Omdat je waarschijnlijk nog veel aan verslaglegging zal moeten doen. Dat betekent dat je nog de nodige uurtjes achter de computer zal doorbrengen en dan ligt RSI op de loer. Wordt er nog steeds standaard anti-RSI-software geïnstalleerd op de TU-laptop?quote:Op dinsdag 17 september 2013 20:58 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Over voorlichting gesproken, ik kreeg mail van de heer Van der Meer:
Verplichte RSI voorlichting. Verplicht..Waarom dit hoe dat?
Gewoon eerlijk zeggen wat je denkt! Het is niet omdat jouw niveau nog veel lager is dan dat van de docenten dat je daarom bepaalde zaken niet kan opmerken die zij niet kunnen opmerken. Overlap tussen vakken, onduidelijke definities (als je vindt dat die er zijn), te veel of te weinig oefeningen voor bepaalde zaken, ... , dit soort zaken kan je prima vaststellen als student. Het gaat er niet om dat je als student de docent wijs op fouten die een docent maakt, het gaat er om dat de docent een ander referentiekader heeft dan de student, zo is het voor de docent bijv. moeilijker om te begrijpen of dat een bepaalde tekst duidelijk is voor de student dan dat het voor de student is. Voor het overbruggen van dit verschil in referentiekader is het nuttig dat docenten feedback krijgen van studenten, het is dan ook goed dat dit bij jullie gebeurt.quote:Op dinsdag 17 september 2013 20:57 schreef Amoeba het volgende:
Op de een of andere vage wijze ben ik geselecteerd om mijn mening te geven in het KRINGGESPREK (jaja) met docenten en studieadviseurs. Nu heb ik wel het e.e.a. aan te merken op Lineaire Algebra, maar om dat dan recht in het gezicht van de verantwoordelijk docent te zeggen heb ik dan toch wel moeite mee. Ik wil absoluut geen kritiek leveren op zijn colleges, immers mag ik zijn schoenveters nog niet strikken. Wat nu?
Bot gezegd, omdat er studenten zijn die niet hun verstand gebruiken en hierdoor klachten krijgen door het heel de dag met de laptop werken/spelen. Er zijn jaarlijks X studenten, met name hogerejaarsstudenten die RSI-klachten krijgen, die gaan langzaam over en dus proberen ze universiteitsbreed met voorlichting te voorkomen dat studenten RSI krijgen. Helaas wordt hier niet erg consequent mee gehandeld aangezien studenten ondertussen wel in auditoria met hun laptop moeten werken.quote:Op dinsdag 17 september 2013 20:58 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Over voorlichting gesproken, ik kreeg mail van de heer Van der Meer:
Verplichte RSI voorlichting. Verplicht..Waarom dit hoe dat?
Dat op zichzelf is niet echt een probleem (RSI-gewijs, ik ken geen grotere rotklusquote:Op dinsdag 17 september 2013 22:21 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Omdat je waarschijnlijk nog veel aan verslaglegging zal moeten doen. Dat betekent dat je nog de nodige uurtjes achter de computer zal doorbrengen en dan ligt RSI op de loer.
Ken jij iemand die dit aan liet staan?quote:Wordt er nog steeds standaard anti-RSI-software geïnstalleerd op de TU-laptop?
Hoezo?quote:Op dinsdag 17 september 2013 21:22 schreef Genecyll het volgende:
Met de overlap ben ik het eens. Maar 1 en 2 heb ik dan gemist tijdens het college (maarja, ik doe wiskunde ook "erbij").
Precies. Die onzin kan toch nooit de verantwoordelijkheid van de universiteit zijn? Net als inderdaad die zaken zoals presentaties en shit. Het mooie is dat we een voldoende moeten halen voor die onzin, anders kunnen we Lineaire Algebra en/of Verzamelingenleer niet halen.quote:Op woensdag 18 september 2013 00:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Bot gezegd, omdat er studenten zijn die niet hun verstand gebruiken en hierdoor klachten krijgen door het heel de dag met de laptop werken/spelen. Er zijn jaarlijks X studenten, met name hogerejaarsstudenten die RSI-klachten krijgen, die gaan langzaam over en dus proberen ze universiteitsbreed met voorlichting te voorkomen dat studenten RSI krijgen. Helaas wordt hier niet erg consequent mee gehandeld aangezien studenten ondertussen wel in auditoria met hun laptop moeten werken.
[..]
Dat op zichzelf is niet echt een probleem (RSI-gewijs, ik ken geen grotere rotklus). Het gaat er om hoe je het doet: gewoon een muis gebruiken, af en toe eventjes pauze houden en liefst dan ook even niet zitten, met 10 vingers typen, ...
[..]
Ken jij iemand die dit aan liet staan?
Ik ben van mezelf al onrustig genoeg om geen RSI te ontwikkelen bij het gebruik van een computer.quote:Op woensdag 18 september 2013 00:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat op zichzelf is niet echt een probleem (RSI-gewijs, ik ken geen grotere rotklus). Het gaat er om hoe je het doet: gewoon een muis gebruiken, af en toe eventjes pauze houden en liefst dan ook even niet zitten, met 10 vingers typen, ...
Zelf heb ik dat programma ongeveer een maand de kans gegeven, maar toen was ik het echt wel zat. Daarna heb ik het eerst niet meer automatisch laten opstarten en later heb ik het helemaal verwijderd.quote:[..]
Ken jij iemand die dit aan liet staan?
quote:Dus wat hebben we geleerd vandaag? Fibonacci hield zich bezig met konijnenseks en we weten niet wat bomen zijn.
Ik ben dat volledig met je eens amoeba! Dit hoort absoluut niet thuis in academisch onderwijs! Net als een aantal zevervakken die jij nog gaat moeten volgen (alle USE-vakken), net als een bibliotheek met lage boekenkasten zodat mensen er over heen kunnen kijken (waardoor weer veel boeken zijn verkocht of weggegooid en waardoor je minder rustige plekken hebt) en gaten tussen de verdiepingen (meer lawaai). Ik krijg plaatsvervangende schaamte wanneer ik dit soort zaken zie bij de TU/e. Het niveau van de inhoudelijke vakken (in contrast met bijv. USE-vakken) is best goed maar zoals bij alle Nederlandse universiteiten lopen er ook mensen rond die met dit soort onzin op de proppen komen.quote:Op woensdag 18 september 2013 07:17 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Precies. Die onzin kan toch nooit de verantwoordelijkheid van de universiteit zijn? Net als inderdaad die zaken zoals presentaties en shit.
Ik ook. Ooit kreeg ik lichte symptoompjes toen ik een groot aantal dagen achter elkaar veel te veel gamede maar gelukkig zijn de periodes dat ik helemaal niet game lang genoeg om daar goed van te herstellen.quote:Op woensdag 18 september 2013 13:45 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Ik ben van mezelf al onrustig genoeg om geen RSI te ontwikkelen bij het gebruik van een computer.
Ofwel dat ofwel je moet een vraag beantwoorden die je niet kan beantwoorden. Eerlijk waar, bij mijn faculteit zijn er practica waarbij je onmogelijk alle vragen kan beantwoorden zonder om extra uitleg te vragen aan de docent/assistent. Bij de een gaat dat wel fatsoenlijk (eventjes een afspraak maken en wat vragen stellen), bij de ander niet (1 iemand op 40 studenten en geen seconde buiten de lestijdquote:Al dat geschrijf vond ik ook de grootste rotklus, met name omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik het voor niets deed.
Eens! Op zich ben ik niet tegen het doen van projecten maar in de huidige vorm schiet het niet op. Ik ben er sterk een voorstander van dat er meer projecten komen zoals het ontwerpen van een electrische auto, een auto die op zonne-energie rijdt etc. en dat je als student dit mag doen in plaats van die OGO's. Je leert er veel meer van en het is veel realistischer. Een van de redenen dat die OGO's niet werken (deze stelling durf ik inmiddels in te nemen) is dat ze tijdens de bachelorfase worden gegeven. Je moet eerst eens fatsoenlijk de basis hebben geleerd (theorie en vaardigheden) en pas dan hiermee aan de slag gaan. Maar goed, dat doe je al voor de BEP en de thesis dus maak van die OGO's maar keuzevakken. Persoonlijk vind ik het ook jammer dat die OGO's, net als die competenties en die USE-vakken tijd en energie vreten waardoor je veel minder tijd en energie overhoudt voor datgene wat wij tegenwoordig flink tekort komen: wiskunde, fysica, chemie. Meer diepte en meer breedte voor deze vakken.quote:Datzelfde geldt overigens voor al die presentaties en OGO. Ik krijg sterk de indruk dat er met al dat geklets alleen maar bureaucraten worden opgeleid in plaats van technici. Daarmee gaan we de strijd op de wereldmarkt echt niet winnen.
Ik had het na 1 dag verwijderd. Al is het maar omdat het niet praktisch was en omdat ik uit ervaring weet dat ik niet snel RSI-klachten krijg bij een normaal gebruik van een computer (ik typ met 10 vingers, ik maak rustige bewegingen, ik blijf nooit lang stil zitten, ...).quote:Zelf heb ik dat programma ongeveer een maand de kans gegeven, maar toen was ik het echt wel zat. Daarna heb ik het eerst niet meer automatisch laten opstarten en later heb ik het helemaal verwijderd.
Bedoel je dat serieus, sarcastisch of beide?quote:Op woensdag 18 september 2013 15:26 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Meneer Cuijpers geeft wel echt geniaal college inderdaad.
Ik ben nog niet in de bibliotheek (MetaForum?) geweest. Maar zoals je het omschrijft klinkt het als pure bullshit.quote:Op woensdag 18 september 2013 18:09 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik ben dat volledig met je eens amoeba! Dit hoort absoluut niet thuis in academisch onderwijs! Net als een aantal zevervakken die jij nog gaat moeten volgen (alle USE-vakken), net als een bibliotheek met lage boekenkasten zodat mensen er over heen kunnen kijken (waardoor weer veel boeken zijn verkocht of weggegooid en waardoor je minder rustige plekken hebt) en gaten tussen de verdiepingen (meer lawaai). Ik krijg plaatsvervangende schaamte wanneer ik dit soort zaken zie bij de TU/e. Het niveau van de inhoudelijke vakken (in contrast met bijv. USE-vakken) is best goed maar zoals bij alle Nederlandse universiteiten lopen er ook mensen rond die met dit soort onzin op de proppen komen.
Let wel, je moet natuurlijk bijvoorbeeld een fatsoenlijke presentatie kunnen geven maar dit is inderdaad je eigen verantwoordelijkheid. Het gaat om een competentie, niet om iets wat je per se moet leren in een schoolse omgeving. Je kan dit prima jezelf aanleren en ach, als je het echt nodig gaat hebben dan leer je het vanzelf, of niet maar dan heb je dat vermogen niet en dan ga je het in een schoolse omgeving ook niet leren.
Ik vind hem beter dan bijvoorbeeld Hans Sterk. Het is niet altijd even duidelijk, maar zijn colleges worden over het algemeen leuk gevonden. En dat is niet omdat het niet over wiskunde gaat.quote:Op woensdag 18 september 2013 18:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Bedoel je dat serieus, sarcastisch of beide?
Daar zit nochtans jouw studievereniging.quote:Op woensdag 18 september 2013 19:02 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Ik ben nog niet in de bibliotheek (MetaForum?) geweest. Maar zoals je het omschrijft klinkt het als pure bullshit.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze verhuisden een deel van de boeken, naar ik heb begrepen een minderheid van de boeken, naar een centrale bibliotheek, De Hal of zoiets heet dat gebouw. Deze werd vorig jaar ingeruild voor het Metaforum wat volgens de bibliotheekmedewerkers (en volgens mijn eigen waarneming) weer een kleinere capaciteit heeft voor boeken dan de voormalige centrale bibliotheek. Dit geheel onnodig dus, enkel omdat de architect, of wat voor titel die man ook heeft, had besloten dat een open ontwerp wel leuk zou zijn zonder ook maar enigszins naar de functie te kijken. Gevolg: gaten tussen verdiepingen (open) en lage boekenkasten waar de gemiddelde meerderjarige persoon over heen kan kijken. Zonde! Bij een bibliotheek moet je geen nichterige ontwerpers betrekken, dat moet gewoon functioneel goed zijn. Veel boeken stapelen, knusse hoekjes waar het stil is en waar niemand komt, hoge kasten.
Oh ja, een leuke bonus: de onderste verdieping is zogenaamd ontworpen als stille verdieping, daar zitten holtes om het geluid wat te dempen maar ja, lekker nuttig als je gaten in de vloeren daarboven hebt en daar (op die verdieping vlak bij de tafels waar je kan zitten) een printer staat. Om het af te maken staan er dan ook nog stoelen en banken waarvan het de bedoeling is dat het gezellig wordt. IK hou van gezelligheid maar ik ga niet naar een bibliotheek, zeker niet de zogenaamd stille verdieping om het gezellig te hebben.Ik ken Sterk (nog)niet. Dat een college leuk is is prettig, dan gaat de tijd wat minder traag (bij wijze van spreken) maar het is toch ook wel fijn als je alles kan begrijpen, alles van het bord kan lezen etc.quote:Ik vind hem beter dan bijvoorbeeld Hans Sterk. Het is niet altijd even duidelijk, maar zijn colleges worden over het algemeen leuk gevonden. En dat is niet omdat het niet over wiskunde gaat.
Helaas beheersen weinig docenten beide. Dat kan je hen niet al te veel verwijten maar ik vraag me wel hoe langer hoe meer af waarom ze niet gepromoveerde mensen inhuren die enkel lesgeven en die enkel les willen geven.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Vragen staat natuurlijk vrij. En mocht er geen vrijstelling te regelen zijn, dan zal het weinig moeite gaan kosten om dat verplichte vak succesvol af te ronden.quote:Op woensdag 18 september 2013 18:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Terzijde: ik volg nu een vak wat een zeer sterke overlapping heeft met een vak wat ik mogelijk in de toekomst nog ga moeten volgen. Hoe ga ik dit oplossen? Dat beetje andere stof is niet de moeite waard maar ik zal zeker geen vrijstelling krijgen? Dat beetje andere stof is dan ook nog eens een allegaartje. Eens aan de studie-adviseur vragen hoe ik een vrijstelling kan regelen door een ander keuzevak er bij te doen of zo iets?
quote:Op woensdag 18 september 2013 22:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Daar zit nochtans jouw studievereniging.
Daar zit een voorgeschiedenis aan vast. Vroeger had elke faculteit een eigen bibliotheek in het faculteitsgebouw, zoals het hoort. Die bibliotheken moesten weg. Raad eens waarom.Wat het Metaforum heet, heette vroeger de W-Hal. Daar zat de WenSt-bibliotheek (werktuigbouwkunde en scheikundige technologie, en later aangevuld met boeken voor biomedische technologie en industrial design).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze verhuisden een deel van de boeken, naar ik heb begrepen een minderheid van de boeken, naar een centrale bibliotheek, De Hal of zoiets heet dat gebouw. Deze werd vorig jaar ingeruild voor het Metaforum wat volgens de bibliotheekmedewerkers (en volgens mijn eigen waarneming) weer een kleinere capaciteit heeft voor boeken dan de voormalige centrale bibliotheek. Dit geheel onnodig dus, enkel omdat de architect, of wat voor titel die man ook heeft, had besloten dat een open ontwerp wel leuk zou zijn zonder ook maar enigszins naar de functie te kijken. Gevolg: gaten tussen verdiepingen (open) en lage boekenkasten waar de gemiddelde meerderjarige persoon over heen kan kijken. Zonde! Bij een bibliotheek moet je geen nichterige ontwerpers betrekken, dat moet gewoon functioneel goed zijn. Veel boeken stapelen, knusse hoekjes waar het stil is en waar niemand komt, hoge kasten.
Oh ja, een leuke bonus: de onderste verdieping is zogenaamd ontworpen als stille verdieping, daar zitten holtes om het geluid wat te dempen maar ja, lekker nuttig als je gaten in de vloeren daarboven hebt en daar (op die verdieping vlak bij de tafels waar je kan zitten) een printer staat. Om het af te maken staan er dan ook nog stoelen en banken waarvan het de bedoeling is dat het gezellig wordt. IK hou van gezelligheid maar ik ga niet naar een bibliotheek, zeker niet de zogenaamd stille verdieping om het gezellig te hebben.
De leukste bibliotheek zat toch wel bij technische natuurkunde. Het leek heel krap, maar ze hadden allerlei kamertjes bij die ruimte getrokken en de deuren er tussenuit gehaald. Als in de grote ruimte een kast bij het gat van zo'n deur ophield, moest je een klein kamertje in, waar de kasten dan rondom tegen alle muren stonden en de volgende kast stond dan weer in de hoofdruimte. Het was daar knus, maar ook rustig, wat natuurlijk een voorwaarde is voor een bibliotheek.
Dat is waar, als je het eenmaal goed beheerst dan heb je het zo weer opgehaald. Maar toch, het is leuker om die tijd te besteden aan een compleet nieuw vak.quote:Op woensdag 18 september 2013 23:28 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Vragen staat natuurlijk vrij. En mocht er geen vrijstelling te regelen zijn, dan zal het weinig moeite gaan kosten om dat verplichte vak succesvol af te ronden.
Dat zou echt iets voor mij zijn! Ik begrijp dat niet, ontwerpers voor modieuze fratsjes laten kiezen in plaats van dat er eerst naar de functievereisten wordt gekeken, dan houd je altijd nog een bandbreedte over voor de vormgeving. We hebben het nu over een slecht ontworpen bibliotheek (zonde gezien de kosten dat de TU daar nu decennialang mee zit opgescheept) maar je ziet het bijv. ook bij meubels.quote:De leukste bibliotheek zat toch wel bij technische natuurkunde. Het leek heel krap, maar ze hadden allerlei kamertjes bij die ruimte getrokken en de deuren er tussenuit gehaald. Als in de grote ruimte een kast bij het gat van zo'n deur ophield, moest je een klein kamertje in, waar de kasten dan rondom tegen alle muren stonden en de volgende kast stond dan weer in de hoofdruimte. Het was daar knus, maar ook rustig, wat natuurlijk een voorwaarde is voor een bibliotheek.
Inderdaad. Ondertussen zijn er om die redenen (die jij noemt en die ik noemde) heel veel boeken, artikelen etc. weggegooid of verkocht. Zonde! Dat is echt niet allemaal digitaal te verkrijgen. Daarover gesproken, ik ging vandaag naar een winkel toe die kantoorartikelen en creabea-artikelen verkoopt. Ik had verwacht dat ze daar ook wel een goed aantal verschillende (soorten) schriften zouden verkopen. Viel dat even tegen. Ik hoefde niets te zeggen (behalve een wat teleurgestelde blik dat ze geen grote, dikke schriften verkopen behalve een die een nette harde kaft heeft en dus duurder is) en de medewerkster legde mij uit dat het assortiment sterk is afgenomen omdat bijna niemand meer schriften koopt. Nu ben ik echt geen schrijver (met pen) maar een schrift is voor ons nu eenmaal veel handiger dan een computer wanneer we eventjes wat moeten puzzelen.quote:Op woensdag 18 september 2013 23:52 schreef Amoeba het volgende:
Ik moet ook zeggen dat het Metaforum met zijn immense trappenhuizen en gaten op MF1 niet bepaald ruimtebesparend is ingericht.
Kan het zelfs op de website van Elsevier niet vinden.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 16:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik lees net dat de TU/e door Elsevier is uitgeroepen tot de beste universiteit van Nederland. Heeft iemand het artikel van Elsevier?
Ik heb tot nu toe nog niet echt naar de videocolleges van de TU/e gekeken, ik heb ze wel eens uitgeprobeerd om vast te stellen wat de kwaliteit van de registratie is.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:33 schreef Amoeba het volgende:
Heb je er ook altijd zo'n last van dat je een specifiek moment in een videocollege niet kunt vinden? Wellicht is het weggevallen ofzo.
Hij heeft een punt.quote:Het ging tijdens Calculus C over een moment waarop hij 1/(ex + e-x) ging primitiveren. Op het einde zei hij zoiets als: Nouja, en als je daar zo 1,2,3 niets in ziet dan kun je met wat gepruts toch wel een primitieve vinden.
Dus ik merkte terecht op dat hier gewoon een standaardintegraal voor was, te weten de standaardintegraal van de secans hyperbolicus maal 1/2 o.i.d.
"Moet je die standaardintegraal wel uit je hoofd weten!" kreeg ik te horen
Natuurlijk, dacht je dat ik ze uit m'n hoofd kende? Ik ging alleen even de kutstudent uithangen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 18:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb tot nu toe nog niet echt naar de videocolleges van de TU/e gekeken, ik heb ze wel eens uitgeprobeerd om vast te stellen wat de kwaliteit van de registratie is.
[..]
Hij heeft een punt.
Ik weet het niet meer. Ik was te druk bezig met het omschrijven naar een sech(x) zodat ik een standaardintegraal kon toepassen, maar nu weet ik niet hoe ik dat ding zó moest primitiveren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 18:44 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Afgaande op wat jij zegt was zijn punt volgens mij dat je evengoed zo'n integraal zou moeten kunnen oplossen, of dat het nu wel of niet een standaardintegraal is. Deze keer is het een standaardintegraal, de volgende keer niet. Plan van aanpak voor dit te primitiveren?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |