GeorgeMichael | woensdag 19 juni 2013 @ 22:25 |
Ik ben voor volgende week gevraagd of ik bij een feest voor een goed doel achter een hamburgerkraam wil staan. Ik moet dan hamburgers en worsten bakken en heb beschikking over een bakplaat op gas. Wat zijn dingen waar ik op moet letten? Moet ik bijvoorbeeld olie of boter gebruiken? Hoevaak moet de plaat verschoond worden, hoevaak de olie vernieuwen etc.? Ik vraag het omdat ik hier geen ervaring mee heb en dan zal je net zien dat ik weer ergens niet aan gedacht heb. | |
ikbennieuwopfok | woensdag 19 juni 2013 @ 22:26 |
Veel saus op de hamburgers doen dan merkt niemand dat je niet kan koken | |
MrDoo | woensdag 19 juni 2013 @ 22:34 |
Het beste is om gewoon na iedere hamburger een stuk keukenpapier over de plaat te halen en nieuwe olie te gebruiken. | |
deadly_kiss | woensdag 19 juni 2013 @ 22:34 |
Zorg voor een paar goede tangen die niet kunnen smelten, bakken met olie (boter spetters 3 meter hoog)en neem een nieuw breed plamuurmes mee waarmee je de plaat kan schrapen. (Natuurlijk bestaan er originele schrapers maar een breed plamuurmeswerkt net zo goed voor die enkele keer) en doe een schort om of oude kleding wat niet meer brandschoon gewassen hoeft te worden ![]() Hoevaak je de plaat moet verschonen is afhankelijk van hoe snel het aanbrand is, zodra er resten blijven plakken meteen afschrapen en opnieuw in de olie zetten. En zet de plaat niet te hoog, in de tijd dat je burgers aan het garen zijn moet je genoeg tijd hebben om ze allemaal 2x te keren en te controleren of ze gaar zijn. Een paar theedoeken om je handen aan af te doen is ook wel makkelijk. En een pak vochtige schoonmaakdoekjes als je geen kraan in de buurt hebt. | |
Waterdrinker | woensdag 19 juni 2013 @ 22:37 |
Oh en zorg dat ze gaar zijn. | |
Zapata | woensdag 19 juni 2013 @ 22:38 |
Plamuurmes is een goed idee. | |
Franknfurter | woensdag 19 juni 2013 @ 22:41 |
http://spongebob.nick-asia.com/en/games/krabby_patty_flipper.html Dit spelen dan ben je de beste. Nee eh, gewoon wat uitproberen, na een paar burgers heb je wel door hoe het werkt. | |
ABundy | woensdag 19 juni 2013 @ 22:45 |
Medium vuur zoveel mogelijk burgers tegelijk bakken.Dan aan de rand van de plaat leggen, deze is warm/minder heet. Als iemand besteld, ding ff opwarmen op het warme gedeelte en serveren. Neem aan dat het toch geen duur vlees is, dus of het er al een tijdje ligt of vers gebakken wordt, maakt toch niets uit. Maak het jezelf makkelijk en schroei geen dingen aan, want dat is helemaal ranzig! | |
FutureFairytale | woensdag 19 juni 2013 @ 22:57 |
Neem aan dat de plaat groot genoeg is voor meerdere burgers | |
GeorgeMichael | woensdag 19 juni 2013 @ 23:13 |
Bedankt voor de reacties. Het is inderdaad een grote plaat voor tientallen burgers. De uienringen moeten er ook op gebakken worden. Plamuurmes er dus bij om aanbrandsel te verwijderen (kleine stukjes ui die blijven liggen en aanbranden?) en werken met olie. Moet die olie dan ook nog verwijderd en vervangen worden? | |
Waterdrinker | woensdag 19 juni 2013 @ 23:14 |
Gewoon als de plaat te droog is een klein beetje nieuwe olie erop doen lijkt me, of als de olie staat aan te branden ofzo? En wel echt de plaat schoon houden van aangebrande meuk want dat is vies indd. | |
Id_do_her | donderdag 20 juni 2013 @ 00:28 |
Hou de plaat vooral schoon. En deel de uienringen en de hamburgers elk in op een apart deel van de plaat. | |
GeorgeMichael | donderdag 20 juni 2013 @ 00:33 |
De bakplaat heeft 2 gasbranders (elke helft 1, en gastoestroom beide aan te passen) dus dan moet goedkomen dan. Ik hoop dat ik de eventuele chaos aankan haha. Verschillende batches vlees door elkaar bakken, uitjes, afrekenen broodjes klaarzetten en serveren. Ach moet ook wel lukken joh | |
Id_do_her | donderdag 20 juni 2013 @ 00:36 |
Komt wel goed. | |
M51 | donderdag 20 juni 2013 @ 00:38 |
Nu heb ik zin in hamburgers met ui. | |
SilentHunterNL | donderdag 20 juni 2013 @ 00:43 |
Ik stel voor; een fok!meet bij zijn kraam ![]() | |
GeorgeMichael | donderdag 20 juni 2013 @ 00:48 |
Haha ¤2 moet je ervoor betalen. Niet zo duur volgens mij? Ik heb het niet bedacht ![]() | |
golfer | donderdag 20 juni 2013 @ 00:52 |
Zorg in ieder geval voordat je begint dat de plaat gloeiend heet is en inderdaad: tussendoor schoonschrapen met bijvoorbeeld een plamuur mes. Broodjes even aan de binnenkant ook op de bakplaat voordat je de burgers er tussen mietert? | |
GeorgeMichael | donderdag 20 juni 2013 @ 00:56 |
Worden ze dan niet glibberig van de olie denk je? Of doordrenkt zeg maar | |
golfer | donderdag 20 juni 2013 @ 00:59 |
Klein stukje plaat niet in de olie zetten en als een soort grill gebruiken? | |
GeorgeMichael | donderdag 20 juni 2013 @ 01:05 |
Even zien hoe het uitkomt, dan kan ik het wel even proberen denk ik. | |
SilentHunterNL | donderdag 20 juni 2013 @ 01:14 |
2 euro heb ik er wel voor over hehe | |
GeorgeMichael | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:21 |
Nou, het hamburgers bakken gaat niet door omdat er een snackbar in buurt zit en die wil het niet hebben. Toch bedankt voor jullie hulp. | |
vosss | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:22 |
Die snackbar heeft niks te willen toch? | |
Mirjam | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:23 |
en zij gaan nu een mooi bedrag aan dat goede doel doneren begrijp ik? laat ze lekker de tyfus krijgen | |
GeorgeMichael | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:23 |
Dat dacht ik dus ook, maar dit heeft de organisatie helaas besloten. ![]() | |
vosss | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:25 |
Nouja elk nadeel heeft zn voordeel. Door dit topic weet je nu in elk geval wel hoe je hamburgers op een bakplaat moet maken. Wie weet heb je er in de toekomst nog wat aan. Topic dus even bij je bookmarks gooien, dan hoef je al deze info niet te onthouden en kan je het topic makkelijk weer terugvinden moest een vergelijkbare situatie zich in de toekomst nogmaals voordoen. ![]() | |
Mirjam | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:25 |
Meh, jammer. Ze hadden de gemeente moeten bellen, niet meteen de zooi afblazen omdat iemand gaat piepen | |
GeorgeMichael | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:28 |
De snackbar had vorig jaar een paar bingo-prijzen gesponsord dus dat zal meegespeeld hebben denk ik. Wel jammer. | |
Stansfield | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:26 |
Bij de burger bar doen ze altijd een of andere kom op de burger op de plaat. Verder zo ik idd gewoon goed flippen en zorgen dat ze gaar zijn. Dan is er niks aan de hand. |