Nee, ik bedoelde er mee te zeggen dat we de hond niet van plan zijn om mee te nemen naar vrienden of familie. Dan blijft de hond thuis. Maar uiteraard gaan we er wel iedere dag mee wandelen. Het niet meenemen heeft te maken met het feit dat onze vrienden en familie niks met honden hebben. En dus heeft het dan geen zin ze mee te nemen. Wij willen er wel gewoon mee op pad!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 10:57 schreef No.name.for.me het volgende:
[..]
Wat moet ik mij bij deze tekst voorstellen? Komt op mij een beetje over ik wil de hond IN HUIS houden en als het MOET wandelen. Misschien begrijp ik het niet goed?![]()
Heel duidelijk verhaal, thnx! Niks aan toe te voegen eigenlijk!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 12:09 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Jack Russels zijn leuke stoere hondjes, echter niet bepaald 'makkelijk' van karakterQua gezondheid in ieder geval wel een veel betere keus dan de bulldog.
Vanwege het eigenwijze karakter zou ik je echt héél sterk aanraden om er wel op z'n minst een puppycursus mee te doen, en eigenlijk ook een vervolgcursus (of twee...). Ze staan bekend om hun grote mond in een klein lijfje en socialisatie (dat gebeurd ook op een puppycursus) is dan ook heel belangrijk. Anders krijg je er zo één die de schrik van de buurt wordt en keffend en trekkend aan de riem over straat gaat met een grote mond tegen alle andere honden.
Daarnaast is het wel aan te raden om iets actiefs te doen met zo'n hondje. Alleen gewoon een stukje wandelen is eigenlijk niet genoeg, ze zijn misschien klein maar het zijn werkhondjes met energie voor tien. Als je die niet uitdaagt geestelijk en/of lichamelijk gaan ze bv je huis slopen, uit het raam hangen en naar alle voorbijgangers keffen of stuiteren ze tegen de muren omhoog. Joggen of een sport zoals agility is echt heel leuk om met zo'n energiek hondje te doen. Als je dat beslist niet wilt dan moet je gewoon heel ver wandelen elke dag, misschien als hij volgroeid is dagelijks een stuk mee aan de fiets laten rennen en in huis veel spelletjes en puzzeltjes laten doen.
En sowieso: zorgen dat je naar een goede fokker op zoek gaat via de http://www.nvjrt.nl . Jack Russels en aanverwante kruisingen zijn super populair dus Marktplaats staat er vol mee, en de mensen die ze daar aanbieden hebben er echt niet altijd verstand van. Omdat jullie er zelf ook niet zo in thuis zijn is een goede fokker die jullie kan helpen geen overbodige luxe. Bijkomend voordeel is dat een goede fokker je kan helpen een pup uit het nest te kiezen die bij je past, dus niet het drukke haantje de voorste maar een wat rustiger pupje dat geen 20 kilometer per dag hoeft te rennen en achter elk konijn aangaat (bij wijze van spreken). En de ouders zijn dan onderzocht op erfelijke afwijkingen, waardoor je (veel) minder kans hebt op een hondje met patella luxatie of oogafwijkingen.
Maar maak eens een afspraak anders met een fokker om gewoon te gaan kijken en vragen te stellen over de hondjes. Dan zie je ze eens in het echt, kun je zien hoe druk/rustig ze zich gedragen en heb je een beter idee over of dat is wat je zoekt
Dat geloof ik graag. Maar dan nog willen we wel een pup en daarom kopen we er dus niet blind één zonder ons goed in te lezen.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 10:20 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Een pup is heel erg veel werk, een jack russel pup helemaal. Oudere honden zijn echt vaak makkelijker, mensen verkijken zich er zo op...
Je moet een hond ook socialiseren. Hoe je dat gaat regelen dat de hond op jonge leeftijd ook veel met andere honden en met mensen in aanraking komen is jullie probleem. Als dat niet bij vrienden is dan zou ik daar wel aandacht aanbesteden.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:20 schreef Bolters het volgende:
[..]
Nee, ik bedoelde er mee te zeggen dat we de hond niet van plan zijn om mee te nemen naar vrienden of familie. Dan blijft de hond thuis. Maar uiteraard gaan we er wel iedere dag mee wandelen. Het niet meenemen heeft te maken met het feit dat onze vrienden en familie niks met honden hebben. En dus heeft het dan geen zin ze mee te nemen. Wij willen er wel gewoon mee op pad!
Dat is inderdaad een goede tip en heb ik al veel meer gehoord. Maar wij hebben het geluk dat we aan een park/bos wonen waar hij heel erg kan wennen aan andere honden. Maar wellicht inderdaad een cursus serieus gaan overwegen tegen de tijd dat we eventueel een hond aanschaffen.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:27 schreef Godtje het volgende:
[..]
Je moet een hond ook socialiseren. Hoe je dat gaat regelen dat de hond op jonge leeftijd ook veel met andere honden en met mensen in aanraking komen is jullie probleem. Als dat niet bij vrienden is dan zou ik daar wel aandacht aanbesteden.
Het beest moet ook wennen aan mensen niet alleen aan honden. Mensen en kinderen die het beest willen aaien of die gewoon in de ruimte aanwezig zijn. Niet dat ze angstig of nerveus gaan worden als ze dat niet op jonge leeftijd gewend zijn gemaakt.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef Bolters het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een goede tip en heb ik al veel meer gehoord. Maar wij hebben het geluk dat we aan een park/bos wonen waar hij heel erg kan wennen aan andere honden. Maar wellicht inderdaad een cursus serieus gaan overwegen tegen de tijd dat we eventueel een hond aanschaffen.
Jep, maar er komen natuurlijk wel mensen bij ons thuis. Had het alleen over het feit dat wij de hond niet naar andermans huis zullen meenemen. Het is niet zo dat hij niemand zal ontmoeten.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:29 schreef Godtje het volgende:
[..]
Het beest moet ook wennen aan mensen niet alleen aan honden. Mensen en kinderen die het beest willen aaien of die gewoon in de ruimte aanwezig zijn. Niet dat ze angstig of nerveus gaan worden als ze dat niet op jonge leeftijd gewend zijn gemaakt.
quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:30 schreef Bolters het volgende:
[..]
Jep, maar er komen natuurlijk wel mensen bij ons thuis. Had het alleen over het feit dat wij de hond niet naar andermans huis zullen meenemen. Het is niet zo dat hij niemand zal ontmoeten.
Yes, i understand!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:32 schreef oh-oh het volgende:
[..]Nou ja, het is wel handig als je hond zich overal netjes gedraagt he?
En als je hem niet naar andere mensen mee wil nemen, dan zul je hem moeten leren om alleen thuis te zijn, ook dat gaat niet vanzelf.
Zeker doen, dat is voor zowel jullie als de hond heel verstandig. Wij hebben met de jongste hond (nu 1,5) ook een puppycursus gedaan ondanks dat we veel ervaring met honden hebben en we meerdere honden in huis hebben. We vonden het namelijk belangrijk dat ze met andere pups van verschillende formaten leerde omgaan en regelmatig andere mensen in een 'vreemde' omgeving zag. Daarnaast is het ook een goede oefening omdat ze zo elke week in de auto mee ging en daar aan wende, en zich moest leren beheersen terwijl er allemaal leuke spannende dingen om haar heen gebeurden. Als we over een jaartje of zo weer een pup krijgen (hopelijk eentje uit een eigen nestjequote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:28 schreef Bolters het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een goede tip en heb ik al veel meer gehoord. Maar wij hebben het geluk dat we aan een park/bos wonen waar hij heel erg kan wennen aan andere honden. Maar wellicht inderdaad een cursus serieus gaan overwegen tegen de tijd dat we eventueel een hond aanschaffen.
TS, ik wil je niet aanvallen ofzo en het kan ook heel goed aan mij liggen, maar ik proef toch op de één of andere manier een soort afkeur of misschien zelfs minachting voor asieldieren, je hamert er al in een paar posts op dat je echt voor een eigen pup wilt gaan, ondanks het feit dat dat lastiger is. Maar ik zou toch wel heel graag van je willen weten waarom je zo resoluut een asielhond afwijst.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 10:18 schreef Bolters het volgende:
Qua buiten wandelen de ideale hond zo te lezen
Een hond van het asiel beginnen we sowieso niet aan. We willen wel starten met een eigen pup.
Nou ja, een asielhond hier in NL in het asiel heeft vaak toch een flinke geschiedenis hoor, en echte 'vuilnisbakjes' tref je ook niet zo veel. De meeste zijn soort-van rashonden met alle mogelijke kans op problemen, want zelden zorgvuldig gefokt, of kruisingen tussen rassen met dezelfde problemen.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:35 schreef valentijn101 het volgende:
Kijk eens in een asiel. Een pup opvoeden kan lastig zijn als je geen ervaring hebt. Een oudere asiel hond kent de basis meestal al. Vuilnisbakken rasjes heben vaak minder gezondheidsproblemen. Het asiel kan je al veel over het karakter van de hond vertellen zodat je beter weet waar je aan begint.
Ow ja, een hondencursus is niet zo zeer voor de hond bedoelt. Het is meer de bedoeling dat de baas leert zijn hond te begrijpen en hoe situaties aan te pakken.
Hier ben ik het niet mee eens. Ik ken genoeg mensen die een asielhond hebben en dat zijn geweldige beestjes.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:42 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
. Maar makkelijke, brave goed opgevoede honden zijn er niet bijzonder veel in het asiel...
Misschien ligt het dan aan mijn definitie van makkelijk, braaf en goed opgevoed.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:50 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Hier ben ik het niet mee eens. Ik ken genoeg mensen die een asielhond hebben en dat zijn geweldige beestjes.
Geweldig, dank voor je informatieve bericht! Des te meer reden om een dergelijke cursus te doen!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:34 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Zeker doen, dat is voor zowel jullie als de hond heel verstandig. Wij hebben met de jongste hond (nu 1,5) ook een puppycursus gedaan ondanks dat we veel ervaring met honden hebben en we meerdere honden in huis hebben. We vonden het namelijk belangrijk dat ze met andere pups van verschillende formaten leerde omgaan en regelmatig andere mensen in een 'vreemde' omgeving zag. Daarnaast is het ook een goede oefening omdat ze zo elke week in de auto mee ging en daar aan wende, en zich moest leren beheersen terwijl er allemaal leuke spannende dingen om haar heen gebeurden. Als we over een jaartje of zo weer een pup krijgen (hopelijk eentje uit een eigen nestje) dan gaan we ook weer opnieuw een puppycursus volgen.
En nog een tip: als je familie/vrienden niets met honden hebben moet je natuurlijk wel bedenken wat je gaat doen met vakanties of dagjes/weekendjes weg. Hond meenemen of anders een pension boeken, en voor een pension moet je rekenen op flinke kosten, grote drukte in de vakanties en een aantal verplichte inentingen
Je mag zeggen wat je wilt, voel me niet aangevallen. Is alleen maar fijn om meer kennis op te doen!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:41 schreef Kper_Norci het volgende:
[..]
TS, ik wil je niet aanvallen ofzo en het kan ook heel goed aan mij liggen, maar ik proef toch op de één of andere manier een soort afkeur of misschien zelfs minachting voor asieldieren, je hamert er al in een paar posts op dat je echt voor een eigen pup wilt gaan, ondanks het feit dat dat lastiger is. Maar ik zou toch wel heel graag van je willen weten waarom je zo resoluut een asielhond afwijst.
Nogmaals, ik val je niet aan, maar ik merk iets in of aan de toon van je berichten ofzo, kan heel goed aan mij liggen, maar ik vind zelf de suggestie van een asielhond voor de "eisen" die je stelt helemaal niet zo verkeerd namelijk.
Thnx, ik moet me uberhaupt nog verdiepen in de verschillende voeren. Hoor in ieder geval meerdere mensen dat een Franse Bull aan voer ongeveer vijftien euro per maand kost!quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 15:49 schreef LittleLady het volgende:
Heb niet alle reactie's gelezen van andere mensen, een Frans Bulletje kun je het best weghalen bij een hele goede fokker, orienteer je daar goed in, ga shows bij langs en luister goed wat fokkers vertellen en wat ze over elkaar zeggen.
Wat betrefd voeren, dat is persoonlijk, de een geeft brokken, de ander kvv en weer iemand anders geeft met de pot mee, ik voer mijn honden cavom en kvv.
Mijn buurvrouw die Franse Bulletjes fokt, soms ontsnappen ze, dan zie ik ineens een kleine knorretje door de tuin rennen, die geeft kvv.
En zag iets over wel of geen asiel dier, bij elke hond ngeacht waar je hem weghaald heb je wel iets, asiel honden kunnen verlatingsangst hebben, onzindelijk, slopen, pup kan ook alles bij elkaar joelen, je tapijt vol plassen en je tafelpoten inkorten.
Elke hond dien je op te voeden.
Herplaatser of pup het maakt geen zak uit, het enige voordeel van een iets ouder dier is dat in de eerste 2 jaar van een hondenleven vaak de erfelijke ziektes al opduiken, bij een ouder dier zie je die dus al, denk aan hd, ed allergie, oog problemen en andere dure ontwikkelingen.
Ik kan kvv ook aanbevelen, indien mogelijk. Onze bull doet het er helaas niet goed op.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 17:10 schreef Miss_Isis het volgende:
Wij voeren onze 3 honden (en 3 katten) KVV (= kant&klaar vers vlees, diepvriesblokken) in plaats van brokken sinds we onze jongste hond hebben, en dat bevalt heel goed. Ze hebben allemaal een mooi gebit, mooie vachten. We krijgen heel vaak complimentjes over de jongste, ze is kortharig en haar vacht glanst als een spiegeltje. Daarnaast hebben ze weinig ontlasting; met brokken poepen honden meer en is de ontlasting niet zo mooi droog en hard als met KVV.
Wat betreft de kosten, onze Havanezer is qua formaat wel ongeveer te vergelijken met een Jack Russel (als je daar voor zou gaan) en zij eet zo'n 120 gram KVV per dag. Voor 5 kilo KVV betalen wij ¤17,00 en daar zou ze in haar eentje dus ongeveer 40 dagen mee doen. Daarnaast krijgt ze nog regelmatig iets lekkers tussendoor (te regelmatig eigenlijk
) dus zeg voor ¤5,00 in de maand. Een Franse Bull is een stuk zwaarder dan een Jack Russel of Havanezer en eet denk ik ongeveer dubbel zoveel.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |