjuh het volgende:

[..]

Ik zag vorig jaar inderdaad grote pakketten en kleine pakketten voorbij komen.
Maar ik vind niet dat men zich daar druk over hoeft te maken. Alle pakketten zijn met zorg en liefde door de ander in elkaar gezet. Dat is het belangrijkste :-)
ja precies, als je een pakket maakt heb je geen idee wat andere gevers maken. Het belangrijkste is het idee dat iemand de tijd voor je neemt O+ dat iemand winkels afstruint om voor jou en alleen voor jou het leukste pakket kan maken wat hij/zij kan O+ en of het dan van de action of de ici paris is, maakt dan geen bal uit.
CoolGuymaandag 21 oktober 2013 @ 10:15
quote:
16s.gif Op maandag 21 oktober 2013 08:06 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Praat voor jezelf.
Correctie. Scorp is een teringlijer. Zo beter? }:|
Irethmaandag 21 oktober 2013 @ 10:33
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 10:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Correctie. Scorp is een teringlijer. Zo beter? }:|
Ik voel liefde! O+
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 10:43
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 10:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Correctie. Scorp is een teringlijer. Zo beter? }:|
True that motherfucker.
CoolGuymaandag 21 oktober 2013 @ 11:13
quote:
6s.gif Op maandag 21 oktober 2013 10:43 schreef Scorpie het volgende:

[..]

True that motherfucker.
Ja ja je bent bad ass. Maar als je in een schoen zou passen zou Anne Geddes foto's van je maken.
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 11:14
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 11:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja ja je bent bad ass. Maar als je in een schoen zou passen zou Anne Geddes foto's van je maken.
:') 6/10 voor de moeite meneer de Kerstman.
CoolGuymaandag 21 oktober 2013 @ 11:16
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2013 11:14 schreef Scorpie het volgende:

[..]

:') 6/10 voor de moeite meneer de Kerstman.
I see what u did there. :')
littledrummergirlmaandag 21 oktober 2013 @ 11:24
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 11:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja ja je bent bad ass. Maar als je in een schoen zou passen zou Anne Geddes foto's van je maken.
score met een retrograp _O_
GimmeGoremaandag 21 oktober 2013 @ 12:54
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 07:15 schreef gridjuh het volgende:

[..]

Ik zag vorig jaar inderdaad grote pakketten en kleine pakketten voorbij komen.
Maar ik vind niet dat men zich daar druk over hoeft te maken. Alle pakketten zijn met zorg en liefde door de ander in elkaar gezet. Dat is het belangrijkste :-)
Als ik nu nog terug denk aan het pakket dat ik 2 jaar geleden heb mogen ontvangen, krijg ik nog waterige oogjes. En dat was van iemand die gewoon zijn/haar kerstpakket had doorgestuurd.
Het gaat niet om het formaat of om het "met liefde samenstellen" het gaat er om dat er lieve mensen zijn die je wat extra's, wat leuks gunnen met de kerst.
MilkTeamaandag 21 oktober 2013 @ 14:04
Kun je je al aanmelden om een pakket te sturen ditjaar? ~:) Top dit!
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 14:15
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:04 schreef MilkTea het volgende:
Kun je je al aanmelden om een pakket te sturen ditjaar? ~:) Top dit!
Tuurlijk, bij deze zet ik je neer voor 15 pakketten.

Just kidding :D
MilkTeamaandag 21 oktober 2013 @ 14:16
quote:
6s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:15 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Tuurlijk, bij deze zet ik je neer voor 15 pakketten.

Just kidding :D
Laat ik beginnen met 1 :)
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 16:24
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:16 schreef MilkTea het volgende:

[..]

Laat ik beginnen met 1 :)
Top man. Welkom bij de club. Nu mag je ook een meisje uitzoeken waar je een team mee vormt, of je mag solo gaan. Tip; ga voor dolfina.
D_affiemaandag 21 oktober 2013 @ 16:31
Super dat hiervoor zich al een aantal mensen melden :)
Isabeaumaandag 21 oktober 2013 @ 16:58
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 10:38 schreef RadioSlut het volgende:

Ik heb vorig jaar meegedaan (mocht 2 pakketten samenstellen op kosten van andere FOK!kers), en bij eentje hetzelfde geval :{ Heel jammer.

Zo jammer als er niet meer gereageerd wordt. Ik heb meegedaan op FOK! met een Secret Santa actie en het meisje waar ik het cadeau naar toe heb gestuurd heeft toen ook nooit meer gereageerd en achteraf bleek dat zij zelf nooit een cadeau had verstuurd en iemand dus niets had gekregen.
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 16:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zo jammer als er niet meer gereageerd wordt. Ik heb meegedaan op FOK! met een Secret Santa actie en het meisje waar ik het cadeau naar toe heb gestuurd heeft toen ook nooit meer gereageerd en achteraf bleek dat zij zelf nooit een cadeau had verstuurd en iemand dus niets had gekregen.
Zulke mensen blijf je houden.
MilkTeamaandag 21 oktober 2013 @ 17:11
quote:
6s.gif Op maandag 21 oktober 2013 16:24 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Top man. Welkom bij de club. Nu mag je ook een meisje uitzoeken waar je een team mee vormt, of je mag solo gaan. Tip; ga voor dolfina.
Wat is er zo speciaal aan dolfina dan? :o
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 17:16
quote:
6s.gif Op maandag 21 oktober 2013 16:24 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Top man. Welkom bij de club. Nu mag je ook een meisje uitzoeken waar je een team mee vormt, of je mag solo gaan. Tip; ga voor dolfina.
Kuch... ik hou niet van shoppen!!!
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 17:17
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:11 schreef MilkTea het volgende:

[..]

Wat is er zo speciaal aan dolfina dan? :o
Dat merk je vanzelf wel :D toffe user kan je veel lol mee hebben :D
MilkTeamaandag 21 oktober 2013 @ 17:17
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:17 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dat merk je vanzelf wel :D toffe user kan je veel lol mee hebben :D
hahaha ben benieuwd :D
Barreltjemaandag 21 oktober 2013 @ 17:20
quote:
6s.gif Op maandag 21 oktober 2013 16:24 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Top man. Welkom bij de club. Nu mag je ook een meisje uitzoeken waar je een team mee vormt, of je mag solo gaan. Tip; ga voor dolfina.
mag ik ook een kerel die voor mij gaat shoppen?? :P
in dat geval wil ik ook wel sponseren ;)
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 17:20
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:17 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dat merk je vanzelf wel :D toffe user kan je veel lol mee hebben :D
:@ Dank je voor het compliment.. lees mijn vorige post!!!
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 17:22
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:20 schreef Barreltje het volgende:

[..]

mag ik ook een kerel die voor mij gaat shoppen?? :P
in dat geval wil ik ook wel sponseren ;)
Nou Milk je hebt zelfs keuze :D
MilkTeamaandag 21 oktober 2013 @ 17:44
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:22 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Nou Milk je hebt zelfs keuze :D
Jij mag er ook wel een hoor *O*
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 19:26
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:44 schreef MilkTea het volgende:

[..]

Jij mag er ook wel een hoor *O*
scorp gaat eerst met cool onderhandelen ;) :P :6
Scorpiemaandag 21 oktober 2013 @ 19:49
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:44 schreef MilkTea het volgende:

[..]

Jij mag er ook wel een hoor *O*
Ik heb er al een op het oog, maar CG aast ook op d'r....
Barreltjemaandag 21 oktober 2013 @ 20:14
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 17:22 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Nou Milk je hebt zelfs keuze :D
jah nee,... ik wil dus wel de CG/Scorpio regeling.. betalen en niks zelf doen :P
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 20:22
quote:
11s.gif Op maandag 21 oktober 2013 19:49 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik heb er al een op het oog, maar CG aast ook op d'r....
owjee.. Krijgen we een "macho"fight?

cat fight kan niet hè?..
MilkTeamaandag 21 oktober 2013 @ 20:34
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2013 20:14 schreef Barreltje het volgende:

[..]

jah nee,... ik wil dus wel de CG/Scorpio regeling.. betalen en niks zelf doen :P
En dat kan bij Milk niet?
Bomenverzamelingmaandag 21 oktober 2013 @ 20:38
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2013 20:14 schreef Barreltje het volgende:

[..]

jah nee,... ik wil dus wel de CG/Scorpio regeling.. betalen en niks zelf doen :P
Daar zit ik dus ook aan te denken, al wil ik best wel samen met iemand op pad. Maar goed er zit ook een verhuizing aan te komen en dat vergt natuurlijk ook veel..
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 21:02
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 20:34 schreef MilkTea het volgende:

[..]

En dat kan bij Milk niet?
volgens mij wel, want scorp wilde mij op die manier koppelen
MilkTeamaandag 21 oktober 2013 @ 21:06
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:02 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

volgens mij wel, want scorp wilde mij op die manier koppelen
Precies, ik wil best een pakketje in elkaar gooien op andermans kosten, zolang ik niet opeens verantwoordelijk ben voor een shitload van die pakketten :)
CoolGuymaandag 21 oktober 2013 @ 21:08
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 20:22 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

owjee.. Krijgen we een "macho"fight?

cat fight kan niet hè?..
Macho fight? Dat kan niet, want dan moet Scorpie ook macho zijn. Hijs veel dingen, maar dat is ie dan weer niet ;) :P
CoolGuymaandag 21 oktober 2013 @ 21:09
quote:
11s.gif Op maandag 21 oktober 2013 19:49 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik heb er al een op het oog, maar CG aast ook op d'r....
:')
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 21:11
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:08 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Macho fight? Dat kan niet, want dan moet Scorpie ook macho zijn. Hijs veel dingen, maar dat is ie dan weer niet ;) :P
op dreef held?
CoolGuymaandag 21 oktober 2013 @ 21:13
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:11 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

op dreef held?
Welnee. gewoon true story. 8-)
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Welnee. gewoon true story. 8-)
:+ :X :+
CoolGuymaandag 21 oktober 2013 @ 21:16
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:15 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

:+ :X :+
hey hey! Niet direct zo he :P
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 21:17
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

hey hey! Niet direct zo he :P
hahahaha... Ik doe niets... Mijn naam is d-c O-)
kwiebuskemaandag 21 oktober 2013 @ 21:22
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:17 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

hahahaha... Ik doe niets... Mijn naam is d-c O-)
deed je maar eens wat......
Watertornadomaandag 21 oktober 2013 @ 21:25
Kan ik me ook nog ergens aanmelden om een pakket te leveren en hoe moet dat?
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 21:29
quote:
6s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:22 schreef kwiebuske het volgende:

[..]

deed je maar eens wat......
ja hoor... Wat is dit? Het d-c plaaguurtje?
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 21:31
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 21:25 schreef Watertornado het volgende:
Kan ik me ook nog ergens aanmelden om een pakket te leveren en hoe moet dat?
ja, dat kan... Nog even geduld tot alles achter de schermen 'kerst'klaar is
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 22:31
En toen liet ik het topic 'dood' gaan... :'(
Irethmaandag 21 oktober 2013 @ 22:46
quote:
12s.gif Op maandag 21 oktober 2013 22:31 schreef dolfina-chica het volgende:
En toen liet ik het topic 'dood' gaan... :'(
Jij weer he! :P
dolfina-chicamaandag 21 oktober 2013 @ 23:37
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 22:46 schreef Ireth het volgende:

[..]

Jij weer he! :P
avatar-fok-a.jpg
Irethmaandag 21 oktober 2013 @ 23:44
quote:
17s.gif Op maandag 21 oktober 2013 23:37 schreef dolfina-chica het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik ook van jou! O+ *;
dolfina-chicadinsdag 22 oktober 2013 @ 00:20
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 23:44 schreef Ireth het volgende:

[..]

Ik ook van jou! O+ *;
O+ O+
Scorpiedonderdag 24 oktober 2013 @ 14:09
Ireth _O_ doe je ook weer mee dit jaar?
dolfina-chicazaterdag 26 oktober 2013 @ 23:54
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 23:44 schreef Ireth het volgende:

[..]

Ik ook van jou! O+ *;
quote:
7s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 14:09 schreef Scorpie het volgende:
Ireth _O_ doe je ook weer mee dit jaar?
zo... Ireth.. je wordt geroepen!!!
Anders heeft Scorpie zo'n doodloper... :D
Irethzondag 27 oktober 2013 @ 00:04
quote:
7s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 14:09 schreef Scorpie het volgende:
Ireth _O_ doe je ook weer mee dit jaar?
Je hebt dus gewoon (2x!!!!) over me heen gelezen! :( }:| ;(

quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 09:39 schreef Ireth het volgende:
Ik ben al dingen apart aan het houden qua inkoop voor een boodschappenpakket O+
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:25 schreef Ireth het volgende:
Yeah! Zin in! *O*

Oja, Petra en ik willen weer samen 2 pakketten maken... alleen heeft ze computertroubles, dus is ze vaker niet dan wel online :P _O-
Scorpiezondag 27 oktober 2013 @ 00:41
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 00:04 schreef Ireth het volgende:

[..]

Je hebt dus gewoon (2x!!!!) over me heen gelezen! :( }:| ;(

[..]

[..]

Just checkin'
Grijsbaardzondag 27 oktober 2013 @ 00:55
Ook al hebben wij het niet breed en gebruik ik zelf ook vaak FHF, ga ik er toch maar over nadenken om hier ook aan mee te doen.. Er zullen vast wel mensen (medefokkers) zijn die het slechter hebben dan bij mij thuis...
Mazouzondag 27 oktober 2013 @ 00:57
Ik zou ook graag mee willen doen. Vanaf wanneer kan ik me officieel aanmelden?
Cat-astrophezondag 27 oktober 2013 @ 12:58
We zijn jullie niet vergeten! O+

Nog even geduld en dan komt er een kakelvers 2013-topic. ~:)
Bomenverzamelingzondag 27 oktober 2013 @ 14:55
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2013 12:58 schreef Cat22 het volgende:
We zijn jullie niet vergeten! O+

Nog even geduld en dan komt er een kakelvers 2013-topic. ~:)
^O^ ^O^
zyx1981zondag 27 oktober 2013 @ 15:02
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2013 12:58 schreef Cat22 het volgende:
We zijn jullie niet vergeten! O+

Nog even geduld en dan komt er een kakelvers 2013-topic. ~:)
Heel goed! :Y
Waterwegzondag 27 oktober 2013 @ 21:54
Kun je ook meedoen op een luie afschuifmanier? Dat ik dus op de een of andere manier een pakket betaal, maar er niet zelf achteraan hoef?

In december heb ik het zelf al erg druk, maar het samenstellen van zo'n pakket vind ik sowieso een ramp. Maar ik vind het wel een erg mooi idee, en als ik daar een stukje van mogelijk kan maken door wat geld beschikbaar te stellen aan een samensteller kan dat een mooie combi zijn.

En afhankelijk van wat zo'n pakket moet kosten kunnen we kijken hoeveel het er worden.
Irethzondag 27 oktober 2013 @ 22:06
quote:
7s.gif Op zondag 27 oktober 2013 21:54 schreef Waterweg het volgende:
Kun je ook meedoen op een luie afschuifmanier? Dat ik dus op de een of andere manier een pakket betaal, maar er niet zelf achteraan hoef?

In december heb ik het zelf al erg druk, maar het samenstellen van zo'n pakket vind ik sowieso een ramp. Maar ik vind het wel een erg mooi idee, en als ik daar een stukje van mogelijk kan maken door wat geld beschikbaar te stellen aan een samensteller kan dat een mooie combi zijn.

En afhankelijk van wat zo'n pakket moet kosten kunnen we kijken hoeveel het er worden.
Ja hoor dat is ook mogelijk, zo doen Scorpie en CG het ook namelijk. Jij maakt geld over naar iemand die dan het pakket samenstelt :) Een duopakketje :)
CoolGuyzondag 27 oktober 2013 @ 22:29
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 22:06 schreef Ireth het volgende:

[..]

Ja hoor dat is ook mogelijk, zo doen Scorpie en CG het ook namelijk. Jij maakt geld over naar iemand die dan het pakket samenstelt :) Een duopakketje :)
Zo is dat. Want als je mij een pakket laat maken dan komt t niet goed.
Waterwegzondag 27 oktober 2013 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 22:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Zo is dat. Want als je mij een pakket laat maken dan komt t niet goed.
Dat is dus ook exact mijn idee.

Ireth, bedankt!

Ik zal me in het kakelverse topic aanmelden
Cindy1988maandag 28 oktober 2013 @ 00:01
Ik zou ook wel graag namens iemand een pakket maken :)
dolfina-chicamaandag 28 oktober 2013 @ 01:13
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 22:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Zo is dat. Want als je mij een pakket laat maken dan komt t niet goed.
niet?? maar je bent toch een held!!
Dan kan je dat ook wel O-) O-)
Cindy1988zaterdag 2 november 2013 @ 08:24
We gaan nu bijna starten toch? *even het topic weer laten leven*
liesje1979dinsdag 5 november 2013 @ 23:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 08:24 schreef Cindy1988 het volgende:
We gaan nu bijna starten toch? *even het topic weer laten leven*
Yep, hier: FHF / Kertpakkettenactie 2013.
*O*