FOK!forum / Culinesse gogo / Alternatief voor buikspek (char sui)
Kowloonvrijdag 16 augustus 2013 @ 21:36
Ik wil zondag char sui eten en normaal maak ik dat altijd van buikspek. Echter mijn tafelgasten voor zondag vinden buikspek niet zo lekker (ieeuw stukjes zacht vet :') ), maar ik wil zelf ook weer niet te mager varkensvlees gebruiken omdat het dan snel droog wordt op de grill/oven en tevens minder lekker smaakt. Nu vraag ik mij af wat voor soort varkensvlees ik als alternatief kan gebruiken? Dus niet zo vet als buikspek, maar wel mooi doorregen. Iemand een tip?
RobinOokvrijdag 16 augustus 2013 @ 21:53
Procureur.
RobinOokvrijdag 16 augustus 2013 @ 21:57
Maar dat zal ze waarschijnlijk nog te vet zijn.
Ik zou als ik jou was een recept zoeken voor char sui gemaakt met varkenshaas.
Dat is wat je gasten willen.
trachitolvrijdag 16 augustus 2013 @ 22:00
Varkenshaas idd
Kowloonvrijdag 16 augustus 2013 @ 22:00
Ah, ziet er goed uit. Ik ga het proberen. Thnx. :)
Pietverdrietvrijdag 16 augustus 2013 @ 22:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Procureur.
qft
DarkerThanBlackvrijdag 16 augustus 2013 @ 22:02
Varkenshaas
Kowloonvrijdag 16 augustus 2013 @ 22:02
Hmmm, toch varkenshaas dan maar? Dan maar gewoon goed insmeren met vet?
Fervrijdag 16 augustus 2013 @ 22:04
Misschien mager vlees en dan het vet er los op leggen. Kan me iets herinneren dat ze dat weleens deden met ossehaas of varkenshaas en dan een reep spek eromheen binden.

Kun je voor het opdienen netjes verwijderen en toch smaak ervan.
erikkllvrijdag 16 augustus 2013 @ 22:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

qft
Piet heeft altijd gelijk dus ik zou gaan voor procureur!
Fervrijdag 16 augustus 2013 @ 22:06
Anders de buurtchinees variant: plakken speklappen van de Lidl frituren met een dikke korst eromheen.
DarkerThanBlackvrijdag 16 augustus 2013 @ 22:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:05 schreef erikkll het volgende:

[..]

Piet heeft altijd gelijk dus ik zou gaan voor procureur!
Zal ook mijn advies zijn, probleem is dat procureur ook best vettig is. Als je gasten dat kan accepteren, dan zeker doen. Anders toch beter om een varkenshaasje te pakken.
hexjevrijdag 16 augustus 2013 @ 23:01
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:02 schreef Kowloon het volgende:
Hmmm, toch varkenshaas dan maar? Dan maar gewoon goed insmeren met vet?
In de link die je aan ons geeft staan een aantal suggesties.
Kowloonzaterdag 17 augustus 2013 @ 00:52
Ik ben er uit. :+ Ik heb wat anders bedacht :@ , gestoomde dorade. Desalniettemin bedankt voor de reacties, ik ga de char sui zeker een keer met procureur maken. :)
Kowloonzaterdag 17 augustus 2013 @ 00:54
quote:
9s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 23:01 schreef hexje het volgende:
In de link die je aan ons geeft staan een aantal suggesties.
Ik vind het altijd lastig met die Engelstalige vleestermen, zocht dus ook een beetje naar de juiste Nederlandse termen.
golferzaterdag 17 augustus 2013 @ 01:24
quote:
7s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 00:52 schreef Kowloon het volgende:
Ik ben er uit. :+ Ik heb wat anders bedacht :@ , gestoomde dorade.
_O-
Kowloonzaterdag 17 augustus 2013 @ 01:28
quote:
11s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 01:24 schreef golfer het volgende:
_O-
Nou ik dacht, beter een ander gerecht wat je gewoon helemaal naar wens kunt maken, dan een gerecht waarbij je compromissen moet gaan sluiten omdat niet iedereen het lekker vindt.
RobinOokzaterdag 17 augustus 2013 @ 07:13
Heel verstandig! En lekker bovendien.
Redcoonzaterdag 17 augustus 2013 @ 15:31
quote:
12s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 01:28 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Nou ik dacht, beter een ander gerecht wat je gewoon helemaal naar wens kunt maken, dan een gerecht waarbij je compromissen moet gaan sluiten omdat niet iedereen het lekker vindt.
Gaat je een hoop gezeik en frustratie schelen, slimme zet. :)
hexjezaterdag 17 augustus 2013 @ 18:23
quote:
7s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 00:52 schreef Kowloon het volgende:
Ik ben er uit. :+ Ik heb wat anders bedacht :@ , gestoomde dorade. Desalniettemin bedankt voor de reacties, ik ga de char sui zeker een keer met procureur maken. :)
Ik vroeg mij meteen af waarom je dan niet wat anders gaat maken. Is ook leuker voor jou. Ben wel nieuwsgierig naar je char sui recept.
Kowloonzondag 18 augustus 2013 @ 03:14
quote:
7s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 18:23 schreef hexje het volgende:
Ben wel nieuwsgierig naar je char sui recept.
Deze gebruik ik:
Pietverdrietzondag 18 augustus 2013 @ 09:01
quote:
Procureur dus