abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 september 2013 @ 09:01:01 #76
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_131119494
Gisteravond zuurdesemdeeg voor de bodem voorbereid. 2 x 285 gram voor de volwassenen en twee bambino's van 85 gram.
Ik had geen gedroogd gist meer, dus ik heb zo'n 50% meer zuurdesem toegevoegd. Nu maar hopen dat het rijzen zal.
Zaterdag een foto van het resultaat.

  vrijdag 13 september 2013 @ 11:30:44 #77
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_131122890
Een berichtje op WTF: Gratis pizza voor blote borsten.

c_/ Tja, 't gaat tenslotte over pizza's. Ik wou het jullie niet onthouden...

URL:http://www.wtf.nl/grenzel(...)r-blote-borsten.html
pi_131139922
ik heb ook eens geprobeerd zelf pizza gemaakt. Deegrecept gebruikt van TS (niet de pdf) en deeg 4 uur laten rijzen door omstandigheden. Deeg was heel moeilijk uitrolbaar maar de omvang klein en vooral na het bakken, smaakte ook niet super alhoewel ik bio bloem uit Italie heb gebruikt. Geen idee of ik genoeg heb voor een 2de pizza met het 2de bolletje.

Pizza was ook waterig, er lag veel water op de pizza zelf. Waarschijnlijk teveel passata gebruikt en die niet laten indikken bij het koken van de saus. Is minimalisme beter bij het beleggen en saus?

Trouwens, ik zag hier in de winkel een jamie oliver pizzasteen en nog een van een duits merk.ongeveer 20 -21 euro. Blijkbaar breken die stenen snel als je er koud deeg op legt of er iets kouds op laat vallen?
sleep-eat-drink-sleep
pi_131140584
rollen met de hand maakt blijkbaar verschil, luchtiger deeg enzo maar dat zie ik toch geen enkele pizzabakker doen
sleep-eat-drink-sleep
pi_131171653
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 20:17 schreef akira02 het volgende:
ik heb ook eens geprobeerd zelf pizza gemaakt. Deegrecept gebruikt van TS (niet de pdf) en deeg 4 uur laten rijzen door omstandigheden. Deeg was heel moeilijk uitrolbaar maar de omvang klein en vooral na het bakken, smaakte ook niet super alhoewel ik bio bloem uit Italie heb gebruikt. Geen idee of ik genoeg heb voor een 2de pizza met het 2de bolletje.

Pizza was ook waterig, er lag veel water op de pizza zelf. Waarschijnlijk teveel passata gebruikt en die niet laten indikken bij het koken van de saus. Is minimalisme beter bij het beleggen en saus?

Trouwens, ik zag hier in de winkel een jamie oliver pizzasteen en nog een van een duits merk.ongeveer 20 -21 euro. Blijkbaar breken die stenen snel als je er koud deeg op legt of er iets kouds op laat vallen?
Waterig blijft een pizza ook in de oven, temperatuur is niet hoog genoeg zodat het vocht meer verdampt. Ik merk duidelijk het verschil als een pizza in een houtoven is gebakken ipv elektrische oven. De pizza is vaak wat vochtiger in een elektrische oven.
  zaterdag 14 september 2013 @ 19:56:22 #81
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_131173094
Pizza redelijk goed gelukt. Het deeg was iets te vochtig, zodat het wat lastig te vormen was, maar ik heb me er goed mee gered. Maarrr... Tjemig-de-pemig wat is een bodem op basis van zuurdesem lekker! Op de valreep heb ik nog een plaatje kunnen schieten.
pi_131176039
Vanavond mijn DLD9016 voor het eerst geprobeerd. Helaas kortsluiting na een minuut. Pizza's heb ik uiteindelijk in de oven op een pizzasteen gemaakt. De Bestron heb ik net open gemaakt en alle contacten nagelopen. Net even getest en nu doet hij het goed. Dat ding wordt echt veel heter dan het nieuwe Bestron model.. Van de week maar eens een echte vuurdoop geven.

Waar ik overigens last van heb soms is met tipo00 bloem dat mijn deeg een beetje te elastisch wordt waardoor het steeds weer inkrimpt.. Iemand tips? Bij het uitrekken, krimpt het deeg op een gegeven moment steeds terug tot een bepaalde grootte. Heel irritant.
pi_131179043
Bol je het deeg op vlak voordat je het gebruikt? Het wordt minder als je het deeg na het opbollen langer laat rusten. Ik doe het tegenwoordig opgebold en wel in de koelkast om het te laten rijzen, en voor het gebruik bol ik het niet opnieuw op.
  donderdag 19 september 2013 @ 12:08:55 #84
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_131343757
www.vuurmeester.nl verkoopt ovenstenen van 40 x 30 x 3 voor ¤10,- Niet duur dacht ik. Alleen ze versturen hem niet, vanwege het breekbare materiaal. Dit betekend in mijn geval een roadtrip van 208 km heen en terug. |:( hmm (diesel 1/20 x ¤1,50) Dan wordt die tegel zo 15 euro duurder.
Is er toevallig hier een pizzabakker uit Drenthe die dagelijks naar Diepenheim heen en weer toert?
O~)
pi_131344088
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 12:08 schreef Odoaker het volgende:
www.vuurmeester.nl verkoopt ovenstenen van 40 x 30 x 3 voor ¤10,- Niet duur dacht ik. Alleen ze versturen hem niet, vanwege het breekbare materiaal. Dit betekend in mijn geval een roadtrip van 208 km heen en terug. |:( hmm (diesel 1/20 x ¤1,50) Dan wordt die tegel zo 15 euro duurder.
Is er toevallig hier een pizzabakker uit Drenthe die dagelijks naar Diepenheim heen en weer toert?
O~)
De site die jij aanhaalt is een coachingssite. Je bedoelt vast een andere :P
Somebody that I used to know
  donderdag 19 september 2013 @ 12:28:36 #86
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_131344360
quote:
2s.gif Op donderdag 19 september 2013 12:19 schreef Postbus100 het volgende:
De site die jij aanhaalt is een coachingssite. Je bedoelt vast een andere
Inderdaad het is www.vuurmeesters.nl. Een extra s doet 't 'm.
Dank je :W
  † In Memoriam † zaterdag 21 september 2013 @ 21:00:55 #87
91830 MaximusTG
pi_131422164
Donderdag weer een paar lekkere gebakken, bbq chicken. Stukjes gebakken kip, gewonnen met zout en peper gekruid. Beetje paprika en champignons. Mozzarella. Saus was gezeefde tomaat waar ik dan Yildriz bbqsaus doorheen meng. Nog zo een maar dan met ook nog ham. En eentje met tomatensaus, ham, ui, paprika, champignons en mozzarella. En chilipepers door de saus. Wow. Twee hele kleintjes van mn ouders uit de tuin. Heet. Niet normaal.
Deeg was uiteraard weer zuurdesem. Bollen deeg van 275 gram. 68% hydratie. Dag ervoor desem 's ochtends ververst, 's middags deeg gemaakt, met deeghaken gekneed na korte autolyse. Paar uur laten rijzen op kamertemperatuur. Toen in de koelkast. Volgende dag smorgens verdeeld in 4 bollen in bakje. Weer in koelkast. Smiddags rond half 3 eruit. Rond 6 uur gebakken.
pi_131445056
hier ligt er ook weer een lekkere kledder deeg te rijzen in de zon, onder een theedoek. Zometeen ff opbollen, dan nog een tijdje in de koelkast. Had ineens vanochtend zin in pizza, dus geen tijd om het lang te laten rijzen en smaak ontwikkelen. Maar zo zal het ook wel lukken :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † maandag 30 september 2013 @ 17:30:57 #89
91830 MaximusTG
pi_131713108


Turkse pizza/lahmacun gemaakt! Heel anders dan die van Italiaanse oorsprong ;).
Dit recept gebruikt:
http://www.traditionaltur(...)nown-as-turkish.html
pi_131714552
Bodem nog een beetje dik, voor de rest ziet het er wel lekker uit.
  † In Memoriam † maandag 30 september 2013 @ 18:45:36 #91
91830 MaximusTG
pi_131715148
Dat is onzin, hij was juist heel dun uitgerold. Wat je ziet is ovenrijs. En hij was idd erg lekker.
pi_131747516
Onzin? Dan laat de foto het verkeerd zien.

Het ziet er niet wrap-achtig dun uit en dat is wel hoe ik ze ken.
pi_131770183
In de link van het recept zijn de bodems ook flinterdun, snap wel wat Myraela bedoeld.. Ongeacht de dikte van de bodem ziet ie er weer lekker uit.. Krijg er spontaan trek van..
  † In Memoriam † dinsdag 15 oktober 2013 @ 18:00:54 #94
91830 MaximusTG
pi_132195618
Zo, vandaag eens iets compleet anders gemaakt; Semi-pizza van naan-deeg.
Met daarop een saus van rode ui, verse knoflook, aubergine in blokjes, tomaat, en de overgebleven gehaktballetjes van gisteren, paar drupjes griekse yoghurt en rucola:

pi_132216986
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2013 18:25 schreef Myraela het volgende:
Bodem nog een beetje dik, voor de rest ziet het er wel lekker uit.
Mee eens...
pi_132297281
quote:
9s.gif Op maandag 30 september 2013 18:45 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is onzin, hij was juist heel dun uitgerold. Wat je ziet is ovenrijs. En hij was idd erg lekker.
Je bodem lijkt inderdaad te dik, echter je vulling, oooh ziet er goed uit.
pi_132327299
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 17:30 schreef MaximusTG het volgende:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Turkse pizza/lahmacun gemaakt! Heel anders dan die van Italiaanse oorsprong ;).
Dit recept gebruikt:
http://www.traditionaltur(...)nown-as-turkish.html
De grote MaximusTG die mijn recept uitprobeert. :D Tof en het ziet er goed uit! Maaaaar...ik moet wel zeggen dat ik dit iets meer op etli pide vind lijken dan lahmacun. :9

Heb je salca gebruikt btw?
pi_132327375
Vanavond weer een lekkere simpele pizza, maar wel met speltbodem (250g + 100 gram strong white flour). Heb hier al een tijdje geen tipo00 meer gezien, helaas. Maar dit werkt ook prima.

O+ De lahmacun ook binnenkort 's uitproberen :9
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 19 oktober 2013 @ 20:14:19 #99
91830 MaximusTG
pi_132334665
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 16:52 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

De grote MaximusTG die mijn recept uitprobeert. :D Tof en het ziet er goed uit! Maaaaar...ik moet wel zeggen dat ik dit iets meer op etli pide vind lijken dan lahmacun. :9

Heb je salca gebruikt btw?
Haha, "grote" :+. Dankjewel ;).
Maar hij was lekker hoor! Overigens was ie echt niet dik; misschien wel ietsjes dikker dan hoort, maar het lijkt vooral zo, omdat ik het niet helemaal tot de randen had gesmeerd. Dat omdat ik geen saus/vet op de pizzasteen wou. Daarom zijn de randen meer gerezen in de oven. Maar heerlijk waren ze hoor! Salca kon ik alleen niet vinden nee, had tomatenpuree (uit een tube :D ).
pi_132346717
Vanavond eigen zuurdesempizza gebakken. Smaakt een stuk anders dan pizza gemaakt met volkorenmeel of tarwebloem. Omdat het zo compact is van structuur heb je nauwelijks ovenrijs. Maar het wordt wel lekker crunchy!
mag het weten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')