Fotootje?quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:17 schreef Gwywen het volgende:
O, dus er kunnen meerdere bloemen aan komen? Dan hoop ik daar maar op bij de mijne.![]()
Ik heb in het verleden eigenlijk alleen maar niet-bloeiende waterlelies gehad, vandaar. Dit is m'n eerste die in bloei komt, totaal geen ervaring mee dus.
Dank je, ik ben er ook heel blij mee. Ook omdat in deze tuin de vijver groot en diep genoeg bleek om een echte waterlelie aan te schaffen, geen miniformaatje dus, zoals in de oude tuin (met mini-leliebladen en ook nog eens niet willen bloeienquote:Op dinsdag 16 juli 2013 21:13 schreef HetKlusKonijn het volgende:
^^ Prachtig! Ik hoop dat er nog wat meer knoppen volgen!
Ik hoop het ook.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 10:20 schreef bleiblei het volgende:
Verdorie, woldopluis in de hortensias.
Gisteren nadat we het gezien hebben gelijk de getroffen hortensias kaal geknipt en de takken opgestookt. Hopelijk is dat voldoende.
Als ik eerlijk ben, lijkt me dat onwaarschijnlijk, maar zeker weten doe ik het dus ook niet.quote:Wat mij wel opviel is dat ze pas getroffen zijn nadat ik de emmers waar ze in staan (ze staan tijdelijk in van die kweekemmers tot de bloembak waar ze in gaan klaar is) verplaatst zijn. Zou het kunnen zijn dat dat spul gewoon in die hoek van de tuin zit?
Ja, en arme zanderige aarde. Dat weet ik inderdaad.quote:
Ze worden steeds groter, maar groeien langzaam. Ik heb een waterlelie uit mijn oude huis uit de vijver getrokken en in de vijver van de volkstuin, die veel dieper is geplant in 2007. Ik dacht eerst dat ze dood ging maar heel langzaam werd ze steeds groter. Nu is het weer een aardige plant en zitten er meerdere bloemen in. De bloei begint in het voorjaar en duurt wel even.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 16:48 schreef Gwywen het volgende:
Hoe lang bloeit een waterlelie eigenlijk?
Wij hebben er eentje in onze vijver, vorige week verscheen ineens de bloemknop en een paar dagen later was hij open, maar nu lijkt hij al weer te verbleken... Ik had eigenlijk wel gehoopt dat hij langer dan een dag of vier zou blijven bloeien.
Hoe rotter de omstandigheden, hoe beter. Vooral zandgrond - van dikke klei gaan ze geheid kassiewijle.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:20 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik krijg als het goed is ook zaadjes van een heul donkere stokroosDenk dat die het in mijn woestijn wel zal gaan doen
Ze doen het ook geweldig dit jaar in Utrecht op de stoep - dus tussen de stoeptegels bedoel ik. OVERAL BLOEMEN!!!quote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:26 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik zit hier op zeer droog en schraal zand. Mijn schoonouders wonen vlakbij en daar groeien ze als koolSowieso groeien er hier veel stokrozen overal in de wijk. Goede locatie dus hier
Ik verzamel zaadjes overal, in september. En daarna worden ze allemaal verdeeld tussen de stoeptegels en braakliggende terreintjes, en dan is het maar afwachten welke zaadjes aanslaan, en welke niet.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:35 schreef Sunnythesun het volgende:
zo cool! Ken iemand die ook wel eens bolletjes zaad met klei en meststoffen her en der over hekken heen mietert
Doe mee, en verzamel zelf ook zaadjes...quote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:43 schreef Sunnythesun het volgende:
gaaf!! Hier hebben ze gelukkig weer een goed berm-beleid: veel bloemen en op de juiste manier maaien.
Misschien ga ik dat wel doen jaquote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:46 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Doe mee, en verzamel zelf ook zaadjes...
Zo eentje bloeit er hier ook in de buurt aan de buitenkant van een tuin, tussen schutting en auto's.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:14 schreef HetKlusKonijn het volgende:
En hier... ik heb op mijn balkon, in een véél te klein potje, een best-wel-zielig klein stokroosje staan - en krijg nou de hik, dat plantje gaat dus bloeien. Niet te geloven, de knopjes zijn aan het uitkomen, en - heb ik nog nooit meegemaakt! - het lijkt erop alsof de bloemen PIKZWART gaan worden.
Iets als deze:
Graag jullie advies om dit plantje tot een echt briljante mooie stokroos uit te laten groeien, want dit is dus echt prachtig!
Gewoon wachten tot ze uitgebloeid zijn en de bloemstok bruin wordt. Dan gaan op een geg. moment de zaaddozen vanzelf open. Je kan er bijv. een zak van een stokbrood overschuiven en met een bindje vastmaken. Je kan ook wachten tot het juiste moment, zaden moeten goed droog zijn en dan afknippen.quote:Op zondag 21 juli 2013 12:30 schreef Bleie het volgende:
Hoe doe je dat precies? Zaden uit een stokroos halen? Het stikt hier in de buurt van de stokrozen, en ik zou er graag ook wat in mijn tuintje hebben...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |