abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_129982712
Vind het bericht niet eens zo bijzonder.

Hier in NL komen de meeste pizza's ook weg van " Amerikaanse" fastfood ketens of van de kebab boer.
Beide gebruiken kant en klare pizzabodems en tomatensaus, waarvan het met niet eens zou verbazen dat dit uit dezelfde fabriek komt als Dr oetker.

Gelukkig zijn er nog een paar goede Italiaanse pizzeria's hier in de buurt.
  Official ESF Kreviewer maandag 12 augustus 2013 @ 16:25:14 #52
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_129982731
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:38 schreef Jorwol het volgende:

[..]

Sorry, bedoelde het eerste inderdaad. Merk bij mezelf dat ik amper nog naar Italiaanse restaurants ga, omdat ze vaak tegenvallen. Ben verder sowieso niet zo heel erg thuis in de culinaire wereld.
http://www.ilcampanile.nl/

Dat is een echt goed italiaans restaurant. Wel pizza, maar geen pizzeria.
pi_129982856
Ik heb trek in pizza.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  Trouwste user 2022 maandag 12 augustus 2013 @ 17:59:38 #54
7889 tong80
Spleenheup
pi_129986187
quote:
14s.gif Op maandag 12 augustus 2013 14:35 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dat vind ik juist niet. krokante bodem, prima pizza. Als hij als karton smaakt, dan bak je hem niet goed.
Pizza's met zo'n dikke bodem die ze als 'American' pizza verkopen zijn wel slecht.
Dan proef je alleen maar deeg. Vreselijk.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 12 augustus 2013 @ 18:08:47 #55
7889 tong80
Spleenheup
pi_129986476
Uit mijn culinaire recensies horeca Zaltbommel-topic :

Ristorante/Pizzeria Perla di Cairo

Het moest er een keer van komen. Bij de buren van Perla di Cairo aan tafel schuiven.
Had er al vaak een pizzaatje gehaald, maar nog nooit in de pizzeria zelf gegeten. Als ik uit het raam van m'n flatje kijk zie ik de dampende walmen uit de rookpijp van het restaurant opstijgen. Bij aflandse wind uit het midden-oosten snuif ik de geur op van gebraden gehakt, geroosterd varkensvlees en gesnipperde uien. Heel wat anders dan de aangebrande kiplucht van een mislukte barbeque die mijn reukorganen iedere zomer teistert. De veroorzakers daarvan zitten de hele zomer op de stoep in trainingspak bier te drinken. Ik ken inmiddels alle nummers van Fransje Bauer uit m'n hoofd. Het zijn natuurlijk wel de originele, oer-Hollandsche, politiek bewuste, shoarma etende, RTL-kijkers.
Ze hebben ook zo'n mooi bordje aan de muur. 'Krek Wak Wou.' 'Dit is precies hetgeen ik wilde' paste er niet op denk ik. Als ik ze beleefd groet groeten ze altijd in dialect terug : 'Hek wa van oe an ?' 'Eensgelijks' zeg ik dan. Waar vind je dat nog tegenwoordig ?

Ik zag door het raam Yazied al bezig met zijn one-man show. Ik noem hem altijd Ari, klinkt ammicaal, zeg maar goeie kennisen onder elkaar. Ari goochelt al 20 jaar met deegrollers en pannen. 'Jij gaat altijd tot de bodem hè Ari ?' Zei ik in de geest van de Olympische Spelen. Ari worstelt nog steeds een beetje met de Nederlandse taal en hij begreep de dubbele bodem van mijn opmerking dan ook niet helemaal. Met cijfers heeft ie minder moeite. Hij wilde al beginnen aan nummertje 28, toen ik hem vertelde dat ik aan een tafel wilde plaatsnemen. Het was alsof ik in m'n eigen huis op visite ging.

De bediening liet niet lang op zich wachten. Op advies van een mede-recensent bestelde ik de Nazaka. Nummer 81 zou Ari zeggen. Een pizza met alles erop en eran. Voorgerecht een Zuppa di Pomodoro, klinkt toch aantrekkelijker dan het saaie tomatensoep. Net zoals artisjokken lekkerder klinkt dan dierentuinliegen. Na tien minuutjes werd de Pomodoro geserveerd. De soepballetjes dreven met hun billetjes aan de oppervlakte, klaar om opgevist te worden. De eerste indruk had me niet voorgelogen. De balletjes waren lekker heet en de zoet/zure soep was innig verstrengeld met de stukjes tomaat.

Wachtend op mijn Pizza nam ik de omgeving in me op. Het was rustiek en knus. Italiaans en Egyptisch vloeiden mooi samen met Hollandse degelijkheid. Hier zou het bordje 'Krek Wak Wou' niet misstaan. Samen met Ari Salami zorgde het voor een gemoedelijke, huiselijke sfeer.
Vanaf mijn tafel zag ik Ari met de pizzabodem gooien alsof ie aan het discuswerpen was. Ari was goud waard voor deze zaak en ging helemaal in zijn werk op. Hij had duidelijk plezier in wat ie deed.
Mijn grootste plezier zou nog komen.

De Pizza was niet te groot en niet te klein. Precies zoals het hoort. Alles lag mooi gerangschikt.
Niets overlapte elkaar en niets lag er verloren bij. Waar te beginnen is dan de vraag. Ik prikte eerst een champignonnetje aan de vork. Stukje deeg erachteraan. 'We are the champignons' wilde ik zingen. Maar hield me met moeite in. De bodem was niet te dik en heerlijk knisperig. De stukjes tomaat waren niet te slap en de paprika niet te hard. Je zou er bijna een stijve van krijgen, ware het niet dat er net een engeltje op m'n tong pieste. De kaas fietste overal tussendoor, was als een glijmiddel voor de ham, salami en uitjes. Dit was als een thuiswedstrijd voor de ananas, alleen het applaus ontbrak.
Het was duidelijk, hier had Ari jarenlang voor geoefend.
Dit was de perfecte pizza. Hans van Zetten zou zeggen : 'Hij staat, hij staat en ik sta ook.'

Een 9. Zonder aftrek van punten

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_129986515
Ik mag hopen dat die pizza's wel in een steenoven gebakken zijn?
Anders moet je toch echt wel een teringmongool zijn om niet door te hebben :`)
Dr.oetker heeft zeker de beste diepvriespizza's maar zijn niks bij verse pizza's van de italiaan, dus niet van de kebabzaak of de chinees.

Verder is dit gewoon overduidelijk en reclamestunt van dr.oetker :`)
pi_129987576
pi_129994113
quote:
14s.gif Op maandag 12 augustus 2013 14:51 schreef Kreator het volgende:

[..]

Maar die koop je niet voor 2.69 euro. Oid.

Ik haal mijn pizza's het liefst bij Pulcinella. 2 kleine oude italiaans mannetjes die heerlijke verse pizza's bereiden. Ondanks dat het 100% afhaal is (geen bezorgen, geen restaurant) is het altijd druk daar.
Maar ik heb er niet altijd zin in om er naartoe te rijden, of om 12 euro te betalen.
Hmmm laat ik nou net volgende week daar in de buurt gaan werken... }) thanks voor de tip.
pi_129995856
Ik ken hier in de buurt daadwerkelijk maar 1 italiaans restaurant dat redelijk goede pizza's bakt, en geloof me ik heb er behoorlijk wat geprobeert. Sterker nog, ben vorig jaar ruim een week in sud tirol geweest en zelfs daar vond ik de paar pizza's die ik at nogal tegenvallen. Dus eigenlijk vind ik mijn eigen verse Bestron pizza'tjes nog het lekkerst!
  Redactie Games maandag 12 augustus 2013 @ 22:01:16 #60
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_129996493
Die verse steenoven pizza's (niet diepgevroren maar gewoon in het koelvak) van de Appie die vorige week in de aanbieding waren zijn echt een stuk beter te pruimen dan de Dr. Oetker of de Domino's..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  maandag 12 augustus 2013 @ 22:08:11 #61
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_129996801
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:48 schreef NutKees het volgende:
... Sterker nog, ben vorig jaar ruim een week in sud tirol geweest en zelfs daar vond ik de paar pizza's die ik at nogal tegenvallen. ...
In Süd-Tirol wonen dan ook Duiters/Oostenrijkers.

Daar moet je Speck eten. :P

on-topic: goed reclamestuntje
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_129997820
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:01 schreef Mr.Noodle het volgende:
Die verse steenoven pizza's (niet diepgevroren maar gewoon in het koelvak) van de Appie die vorige week in de aanbieding waren zijn echt een stuk beter te pruimen dan de Dr. Oetker of de Domino's..
Pizza's uit het koelvak van de jumbo zijn ook lekker, maar wel 5-6 euro
Daarbij is diepvriespizza poep
  Redactie Games maandag 12 augustus 2013 @ 22:34:35 #63
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_129998067
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:29 schreef tijdelijk_hier het volgende:

[..]

Pizza's uit het koelvak van de jumbo zijn ook lekker, maar wel 5-6 euro
Daarbij is diepvriespizza poep
Die van de Appie waren tussen de ¤3,75 en ¤4,15 vorige week. Goeie deal om het een keer te proberen.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_129999488
Quattro Formaggi van Quizini in het koelvak is heerlijk! 4,99 per pizza, verpakt in zwarte doos.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_130000299
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:34 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Die van de Appie waren tussen de ¤3,75 en ¤4,15 vorige week. Goeie deal om het een keer te proberen.
Ik heb ze vorige week geprobeerd en vond ze zwaar tegenvallen voor de prijs die je er normaal gesproken voor betaald! Karig belegd en de bodem was ook niet echt een positieve uitschieter ofzo. De diepvriespizza's zijn beter & goedkoper dan deze!
pi_130001714
Ik heb ook de ervaring dat de pizza die ik bestel vaak minder lekker is dan een Dr Oetker.
als je weinig te besteden hebt een prima pizza picobello



en je kan hem altijd ff versieren met rucola, extra kaas, olijfjes etc
pi_130005665
Ik vind die Ristorante pizza's een van de minste diepvriespizza's en sowieso de minste van Dr. Oetker. En dat ie net zo smaakt als een ambachtelijke pizza kan ik moeilijk geloven. Je ziet aan het uiterlijk al meteen dat het een diepvriespizza is...
pi_130015330
Er is maar een soort diepvriespizza die wel smaakt, die luxere van de Aldi in een witte doos, heeft 2 varianten: Caprese en Prosciutto
pi_130015453
Ik heb gister nog pizza besteld en snap echt niet hoe je het verschil niet kan zien/proeven :`)
pi_130020649
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:48 schreef NutKees het volgende:
Ik ken hier in de buurt daadwerkelijk maar 1 italiaans restaurant dat redelijk goede pizza's bakt, en geloof me ik heb er behoorlijk wat geprobeert. Sterker nog, ben vorig jaar ruim een week in sud tirol geweest en zelfs daar vond ik de paar pizza's die ik at nogal tegenvallen. Dus eigenlijk vind ik mijn eigen verse Bestron pizza'tjes nog het lekkerst!
Ik heb ooit de lekkerste pizza op een camping Zuid Duistland (aan de Bodensee) gegeten.

En zegt het iets over de Britten dat ze het verschil niet gelijk proeven tussen een diepvries of vers gemaakte pizza?
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 15:53:00 #71
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130021013
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 15:41 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Ik heb ooit de lekkerste pizza op een camping Zuid Duistland (aan de Bodensee) gegeten.

En zegt het iets over de Britten dat ze het verschil niet gelijk proeven tussen een diepvries of vers gemaakte pizza?
Het zegt iets over sommige Britten.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 15:56:46 #72
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_130021176
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 13:25 schreef tijdelijk_hier het volgende:
Ik heb gister nog pizza besteld en snap echt niet hoe je het verschil niet kan zien/proeven :`)
Ik snap er ook niks van.
2000 light years from home
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 augustus 2013 @ 16:40:30 #73
7889 tong80
Spleenheup
pi_130023152
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 15:53 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het zegt iets over sommige Britten.
Vreemd dat er zoveel TV-koks uit groot brittanie komen. Alsof die zo'n geweldige keuken hebben.

Hoe heetten die twee dikke wijven ook alweer ?

Die gebruikten meer vet om te bakken en braden dan er in de reet van Erica Terpstra zit.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 13 augustus 2013 @ 16:43:33 #74
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130023278
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 16:40 schreef tong80 het volgende:

[..]

Vreemd dat er zoveel TV-koks uit groot brittanie komen. Alsof die zo'n geweldige keuken hebben.

Hoe heetten die twee dikke wijven ook alweer ?

Die gebruikten meer vet om te bakken en braden dan er in de reet van Erica Terpstra zit.

:P
Sinds die twee dikke wijven zijn er nog een heleboel meer bekende koks gekomen.

Het idee dat ze in Engeland niet kunnen koken is een tamelijk hardnekkig misverstand.
The love you take is equal to the love you make.
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 augustus 2013 @ 16:53:12 #75
7889 tong80
Spleenheup
pi_130023663
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 16:43 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Sinds die twee dikke wijven zijn er nog een heleboel meer bekende koks gekomen.

Het idee dat ze in Engeland niet kunnen koken is een tamelijk hardnekkig misverstand.
Wat ik er heb gegeten was niet te vreten. Heb ik het slecht getroffen. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')