abonnement Unibet Coolblue
pi_131705758
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 21:20 schreef arachide. het volgende:

[..]

Ik ga een zwervertje van rond de 4 weken opvangen, waarschijnlijk met het oog op dat ze blijft, maar misschien red ik het zelf niet en dan wil ik haar toch naar een asiel brengen (dan heeft ze in ieder geval tussen 4 en 12 weken oud een warm thuis in plaats van zo'n groot asiel). Kan ik het dan nog wel verkopen als een zwervertje? Niet dat het uitmaakt, maar ik vroeg het me af.
Ik denk dat het asiel het dan geen zwervertje meer vindt, maar wat ik zou doen is ze bellen en de situatie voorleggen :) Verder hebben de meeste asielen tegenwoordig gastgezinnen, een kitten van die leeftijd gaat hier standaard naar een gastgezin, en doen ze hun best dat gastgezin meerdere kittens te geven zodat ze met soortgenootjes opgroeien, of indien mogelijk, zelfs een moederpoes die hem erbij wil hebben. Dus als het geen succes wordt om het kitten later eventueel als zwervertje weg te brengen, zou je kunnen overwegen om gastgezin te worden en vragen of je hem op die manier mag opvangen? Dan krijg je ook begeleiding, heb je altijd iemand die je kan bellen in geval van nood, en worden dierenarts kosten door het asiel betaald.
pi_131705890
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 23:12 schreef manny het volgende:

[..]

Als eigenaar uiteraard wel. Die van ons is uiteraard geholpen en gechipt. Maar ik heb er zeker niet voor doorgeleerd, maar 10.000 katten vangen, registreren, castreren en dan weer uitzetten lijkt me meer gedoe dan er 10.000 doodschieten. Om het maar even plat te zeggen
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 23:36 schreef loecje het volgende:
Maar wat schiet je op met de katten dood schieten?
Dan blijft er op de verblijfsplekken weer meer eten over. Die lege plekken worden snel weer opgevuld met jongen.
Door vangen, castreren en terugplaatsen blijven de groepen meestal redelijk stabiel.
Inderdaad, die lege plekken worden binnen no time weer opgevuld door andere katten. Daarnaast worden kittens van uitvangacties indien mogelijk in een gastgezin gesocialiseerd (ik heb er nu ook zo een zitten), als dat niet mogelijk is, worden ook deze geholpen en weer terug gezet. Zo wordt op de lange termijn het probleem dus echt aangepakt met TNR (trap-neuter-return), in tegenstelling tot gewoon een aantal afschieten.

quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 23:42 schreef loecje het volgende:
Trouwens, hoe weet een jager of de kat een huisje heeft of niet? eerst een chip scannen en dan pas neerschieten zal niet gaan.
Nog een pluspunt voor de dierenbescherming. Je vermiste kat zal er maar tussen zitten...
Dit is inderdaad ook een probleem, dat komt ook voor. En ik geloof ook niet dat elke jager even goed is...
pi_131705997
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 17:55 schreef Skillsy het volgende:
Ik had een tijdje terug hier gepost over katten in onze buurt die alleen , geen huisbaas meer hebben. Ze zitten al aantal jaar op straat of in hun oude tuin (het huis staat leeg). Ze krijgen wel voedsel elke dag. Wij hebben een jonge poes (volledig gestelleriseerd). Ze komt vaak met krassen thuis. Ze is erg schuw geworden (zelfs in huis schrikt ze).

Deze katten waren eigendom van hun huisbaas die er niet meer is. Ze lopen hier snachts rond. Op zich geen probleem. Ik wil verder niet in details treden maar wij zijn de personen tegengekomen die elke dag deze katten voeren. Ik bemerkte bij deze personen veel vijandigheid 'onze katten zijn niet verwilderd ze zijn hartstikke tam'. Dit is vreemd want zodra ik ze tegenkom rennen ze als een speer weg.
Ik vertelde hen dat ze wellicht wat verwilderd zijn, immers ze hebben geen eigenaar meer. Maar dat was bullshit (hun worden). Ik vroeg hen of zij van plan waren om de katten zo te laten? En dat wilden ze zo doen, sterker nog, ze vonden dat ik me er niet mee moest bemoeien. De katten hebben het goed, krijgen eten en hebben een halsbandje om ( hun woorden) en ze zijn geholpen (gestelliriseerd) EN, zo zeiden ze, ze zijn hartstikke lief. Ik vroeg daarop: ' mag ik de katten even zien?' (ik ben immers een katten mens) en meteen kreeg ik te horen " neen! '

In het verleden is er al eens politie daar geweest omwille van deze katten. Veel weet ik daar niet van. Het huis staat leeg. De tuin vol met rotzooi. Ik zat gister laat in de avond voor de raam met mijn laptop en zie ineens onze poes keihard wegrennen met achter hem de kater! Ik heb de kater weggejaagd maar onze poes is de hele avond onder onze auto gebleven. Ze wilde niet meer onderuit. Uit eindelijk heb ik haar met de bezem weggeduwd en naar binnen gebracht.

Wat moet ik nu doen? Anoniem bellen? Ik ben een kattenliefhebber en ik weet niet of deze katten nou straat katten zijn (ze krijgen immers eten en elke dag een aai over hun bol) volgens hun verzorgers, maar ze hebben geen eigenaar meer. En dit al meer dan 4 jaar. Op een gegeven moment verwilderen ze toch? Ik heb geen probleem dat ze snachts in onze tuin en garage bevinden, maar onze poes is duidelijk belemmerd. Ze gaat niet graag meer naar buiten. Zker niet de kant waar de katten bevinden!
Ze komt soms bebloed terug. Een poes die verholpen is, evenals een kater, vechten die wel met elkaar of laten ze elkaar met rust, zoals deze verzorgers beweren?

Ik wil geen verklikker zijn maar ik heb het idee dat onze poes onder deze , toch wel, straatkatten lijdt. En geloof mij, de hele buurt wel. Er blijft daar namelijk zoveel voedsel achter in de tuin dat er vol met kraaien en ongedierte zit. Erover praten kan niet , want deze mensen reageerde in mijn ogen, ontzettend vijandig. Ik moest me inhouden om er niet iets van te zeggen. Ik had verder nog wat gevraagd , buiten de katten om en kreeg me toch een asociaal antwoord terug. Erg vervelend.

Maar goed. Hoe bescherm ik mijn poes tegen deze katten , en hoe zorg ik ervoor dat ze haar tuin 'terug' krijgt?
Geholpen of niet, poes of kater, dat vecht gewoon met elkaar, wat je zelf dus helaas ook al gemerkt hebt. Ik zou hier wel wat instanties over bellen, al is het maar om voor jezelf duidelijk te krijgen wat er wel of niet aan gedaan kan worden. Mocht er weinig aan gedaan kunnen worden, dan zou je kunnen overwegen om je eigen tuin af te zetten (hier zijn meerdere manieren voor). Je poes zal dan de tuin niet meer uit kunnen, maar die katten kunnen er ook niet meer in. Ideaal is het misschien niet, helemaal als ze gewend is aan haar vrijheid, maar het zou wel een oplossing kunnen zijn als er vanuit hun geen oplossing komt :)
pi_131711254
3 haarballen binnen 2 weken bij een twee-jarige kater, is dat normaal (ruiperiode)? Hij heeft halflang haar en best wel veel binnenvacht. Hiervoor was er maar af en toe een haarbal.
  maandag 30 september 2013 @ 16:28:07 #130
403520 Sway-
La vie est belle
pi_131711399
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 16:23 schreef Kaeli het volgende:
3 haarballen binnen 2 weken bij een twee-jarige kater, is dat normaal (ruiperiode)? Hij heeft halflang haar en best wel veel binnenvacht. Hiervoor was er maar af en toe een haarbal.
Mij lijkt dat best veel. Voor de kat is het ook best vervelend, ik weet dat borstelen helpt en eventueel pasta zodat het met de ontlasting meekomt.
pi_131711553
Mijn birmaan had er afgelopen week ook 2, maar er komen ook behoorlijk wat plukken haar af de laatste tijd..
Ik maak me er in ieder geval niet heel druk om, maar je zou inderdaad van die speciale pasta kunnen geven
pi_131719189
Dan maar extra borstelen. Ik denk dat de haarballen van zijn buikvacht afkomen, want daar mag ik bijna nooit aan zitten :'(

Ik had Gimpet pasta geprobeerd, maar dat werd vies gevonden (mengen door voer of smeren op pootje/mond hielp ook niet). Anti-haarbal snoepjes eet hij ook niet.
pi_131726154
Aan de gene die een kat hebben met lang haar:

Hoe maken jullie de haren rondom de kont schoon? En waarmee?
Ik heb het meerdere malen geprobeerd met lauw water maar schoon wordt het niet en ze laat het niet bepaald toe :(
Hoe kan ik dit aanpakken zodat het schoon wordt zonder een hoop geschreeuw, geblaas en nagels en tanden in m'n handen? Gebruiken jullie louter water of iets anders? Hoe houd ik haar in toom?

Alvast bedankt voor jullie tips :)
pi_131726519
quote:
Ik was even bang voor een close-up van het achterwerk _O-
pi_131726680
Een vochtig doekje of washandje? Op zich zou er niets moeten blijven hangen trouwens of ze maken het zelf schoon.
pi_131726690
Ik heb het idee dat er nogal een haarbal in de weg zit bij mijn kat. Hij heeft toen straks gal overgegeven en hij blijft nu kotsgeluiden maken die heel droog klinken en het lijkt net alsof het niet helemaal los wilt komen. Kan ik hem op een manier helpen want het ziet er zo sneu uit.

Hij eet trouwens wel gewoon en heeft ook al wat aan het kattengras zitten knabbelen.
pi_131726819
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2013 22:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik was even bang voor een close-up van het achterwerk _O-
:D

Dragonberry: er hangt niets in d'r vacht maar het is niet bepaald schoon...

Ik heb het geprobeerd met een washandje en lauw water maar schoner werd het niet en ze gaf me niet bepaald de tijd om er meer aan te doen :')
pi_131727334
gaat hier niet goed met onze zieke kat :(
bleg, het is altijd te snel....
pi_131727788
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 23:05 schreef loecje het volgende:
gaat hier niet goed met onze zieke kat :(
bleg, het is altijd te snel....
:{
  maandag 30 september 2013 @ 23:21:51 #141
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_131728006
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 23:05 schreef loecje het volgende:
gaat hier niet goed met onze zieke kat :(
bleg, het is altijd te snel....
shit :{
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_131730167
We hebben al een paar maand extra gehad. Het is goed zo.
FIP blijft een rotziekte.
pi_131730234
:'(
Veel sterkte voor jullie allemaal loecje
pi_131735284
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 23:05 schreef loecje het volgende:
gaat hier niet goed met onze zieke kat :(
bleg, het is altijd te snel....
;(
pi_131735339
Als ik de ellende beetje terug lees ben ik blij dat Henk er voor nu weer helemaal bovenop is gekomen. Blijft wel altijd opletten natuurlijk met blaasgruis.
Meneer ligt nu lekker op schoot te kroelen, nog steeds wel extra aanhankelijk sinds het nachtje spoedkliniek. Dat eerste vind ik natuurlijk helemaal niet erg ;)
pi_131737276
heeft er hier iemand ervaring met een kat die constant bij de deur loopt te zeuren??

Wij hebben 2 binnenkatten (ze zijn niet anders gewend) en 1 die zeurt steeds maar bij de deur. Daar gaat ze aan hangen en de randjes zijn al helemaal beschadigd. De bovendeuren opent ze steeds. De deurklinken kunnen we helaas niet omhoog zetten.

Iemand ervaring hiermee en tips om hier van af te komen?
Clever lives end up rusty and forgotten. Brilliant minds end up with alzheimers.
pi_131737678
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2013 22:54 schreef Prego het volgende:

[..]

:D

Dragonberry: er hangt niets in d'r vacht maar het is niet bepaald schoon...

Ik heb het geprobeerd met een washandje en lauw water maar schoner werd het niet en ze gaf me niet bepaald de tijd om er meer aan te doen :')
Toen de katjes wat jonger waren hier, deed ik het met uh.. dameshygiënedoekjes. Gewoon van kruidvat eigen merk. Weet je ook zeker dat ze er geen geirriteerde billetjes van krijgen :P
pi_131738482
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 11:56 schreef Croli het volgende:
heeft er hier iemand ervaring met een kat die constant bij de deur loopt te zeuren??

Wij hebben 2 binnenkatten (ze zijn niet anders gewend) en 1 die zeurt steeds maar bij de deur. Daar gaat ze aan hangen en de randjes zijn al helemaal beschadigd. De bovendeuren opent ze steeds. De deurklinken kunnen we helaas niet omhoog zetten.

Iemand ervaring hiermee en tips om hier van af te komen?
Als ik het goed begrijp mogen ze niet boven in kamers komen en wil ze de voordeur uit? Het is voor katten niet natuurlijk dat er kamers in "hun" terrein zijn die afgesloten worden, helemaal als het baasje daar wel 'ns is, dus misschien nog 'ns overwegen of ze niet boven mogen :) Voor de buitendeur kun je geloof ik een spraybusje gebruiken met sensor, wat dan lucht spuit als ze bij die deur komt. Geen idee waar je dat kan krijgen, maar wel 'ns gezien op tv en dat hielp goed :P Dus misschien kun je daar 'ns op googlen ofzo :) En verder kun je voor meer ruimte/afleiding zorgen, dus dat ze op meerdere plekken de hoogte in kunnen (een hogere krabpaal of wat plankjes aan de muur naast een kast bv, een afgezet balkon, activity speelgoed etc.)
pi_131738531
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 12:10 schreef purplenarcis het volgende:

[..]

Toen de katjes wat jonger waren hier, deed ik het met uh.. dameshygiënedoekjes. Gewoon van kruidvat eigen merk. Weet je ook zeker dat ze er geen geirriteerde billetjes van krijgen :P
Je bedoelt lactacyd enzo? Dat zou ik dan weer niet gebruiken :P Babydoekjes werken prima, gebruik ik voor kittens ook :) Wel even varianten zonder parfum enzo pakken.
pi_131738546
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 00:24 schreef loecje het volgende:
We hebben al een paar maand extra gehad. Het is goed zo.
FIP blijft een rotziekte.
Sterkte Loecje ;(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')