Jup, zeker weten. Die gasten verdienen ook echt veel geld, al die marketing en commercie er omheen. Die halfpipe die ook voor een half miljoen werd gebouwdquote:Op donderdag 27 februari 2014 14:53 schreef Reismeis het volgende:
[..]
Haha, ik heb dus zelfs nog terug gekeken in dit topic om te kijken of ie al niet genoemd was omdat ie op tv is uitgezonden, maar post 164 dus gemist.
Maar mooie docu. Vond het mooi om te zien dat hij zich op een gegeven moment realiseerde: ik kan helemaal niet meer wedstrijden snowboarden en dat hij daar uiteindelijk in berust na een moeilijk proces. Vond ik knap. En dat iemand zo gepassioneerd met iets bezig is, vond ik mooi om te zien.
Grappig dat je dat noemt. Ik heb nogal fanatiek de Olympische Spelen gekeken en deze Spelen ook wat meer naar de "nieuwe" sporten. En toen kwam in een filmpje voorbij dat die vrouwen na elke run naar de hemel omhoog wezen als eerbetoon aan die Sarah Burke. Vond ik een beetje overdreven destijds, maar de docu dus pas daarna gezien en toen snapte ik dat veel beter. Zij was wel echt de grondlegger van die sport en erg geliefd.quote:Op donderdag 27 februari 2014 14:59 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Jup, zeker weten. Die gasten verdienen ook echt veel geld, al die marketing en commercie er omheen. Die halfpipe die ook voor een half miljoen werd gebouwd![]()
Sarah Burke kwam ook nog voorbij. Vlak nadat ik deze docu had gezien, was in Sotsji de halfpipe voor vrouwen met een eerbetoon aan Burke. Het feit dat ik deze documentaire er vlak voor had gezien gaf het wel een extra lading
Wel snel zijn want hij is maar tot dinsdag te bekijken.quote:Boven de straten van Kanpur, een stad in India met drie miljoen inwoners, is het een ingewikkelde wirwar van stroomkabels. Met zowel legale als illegale kabels, die door lokale bevolking zelf zijn opgehangen.
quote:Het dilemma van Fukushima
Vertrekken, blijven, of vechten voor meer overheidshulp? Voor Japanners die in de buurt van de beschadigde Fukushima-kerncentrale wonen, is deze vraag een dagelijks dilemma. De 2Doc-documentaire Welcome to Fukushima toont hun verhaal.
De Franse filmmaker Alain de Halleux stort zich hiermee net als in Tsjernobyl 4 ever (donderdag rond middernacht op Ned. 2) opnieuw op besmet gebied. Een jaar lang volgde hij een aantal families in Minamisoma, op 20 kilometer van de kerncentrale waar de ramp in 2011 plaatshad. De omgeving is schoongemaakt, maar of dat grondig genoeg is geweest is niet duidelijk.
Nieuwe kernramp
Misschien nog wel angstiger is de dreiging van een nieuwe kernramp – al dan niet veroorzaakt door een aardbeving of tsunami. De Halleux laat zien hoe de bewoners met deze onzekerheid omgaan.
Kinderen
Sommigen van hen zagen de explosie en dachten dat dat het einde was. De scheuren zitten nog in de wegen, en de aanblik van de beschadigde kerncentrale herinnert ze nog altijd aan de ramp. Een man vertelt dat hij blijft omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor de kinderen van het dorp; zij moeten veilig buiten kunnen spelen en hij wil daarvoor zorgen.
Mondkapje
Een andere jongen draagt nog altijd een mondkapje. Hoezeer de risico's van dit gebied inmiddels onderdeel zijn van het dagelijks leven blijkt als hij al kokend met een vriend grapt over 'nucleaire curry' en 'besmette aardappelen'.
Gezien! Is wel een toffe docu. Zelfs voor niet voetbal liefhebbers zoals ik. Vooral omdat blijkt dat ze er behoorlijk naast zitten wat betreft dat 'super joden'.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:11 schreef StephanL het volgende:
De Superjoden van Ajax.
Een docu waarin een Israelische joodse vrouw die in Amsterdam woont op zoek gaat naar het verhaal over waarom Ajax supporters zich Joden noemen en waarom ze de Israelische vlag bij zich hebben. En daarboe uitzoekt hoe het tot stand is gekomen, of ze Joods zijn, en waarom ze Joods zijn.
Daarnaast komen de verhalen van de supporters over leuzen en tegen leuzen van bijvoorbeeld Feyenoord supporters.
http://www.documentairene(...)superjoden-van-ajax/
Zeker, ik kijk nu ook wel uit naar die Feyenoord docu, al ben ik meer voor Ajax dan voor Feyenoord, wil het wel zienquote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:15 schreef Hilzillah het volgende:
[..]
Gezien! Is wel een toffe docu. Zelfs voor niet voetbal liefhebbers zoals ik. Vooral omdat blijkt dat ze er behoorlijk naast zitten wat betreft dat 'super joden'.
Gaaf hoor die poster!quote:Op zondag 16 maart 2014 00:08 schreef SEMTEX het volgende:
[ afbeelding ]
Net gezien. Steengoed en beangstigend tegelijkertijd.
Voegt dit nog iets toe aan die Paradise Lost-Trilogie?quote:Op zondag 16 maart 2014 00:08 schreef SEMTEX het volgende:
[ afbeelding ]
Net gezien. Steengoed en beangstigend tegelijkertijd.
Yup, hierin komen ze dan eindelijk vrijquote:Op zondag 16 maart 2014 18:07 schreef marcodej het volgende:
[..]
Voegt dit nog iets toe aan die Paradise Lost-Trilogie?
Toch maar kijken dan.quote:Op zondag 16 maart 2014 18:09 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
Yup, hierin komen ze dan eindelijk vrijEr komen ook stukjes Paradise Lost voorbij, maar ik denk dat-ie completer is (Heb Paradise Lost zelf nooit gezien, weet alleen dat dat een portret was ergens in de negentiger jaren, er gebeurde veel na die docu. Maar dat zie je ook duidelijk terug (de gevolgen van die beelden en hoe lang het vervolgens nog duurde voor ze vrijkwamen door falende rechters)
Paradise Lost 1 = de rechtzaakquote:
Ik heb geen van die drie docu's gezien en vond het goed te volgenquote:Op zondag 16 maart 2014 19:58 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Paradise Lost 1 = de rechtzaak
Paradise Lost 2 = wat tussendoor gerommel
Paradise Lost 3 = de vrijlating etc
West of Memphis is een jaar na de vrijlating door Damien Echols (de jongen die tot de dood veroordeeld was) zelf gemaakt en presenteert nieuw materiaal en uitkomsten van onderzoek wat zij zelf in de jaren hebben verzameld. Om deze docu goed te kunnen volgen en te kunnen oordelen hoe ontzettend fout het allemaal is gegaan, kun je het beste alle drie Paradise Lost delen hebben gezien. Deze docu is inderdaad een aanrader.
Ik heb de eerste docu gezien van paradise lost, maar vond het zo storend dat ik de andere delen niet meer wilde kijken.quote:Op zondag 16 maart 2014 19:58 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Paradise Lost 1 = de rechtzaak
Paradise Lost 2 = wat tussendoor gerommel
Paradise Lost 3 = de vrijlating etc
West of Memphis is een jaar na de vrijlating door Damien Echols (de jongen die tot de dood veroordeeld was) zelf gemaakt en presenteert nieuw materiaal en uitkomsten van onderzoek wat zij zelf in de jaren hebben verzameld. Om deze docu goed te kunnen volgen en te kunnen oordelen hoe ontzettend fout het allemaal is gegaan, kun je het beste alle drie Paradise Lost delen hebben gezien. Deze docu is inderdaad een aanrader.
Net gezien. Bizar.quote:Op zondag 16 maart 2014 00:08 schreef SEMTEX het volgende:
[ afbeelding ]
Net gezien. Steengoed en beangstigend tegelijkertijd.
Inderdaad een aanrader, maakt goed duidelijk hoe krom de Wet en het beleid is en hoe eigenlijk iedereen daarmee worstelt.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 21:28 schreef kikoooooo het volgende:
Zit net deze te kijken. Geen idee of ie hier al eens genoemd is, maar ik vind em echt sterk en leuk!
http://www.hollanddoc.nl/(...)ire/n/nederwiet.html
In Nederland mag wat tot voor kort nergens op de wereld mocht. Blowen. In een coffeeshop. En dan het liefst een joint van Nederwiet.
De coffeeshop was dertig jaar lang het symbool van Nederlands unieke tolerantie en vrijheid. Maar sinds enkele jaren lijkt de wietbranche zijn onschuld te hebben verloren. Het gedoogbeleid dat de voordeur van de coffeeshop tot een gewone winkeldeur maakt, heeft namelijk niet voorzien in een goede regeling van productie en aanvoer van de handel: de achterdeur. En daarmee staat de coffeeshop feitelijk op de grens van de boven- en de onderwereld.
De Teledoc Nederwiet stapt dóór de achterdeur van de coffeeshop de onderwereld in. Een wereld waar niets met zekerheid te zeggen valt. Maar waar idealisme en genot het langzaam lijken af te leggen tegen hebzucht en geweld. Het enige wat zeker is, is dat de prijs van Nederwiet blijft stijgen. En dat er dus steeds meer mee te verdienen is. Dat maakt de toestand zorgelijk. De politie zet steeds harder in op het bestrijden van de teelt en probeert de plant letterlijk met wortel en tak uit te roeien. Maar de vraag is of dat niet juist de prijzen opdrijft.
Nederwiet is een film van Maaik Krijgsman (See You in Vegas) en Hans Pool (Van Dis in Afrika). De film toont het even hilarische als zorgwekkende kat-en-muisspel dat door kwekers, coffeeshophouders, politie en rechters wordt gespeeld rond de achterdeur van de coffeeshop. Maar waar gaat het eigenlijk om? Een plantje. Veredeld onkruid. En iedereen weet wat het spreekwoord zegt over onkruid.
Gisteren gekeken... Wow, zeker indrukwekkend. Aanrader.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 09:52 schreef StephanL het volgende:
Gister gezien op Ned 2: Yassine gaat naar Syrië.
Gaat over een student op de filmacademie, van Marokkaanse komaf, die naar Syrië gaat en gaat kijken in een dorp. Hij kijkt hoe het is met de nabestaanden en bij diegene die vechten.
Geeft wat mij betreft goed weer hoe het er nu aan toe gaat. Ok, het is nu het verhaal alleen bij de strijders, maar het geeft wel een menselijke tintje er aan, dat is wel mooi om te zien.
quote:“Hoe het ruikt is niet te omschrijven, dat moet je ervaren. Het is een geur die je vervolgens altijd zal herkennen.”
De mannen van de waterpolitie hijsen het lijk dat zojuist uit het water is gehaald op de brancard. Vervolgens komt er een enorme machinerie van specialisten op gang om te achterhalen wat de doodsoorzaak is, en meer nog: Wat is zijn of haar naam?
Jaarlijks worden in Nederland door de waterpolitie zo’n 200 lijken uit het water geborgen.
Documentairemaakster Nelleke Koop volgt de mensen die betrokken zijn bij de zoektocht naar het verhaal van een waterlijk. Het is een film over de vergankelijkheid van het leven en over de kostbaarheid van het menselijk lichaam en de menselijke identiteit.
We kijken mee met de waterpolitie die het lichaam bergt, de technisch rechercheur die het onderzoek leidt, de schouwarts die als eerste het lichaam bekijkt, de forensisch patholoog die middels sectie op het lichaam de doodsoorzaak vaststelt en de obductie-assistenten die het lichaam verzorgen als alle onderzoeken zijn afgerond. Langzaamaan geven ze het lichaam zijn verhaal en hiermee zijn identiteit en waardigheid terug.
Meestal betreft het beschadigde lichamen van mensen die ergens familie hebben die naarstig naar ze op zoek is. Maar soms zijn de stoffelijke overschotten van mensen die niemand lijkt te missen. Vaak is er sprake van een onnatuurlijke dood als gevolg van moord, zelfmoord of een ongeval. Zorgvuldig onderzoeken politie en artsen alle details om het geheim van het lichaam te ontrafelen.
We zien een frêle vrouw, forensisch patholoog Bela Kubat, te midden van vier grote mannen. “Urineblaas?” vraagt een van de mannen. “Sterk gewelfd,” roept Bela met duidelijke stem terug. “Maag? Grijs-roze en sterk opgeblazen. Dunne darm? Roze. Maaginhoud?” Zo gaan ze verder totdat het hele lichaam in kaart is gebracht. Hoe professioneel ze ook te werk gaan, het is duidelijk dat het hen niet onberoerd laat. Het beeld van de obductie-assistent die met zijn enorme handen behoedzaam het haar van de dode man kamt, zal menigeen bijblijven.
Hier ben ik benieuwd naar, Paradise Lost vond ik erg goedquote:Op zondag 16 maart 2014 00:08 schreef SEMTEX het volgende:
[ afbeelding ]
Net gezien. Steengoed en beangstigend tegelijkertijd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |