abonnement Unibet Coolblue
pi_134796661
Ik ben trots! 2e pizza op mijn Bestron.
(mis alleen nog een bruine korst.....)



[ Bericht 25% gewijzigd door ChilllayD op 29-12-2013 11:42:32 ]
pi_134809376
Dat ziet er goed uit, vooral als het pas je 2e pizza is. De pizza's in mijn bestron waren in het begin ook altijd bleek. Je moet er een gevoel voor krijgen op welke stand je hem voorverwarmd en hoelang hij in de oven moet blijven.
  zaterdag 28 december 2013 @ 23:43:02 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134809512
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het over de link van renwan, niet over jouw verhaal. En wat jij hebt gemaakt mag inderdaad geen pizza heten. Prima dat je het lekker vond, maar pizza was het niet.
quote:
Eerst maken we het deeg! Pizzadeeg maak je normaal met bloem en gist, maar aangezien dat laatste niet zomaar in de supermarkt te vinden is voldoet zelfrijzend bakmeel ruim voldoende!
_O-
pi_134833547
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 december 2013 23:40 schreef Terpentin07 het volgende:
Dat ziet er goed uit, vooral als het pas je 2e pizza is. De pizza's in mijn bestron waren in het begin ook altijd bleek. Je moet er een gevoel voor krijgen op welke stand je hem voorverwarmd en hoelang hij in de oven moet blijven.
Thanks, vond ik dus ook!

Langer durfde ik niet, was bang dat de ingrediënten zouden verpieteren en het een soort baksteen zou worden. Hij was nu al flink hard. Kon er nog net knap met m'n mes door komen haha.
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:25:24 #255
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_134843064
aha lees hier dat het verspreiden van deeg makkelijker gaat als je meer water toevoegt... goed om te weten want vanavond ging dat niet top. Gebruik bloem uit Duitsland, type 405
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:29:45 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134843486
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 20:25 schreef derLudolf het volgende:
aha lees hier dat het verspreiden van deeg makkelijker gaat als je meer water toevoegt... goed om te weten want vanavond ging dat niet top. Gebruik bloem uit Duitsland, type 405
Je kunt voor pizza beter 'hardere' tarwe nemen, 405 is meer voor cakes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:38:57 #257
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_134844296
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 20:29 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Je kunt voor pizza beter 'hardere' tarwe nemen, 405 is meer voor cakes.
ow dacht dat hetzelfde was als type 00. volgende keer andere bloem proberen, dankje
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:44:26 #258
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134844721
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2013 20:38 schreef derLudolf het volgende:

[..]

ow dacht dat hetzelfde was als type 00. volgende keer andere bloem proberen, dankje
405 - cakemeel / plain flour
550 - broodmeel / strong flour
En dan is er nog 1050 en 1600 (laatste is volkoren)
1050 zou gebuild moeten zijn, maar ik heb 1050 die gewoon wit is.

405 heeft wel dezelfde uitmalingsgraad als '00', maar 405 zit te weinig gluten in voor pizzadeeg, je kunt dan beter gewoon 550 pakken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134864006
Handige tip van iemand om het deeg eerst 2 minuutjes in de oven te leggen en daarna te beleggen, dat maakt het een stuk knapperiger :)
Built for Speed
pi_134870530
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 08:43 schreef HansvanOchten het volgende:
Handige tip van iemand om het deeg eerst 2 minuutjes in de oven te leggen en daarna te beleggen, dat maakt het een stuk knapperiger :)
Meh dat ligt aan je bodem en hoe zwaar je hem wilt beleggen. Al je er hamburgers op gaat leggen ja dan wel ja :p.
Anders moet je proberen je oven warmer te zetten. Sowieso het oppervlakt waar denpizza op ligt. (Meestal een steen dus. De meeste ovens gewoon op volle poulle zetten. Thuis een borretie en die staat op voorverwarmen. Wordt die bijna 300 en dan staan de grills ook continu aan. Verbruikt die wel 3000watt :p ).
pi_134881462
Ik heb trouwens de goedkoopste (tarwe)bloem uit de supermarkt gebruikt voor bovenstaande pizza. Deeg heeft na de eerste rijs 24 uur in de koelkast gelegen. Smaak was echt,.... geweldig!!!
Ik maak nu steeds 3 bolletjes, 1 gebruik ik en 2 in de vriezer. En die uit de vriezer doen het super trouwens.

Nadeel van die Bestron op mijn aanrecht is wel dat ik tegenwoordig opvallend vaak pizza eet. :9

Nu nog een fijn receptje vinden/bedenken voor een lekker gekruid gehakt stukje als beleg. Bij de domino's (ja sorry, die kwamen hier ook op tafel) :P hebben ze van die pizza's met gehakt er op. Soort kleine bolletjes en die vind ik toch verdomd lekker! Maar wat ik proef... geen flauw idee.
  † In Memoriam † maandag 30 december 2013 @ 20:39:44 #262
91830 MaximusTG
pi_134892878
Wat betreft dat gehakt; probeer eens zout, peper en wat worcestersaus. Klein bolletjes maken en ff in wat boter bakken van te voren.
pi_134894251
Helaas heb ik geen steen. Mijn oven is een simpele combimagnetrpn tot max 250 graden. Daarnaast vraag ik me af of hij überhaupt 250 haalt. Ik denk niet dat een steen veel toevoegt dan?
Het voorbakken was in ieder geval erg lekker
Built for Speed
pi_134927226
Eindelijk weer een keer een pizzatje zelf gemaakt, het resultaat mag er zeker zijn!
pi_134927899
Mooie foto.
  Moderator dinsdag 31 december 2013 @ 15:35:00 #266
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134927996
Vanavond weer speltpizza maken, zelfde recept als de pizzarette-pizza's en ik had wat zakken tomatensaus die ik daar voor heb gemaakt ingevroren, dus dat heb ik ook nog. Moet allemaal niet te veel werk worden op oudjaarsavond want ik heb nog meer te doen :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134938173
Het deeg ligt klaar in de koelkast, tijd om weer een paar te maken! *O*
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_134960776
Hoe lang kan ik het deeg in de koelkast bewaren? Dacht zelf aan 4 à 5 dagen, maar heb het afgelopen zondag gemaakt en kan het zaterdag pas gebruiken.. Zou dat kunnen?
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:37:47 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134960808
Dan zou ik het toch in de vriezer stoppen.
  † In Memoriam † woensdag 1 januari 2014 @ 21:16:43 #270
91830 MaximusTG
pi_134962544
Eens; haal het er dan donderdag uit (koelkast zetten dan). Maar wat je ook kan doen is het deeg gewoon laten staan, en het vrijdag of zo aanvullen in dezelfde verhoudingen. Dat je de hoeveelheid 1,5 keer zoveel maakt. (Alleen water en bloem toevoegen). Dan verdelen in bollen, en teveel invriezen voor volgende keer. Je verjongt zo je deeg als het ware. Hoe veel je toevoegt is net afhankelijk van hoe ver je deeg al gefermenteerd is, maar denk dat mijn schatting wel zal werken.
  woensdag 1 januari 2014 @ 22:46:25 #271
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_134967190
Volgensmij zat die Pizzarette-pizzaoven in bijna elk kerstpakket als ik Marktplaats zo bekijk _O-
Pagina's vol met advertenties na 20 december _O-
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  Moderator woensdag 1 januari 2014 @ 22:49:04 #272
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134967327
Ja die dingen worden gedumpt momenteel, dus alle partijenopkopers gooien ze in kerstpakketten.
Wij hebben hem al een jaar of 3.
Toch stom dat zo veel mensen ze weg doen, want het zijn echt leuke dingen :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134971114
Ik heb honger gekregen na het lezen hier
Uitvinder van de biersmiley.
pi_134971733
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 00:01 schreef dimmak het volgende:
Ik heb honger gekregen na het lezen hier
Me to }:| .
pi_134983519
Als ik nou gisteravond had bedacht dat ik vandaag pizza wilde eten, dan had ik alvast deeg gemaakt... Maar dat heb ik dus niet. |:(

Is er een recept voor een 30-minuten deegje wat net zo lekker en hanteerbaar is als een fatsoenlijk gerezen en opgebold deeg?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')