Ik zat eerst te denken om de AA-opleiding te gaan doen, ook omdat ik mijn meeloopstage heb gedaan bij een klein AA-kantoor en ik daar dus een betere voorstelling van heb.quote:Op dinsdag 3 september 2013 16:21 schreef ballenbak015 het volgende:
[..]
Bij mij wordt verteld dat de AA-accountant steeds minder nodig is. Zijn ook al mensen overgestapt om die reden, geloof daar eigenlijk wel in.
Ik zou voor je RA-titel gaan. Beetje hetzelfde idee als met je rijbewijs. Met een gewone rijbewijs kun je ook in een automaat rijden, maar met een automaat-rijbewijs kun je niet in een schakelbak rijden.quote:Op woensdag 4 september 2013 09:00 schreef Miezziej het volgende:
[..]
Ik zat eerst te denken om de AA-opleiding te gaan doen, ook omdat ik mijn meeloopstage heb gedaan bij een klein AA-kantoor en ik daar dus een betere voorstelling van heb.
Maar ik wil misschien ook ooit internationaal gaan werken, en dan lijkt RA mij toch beter. Mijn afstudeerstage doe ik bij een startend kantoor, opgericht door 2 RA's, dus hoop dat dat mijn keuze een beetje gaat helpen
Hahaha goed puntquote:Op woensdag 4 september 2013 11:13 schreef Maraca het volgende:
[..]
Ik zou voor je RA-titel gaan. Beetje hetzelfde idee als met je rijbewijs. Met een gewone rijbewijs kun je ook in een automaat rijden, maar met een automaat-rijbewijs kun je niet in een schakelbak rijden.
quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:07 schreef Richardt. het volgende:
[..]
Je verdiept je toch eerst in een opleiding voordat je je inschrijft?
Ondernemingsplan is overigens best leuk om eens te doen. Naast dat ik hem zelf ook wel eens gemaakt heb, heb ik 1,5 jaar terug eens een mogen reviewen van een aantal studenten die CE deden. Ik moest stiekem toch wel gniffelen toen ze zelfs een budget hadden opgenomen voor de thee, nietjes en kladpapier
Tja, dat dacht ik ook, tot ik die vraag kreeg. Ik wist vooral wat een accountant was en hoe de school in hoofdlijnen werkte. Na de afgelopen startweek weet ik precies hoe alles in elkaar steekt. Het aankomende blok moeten we een eigen onderneming starten, dus moeten we ook een ondernemingsplan maken.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:50 schreef Maraca het volgende:
[..]
Eeh, ok?
Een ondernemingsplan is overigens een plan van aanpak voor het opzetten van je eigen bedrijf. Daarbij moet je dus aangeven wat voor product/dienst je gaat leveren. doelgroep etc. Uiteindelijk moet je aangeven hoeveel je denkt te kunnen verdienen en hoe je aan je geld gaat komen. Google er maar eens op. Heb er ooit (in 2006 ofzo) ook één moeten schrijven. Was wel enorm geinig om te doen
Zolang er evenveel of meer pegels in het laatje komen iedere maand wel ja!quote:Op woensdag 4 september 2013 18:59 schreef daeh het volgende:
Vanmiddag hadden we een gastspreker die als RA was begonnen, een aantal jaar 60 tot 80 uur in de week had gewerkt en nu zijn eigen bedrijf runde en nog maar 32 uur werkte. Wel heel erg motiverend om eerlijk te zijn.
Derivaten! Kun je genoeg over verzinnen!quote:Op dinsdag 3 september 2013 00:12 schreef ItWasWritten het volgende:
Ik en mijn werkgever zijn op zoek naar wat inspiratie voor een mooi afstudeeronderzoek.. Wat heeft iedereen hier gedaan of waar is hij mee bezig?
Niemand die wakker ligt van een 'gat' van drie maanden hoor. Zeker niet als je aangeeft dat je naar Vietnam bent gegaan en daar ook vrijwilligerswerk hebt gedaan.quote:Op vrijdag 6 september 2013 15:48 schreef Miezziej het volgende:
Net begonnen met de afstudeerstage, en nu al een writers block
Komt ook omdat ik mijn plan van aanpak nog moet bespreken met de begeleidend docent. Ze heeft erg veel afstudeerders dit jaar dus dat kan nog wel eventjes duren. Ik durf dus niet echt concrete dingen te doen, straks keurt ze mijn hele plan van aanpak af en heb ik zitten werken voor niets
De conceptversie moet 20 december af zijn, voor de kerst, kan ik lekker ontspannen (nouja, en leren voor tentamens) met de feestdagen
Als het allemaal een beetje goed gaat ben ik uiterlijk eind februari klaar (dan is de herkansingsperiode voorbij, als ik die niet nodig heb ben ik in januari klaar ergens).
Mijn plan was/is eigenlijk om dan 3 maanden naar Vietnam te gaan (schoonfamilie daar) en een beetje te gaan vrijwilligen en genieten van het leven natuurlijk. Maar dan onstaat er dus een "gat" van minimaal 3 maanden op mijn CV (uiteraard komt dat vrijwilligerswerk er ook op dan maar toch
). Weet niet of bedrijven dat wel zo leuk vinden.
Mja, wanneer kan ik anders even een paar maanden weg
Zo. En dan nu verder met mijn writersblock
Dat is management accounting. The fuck is datquote:Op vrijdag 6 september 2013 16:04 schreef stephano1990 het volgende:
Oke mensen, ik ben net begonnen met mijn accounting minors, en nu ik na een week terugkijk op wat we gekregen hebben, was het belangrijkste een formule voor hoe ik mijn prijs bepaal![]()
The fuck is dit?
Masterscriptie lijkt mij helemaal moeilijk, hou mijn hart vast voor de toekomstquote:Op vrijdag 6 september 2013 16:38 schreef Maraca het volgende:
[..]
Niemand die wakker ligt van een 'gat' van drie maanden hoor. Zeker niet als je aangeeft dat je naar Vietnam bent gegaan en daar ook vrijwilligerswerk hebt gedaan.Dus lekker gaan!
In de tussentijd gaan we dan samen writers-blockenBen nu bezig met mijn masterscriptie. Volgende week moet hoofdstuk 1 ingeveleverd worden.
quote:Accountants moeten trainingen gaan volgen
Ruim 10.000 accountants moeten in 2014 verplicht trainingen gaan volgen om hun professioneel-kritische houding te verbeteren.
Daartoe is besloten naar aanleiding van kritische rapportages van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over tekortkomingen in de accountantscontrole.
Dat heeft de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) vrijdag laten weten. In juli stelde de AFM dat het erbarmelijk is gesteld met de kwaliteit van controles door kleinere accountantskantoren.
De AFM riep alle kantoren die zijn aangesloten bij de NBA op de kwaliteit van hun wettelijke controles tegen het licht te houden en maatregelen te nemen.
Bij de trainingen van de accountants wordt aandacht besteed aan de communicatieve vaardigheden. Ook krijgen controlerende accountants een kennistoets van de beroepsregels en moeten ze met een mentor een controledossier bespreken. Alle accountants moeten uiterlijk 2015 aan de trainingsverplichting hebben voldaan.
bron: http://www.nu.nl/economie(...)gen-gaan-volgen.html
Die wil ik ook wel. Heb je morgen ook AT in Breukelen?quote:Op donderdag 26 september 2013 15:54 schreef MJ23 het volgende:
Iemand toevallig nog samenvattingen van de premaster van Nyenrode? Ik heb Auditing Theory, BIV-BIS en Financial Auditing Theory.
Een IT-auditor gaat echt geen programmacodes doorpluizen. Daar heb je anderen mensen voor. Echter is het wel waar, dat er meer IT opgeleide mensen IT-auditor zijn. Ik zou zeggen, bestel de boekenlijst van IT-audit en lees het een beetje door. Het is veel minder moeilijk dan je denkt. Als jij een systeem wilt testen, laat je dit veelal door ethical hackers doen en je gaat dit zeer zeker niet zelf doen. Neemt overigens niet weg om het alsnog te leren, om jezelf zo breed mogelijk in te kunnen zetten.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:30 schreef Unknown18 het volgende:
Hoi,
Ik lees dit topic af en toe door. Ik heb even een vraag waar jullie misschien wel antwoord op kunnen geven.
Ik heb afgelopen jaar een master Accounting & control afgerond. Daarvoor heb ik een bedrijfskunde bachelor gedaan.
Ik vroeg me af of ik nu nog gemakkelijk de kant van de IT auditing / auditor op kan? In theorie wel, toegangseisen voor de post-master zijn niet heel hoog en je wordt wel toegelaten met een Accounting & Control opleiding.
Maar, mijn vraag gaat met name over de mate waarin het IT audit vak / opleiding technisch is?? In hoeverre is er echt programmeer en / of technische kennis nodig??
Ik heb wel enige affiniteit met en kennis van computers, maar qua programmeren toch een stuk minder. Tevens ben ik daar niet zozeer toe opgeleid.
Bij vacatures voor IT auditor staat vaak beschreven dat een technische / informatie / IT diploma nodig is, of een Accounting & control diploma.
Daarom vroeg ik mij af, is het IT auditing vakgebied nu meer een technische opleiding of een accounting opleiding?? En hoeveel IT kennis heb ik al nodig?
Het enige wat technisch is aan de RE-opleiding is het moeten openklappen van de portemonnee. 60 studiepunten verdeeld over 2 tot 3 jaar, waarvan 15 studiepunten afkomstig van een scriptie zijn. De opleiding gaat bij een tweetal opleidingsinstituten (VU, UvA) in op de basis van netwerktechnologie, ERP, informatiebeveiliging en wat risicomanagement, welke je in mijn optiek al moet kennen als je van de middelbare school afkomt en besluit IT-auditor te worden. Zelfs na een boekje ITIL of het 1 keer doorspitten van ISO 27001/27002 of NIST 800-53 weet je al meer over dergelijke onderwerpen dan wat in de gehele RE-opleiding voorkomt. RE is niets anders dan het bij elkaar brengen van accountants en IT'ers. Zeer zeker niet technisch.quote:Op zaterdag 28 september 2013 11:32 schreef Harmankardon het volgende:
Ik ben het op meerdere vlakken niet met je eens.
Als IT-auditor ga ik zelf vaak wel degelijk door de code heen, lang niet altijd maar het komt geregeld voor. Je hebt inderdaad ook IT-auditors die dit niet kunnen vanwege een andere achtergrond (accountancy, etc) en die moeten andere mensen inschakelen. Bij bepaalde casussen kan dat uitermate gevaarlijk zijn. Juist als RE kun je je niet verschuilen achter een kennisgebrek.
De RE-opleiding is inderdaad niet heel technisch, maar in ieder geval een stuk techischer dan CISA wat je letterlijk binnen een aantal dagen kunt halen en wat dus overal veel minder diep op in gaat. Internationaal is CISA de standaard, in NL is dit RE en dat gaat nog wel een tijd zo blijven.
Wat bedoel je hier met doorpluizen? Ik lees met enige regelmaat code of queries als onderdeel in het pallet om een control in het interim proces te beoordelen. Het kan vaak zonder, het is ook vaak makkelijker wanneer je het wel kan.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:37 schreef Faeroer het volgende:
[..]
Een IT-auditor gaat echt geen programmacodes doorpluizen. Daar heb je anderen mensen voor.
Hier ben ik het mee eens, het is minder moelijk dan je denkt. Al zou ik zelf niet adviseren om boeken te kopen.quote:Echter is het wel waar, dat er meer IT opgeleide mensen IT-auditor zijn. Ik zou zeggen, bestel de boekenlijst van IT-audit en lees het een beetje door. Het is veel minder moeilijk dan je denkt.
Wat versta jij hier onder een systeem testen? Heb je het nu over specifieke onderzoeken in het kader van beveiligingstesten? Ik denk dat het wel goed is om een onderscheid te maken dat er een heel scala is aan type opdrachten die technisch of organisatorisch van aard kunnen zijn.quote:Als jij een systeem wilt testen, laat je dit veelal door ethical hackers doen en je gaat dit zeer zeker niet zelf doen.
CISA is natuurlijk geen opleiding, maar een examen dat je aflegt. In het examen zijn er delen die ingaan op de technische aspecten. In de opleiding naar een RE titel toe zitten afhankelijk aan welke universiteit je deze volgt meer of minder technische vakken. Uiteindelijk zijn ze er allebei niet om je techniek te leren.quote:De IT-auditors hier hebben overigens wel bijna allemaal CISA achter hun naam staan, wat iets meer technisch is dan de (marginale) Nederlandse RE opleiding. Een enkeling heeft CISSP, CEH etc.
Vanuit mijn oogpunt is het niet technisch, maar ik heb dan ook een IT opleiding als achtergrond. Uiteindelijk is de opleiding niet bedoeld om je techniek bij te brengen, daar is een technische opleiding voor. De IT Audit opleiding gaat meer in op het toepassen van controleraamwerken, governance etc. Ik heb geen hele hoge pet op van de opleiding en denk dat je er makkelijk doorheen kunt komen.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:30 schreef Unknown18 het volgende:
Hoi,
Maar, mijn vraag gaat met name over de mate waarin het IT audit vak / opleiding technisch is?? In hoeverre is er echt programmeer en / of technische kennis nodig??
Ik heb wel aardig wat affiniteit met en kennis van computers, maar qua programmeren toch een stuk minder. Tevens ben ik daar niet zozeer toe opgeleid.
Bij vacatures voor IT auditor staat vaak beschreven dat een technische / informatie / IT diploma nodig is, of een Accounting & control diploma.
Daarom vroeg ik mij af, is het IT auditing vakgebied nu meer een technische opleiding of een accounting opleiding?? En hoeveel IT kennis heb ik al nodig?
**Ik kom ook graag met een IT-auditor in contact die mij wat meer kan vertellen**
Ik heb het dan inderdaad over code reviews. Denk bijvoorbeeld aan scaling en stacking. Het toetsen van een merge van verschillende systemen en of dit in voldoende mate kan worden gewaarborgd is iets wat niet door de meeste mensen gedaan kan worden. Hier heb je zeer specifieke kennis voor nodig. Een niet nader te noemen grote bank heeft hier met regelmaat moeite mee.quote:Op zaterdag 28 september 2013 12:30 schreef snabbi het volgende:
Als je het hebt over code reviews, waarin een rapportage of certificering voor software wordt afgegeven, dan is het vaak inderdaad voor een specifieke groep van mensen die meer van dit soort type opdrachten doen. Uiteindelijk komt dit in mijn ogen gewoon terug in de Code of Conduct waarin je voor jezelf moet bepalen of je deskundig genoeg bent.
Wat versta jij hier onder een systeem testen? Heb je het nu over specifieke onderzoeken in het kader van beveiligingstesten? Ik denk dat het wel goed is om een onderscheid te maken dat er een heel scala is aan type opdrachten die technisch of organisatorisch van aard kunnen zijn.
Ik werk momenteel nog nergens dus ik heb nog geen praktische ervaringquote:Mijn wedervraag zal dan ook meer liggen in het vlak van, waarom zou je het willen doen en wat denk je meer te kunnen bereiken via de opleiding dan wat je nu in de praktijk al leert?
Dutch- / NL-GAAP is toch gewoon een luxe woord voor de Nederlandse wet- en regelgeving?quote:Op maandag 30 september 2013 11:59 schreef stephano1990 het volgende:
Heeft iemand hier ooit gehoord van Dutch GAAP?
Een maat van mij had het erover dat dit zou bestaan, maar tijdens mijn studie heb ik hier nog nooit iets over gehoord.
Heb het laatst gevraagd aan een vriend van mij die in de accountancy zit, maar zelfs hem zegt het niets (andere naam voor BW2?).
Wat is het, hoe anders is het van IFRS, en hoe relevant is het?
Dutch Generally Accepted Accounting Principles. Het is het geheel van Nederlandse verslaggevingsregels, dus de wettelijke bepalingen plus de teksten van de RJ (Raad van de Jaarverslaggeving).quote:Op maandag 30 september 2013 11:59 schreef stephano1990 het volgende:
Heeft iemand hier ooit gehoord van Dutch GAAP?
Een maat van mij had het erover dat dit zou bestaan, maar tijdens mijn studie heb ik hier nog nooit iets over gehoord.
Heb het laatst gevraagd aan een vriend van mij die in de accountancy zit, maar zelfs hem zegt het niets (andere naam voor BW2?).
Wat is het, hoe anders is het van IFRS, en hoe relevant is het?
Niet lullig bedoeld, maar ik gok dat je niet ver met je studie bent dan?quote:Op maandag 30 september 2013 11:59 schreef stephano1990 het volgende:
Heeft iemand hier ooit gehoord van Dutch GAAP?
Een maat van mij had het erover dat dit zou bestaan, maar tijdens mijn studie heb ik hier nog nooit iets over gehoord.
Heb het laatst gevraagd aan een vriend van mij die in de accountancy zit, maar zelfs hem zegt het niets (andere naam voor BW2?).
Wat is het, hoe anders is het van IFRS, en hoe relevant is het?
3de jaars bedrijfseconomie, net een maandje bezig met de minor vakken (de accounting vakken in jaar 1 en 2 waren allemaal met Amerikaanse boeken en US GAAP). Bij ons hebben ze het continu over IFRS en Dutch GAAP is nog niet een keer gevallen volgens mij.quote:Op maandag 30 september 2013 19:30 schreef ikwordra het volgende:
[..]
Niet lullig bedoeld, maar ik gok dat je niet ver met je studie bent dan?
Overigens kon je dit ook gewoon googlen.
Van de DGAAP en USGAAP had ik in jaar 1 al gehoord
Is inderdaad BW2 titel 9 + RJ
Rente voor het RC-kredit is 6%quote:Aandelenkapitaal 400
Reserves 750
Hypothecaire lening 850
Voorzieningen 200
RC-krediet 250
Crediteuren 250
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 12% gewijzigd door Kaas- op 09-10-2013 14:45:46 ]
Deze man.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:46 schreef xminator het volgende:
Echt een domme vraag, maak je huiswerk eens zelf!
quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:36 schreef Kaas- het volgende:
Onze wooncommissie beschikt over een stuk of 10 wasmachines. Die willen we afschrijven in x jaar. Tegelijkertijd willen we elk jaar x geld toevoegen aan een voorziening, zodat we straks als die dingen vervangen moeten worden daar al een spaarpotje voor hebben. Maar hoe moet je dit eigenlijk verwerken?
Ik dacht (voorbeeld):
Afschrijvingen ¤10
Aan: Inventaris (wasmachines) ¤10
Eigen vermogen: ¤10
Aan: voorziening voor vervangen wasmachines ¤10
Maar het online boekhoudprogramma accepteert dit niet. Iemand met wat meer feeling voor boekhouden die zou willen uitleggen hoe je de beschreven situatie zou moeten verwerken?Tip bij journaalpost 1: permanence de l'inventairSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tip bij journaalpost 2: je vormt een voorziening zodat de toekomstige kosten niet in één keer/jaar in de jaarrekening terecht komen. Je splitst de kosten dus over een x aantal jaar. Ik zie geen kosten in jouw journaalpost.
Hier buiten gelaten dat je geen voorziening voor de aanschaf van inventaris mag vormen. Groot onderhoud of een verplichting is een ander verhaal.
Top, duidelijk verhaal! Nu hoeven we als wooncommissie'tje trouwens ons financieel jaarverslag niet te deponeren bij de KvK ofzo, maar zou er evt. een toegestane manier zijn om precies hetzelfde in je boeken duidelijk te maken?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:54 schreef GuitarJJ het volgende:
[..]
Tip bij journaalpost 1: permanence de l'inventair
Tip bij journaalpost 2: je vormt een voorziening zodat de toekomstige kosten niet in één keer/jaar in de jaarrekening terecht komen. Je splitst de kosten dus over een x aantal jaar. Ik zie geen kosten in jouw journaalpost.
Hier buiten gelaten dat je geen voorziening voor de aanschaf van inventaris mag vormen. Groot onderhoud of een verplichting is een ander verhaal.
Afschrijven:quote:Op woensdag 9 oktober 2013 22:38 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Top, duidelijk verhaal! Nu hoeven we als wooncommissie'tje trouwens ons financieel jaarverslag niet te deponeren bij de KvK ofzo, maar zou er evt. een toegestane manier zijn om precies hetzelfde in je boeken duidelijk te maken?
Uhm toch gewoon afschrijving? Voor zover ik weet heeft permanence slechts betrekking op nog te ontvangen cq betalen etc. (jp 2).quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:54 schreef GuitarJJ het volgende:
[..]
Tip bij journaalpost 1: permanence de l'inventair
Klopt, maar dacht dat het ook op bijvoorbeeld afschrijvingen van toepassing was.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:41 schreef DezeBestaatVastNogNiet het volgende:
[..]
Uhm toch gewoon afschrijving? Voor zover ik weet heeft permanence slechts betrekking op nog te ontvangen cq betalen etc. (jp 2).
Nee, permanence is niet bij vaste activa, tenminste wordt niet zo genoemd. Komt wel op hetzelfde neer eigenlijk (kosten toerekenen aan juiste periode).quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 18:11 schreef GuitarJJ het volgende:
[..]
Klopt, maar dacht dat het ook op bijvoorbeeld afschrijvingen van toepassing was.
Afschrijvingskosten
aan Cumulatieve afschrijving
in plaats van
Afschrijvingskosten
aan Inventaris
Misschien niet de juiste insteek van permanence de l'invantaire, maar op een tentamen zou een streep door onderstaande journaalpost worden getrokken.
Als ze er al zijnquote:Op zondag 3 november 2013 14:27 schreef Awsom het volgende:
Wanneer verschijnen meestal de eerste vacatures weer voor junior assistent accountants die net van het VWO afkomen? Begin van het jaar meestal toch? (dec-feb)
Er zijn er nu ook al een aantal te vinden, maar het is goed zoeken (al zijn deze meer op hbo'ers gericht . Ik kwam vooral wat vacatures tegen in het zuiden van het land, iets te ver weg voor mij.quote:Op zondag 3 november 2013 14:27 schreef Awsom het volgende:
Wanneer verschijnen meestal de eerste vacatures weer voor junior assistent accountants die net van het VWO afkomen? Begin van het jaar meestal toch? (dec-feb)
Bij BDo staan ze regelmatig op de website. Kijk daar maar eensquote:Op zondag 3 november 2013 14:27 schreef Awsom het volgende:
Wanneer verschijnen meestal de eerste vacatures weer voor junior assistent accountants die net van het VWO afkomen? Begin van het jaar meestal toch? (dec-feb)
Houd er wel rekening mee dat de Big4 startsalarissen hoger liggen dan niet Big4. Althans, dat was in mijn tijd zoquote:Op zondag 3 november 2013 18:26 schreef GuitarJJ het volgende:
Wat voor een salaris krijgt een junior assistent accountant (uitgaande van een afgeronde hbo accountancy-opleiding met de ambitie om AA te worden) doorgaans?![]()
Uit het accountancy beloningsonderzoek 2013 kwam ik op een brutobedrag van rond de 2.400 euro uit. Lijkt me nogal fors voor een starter. Ik denk dat 2.000 euro een mooie richtlijn is om aan te houden bij vergevorderde sollicitaties.
quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:36 schreef Kaas- het volgende:
Onze wooncommissie beschikt over een stuk of 10 wasmachines. Die willen we afschrijven in x jaar. Tegelijkertijd willen we elk jaar x geld toevoegen aan een voorziening, zodat we straks als die dingen vervangen moeten worden daar al een spaarpotje voor hebben. Maar hoe moet je dit eigenlijk verwerken?
Ik dacht (voorbeeld):
Afschrijvingen ¤10
Aan: Inventaris (wasmachines) ¤10
Eigen vermogen: ¤10
Aan: voorziening voor vervangen wasmachines ¤10
Maar het online boekhoudprogramma accepteert dit niet. Iemand met wat meer feeling voor boekhouden die zou willen uitleggen hoe je de beschreven situatie zou moeten verwerken?Is het niet belangrijker dat je weet om welke bedragen het gaat dan hoe het boekhoudkundig precies moet?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat het juist andersom was...quote:Op zondag 3 november 2013 19:32 schreef Maraca het volgende:
[..]
Houd er wel rekening mee dat de Big4 startsalarissen hoger liggen dan niet Big4. Althans, dat was in mijn tijd zo
Nee, het is een paar minuten fietsen voor mij. Krijg wel een kilometervergoeding mocht ik naar verloop van tijd naar een klant moeten (heb een eigen auto).quote:
Erg slecht aanbod dan.quote:Op maandag 4 november 2013 22:57 schreef GuitarJJ het volgende:
[..]
Nee, het is een paar minuten fietsen voor mij. Krijg wel een kilometervergoeding mocht ik naar verloop van tijd naar een klant moeten (heb een eigen auto).
Op het kantoor staan desktops en een aantal speciale laptops die meegenomen kunnen worden.
Ja, precies: als WO starter in de audit praktijk bij een Big4.quote:Op maandag 4 november 2013 22:58 schreef JohnSpek het volgende:
1800 vind ik schandalig weinig. Je verdient evenveel als vulploegleider bij de AH.
Bij Big 4 krijg je trouwens 2400-2500 als wo starter, plus leasebak.
Het is een startsalarisquote:Op dinsdag 5 november 2013 02:58 schreef Faeroer het volgende:
Begrijp niet dat jullie je allemaal laten afzetten voor 1800-2500 ¤Kan je net zo goed boswachter worden. Is dat het allemaal waard geweest, 3/4 (bach) + 1/2 (mast) studeren alvorens je aan de RA begint?
Toon eens een aantal vacatures waarbij je meer geld kan verdienen als starter zijnde met 0,0 arbeidservaring.quote:Op dinsdag 5 november 2013 02:58 schreef Faeroer het volgende:
Begrijp niet dat jullie je allemaal laten afzetten voor 1800-2500 ¤Kan je net zo goed boswachter worden. Is dat het allemaal waard geweest, 3/4 (bach) + 1/2 (mast) studeren alvorens je aan de RA begint?
Boswachter zijn lijkt mij echt vetquote:Op dinsdag 5 november 2013 02:58 schreef Faeroer het volgende:
Begrijp niet dat jullie je allemaal laten afzetten voor 1800-2500 ¤Kan je net zo goed boswachter worden. Is dat het allemaal waard geweest, 3/4 (bach) + 1/2 (mast) studeren alvorens je aan de RA begint?
Awww... duizenden eurotjes. Zeker niet aan gedacht om het op te geven als studiekosten in je inkomstenbelasting aangifte? Leaseauto is wel leuk, dat geef ik toe (zolang het met minimaal een fair-use tankpas is). Echter krijg je met een leaseauto meestal ook de functie taxichauffer. Fuck elke dag naar klanten over heel Nederland reizen.quote:Op dinsdag 5 november 2013 06:57 schreef Maraca het volgende:
[..]
Het is een startsalarisDaarnaast krijg je nog een leasebak + een studie van duizenden euro's. Wat hebben we het slecht
0,0 ervaring? Wat heb jij je hele leven gedaan dan? Zeker voltijd gedaan sinds je bachelor en master? Tsja... dan vraag je er ook om. Tip, kijk is naar profit vacatures in plaats van systeem vacatures. Als auditor en samensteller werk je onder de markt, totdat je toevallig wegens vriendjespolitiek door een managerpositie heen wordt gegooid. Ga jij daar op wachten?quote:Op dinsdag 5 november 2013 06:57 schreef Maraca het volgende:
[..][quote]Op dinsdag 5 november 2013 07:03 schreef xminator het volgende:
[..]
Toon eens een aantal vacatures waarbij je meer geld kan verdienen als starter zijnde met 0,0 arbeidservaring.
Ik heb genoeg gedaan, maar heb niet de jarenlange relevante arbeidservaring die ze vragen voor vacatures waarin je meer kan verdienen dan een vacature als starter bij de big 4. Dus nogmaals laat eens een paar vacatures zien waar je meer verdient dan 2500 bruto + leaseauto + studiekosten vergoeding.quote:Op dinsdag 5 november 2013 11:17 schreef Faeroer het volgende:
0,0 ervaring? Wat heb jij je hele leven gedaan dan? Zeker voltijd gedaan sinds je bachelor en master? Tsja... dan vraag je er ook om. Tip, kijk is naar profit vacatures in plaats van systeem vacatures. Als auditor en samensteller werk je onder de markt, totdat je toevallig wegens vriendjespolitiek door een managerpositie heen wordt gegooid. Ga jij daar op wachten?Liever nu geld dan morgen. Drie maanden bij een Big4 gewerkt als 'starter' en gestopt met zowel het slavenwerk als met de master. Nu lekker genieten van vakantie tot aan februari.
Niet zo zeer een nare ervaring alsware het moeten vertoefen als taxichauffeur. Ikzelf verdien 2.900 + leasebak als beginnend IT-auditor, maar was het zat om voor allerlei gemeentes van Friesland naar Brabant naar Groningen etc. elke week te moeten reizen. Uiteindelijk ben je dan niet 40 (+ overwerk drukke periode) met je job bezig, maar meer richting standaard 50 en dat werd een beetje teveel. Vacatures voor een letterlijke 0,0 jaar ervaring kan ik je niet bieden, maar als je niet hebt stilgezeten lukt 2-3 jaar ervaring vacatures ook wel zolang je maar niet langs HvR recruiters komt.quote:Op dinsdag 5 november 2013 11:28 schreef xminator het volgende:
[..]
Ik heb genoeg gedaan, maar heb niet de jarenlange relevante arbeidservaring die ze vragen voor vacatures waarin je meer kan verdienen dan een vacature als starter bij de big 4. Dus nogmaals laat eens een paar vacatures zien waar je meer verdient dan 2500 bruto + leaseauto + studiekosten vergoeding.
Goed zo te zien heb jij een nare ervaring meegemaakt, welk kantoor als ik vragen mag? Het voordeel van de big 4 is de naam op je cv, dat merk ik nu al via linkedin. Eerst een aantal jaar ervaring op doen bij de big 4 en dan zie ik wel verder. Tot die tijd vind ik het prima.
Accountantskantoor ja, maar ik heb al een IT verleden voordat ik was begonnen met accountancy. Leaseauto optie zou ik wel voor gaan als ik jou was, scheelt veel onderhoudscenten.quote:Op dinsdag 5 november 2013 14:05 schreef Unknown18 het volgende:
Ik heb ook 2 aanbiedingen, 1 voor IT-auditor 2400 p/mnd WO Starter. En 1 voor R.A. opleiding te starten (heb WO master accountancy) voor 2500 p/mnd bij ander kantoor.
Beide optie tot leaseauto (voorloop auto, dat wel nog).
Beide middelgrote accountantskantoren. Echter lijkt mij startsalaris niet zo interessant, maar dan wel de mogelijke groeimogelijkheden van het salaris.
Even ter info op de rest. Ik ben nog aan het beslissen. Vanochtend nog extra info / introductie gehad bij de een en morgen loop ik nog een dagje met de ander mee.
@Farreor, dat is wel een aardig hoog bedrag als starter IT-audit. Accountantskantoor of dat niet?
Big-4 starter heeft een salaris van zo'n 2400 + studie ad ¤7K per jaar = meer san ¤500 p/m. Dan verdient een starter dus meer dan jij met je 'ervaring'. Beetje sneu om hier af te gaan geven als je zelf wel 3 hele maanden ervaring hebtquote:Op dinsdag 5 november 2013 11:17 schreef Faeroer het volgende:
[..]
Awww... duizenden eurotjes. Zeker niet aan gedacht om het op te geven als studiekosten in je inkomstenbelasting aangifte? Leaseauto is wel leuk, dat geef ik toe (zolang het met minimaal een fair-use tankpas is). Echter krijg je met een leaseauto meestal ook de functie taxichauffer. Fuck elke dag naar klanten over heel Nederland reizen.
Ah jij bent er zo'n eentje. Jammer dat je een vervelende ervaring had, maar gelukkig ervaart niet iedereen het zo.quote:Op dinsdag 5 november 2013 11:17 schreef Faeroer het volgende:
[..]
Awww... duizenden eurotjes. Zeker niet aan gedacht om het op te geven als studiekosten in je inkomstenbelasting aangifte? Leaseauto is wel leuk, dat geef ik toe (zolang het met minimaal een fair-use tankpas is). Echter krijg je met een leaseauto meestal ook de functie taxichauffer. Fuck elke dag naar klanten over heel Nederland reizen.
[..]
0,0 ervaring? Wat heb jij je hele leven gedaan dan? Zeker voltijd gedaan sinds je bachelor en master? Tsja... dan vraag je er ook om. Tip, kijk is naar profit vacatures in plaats van systeem vacatures. Als auditor en samensteller werk je onder de markt, totdat je toevallig wegens vriendjespolitiek door een managerpositie heen wordt gegooid. Ga jij daar op wachten?Liever nu geld dan morgen. Drie maanden bij een Big4 gewerkt als 'starter' en gestopt met zowel het slavenwerk als met de master. Nu lekker genieten van vakantie tot aan februari.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |