FOK!forum / Culinesse à gogo / Cheesecake deel 4!
Souryzaterdag 5 oktober 2013 @ 20:19
2ekps1k.jpg
Van Zo-is-dat.
1zxwsr4.jpg

Van mezelf. Alle twee volgens Marty's recept.

Lekker vet !!!
Yi-Longzaterdag 5 oktober 2013 @ 20:23
Oeoeoeoe.... even topic volgen voor wanneer ik weer terug in NL ben :) Is die bovenste chocolade!?
Souryzaterdag 5 oktober 2013 @ 20:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 14:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier ook nog maar ;)

Met flinke barsten maar er moest gelukkig toch nog caramel op
Greysdonderdag 20 februari 2014 @ 15:25
Ik heb de cheesecake met witte chocolade en frambozen weer in de oven staan :9
_Liekdonderdag 20 februari 2014 @ 16:41
Oehh ziet er goed uit!!
Ik heb laatst deze no-bake dadel cheesecake met honing gemaakt :)

nobake02.jpg?w=640
Greysdonderdag 20 februari 2014 @ 21:12
Hij is weer góddelijk :9 O+
Deze keer met bastognebodem.

1904175_487684067997744_486260373_n.jpg
#ANONIEMzaterdag 22 februari 2014 @ 16:25
Dat ziet er heel goed uit. :9~ Dat het je moge smaken.
Intermecmaandag 24 februari 2014 @ 14:12
menu_Reeses_Peanut_Butter_Chocolate_Cake_Cheesecake.jpg
_Liekdinsdag 25 februari 2014 @ 21:21
Ohhh dat vraagt om een recept!! Of in ieder geval verduidelijking wat al die laagjes zijn ;)
expiratorialdonderdag 27 februari 2014 @ 23:55
Ik wil morgen een no bake light cheesecake "bakken" naar dit recept http://www.skinnytaste.com/2009/04/no-bake-cheesecake.html?m=1

Maar ik moest het eea omrekenen en nu kom ik uit op dit:
225 gr light topping
225 gr light philadelphia
50 gr suiker
Etl citroensap

Zit ik zo in de goede richting?
Ik neem voor de zekerheid gelatine mee want tru whip word hier niet verkocht en volgens mij maakt dat het ook fluffy.
Iemand evt suggesties voor een vervanger van tru whip?
Intermecdonderdag 6 maart 2014 @ 07:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 21:21 schreef _Liek het volgende:
Ohhh dat vraagt om een recept!! Of in ieder geval verduidelijking wat al die laagjes zijn ;)
Dit is de Reeses Peanutbutter Cup Cheesecake van the Cheescake Factory haha.
Recept zou je online op kunnen zoeken.
_Liekdonderdag 6 maart 2014 @ 14:40
Klinkt goed! Ik ga t opzoeken ;)

Ik heb gister een citroen cheesecake gemaakt met cantuccini bodem, ook heel vervelend ;)
cb2013zondag 6 september 2015 @ 11:22
Bij vapioano at ik denk ik voor het eerste cheesecake. Het was HEERLIJK. Weet iemand welke soort dat is? Het was de vanille smaak achtige cheesecake.
FANNzondag 6 september 2015 @ 15:37
effe volgen... ik heb nog een ongebruikte springvorm liggen, die moet ik toch een keer gaan uitproberen :+
MisterJ.Lozondag 6 september 2015 @ 17:49
Nog nooit een cheesecake gegeten :'). Smaakt het naar de vulling van een kaasbroodje of is het op de naam na eigenlijk helemaal niet te proeven?
Dragonberryzondag 6 september 2015 @ 17:54
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 17:49 schreef MisterJ.Lo het volgende:
Nog nooit een cheesecake gegeten :'). Smaakt het naar de vulling van een kaasbroodje of is het op de naam na eigenlijk helemaal niet te proeven?
het word gemaakt van roomkaas, wat gelukkig niet naar normale kaas smaakt :P meer een soort kwarktaart, maar dan steviger en ik vind het lekkerder.
Souryzondag 6 september 2015 @ 18:13
Voor de liefhebbers dit is Marty's recept.
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd. :9~ :9
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[ afbeelding ]
Leuk dit topic, ik ga ook weer eens aan de beslag :Y)