Buskruit en kaneel"Begenadigd chef-kok Owen Wedgwood moet letterlijk koken voor zijn leven als hij gevangen wordt genomen door de bemanning van de Flying Rose. Het is 1819 en de beroemde chef is ontvoerd door de meedogenloze kapitein Mad Hannah Mabbot. Hij zal gespaard worden, zo vertelt ze hem, zolang hij elke zondag exquise maaltijden voor haar op tafel weet te toveren.
Om de vlammend-roodharige kapitein rustig te houden, gaat Wedgwood aan de slag met de magere voorraden aan boord. Zijn eerste triomf op zee is echt brood, gemaakt met zuurdesem dat hij laat gisten in een blik onder zijn hemd tijdens een verhitte strijd, terwijl mannen om hem heen in de pan worden gehakt. Al snel maakt hij exotische gerechten als bijvoorbeeld theegerookte paling en ananaswijn.
Kapitein Mabbot is echter niet alleen bezig met voedsel, ze is op een queeste naar de Koperen Vos, een mythische figuur of de duivel, wie zal het zeggen?"
Eli BrownIn de tekst hierboven lees je de synopsis van het nieuwe boek van Eli Brown!
Eli Brown is geboren in San Francisco. Zijn eerste roman,
The Great Days kreeg de Fabri Prize for Literature. Hij schrijft poëzie én culinaire stukken te vinden op Tuttifoodie.com. Eli Brown woont momenteel in Californië op een ‘experimental urban farm’.
Buskruit en kaneel is veelbelovend boek over een kok en een vrouwelijke piraat. Lees onze review
hier.
Winnen!In samenwerking met Uitgeverij Signatuur mogen wij vijf keer een
ebook van Buskruit en Kaneel van Eli Brown weggeven. Wil jij ook kans maken op een van deze toffe prijzen? Ga dan snel naar
deze pagina en beantwoord de vraag juist! Meedoen kan
tot en met 2 oktober 2013.
[ Bericht 2% gewijzigd door Bart op 27-09-2013 08:42:18 ]