abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † zondag 20 oktober 2013 @ 19:29:22 #201
21636 Feestkabouter
pi_132368018
He balen voor je!!!! Kut zeg van je kuit!!
Hoe was de tegenstand, had je het wellicht kunnen redden als de kuit ok was, of had je dan waarschijnlijk ook wel verloren?
pi_132368223
Volgende week nog even een dubbeltje en dan weer 7/6 eindigen ;(
  † In Memoriam † zondag 20 oktober 2013 @ 19:39:42 #203
21636 Feestkabouter
pi_132368415
Ik zie trouwens dat die Jeffrey ook de HE6 heeft gewonnen, en net zo'n debiel is als ik: deze week 11 wedstrijden, hij zit nu aan 97 dit jaar!! En dat zonder competitie, alleen maar toernooien!!
  zondag 20 oktober 2013 @ 20:33:51 #204
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_132370788
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 19:39 schreef Feestkabouter het volgende:
Ik zie trouwens dat die Jeffrey ook de HE6 heeft gewonnen, en net zo'n debiel is als ik: deze week 11 wedstrijden, hij zit nu aan 97 dit jaar!! En dat zonder competitie, alleen maar toernooien!!
Nou 6-4 eerste set, en ik had geen stap gezet, dus fit hadden we zeker kans gemaakt.
Hun winnen eerste set, tweede staan ze 4-1 voor, en gezien mijn blessure hebben ze die pot gewoon binnen.
Serveert die andere (niet Jeffrey) onderhands op mij. Vond ik niet zo chique, vies kutmanneke. Ik speel die wedstrijd met een blessure, ook zodat hij in ieder geval kan tennissen die dag. Die pot hadden we met die blessure nooit gewonnen, maar dan onderhands serveren op iemand met een blessure? Beetje flauw.
Ik zei ook, "zegt genoeg over jullie, dat je onderhands moet serveren om punten af te dwingen". Ik haalde de service wel met veel pijn en moeite, maar we verloren het punt. Toeschouwers vonden het ook belachelijk.
pi_132389297
Makkelijkste finale van de 5 andere tot nu toe.
Maar weet de boot in. Wat speelde ik vooral slecht zeg. :{
Huppelkutje aan de overkant vond ik nogal irritant kwa gedrag. Ze heeft geen servicegame gehouden.
Eerste set ging nog vrij aardig. tiebreak gewonnen met 7-3.
2de set begon goed. Daarna zakte helemaal weg en verliezen we met 6-2. Derde set bijna 3-0 voor ons, toch 2-1. Bij 4-3 achter moest die kerel serveren. 15-40 en nog een paar keer nadeel, maar ik kreeg het maar niet voor elkaar. Toch 5-3. Mag ik serveren, was inmiddels zo pissed omdat het niet ging. Serveer ik opeens echt goed. Love game. Daarna weer dat meisje aan service. Makkelijk voor ons, 5-5.
2 fouten van mij in de volgende game was het weer 6-5 voor hun. En toen hield die andere makkelijk zijn service. 7-5 voor hun.
Kan mezelf wel voor m'n kop slaan. Dit was eens een mooie kans op er met de eerste prijs vandoor te gaan, maar helaas.
pi_132425760
Wat een stelletje malloten bij de KNLTB, serieus zeg...

nu deze reactie:

quote:
* KNLTB SPELREGEL-GATE: BEN JIJ HET EENS MET COLUMNIST JON VISBEEN? *

Sinds vorige week donderdag stroomde de social-media platforms in Nederland over met reacties omtrent de door de KNLTB voorgenomen veranderingen van de spelregels in het competitietennis. Op twitter was het een trending topic, op diverse (sport)websites was het voorpaginanieuws en uiteraard ook op facebook ging het nieuws "viral".
Ook onze pagina kende een ongekend hoog aantal reacties waarvan het merendeel tegen de invoering van met name de "no-ad" en "3e set > supertiebreak" is. Het aantal reacties was in tennissend Nederland bijzonder hoog. Opvallend was ook dat veel tennissers zich de afgelopen dagen gebroederlijk online verenigden. Niet verwonderlijk daar de voorgenomen wijzigingen enorm blijkt te leven onder de (competitie)tennissers.

Onze collega's van Tennis.nl -officieel aanbevolen door de KNLTB- plaatsten een enquête/poll waar gestemd kon worden vóór of tegen de voorgenomen wijziging van de regels. De teller liep alsmaar op en mensen werden via diverse mediabronnen gemobiliseerd om hun stem uit te brengen. In totaal gaven 3167 mensen daaraan gehoor en brachten hun stem uit. Met als uitkomst:

86% stemde TEGEN (2719 stemmen) en 14% stemde VOOR (448 stemmen) de plannen van de KNLTB.

Een uitslag die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. De tennissers hebben gesproken. Mede naar aanleiding van de uitslag heeft TENNiS adjunct-hoofdredacteur Jon Visbeen gisteren een column geschreven met als titel ‘Plannen KNLTB verdienen kans’. Die willen we graag met jullie delen. En we willen jullie om je mening vragen over de inhoud van de column. Ben je het met de schrijver eens?

Column Jon: Plannen KNLTB verdienen kans

Nu de tennisbond een keer te betrappen is op vooruitstrevend beleid, blijkt het merendeel van de stemmende kiezers (86%) op deze site de grote stap voorwaarts (nog) niet te kunnen waarderen. Nog niet, want wat niet is, kan nog komen. Onderzoeken van de bond hebben - naar verluidt - uitgewezen, dat menigeen steen en been klaagt over de duur van een competitiedag, vooral als het weer ook nog tegen zit.
De KNLTB hoorde de klaagzang lange tijd aan en besloot plannen te smeden om daar iets aan te doen.

Net als in de ons omringende landen wordt de lengte van de dubbels bekort door de invoering van de no add-regel en de supertiebreak in plaats van een derde set. Een uitstekende zet lijkt mij. Daarmee kom je niet wezenlijk aan de aard van het spel, hoewel je daar bij de no add-regel over kunt twisten. En je verkort de duur van de wedstrijden, iets waar vele competitiespelers kennelijk naar snakken. Bovendien wordt voortaan ingedeeld naar de actuele ranking van spelers en ook daar is iets voor te zeggen.

Sport is in ontwikkeling en tennis dient niet zozeer naar de schoorvoetende schreden van het voetbal te kijken, maar beter naar bijvoorbeeld hockey of volleybal. Sporten, die aan attractiewaarde hebben gewonnen door de invoering van nieuwe regels. Sport staat nu eenmaal niet stil en is net als de maatschappij voortdurend aan ontwikkelingen onderhevig. Toen in een grijs verleden de tiebreak werd ingevoerd, schreeuwden veel liefhebbers van de daken, dat die de tennissport geweld aan deed. Inmiddels is iedereen ervan doordrongen, dat de versnelde beëindiging van een set en een partij een zegen blijkt te zijn.
Daarom vind ik dat de plannen van de KNLTB een kans verdienen en ik hoop dat de ledenraad er straks mee instemt. Het spel wordt sneller, attractiever en onberekenbaarder.

Je hebt begrepen, dat ik tot de schamele 14% van de stemmers behoor, die de veranderingen toejuichen. Persoonlijk denk ik dat een groot deel van de huidige tegenstemmers zich over een jaar of vijf achter de oren zal krabben. En zal concluderen dat ze hun mening toch hebben moeten bijstellen.
Welk onderzoek dan? Die 40 KNLTB stafleden, die allen 55+ zijn en een competitiedag te lang vinden? Stelletje verschrikkelijke debielen bij de KNLTB. Ik wil me eigenlijk ook opgeven voor die KNLTB vergadering 23 november, of 11 december. Ik heb wel 500 tegenargumenten. Echt ongelooflijk dit, ik maak me er echt boos over.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 14:38:52 #207
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132432583
Treurige column zeg.
We hadden het over "gekleurd" reageren en een persbericht naar buiten brengen. Dit is helemaal van de zotte.
Zo maar even een paar passages:

quote:
Nu de tennisbond een keer te betrappen is op vooruitstrevend beleid, blijkt het merendeel van de stemmende kiezers (86%) op deze site de grote stap voorwaarts (nog) niet te kunnen waarderen. Nog niet, want wat niet is, kan nog komen. Onderzoeken van de bond hebben - naar verluidt - uitgewezen, dat menigeen steen en been klaagt over de duur van een competitiedag, vooral als het weer ook nog tegen zit.
De KNLTB hoorde de klaagzang lange tijd aan en besloot plannen te smeden om daar iets aan te doen.
"Naar verluid". Dat is het grote probleem. Als het merendeel van de mensen zou klagen en dit ook bewezen zou zijn, zou ik er geen probleem mee hebben. Dan ben ik blijkbaar in de minderheid. Maar dit verhaal is helemaal niet bewezen. Zeker als je bedenkt dat de KNLTB met een onderzoek begint over een half jaar die antwoord moeten geven op dit soort vragen.

De reacties op het hele voorstel vind ik nog niet zo bijzonder. Mensen die het er niet mee eens zijn zullen eerder reageren. Die poll is misschien ook wel enigzins gekleurd, maar je krijgt in ieder geval goed de kans om te stellen en het in kaart te brengen. Dan vind ik 86% die het er niet mee eens is wel een heel groot gedeelte.

quote:
Sport is in ontwikkeling en tennis dient niet zozeer naar de schoorvoetende schreden van het voetbal te kijken, maar beter naar bijvoorbeeld hockey of volleybal. Sporten, die aan attractiewaarde hebben gewonnen door de invoering van nieuwe regels.
Attractie waarde voor het publiek. Niet zo zeer voor de spelers. Dat lijkt me op het gemiddelde competitieniveau bij het tennis niet vergelijkbaar.

quote:
Toen in een grijs verleden de tiebreak werd ingevoerd, schreeuwden veel liefhebbers van de daken, dat die de tennissport geweld aan deed. Inmiddels is iedereen ervan doordrongen, dat de versnelde beëindiging van een set en een partij een zegen blijkt te zijn.
Nee hoor. Niet iedereen is er van doordrongen. De tiebreak is in 1970 ingevoerd. Als je dan even een makkelijke conclusie trekt.
- 1970 is 43 jaar geleden. Je begint op zijn vroegst rond een jaar of 7 met tennis. Dan moet je dus minimaal 50 jaar zijn om een wedstrijd te hebben gespeeld zonder mogelijkheid op tiebreak.
- De meeste spelers van de vrijdag, zaterdag en zondag competities zullen geen 50 jaar of ouder zijn.
- Als ze al wel 50 jaar of ouder zijn is de kans heel groot dat ze niet al 43 jaar tennissen. Dus hebben ze die tijd als nog niet mee gemaakt.

Kortom, mensen die tegenwoordig tennissen zijn er niet van doordrongen dat het beter is om een tiebreak te spelen, ze weten niet anders. Een totaal ander uitgangspunt.
Ik zeg hiermee niet dat het niet beter is voor de sport, het is alleen een vergelijking die niet te maken is.

quote:
Daarom vind ik dat de plannen van de KNLTB een kans verdienen en ik hoop dat de ledenraad er straks mee instemt. Het spel wordt sneller, attractiever en onberekenbaarder.
Sneller: Het spel wordt er niet sneller van. Het verloop van het spel is wel sneller/korter. Hiermee elimineer je een gedeelte van de belangrijkste onderdelen van het tennisspel. Namelijk uithoudingsvermogen. Zeker de 3de set als tie-break spelen heeft daar veel gevolgen in. Een speler die meer op uithoudingsvermogen speelt zal veel minder kans maken.

Attractiever: Het spel wordt niet attractiever op het moment dat het korter wordt. Alleen het uitzitten van een saaie wedstrijd wordt wat minder slopend.

Onberekenbaarder: Het lijkt mij dat je dat juist niet wilt. Als je een 3de set als tie-break speelt wordt het een onvoorspelbaar verhaal. Een paar punten missen en je hebt al bijna verloren. De kans dat je een wedstrijd verliest op een paar ballen is dan vrij groot. Terwijl het rating systeem juist was ingevoerd om de betere spelers zo veel mogelijk naar boven te stuwen en mindere spelers af te laten vloeien naar lagere speelsterktes.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_132433503
Die KNLTB toch. De stemming valt niet helemaal gunstig uit voor ze, dus hier een column om je van gedachten te doen veranderen. _O-
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:15:02 #209
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132433948
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 15:03 schreef Rosario het volgende:
Die KNLTB toch. De stemming valt niet helemaal gunstig uit voor ze, dus hier een column om je van gedachten te doen veranderen. _O-
Ik vind het trouwens gewoon een slechte column.
Geschreven door iemand die geirriteerd is dat hij zijn zin niet krijgt.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_132434050
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 15:15 schreef Komakie het volgende:

[..]

Ik vind het trouwens gewoon een slechte column.
Erg matig ja, maar het gaat mij vooral om het doel waarmee het is geschreven. En al die vage aannames erin..
pi_132434179
Tsja, in de eerste alinea al in de slachtofferrol kruipen diskwalificeert al snel de rest van het betoog.

Nou ik kan me voorstellen dat er kritiek is op de lengte van een competitiedag. Maar of deze regels dit oplossen betwijfel ik. Vijf of meer wedstrijden spelen waarbij dit al lang duurt als er wel twee banen beschikbaar zijn lijkt mij meer het onderwerp ipv de lengte van de individuele wedstrijden.

Ik weet niet of dit op te lossen is en ik betwijfel of we dat moeten willen. Als ik naar mezelf en vrienden kijk, dan vinden wij het over het algemeen net leuk zoals het nu is. Gezellig met zijn allen een leuke dag, biertje erbij en samen iets snels eten...
En de overweldige aanwezigheid van toernooien zorgt er voor dat de mensen die geen tijd en/of zin hebben in competitie op deze manier toch aan wedstrijdtennis kunnen doen
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:31:49 #212
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_132434633
Je moet gewoon de mogelijkheid krijgen om je voor de traditionele opzet van de competitie in te schrijven, of voor de nieuwe opzet.
Ik denk dat dan al snel duidelijk wordt hoe weinig animo er is voor die nieuwe opzet.
  † In Memoriam † dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:56:51 #213
21636 Feestkabouter
pi_132435605
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 14:38 schreef Komakie het volgende:
...
Heel veel sterke teksten waar ik het alleen maar heel erg mee eens ben!!
...
:Y _O_
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:23:53 #214
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132436609
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 15:20 schreef opgebaarde het volgende:
Tsja, in de eerste alinea al in de slachtofferrol kruipen diskwalificeert al snel de rest van het betoog.

Nou ik kan me voorstellen dat er kritiek is op de lengte van een competitiedag. Maar of deze regels dit oplossen betwijfel ik. Vijf of meer wedstrijden spelen waarbij dit al lang duurt als er wel twee banen beschikbaar zijn lijkt mij meer het onderwerp ipv de lengte van de individuele wedstrijden.

Ik weet niet of dit op te lossen is en ik betwijfel of we dat moeten willen. Als ik naar mezelf en vrienden kijk, dan vinden wij het over het algemeen net leuk zoals het nu is. Gezellig met zijn allen een leuke dag, biertje erbij en samen iets snels eten...
En de overweldige aanwezigheid van toernooien zorgt er voor dat de mensen die geen tijd en/of zin hebben in competitie op deze manier toch aan wedstrijdtennis kunnen doen
Je kort natuurlijk wel dagen iets in, maar de langste wedstrijden zijn in mijn ogen altijd de singles. Lange rally's van achteruit heb je in een dubbel veel minder. Het lijkt mij dus niet eens zo heel erg veel tijdwinst opleveren.
Als je echt veel tijdwinst wilt boeken moet je de competitiedag anders indelen. Je moet minder wedstrijden gaan spelen, of samen bekijken hoe je het snelste de partijen kunt afwerken.
Als bijvoorbeeld singles 1 en 3 met elkaar spelen moet je eerst die 2 partijen spelen zodat er snel doorgespeeld kan worden. Of je laat eerst die dubbel spelen samen met single nummer 2. Dat kan heel veel tijd opleveren. Of je moet minder partijen gaan spelen. Dat levert nog veel meer tijdwinst op.

Ik blijf er bij dat de mensen met de grootste klachten gemengd spelen en dat als ze daar zo'n problemen mee hebben ze gewoon moeten kiezen voor dames of heren competitie en anders niet te veel zeuren.

Competitie spelen wordt gezien als een soort van "moeten" op deze manier. Je bent toch helemaal vrij om mee te doen, of niet? Als je geen zin hebt in de opzet van de competitie moet je niet mee doen.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:26:16 #215
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132436700
Als ze het slim aanpakken kijken ze welke competities hier het meeste bij gebaat zijn.
Ik denk dat de meeste geluiden uit de hoek komen van de ouderen en "huisvrouwen". Voor hun zal het sneller moeilijk vol te houden zijn. Pas het dan aan bij de veteranen competitie en de dinsdagochtend competitie.
Hoewel die volgens mij al geen volledige wedstrijden spelen, maar goed.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_132439993
Ik ken de schrijver van de column persoonlijk. Valt in de categorie 55+, goede techniek maar het lichaam werkt niet meer mee, versleten stoffen trainingsbroek, weigert in te vallen tijdens de competitie wegens "geen zin".

Ik denk dat de KNLTB vooral moet kijken bij welke groep mensen dit leeft. Alle jonge mensen die zo actief zijn op social media hebben geen moeite met lange wedstrijd(dagen). Maar goed, de bond heeft ook veel ouderen. Zondag mix is soms wat lang, daar zou het best een goed argument zijn om ze in te korten.

Een veteranencompetitie + huisvrouwen met deze nieuwe regels zouden een hoop mensen blij maken, maar de jongeren willen gewoon zoals het hoort een volledige 3e set spelen.
pi_132440267
Het probleem is gewoon puur: KNLTB ledenraad is te oud. Er zitten 40 mensen in die raad, dat is veel, en zou een representatief karakter kunnen hebben waar we tevreden mee kunnen zijn. Waarschijnlijk is dit "onderzoek" gebaseerd op hetgeen deze ledenraad vindt, en onder hun teamgenoten (zelfde leeftijd dus) heeft gehoord.

De gemiddelde leeftijd van de ledenraad is echter 55+.. :') Er zit NIEMAND in van onder de 40 jaar. Tsja. Dat zegt genoeg. Meer dan genoeg.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_132440735
Reactie van Thung:

Welke onderzoeken doelt u op?

Dit zijn o.a. de Ledenmonitor en het VSK Top 10 ergernissen onderzoek. In de tweejaarlijkse Ledenmonitor geven 20.000 leden (verdeeld over alle doelgroepen) hun mening, over o.a. het competitieaanbod. En in het kader van het project ‘Naar een veiliger sportklimaat’ met NOC*NSF is onderzoek gedaan waaruit blijkt dat te lange wachttijden een belangrijke bron van ergernis zijn bij onze leden. Daarnaast zijn in 2011 en 2012 gesprekken gevoerd over de competitieopzet met landelijke Verenigings Competitie Leiders (VCL’s) in nagenoeg alle districten. Ook de signalen uit die evaluatie worden meegenomen in het project.
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 22:32:50 #219
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132455511
Wat ik ook niet begrijp.
Als de lengte van de competitiedag dan het probleem is, waarom dan een individuele wedstrijd aanpakken?
Ik denk dat als je vraagt aan mensen die een kortere competitiedag willen wat er moet worden aangepast zal er niet snel worden gezegd dat een wedstrijd korter moet worden gemaakt.

Dan zou ik eerder zeggen dat je hele wedstrijden moet schrappen. Zeker bij de gemengd kan dat.
Bijvoorbeeld terug brengen naar 6 wedstrijden net als de heren, of allebei de competities naar 5 wedstrijden ofzo. Dan hou je in ieder geval het principe van het spelen van een wedstrijd in tact.

Als ze gaan beginnen over dat het internationaal ook wordt gedaan kun je ook zeggen dat ze in de ere divisie helemaal geen mix spelen op de competitie. Alleen tijdens het finale weekend als het nog nodig is.
En die no-ad regel en 3de set als tie-break hebben ze in het prof tennis alleen maar ingevoerd omdat
er geen hond meer naar de wedstrijden keek en ze hoopten om toeschouwers te krijgen/te behouden aangezien ze voor een "normale" wedstrijd niet meer bleven. Bij de enkel zijn die regels er niet en er is niemand die dat soort wedstrijden als langdradig beschouwd.
Overigens vind ik dat ook een redelijk mislukt idee. Bij het gemiddelde ATP toernooi zit er tijdens een dubbel noch steeds niemand op de tribune en het wordt ook nog steeds niet uitgezonden.

Ze geven inmiddels een paar onderzoeken die ze blijkbaar gedaan hebben, maar echt met iets waar je wat aan hebt komen ze niet. Kom dan met wat rijfers ofzo.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_132456072
Paar mooie quotes op facebook:

quote:
Beste Jon,
Je hebt duidelijk geen enkel idee waarom de ATP/ITF en de Duitse tennisbond er op een gegeven moment voor hebben gekozen om het format van de dubbels aan te passen.
De redenen die daaraan ten grondslag lagen zijn bij deze regelveranderingen in zijn geheel niet van toepassing.
In Duitsland klagen alle spelers na vele jaren nog steeds steen en been, maar vanwege het feit dat er in Duitsland bijna geen clubs zijn met baanverlichting en omdat er twee competities op een dag na elkaar gepeeld moeten kunnen worden moesten er aanpassingen gemaakt worden. In Nederland heeft bijna iedere club verlichting en hoeven er geen twee verschillende seniorencompetities binnen een dag afgewerkt te worden.
De ATP dubbelspelers voelden zich al veel langer een soort van nageboorte op de ATP tour en het inkorten van de wedstrijden heeft dat gevoel alleen maar versterkt Ze kregen te horen dat de wedstrijden korter en attractiever zouden worden en dat ze vaker op de showcourts en op televisie te zien zouden zijn. Wanneer heb jij voor de laatste keer een dubbelwedstrijd op televisie gezien?
Hopen dat de KNLTB op tijd wakker wordt en dat ze mening van de KNLTB leden respecteert en daar ook naar handelt.
quote:
kay, het is dus ook onjuist dat ons omringende landen gebruik maken van dit systeem:
://www.vtv.be/.../sites/vtv/html/.../11TENNISSPELREGELS.pdf
Voor het dubbelspel moet het centrum van de netpalen langs weerszijden 0,914 m .... Wanneer beide spelers/teams drie punten gewonnen hebben is de score ...... beslissend punt. In alle competities in België geldt het verbod om de “No-Ad”.
quote:
Hij haalt gewoon in z'n eigen column z'n argumenten onderuit. Allemaal leuk en aardig, maar er zijn zoveel mensen die het niets gevraagd is en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de steekproef die de KNLTB neemt, niet helemaal representatief is voor alle competitiespelers.

Bovendien spreken we hier over de competitie die slechts zeven dagen in het jaar is. Als je het niet eens op kan brengen om daar een dag aan te besteden, dan moet je geen competitie gaan spelen mijns inziens.

Dat toernooien met deze regels zouden gaan werken zou ik nog wel kunnen begrijpen. Je kan meer deelnemers toelaten tot je toernooi, grotere schema's, beter nog het is vooraf bekend en je kan kiezen of je zo'n toernooitje speelt, of ergens anders waar de regels gewoon nog bij het oude blijven. Bij de competitie heb je die optie niet en wordt het de tennissers gewoon de strot door geduwd.

Maar het allerbelangrijkste vind ik is dat Jon zelf zegt is dat het onberekenbaarder wordt. Dat is precies waarmee ik begon, hij haalt zijn eigen argumenten onderuit. Een sport wordt niet aantrekkelijker als het een loterij wordt. In essentie gaat sport erom dat de beste wint en of dat nu de slimste of degene die de mooiste techniek heeft wint is niet van belang, dan wint alsnog vrijwel altijd degene die zich het beste aanpast aan zijn tegenstander.

Als het onberekenbaarder wordt, dan wordt sport dus meer een loterij, misschien af en toe aantrekkelijker voor het publiek, maar enorm veel frustrerender voor de spelers. Dus wat dat betreft snap ik niet welk punt Jon wil maken.

Vooruitgang is goed, dat ben ik zeker met hem eens, maar vanwaar die drang naar vooruitgang. Oké, het ledenaantal van de KNLTB loopt licht terug en de deelname aan de voorjaarscompetiite ook (enigszins inherent) aan elkaar. Maar tennis is juist een sport die niet te klagen heeft over media-exposure. Er wordt veel aandacht aan besteed en de sport ligt in vergelijking met andere sporten nauwelijks onder vuur, omdat het saai, voorspelbaar of conservatief zou zijn.

Volgens mij zijn we gewoon een probleem aan het zoeken dat er eigenlijk nog niet is.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:02:47 #221
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132457273
Paar sterke quotes.

Wat ik trouwens ook wel mooi vind is dat de KNLTB haar eigen glazen ingooit door haar eigen regels.
Aan de ene kant willen ze de wedstrijden spannender maken. Dat houdt ook over het algemeen in dat ze langer gaan duren. Aan de andere kant willen ze wedstrijden korter maken en willen ze dan maar het scoreverloop van een wedstrijd aanpassen.

Kortom, aan de ene kant er wat in en aan de andere kant er wat uit. De vraag is dus of je er uiteindelijk ook maar iets mee op schiet.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:12:45 #222
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_132457766
De bezoekers van tennis.nl zijn ook niet zo'n fan van hem:

quote:
Jon,

Stop toch gewoon met je columns, je slaat elke keer de plank totaal mis. Laat de columns alsjeblieft over aan de hoofdredacteur.

Groet een tennisliefhebber
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  † In Memoriam † dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:13:12 #223
21636 Feestkabouter
pi_132457784
ik voelde me hier op het forum toch al wel erg thuis, maar van dit geweld aan opstandigheid word ik echt heel happy!! I love you guys!!!!!
pi_132458027
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 23:12 schreef Komakie het volgende:
De bezoekers van tennis.nl zijn ook niet zo'n fan van hem:

[..]

_O-
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_132458140
Die Jon is ook gewoon 60+, man o man, wat zet de KNLTB zich toch weer te kijk :')
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')