draggie8 | woensdag 21 augustus 2013 @ 12:30 |
Ik heb al een tijdje een senseo maar ineens vind ik er niks meer aan. Zit toch een raar/vies smaakje aan de koffie.. heb zelfs al een coffeeduck gekocht waar je gewone koffie in kunt doen maar niets helpt.. Anyway, ik ben al een tijdje op zoek naar goede en lekkere koffie. Het mag alleen niet te duur worden en daarom was mijn oog op een Moka Express gevallen: http://www.bol.com/nl/p/bialetti-moka-e ... bile=false Of een Percolator: http://www.bol.com/nl/p/bialetti-presso ... bile=false Ten eerste: wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee en hoe is de koffie? Ook vraag ik me heel erg af wat voor koffie ik er dan in moet doen.. ik was eigenlijk van plan om zo'n soort bonenmaler te nemen en de bonen dan zelf te gaan malen: http://www.bol.com/nl/p/princess-koffie ... 011501431/ Allemaal leuk, maar op dit gebied ben ik echt een leek en ik wil dan ook graag om jullie advies vragen ![]() Ten eerste: Ik heb gehoord dat je voor een percolator/Moka Express een iets grovere maling nodig hebt. Maar als ik de bonen zelf maal met zo'n maalmachine, worden ze dan niet te fijn? En gaat het automatisch of moet ik stoppen wanneer ik het fijn genoeg vind? Ten tweede: Ik heb geen idee welke koffie ik moet nemen... Ik drink mijn koffie altijd zwart en dan mag hij redelijk sterk zijn, maar niet TE sterk. Ik zat er eigenlijk aan te denken om gewoon DE bonen te nemen: http://www.de.nl/koffie/blends/koffie-b ... ood-bonen/ Ik wil het liefst ook niet HEEL veel uitgeven aan koffie namelijk en waar wij wonen is niet echt een koffiespeciaalzaak.. Wel gewoon alle supermarkten. Ik hoop dat jullie mij goed kunnen helpen. Alvast heel erg bedankt! ps. alleen serieuze reacties graag ![]() | |
Catch22- | woensdag 21 augustus 2013 @ 12:35 |
Je links werken niet. Maar een perculator is wel relaxt. Wel veel werk, maar prima koffie. Is ook meer dan genoeg info over te vinden. | |
MevrouwPuff | woensdag 21 augustus 2013 @ 12:41 |
Een moca express is erg handig en zet lekkere koffie!![]() Het verschil met een percolator is (dacht ik) dat bij deze de koffie naar een reservoir loopt, zodat de koffie niet steeds gekookt wordt, wat slecht schijnt te zijn. Denk ook eens aan een cafetiëre, ook erg makkelijk en lekkere koffie, heb je niet eens gas voor nodig. ![]() Dergelijke apparaten heb je trouwens ook voor 10-15 euro bij de hema ![]() | |
Mylene | woensdag 21 augustus 2013 @ 12:52 |
CUL | |
draggie8 | woensdag 21 augustus 2013 @ 13:39 |
Bedankt voor de tips! Ohja ik merk dat de link sniet werken, probeer ze straks ff te fixen.. Ik vraag me alleen dit nog wel af: Ten eerste: Ik heb gehoord dat je voor een percolator/Moka Express een iets grovere maling nodig hebt. Maar als ik de bonen zelf maal met zo'n maalmachine, worden ze dan niet te fijn? En gaat het automatisch of moet ik stoppen wanneer ik het fijn genoeg vind? Ten tweede: Ik heb geen idee welke koffie ik moet nemen... Ik drink mijn koffie altijd zwart en dan mag hij redelijk sterk zijn, maar niet TE sterk. Ik zat er eigenlijk aan te denken om gewoon DE bonen te nemen.. is dit wel goede koffie voor een percolator? | |
Catch22- | woensdag 21 augustus 2013 @ 14:00 |
Ga eens googlen. Er is echt heel veel te vinden over percolatoren en de koffie die je moet hebben | |
draggie8 | woensdag 21 augustus 2013 @ 14:05 |
Ik heb echt al heel veel gezocht op internet.. maar ik wilde graag tips over hoe grof de koffie moet zijn, en welke koffie goed is, hoe de DE koffie is en dit kan ik zo nergens vinden.. | |
Pietverdriet | woensdag 21 augustus 2013 @ 14:57 |
Wel iedere keer uit elkaar halen na het gebruik en ook de filters er uit halen. In vakantiehuisjes tref je ze wel aan, en dan is het gummie geheel versteend en het filter in geen jaren losgehaald. Je wilt niet weten wat daar inzit. Wel het filter voor gebruik weer terugzetten, een keertje vergeten, koffie in de koffiehouder en water erin, bovenkant zonder filter erop geschroefd, Toen het water begon te koken hoorde ik POEFFFFFFF en een wolk van bruine nevel spoot richting plafond. Koffie was perfect verdeeld over het hele plafond en muren. Ben maar verhuisd daarna | |
draggie8 | woensdag 21 augustus 2013 @ 15:39 |
Bedankt voor het advies. ik twijfel op dit moment tussen een: -Percolator: http://www.bol.com/nl/p/b ... E00202800099&mobile=false -Moka Express: http://www.bol.com/nl/p/b ... E00202800099&mobile=false -Zo'n french press/Cafetière: http://www.bol.com/nl/p/b%20...%20l-zwart/9200000011079880/ Maar wat is nu eigenlijk het lekkerst? In principe lijkt een Bialetti (Moka Express) Me wel het lekkerst aangezien het door dat buisje komt? Zit er nog verschil in smaak tussen een die French press en zo'n Moka Express? Oja, hoeveel (gram) moet er eigenlijk in? Dan ervan uitgaande in een normaal koffiekopje (200 ml) Alvast bedankt! | |
Pietverdriet | woensdag 21 augustus 2013 @ 15:51 |
Wat het lekkerst is, ligt aan jouw smaak | |
MevrouwPuff | woensdag 21 augustus 2013 @ 16:52 |
Nieuwe filter is wel verkrijgbaar voor een paar euro ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 21 augustus 2013 @ 17:36 |
Alsof die dingen slijten, eerder de rubber ringen | |
draggie8 | woensdag 21 augustus 2013 @ 18:05 |
Ik bedoelde eerder: wat is het verschil in smaak? Lijkt een french press niet erg op gewone filterkoffie? Wat is het verschil als je er dezelfde koffie in doet? | |
Pietverdriet | woensdag 21 augustus 2013 @ 18:33 |
Dat moet je proberen, dat kan je niet ff in wat tekst uitleggen. | |
bloempje-moi | woensdag 21 augustus 2013 @ 21:39 |
Kun je die rubber ringen gemakkelijk krijgen? Die van mij is wel aan vervanging toe. Ik heb zowel een french press als een mokkapotje, maar gebruik eigenlijk alleen maar het laatste. Voor de eerste gebruikte in Perla koffie grove maling van de AH, die ik persoonlijk beter vond dat DE. Het lekkerste is een goede koffie uit een koffiezaak, Levelt oid. Maar daar betaal je uiteraard meer voor. Grove maling is prima voor een French Press. Ik heb er ook wel eens gewone koffie ingedaan, en ook dat ging eigenlijk prima. Er zit altijd residu in de koffie. Voor mijn mokkapotje gebruik ik altijd Lavazza espresso, gewoon bij de supermarkt als standaard koffie en af en toe een duurdere van de speciaalzaak. Er staat op de verpakking altijd waarvoor het geschikt is, dus dan weet je of de maling grof genoeg is. En bij de speciaalzaak malen ze het voor je op de juiste manier. | |
Spanky78 | woensdag 21 augustus 2013 @ 22:15 |
Ik vind de french press het beste. Er komt veel aroma uit de koffie. Je hebt wel een iets grovere maling nodig, maar je kunt er heel lekkere koffie mee zetten. Zeker als je een beetje oefent. DIe percolatoren zijn wat anders, ze verbranden de koffie een beetje (eigenlijk te heet). Nougoed, ik zou voor een french press gaan omdat daar de aroma's wat beter zijn. Maar piet heeft gelijk uiteindelijk ligthet aan je smaak. Overigens maakt elk apparaat vieze koffie als je DE roodmerk gebruikt, dus dan maakt eht neits meer uit. | |
draggie8 | woensdag 21 augustus 2013 @ 22:31 |
Dankjewel! Ik neig inderdaad meer naar de french press nu! Ow echt? Ik dacht dat DE koffie een heel goed merk was? Wat is dan eigenlijk goede koffie die niet al te duur is? Liefst in supermarkten te koop of via internet dan, er zitten hier namelijk geen speciaalzaken.. Dan nog even over het malen van de koffie: Er zit maar 1 stand op die molen die ik op t zicht heb dus heb geen idee hoe fijn hij maalt, misschien moet ik m dan gewoon eerder uitzetten voor een groffere maling, of niet? Is wel met messen en ik las op internet dat je voor een french press een molen nodig hebt die schijven heeft? Omdat messen stof veroorzaken ofzo stond er.. | |
De_Melkboer | woensdag 21 augustus 2013 @ 22:32 |
Kijk eens: http://www.italiepunt.nl/(...)ringen-voor-6-kopjes 3 ringen voor 2,95. Verder zijn ze ook wel bij kookwinkels te krijgen. | |
Spanky78 | woensdag 21 augustus 2013 @ 22:34 |
Goede koffie = duur. Kijk eens op de webshop van fascino, die hebben goede en versgebrande koffie. Gemalen of ongemalen. Een molen met 1 stand zou ik niet doen. ZOek anders een tweedehands molentje of koop gemalen koffie. Een molen met met schijven is het beste ivm de uniformere maling. Ik denk dat je in de praktijk weinig verschil met conische maalkoppen merkt, messen geven heel fijne, gemiddelde en grove deeltjes en zijn denk ik niet fijn voor een french press (veel residu). | |
draggie8 | woensdag 21 augustus 2013 @ 23:00 |
Huh? Wat moet ik met die ringen? En Spanky78, bedankt voor de tip | |
Spanky78 | woensdag 21 augustus 2013 @ 23:22 |
Alstu. En oja, als je eenmaal gewend raakt aan lekkere koffie... dan lust je nooit meer senseo... In italie ooit eens een godshot gehad toen ik er werkte, sindsdien ben ik gek op goede koffie. Heb het bijna liever dan goede wijn of olijfolie.... | |
draggie8 | donderdag 22 augustus 2013 @ 00:03 |
Mijn voorkeur gaat ook uit naar een elektrische molen dan.. met schijven.. ik twijfel wel echt welke bonenmaler ik ga nemen.. want ik wil niet veel meer dan 25 neerleggen voor alleen een bonenmaler.. | |
bloempje-moi | donderdag 22 augustus 2013 @ 07:25 |
Mogelijk was die link voor mij bedoeld, waarvoor dank! Een tip wat betreft de French Press: gooi er nooit kokend heet water op maar laat het een beetje afkoelen. Anders wordt je koffie alsnog bitter. Doe eerst een klein beetje water op de koffie en laat het even walsen voor je de rest erop gooit. En daarna is het vooral een kwestie van uitproberen wat je het lekkerste vindt. Ideaal van een French Press is dat je het ook gemakkelijk op kantoor oid kunt gebruiken. Wij mogen geen koffieapparaat maar wel een waterkoker ( ![]() | |
Lienekien | donderdag 22 augustus 2013 @ 08:05 |
Nog even iets over de French Press (cafétière): bepaalde koffiebestanddelen die anders in een filterzakje achterblijven, komen nu in je koffie. Dat kan slecht zijn voor je cholesterol. Was voor mij een reden om toch te investeren in een goed filterapparaat. Een bron: http://www.consumentenbon(...)cholesterol-gehalte/ [ Bericht 28% gewijzigd door Lienekien op 22-08-2013 08:10:36 ] | |
Adames | donderdag 22 augustus 2013 @ 08:54 |
Cafetiere geeft wel een caffeïnebom, | |
draggie8 | donderdag 22 augustus 2013 @ 10:33 |
@Lienkelien, ik had dit ook al gelezen, maar zag ook dat dit pas slecht voor je is al je 4 tot 5 koppen per dag drinkt, en bij mij worden het dan MAX 2.. Nog steeds twijfel ik over hoe ik m'n koffiebonen wil gaan malen :S | |
draggie8 | donderdag 22 augustus 2013 @ 10:35 |
Ik zit net te denken, men zegt dat er nij een molentje met messen vaak hele fijne poeder overblijft, maar kun je dit dan niet door een fijn zeefje halen? Of vernaaid dat de smaak van de koffie ook weer? | |
MevrouwPuff | donderdag 22 augustus 2013 @ 11:02 |
Dan moet het zeefje ook maar fijn genoeg zijn, anders hou je niets over. Als je bij een koffiewinkel haalt, malen ze het voor je hoe grof je het wil, dat kan ook een goede oplossing zijn. | |
Resistor | donderdag 22 augustus 2013 @ 11:12 |
Wat dacht je van ouderwetse filterkoffie? 2 scheppen koffie (nog een vaste hand, want nog geen koffie op), ik misbruik een melkopschuimbekertje als maatbeker, en je hebt 1,5 mok lekkere koffie (ik heb grote mokken ![]() Plunjer en Moka gebruik ik alleen voor de 'slow coffee', 's avonds lekker met een bakje het eten afsluiten. (en als ik grove maling in huis heb, snelfiltermaling geeft te veel residu) | |
draggie8 | donderdag 22 augustus 2013 @ 13:34 |
@MevrouwPuff, helaas hebben we hier geen koffiewinkel.. is t stadje te klein voor.. ook wil ik denkbik wel mn koffie zelf vers malen, dat lijkt me het lekkerst @Resistor, ik wil toch graag een french press denk ik.. het is aromatisch en de smaak van de koffieboon proef je 100% in de koffie, en met filter haal je dat aroma er juist uit.. | |
draggie8 | donderdag 22 augustus 2013 @ 13:37 |
Ik wil wel graag mn bonen zelf malen en ik neig eigenlijk toch een beetje naar zo'n princess koffiemolentje van 20 euro.. of kun je het dan niet echt grof malen? Weet iemand dat toevallig? | |
Resistor | donderdag 22 augustus 2013 @ 13:39 |
Baarn is ook geen grote stad, en heeft toch een (hele goede) koffiewinkel ![]() | |
draggie8 | donderdag 22 augustus 2013 @ 13:59 |
Ik woon in Stadskanaal, en in zoverre ik weet is hier geen koffiewinkel xD Qua koffiegrinder zit ik nu aan zoiets te denken: http://www.ebay.nl/itm/400386616037 Of dan gewoon zoiets: http://www.bol.com/nl/p/p(...)03RDBOL&mobile=false Dus welke kan ik het beste nemen? Wat is voor een French Press het beste? | |
Pietverdriet | donderdag 22 augustus 2013 @ 18:15 |
Baarn is chique, gemiddeld inkomen per inwoner is 15.100 euro, stadskanaal is de gemeente met het op 1 na laagste gemiddelde inkomen per gemeente 11.500 euro ( na pekela) | |
De_Melkboer | donderdag 22 augustus 2013 @ 20:54 |
Op den duur gaan die ringen lekken, en dan moet je ze vervangen want je Moka Express bouwt dan geen druk meer op. Vandaar mijn tip ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 22 augustus 2013 @ 21:00 |
Ik kocht die dingen altijd op vakantie, in spanje/italie liggen ze voor een habbekrats in de supermarkt | |
draggie8 | vrijdag 23 augustus 2013 @ 14:32 |
Aah oke, nu snap ik het :p Trouwens, ik denk dat ik er uit ben: het wordt een cafetiére van Bodum en deze koffiemolen denk ik: http://www.bol.com/nl/p/r(...)56/9000000012863214/ Dit is een elektrische met maalschijven en instelbare maalgraad. Wel wat aan de prijzige kant vind ik.. zijn wel wat negatieve reviews over, maar daar staat vooral in dat het niet heel fijn kan malen wat niet goed voor espresso is. | |
bloempje-moi | vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:48 |
Stomme vraag misschien, maar hoe kan ik aan mijn potje zien voor hoeveel kopjes deze is bedoeld? Ik twijfel tussen 2 en 3... | |
draggie8 | vrijdag 23 augustus 2013 @ 20:15 |
1 espresso-kopje is 50 ml.. als je je espressopotje vult met water en dan in een maatbeker giet heb je het : p Is het 100 ml is het een 2-kops, is het 150ml is het een 3-kops |