Je bedoelt een toevoeging om de betonvloer elastisch te houden. Ja, dat klopt, dat moet ook nog.quote:Op zaterdag 14 september 2013 17:47 schreef john2406 het volgende:
Er moet toch ook iets toegevoegd worden aan het water bij de specie om de warmte door te laten ?
Dat is zeker te weten nodig ! Al moet je natuurlijk ook zaken als het aanbrengen van randisolatie niet vergetenquote:Op zaterdag 14 september 2013 17:47 schreef john2406 het volgende:
Er moet toch ook iets toegevoegd worden aan het water bij de specie om de warmte door te laten ?
Sorry voor de late reactie.quote:Op zaterdag 14 september 2013 17:22 schreef cvboer het volgende:
Sowieso je vloerverwarming op krimpnetten monteren. Je krimpnetten leg je op blokjes, zodat het krimpnet goed in de specie verwerkt zit. Voor betonhoogte zit je op ongeveer 8 á 9 cm, je hebt dan zo'n 4 tot 5 cm boven je vloerverwarming.
Uiteraard isoleer je de zwaluwstaartplaten vanaf de onderzijde.
Die betonblokjes zijn de kosten niet: http://www.bouwstaalnet.n(...)tm_campaign=koopkeus
Als je de krimpnetten rechtstreeks op de zaluwstaart legt, hebben de krimpnetten geen functie meer,, namelijk het verstevigen van de vloer. Die kunststof afstandhouders zijn ook goed.quote:Op zondag 15 september 2013 21:22 schreef Bennn88 het volgende:
[..]
Sorry voor de late reactie.
Ik heb ook foto's gezien dat mensen de krimpnetten direct op de zwaluwstaartplaten hebben gelegd. Ik begrijp dat je met behulp van die blokjes de krimpnetten beter in de specie kan verwerken maar een nadeel is de hoge vloer wat ook een extra belasting is voor de houten balken.
Ik vind ook op internet van die lange kunstof strips die ook als afstandhouders voor krimnetten gebruikt kan worden, is dit ook goed?
Heeft er ook iemand een voorbeeld voor de toevoeging aan het water om het beton elastisch te maken?
Des te groter het oppervlakte wat verwarmd moet worden, des groter de buis. In woonhuizen kom jequote:Op maandag 16 september 2013 15:18 schreef Bennn88 het volgende:
Kan iemand mij verder nog vertellen wanneer er voor 16mm of voor 20mm vloerverwarmingsslang wordt gekozen?
Bedrijfshallen, scholen, andere publieke ruimtes, daar heb je grotere oppervlaktes. hoh 10 cm bij je ramen is altijd goed. We zijn hier in K&W gek op foto's,quote:Op maandag 16 september 2013 20:29 schreef Bennn88 het volgende:
Ik lees ook vaak op internet dat 10cm wordt aangehouden voor hoofdverwarming. Zit er aan te denken om 10cm in ieder geval bij mijn ramen aan te houden.
En wanneer is het een groot oppervlak? Ik heb 40 m2 dus dat is niet heel veel. Ik heb net 400 meter 16 mm slang besteld:-)
Ik denk dat ik in deze fout zit met mijn advies, ik had er geen rekening mee gehouden dat de zwaluwstaartplaten over een oude houten vloer lagen. Was van nieuwbouw uitgegaan waar met de constructie rekening was gehouden met een dergelijke vloer.quote:Op maandag 16 september 2013 21:19 schreef _VoiD_ het volgende:
krimpnetten zijn bij zwaluwstaartplaten niet noodzakelijk en hebben gezien de doorgaans beperkt vloerdikte ook totaal geen nut. De slangen kun je gewoon direct op de zwaluwstaartplaten bevestigen.
http://reppel.nl/nl/lewis-zwaluwstaartplaten/vloerverwarming
Als je 90 mm beton gaat storten over een zwaluwstaartvloer ben je verkeerd bezig. Je houten balken zijn zeer waarschijnlijk niet berekend op deze belasting (ik neem aan dat het renovatie is met een oude houten vloer).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |