Kalkcement of zandcement?quote:Op zondag 29 september 2013 17:06 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Gewoon in cement. Simpel, klaar. Geen gezeik.
Ik heb het weleens gebruikt en in eerste instantie lijkt het heel aardig.quote:Op zondag 29 september 2013 17:16 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
oh, al lijkt die flexim trouwens wel briljant handig spul.Of het net zo waterdicht is als kalkcement... geen idee
Ik heb zitten zoeken maar kom nergens dit nadeel tegen van Flexim. Of uberhaupt nadelen van Flexim. Na hoeveel jaar treedt dat vergaan op? Want ideaal spul is het welquote:Op zondag 29 september 2013 17:56 schreef blomke het volgende:
[..]
Ik heb het weleens gebruikt en in eerste instantie lijkt het heel aardig.
Maar......onder invloed van UV licht (en wij branden onder de UV-straling), wordt een deel van het spul (de EPS bolletjes die erin zitten) opgelost en wat overblijft is een harde, gekrompen massa -> gevolg: weer kieren waar regenwater intrekt -> vorst...
Kortom, het lijkt leuk en is makkelijk te verwerken, maar op termijn heet het wel wat - puntjes.
Als je met cement niet weet wat je doet ziet het van geen kant meer uit !quote:Op maandag 30 september 2013 22:22 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Ik heb zitten zoeken maar kom nergens dit nadeel tegen van Flexim. Of uberhaupt nadelen van Flexim. Na hoeveel jaar treedt dat vergaan op? Want ideaal spul is het wel. Met cement rommelen moet je denk ik wel weten wat je doet
.
Het zal een jaar of 5 zijn. Zal zien dat ik van het weekeind (ben dan toch op het dak) er foto's van maak. Herinnere me ander per PM/DM aan, dan zal ik ik ze hier plaatsen. Het spul wordt ook behoorlijk hard en is dan z'n flexibiliteit kwijt.quote:Op maandag 30 september 2013 22:22 schreef bleiblei het volgende:
Ik heb zitten zoeken maar kom nergens dit nadeel tegen van Flexim. Of uberhaupt nadelen van Flexim. Na hoeveel jaar treedt dat vergaan op? Want ideaal spul is het wel. Met cement rommelen moet je denk ik wel weten wat je doet
.
Dat klopt. Je moet ook een soort wapening aanbrengen en daarin de specie + vorst erover heen. De dakdekker die ik eens hielp, deed het door dakpannenscherven in een basislaagje cement te zetten, en daarna de volle klodder cement. Dan vorst erin en als laatste afsmeren. Maar owee als het eruit zakt -> kliederzooi.quote:Op maandag 30 september 2013 23:11 schreef john2406 het volgende:
Als je met cement niet weet wat je doet ziet het van geen kant meer uit !
Het zijn de witte EPS boleltjes die eruit gefikt zijn.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 20:21 schreef machtpen het volgende:
Zo te zien is dat alleen maar het rode pigment wat afgebroken is. Rood pigment is altijd zwak buiten. De rest klopt allemaal wel.
Ook als er flexim overheen gesmeerd zit?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 20:46 schreef betyar het volgende:
PUR wordt op den duur poreus, het verpulverd dan gewoon.
Zal het wel vertragen, PUR is UV gevoelig.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 21:32 schreef blomke het volgende:
[..]
Ook als er flexim overheen gesmeerd zit?
Foto's zijn niet klikbaar, dus ik kan het niet uitvergroten, maar zijn nou die witte EPS bolletjes verschrompeld en eruit gevallen/gewaaid, of is die Flexim een soort van verschrompeld, waardoor de bolletjes 'los' kwamen te liggen?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 20:07 schreef blomke het volgende:
Dit deel oud Flexim heeft aan zonlicht blootgestaan:
[ afbeelding ]
Dit is de ander e kant van hetzelfde stuk: zat tegen de oude pannen aan:
[ afbeelding ]
Die begrijp ik even niet...quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:34 schreef _VoiD_ het volgende:
Ben je ook bezig met een houten balklaagje uit te rekenen blom?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |