FOK!forum / Culinesse à gogo / Hamburgers op de bakplaat
GeorgeMichaelwoensdag 19 juni 2013 @ 22:25
Ik ben voor volgende week gevraagd of ik bij een feest voor een goed doel achter een hamburgerkraam wil staan. Ik moet dan hamburgers en worsten bakken en heb beschikking over een bakplaat op gas.

Wat zijn dingen waar ik op moet letten? Moet ik bijvoorbeeld olie of boter gebruiken? Hoevaak moet de plaat verschoond worden, hoevaak de olie vernieuwen etc.? Ik vraag het omdat ik hier geen ervaring mee heb en dan zal je net zien dat ik weer ergens niet aan gedacht heb.
ikbennieuwopfokwoensdag 19 juni 2013 @ 22:26
Veel saus op de hamburgers doen dan merkt niemand dat je niet kan koken
MrDoowoensdag 19 juni 2013 @ 22:34
Het beste is om gewoon na iedere hamburger een stuk keukenpapier over de plaat te halen en nieuwe olie te gebruiken.
deadly_kisswoensdag 19 juni 2013 @ 22:34
Zorg voor een paar goede tangen die niet kunnen smelten, bakken met olie (boter spetters 3 meter hoog)en neem een nieuw breed plamuurmes mee waarmee je de plaat kan schrapen. (Natuurlijk bestaan er originele schrapers maar een breed plamuurmeswerkt net zo goed voor die enkele keer) en doe een schort om of oude kleding wat niet meer brandschoon gewassen hoeft te worden :P

Hoevaak je de plaat moet verschonen is afhankelijk van hoe snel het aanbrand is, zodra er resten blijven plakken meteen afschrapen en opnieuw in de olie zetten.
En zet de plaat niet te hoog, in de tijd dat je burgers aan het garen zijn moet je genoeg tijd hebben om ze allemaal 2x te keren en te controleren of ze gaar zijn.

Een paar theedoeken om je handen aan af te doen is ook wel makkelijk. En een pak vochtige schoonmaakdoekjes als je geen kraan in de buurt hebt.
Waterdrinkerwoensdag 19 juni 2013 @ 22:37
Oh en zorg dat ze gaar zijn.
Zapatawoensdag 19 juni 2013 @ 22:38
Plamuurmes is een goed idee.
Franknfurterwoensdag 19 juni 2013 @ 22:41
http://spongebob.nick-asia.com/en/games/krabby_patty_flipper.html

Dit spelen dan ben je de beste.

Nee eh, gewoon wat uitproberen, na een paar burgers heb je wel door hoe het werkt.
ABundywoensdag 19 juni 2013 @ 22:45
Medium vuur zoveel mogelijk burgers tegelijk bakken.Dan aan de rand van de plaat leggen, deze is warm/minder heet. Als iemand besteld, ding ff opwarmen op het warme gedeelte en serveren. Neem aan dat het toch geen duur vlees is, dus of het er al een tijdje ligt of vers gebakken wordt, maakt toch niets uit. Maak het jezelf makkelijk en schroei geen dingen aan, want dat is helemaal ranzig!
FutureFairytalewoensdag 19 juni 2013 @ 22:57
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 22:34 schreef MrDoo het volgende:
Het beste is om gewoon na iedere hamburger een stuk keukenpapier over de plaat te halen en nieuwe olie te gebruiken.
Neem aan dat de plaat groot genoeg is voor meerdere burgers
GeorgeMichaelwoensdag 19 juni 2013 @ 23:13
Bedankt voor de reacties. Het is inderdaad een grote plaat voor tientallen burgers. De uienringen moeten er ook op gebakken worden.

Plamuurmes er dus bij om aanbrandsel te verwijderen (kleine stukjes ui die blijven liggen en aanbranden?) en werken met olie.

Moet die olie dan ook nog verwijderd en vervangen worden?
Waterdrinkerwoensdag 19 juni 2013 @ 23:14
Gewoon als de plaat te droog is een klein beetje nieuwe olie erop doen lijkt me, of als de olie staat aan te branden ofzo?

En wel echt de plaat schoon houden van aangebrande meuk want dat is vies indd.
Id_do_herdonderdag 20 juni 2013 @ 00:28
Hou de plaat vooral schoon. En deel de uienringen en de hamburgers elk in op een apart deel van de plaat.
GeorgeMichaeldonderdag 20 juni 2013 @ 00:33
De bakplaat heeft 2 gasbranders (elke helft 1, en gastoestroom beide aan te passen) dus dan moet goedkomen dan. Ik hoop dat ik de eventuele chaos aankan haha. Verschillende batches vlees door elkaar bakken, uitjes, afrekenen broodjes klaarzetten en serveren. Ach moet ook wel lukken joh
Id_do_herdonderdag 20 juni 2013 @ 00:36
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 00:33 schreef GeorgeMichael het volgende:
De bakplaat heeft 2 gasbranders (elke helft 1, en gastoestroom beide aan te passen) dus dan moet goedkomen dan. Ik hoop dat ik de eventuele chaos aankan haha. Verschillende batches vlees door elkaar bakken, uitjes, afrekenen broodjes klaarzetten en serveren. Ach moet ook wel lukken joh
Komt wel goed.
M51donderdag 20 juni 2013 @ 00:38
Nu heb ik zin in hamburgers met ui.
SilentHunterNLdonderdag 20 juni 2013 @ 00:43
Ik stel voor; een fok!meet bij zijn kraam :)
GeorgeMichaeldonderdag 20 juni 2013 @ 00:48
Haha ¤2 moet je ervoor betalen. Niet zo duur volgens mij? Ik heb het niet bedacht :+
golferdonderdag 20 juni 2013 @ 00:52
Zorg in ieder geval voordat je begint dat de plaat gloeiend heet is en inderdaad: tussendoor schoonschrapen met bijvoorbeeld een plamuur mes.
Broodjes even aan de binnenkant ook op de bakplaat voordat je de burgers er tussen mietert?
GeorgeMichaeldonderdag 20 juni 2013 @ 00:56
quote:
14s.gif Op donderdag 20 juni 2013 00:52 schreef golfer het volgende:
Zorg in ieder geval voordat je begint dat de plaat gloeiend heet is en inderdaad: tussendoor schoonschrapen met bijvoorbeeld een plamuur mes.
Broodjes even aan de binnenkant ook op de bakplaat voordat e de burgers er tussen miteert?
Worden ze dan niet glibberig van de olie denk je? Of doordrenkt zeg maar
golferdonderdag 20 juni 2013 @ 00:59
Klein stukje plaat niet in de olie zetten en als een soort grill gebruiken?
GeorgeMichaeldonderdag 20 juni 2013 @ 01:05
Even zien hoe het uitkomt, dan kan ik het wel even proberen denk ik.
SilentHunterNLdonderdag 20 juni 2013 @ 01:14
2 euro heb ik er wel voor over hehe
GeorgeMichaelvrijdag 21 juni 2013 @ 13:21
Nou, het hamburgers bakken gaat niet door omdat er een snackbar in buurt zit en die wil het niet hebben.

Toch bedankt voor jullie hulp.
vosssvrijdag 21 juni 2013 @ 13:22
Die snackbar heeft niks te willen toch?
Mirjamvrijdag 21 juni 2013 @ 13:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:21 schreef GeorgeMichael het volgende:
Nou, het hamburgers bakken gaat niet door omdat er een snackbar in buurt zit en die wil het niet hebben.

Toch bedankt voor jullie hulp.
en zij gaan nu een mooi bedrag aan dat goede doel doneren begrijp ik?

laat ze lekker de tyfus krijgen
GeorgeMichaelvrijdag 21 juni 2013 @ 13:23
quote:
5s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:22 schreef vosss het volgende:
Die snackbar heeft niks te willen toch?
Dat dacht ik dus ook, maar dit heeft de organisatie helaas besloten. ;(
vosssvrijdag 21 juni 2013 @ 13:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:23 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

Dat dacht ik dus ook, maar dit heeft de organisatie helaas besloten. ;(
Nouja elk nadeel heeft zn voordeel. Door dit topic weet je nu in elk geval wel hoe je hamburgers op een bakplaat moet maken.

Wie weet heb je er in de toekomst nog wat aan. Topic dus even bij je bookmarks gooien, dan hoef je al deze info niet te onthouden en kan je het topic makkelijk weer terugvinden moest een vergelijkbare situatie zich in de toekomst nogmaals voordoen.

:)
Mirjamvrijdag 21 juni 2013 @ 13:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:23 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

Dat dacht ik dus ook, maar dit heeft de organisatie helaas besloten. ;(
Meh, jammer. Ze hadden de gemeente moeten bellen, niet meteen de zooi afblazen omdat iemand gaat piepen
GeorgeMichaelvrijdag 21 juni 2013 @ 13:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:25 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Meh, jammer. Ze hadden de gemeente moeten bellen, niet meteen de zooi afblazen omdat iemand gaat piepen
De snackbar had vorig jaar een paar bingo-prijzen gesponsord dus dat zal meegespeeld hebben denk ik.

Wel jammer.
Stansfieldvrijdag 21 juni 2013 @ 14:26
Bij de burger bar doen ze altijd een of andere kom op de burger op de plaat. Verder zo ik idd gewoon goed flippen en zorgen dat ze gaar zijn. Dan is er niks aan de hand.