abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130145782
Ik wil zondag char sui eten en normaal maak ik dat altijd van buikspek. Echter mijn tafelgasten voor zondag vinden buikspek niet zo lekker (ieeuw stukjes zacht vet :') ), maar ik wil zelf ook weer niet te mager varkensvlees gebruiken omdat het dan snel droog wordt op de grill/oven en tevens minder lekker smaakt. Nu vraag ik mij af wat voor soort varkensvlees ik als alternatief kan gebruiken? Dus niet zo vet als buikspek, maar wel mooi doorregen. Iemand een tip?
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 21:53:34 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130146448
Procureur.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 21:57:23 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130146608
Maar dat zal ze waarschijnlijk nog te vet zijn.
Ik zou als ik jou was een recept zoeken voor char sui gemaakt met varkenshaas.
Dat is wat je gasten willen.
pi_130146743
Varkenshaas idd
pi_130146763
Ah, ziet er goed uit. Ik ga het proberen. Thnx. :)
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 22:00:54 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130146764
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Procureur.
qft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130146823
Varkenshaas
pi_130146830
Hmmm, toch varkenshaas dan maar? Dan maar gewoon goed insmeren met vet?
pi_130146915
Misschien mager vlees en dan het vet er los op leggen. Kan me iets herinneren dat ze dat weleens deden met ossehaas of varkenshaas en dan een reep spek eromheen binden.

Kun je voor het opdienen netjes verwijderen en toch smaak ervan.
.
pi_130146960
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

qft
Piet heeft altijd gelijk dus ik zou gaan voor procureur!
pi_130147000
Anders de buurtchinees variant: plakken speklappen van de Lidl frituren met een dikke korst eromheen.
.
pi_130148687
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:05 schreef erikkll het volgende:

[..]

Piet heeft altijd gelijk dus ik zou gaan voor procureur!
Zal ook mijn advies zijn, probleem is dat procureur ook best vettig is. Als je gasten dat kan accepteren, dan zeker doen. Anders toch beter om een varkenshaasje te pakken.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 23:01:33 #13
229810 hexje
Surfboard, surfboard
pi_130149609
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:02 schreef Kowloon het volgende:
Hmmm, toch varkenshaas dan maar? Dan maar gewoon goed insmeren met vet?
In de link die je aan ons geeft staan een aantal suggesties.
pi_130154690
Ik ben er uit. :+ Ik heb wat anders bedacht :@ , gestoomde dorade. Desalniettemin bedankt voor de reacties, ik ga de char sui zeker een keer met procureur maken. :)
pi_130154759
quote:
9s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 23:01 schreef hexje het volgende:
In de link die je aan ons geeft staan een aantal suggesties.
Ik vind het altijd lastig met die Engelstalige vleestermen, zocht dus ook een beetje naar de juiste Nederlandse termen.
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 01:24:16 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_130155734
quote:
7s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 00:52 schreef Kowloon het volgende:
Ik ben er uit. :+ Ik heb wat anders bedacht :@ , gestoomde dorade.
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_130155844
quote:
11s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 01:24 schreef golfer het volgende:
_O-
Nou ik dacht, beter een ander gerecht wat je gewoon helemaal naar wens kunt maken, dan een gerecht waarbij je compromissen moet gaan sluiten omdat niet iedereen het lekker vindt.
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 07:13:00 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130157971
Heel verstandig! En lekker bovendien.
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 15:31:51 #19
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_130165672
quote:
12s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 01:28 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Nou ik dacht, beter een ander gerecht wat je gewoon helemaal naar wens kunt maken, dan een gerecht waarbij je compromissen moet gaan sluiten omdat niet iedereen het lekker vindt.
Gaat je een hoop gezeik en frustratie schelen, slimme zet. :)
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 18:23:01 #20
229810 hexje
Surfboard, surfboard
pi_130170444
quote:
7s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 00:52 schreef Kowloon het volgende:
Ik ben er uit. :+ Ik heb wat anders bedacht :@ , gestoomde dorade. Desalniettemin bedankt voor de reacties, ik ga de char sui zeker een keer met procureur maken. :)
Ik vroeg mij meteen af waarom je dan niet wat anders gaat maken. Is ook leuker voor jou. Ben wel nieuwsgierig naar je char sui recept.
pi_130187576
quote:
7s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 18:23 schreef hexje het volgende:
Ben wel nieuwsgierig naar je char sui recept.
Deze gebruik ik:
  zondag 18 augustus 2013 @ 09:01:31 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130188959
quote:
Procureur dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')