abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_128009660
Ik ben voor volgende week gevraagd of ik bij een feest voor een goed doel achter een hamburgerkraam wil staan. Ik moet dan hamburgers en worsten bakken en heb beschikking over een bakplaat op gas.

Wat zijn dingen waar ik op moet letten? Moet ik bijvoorbeeld olie of boter gebruiken? Hoevaak moet de plaat verschoond worden, hoevaak de olie vernieuwen etc.? Ik vraag het omdat ik hier geen ervaring mee heb en dan zal je net zien dat ik weer ergens niet aan gedacht heb.
Kindness
pi_128009809
Veel saus op de hamburgers doen dan merkt niemand dat je niet kan koken
Nieuw is niet altijd beter.
pi_128010335
Het beste is om gewoon na iedere hamburger een stuk keukenpapier over de plaat te halen en nieuwe olie te gebruiken.
pi_128010355
Zorg voor een paar goede tangen die niet kunnen smelten, bakken met olie (boter spetters 3 meter hoog)en neem een nieuw breed plamuurmes mee waarmee je de plaat kan schrapen. (Natuurlijk bestaan er originele schrapers maar een breed plamuurmeswerkt net zo goed voor die enkele keer) en doe een schort om of oude kleding wat niet meer brandschoon gewassen hoeft te worden :P

Hoevaak je de plaat moet verschonen is afhankelijk van hoe snel het aanbrand is, zodra er resten blijven plakken meteen afschrapen en opnieuw in de olie zetten.
En zet de plaat niet te hoog, in de tijd dat je burgers aan het garen zijn moet je genoeg tijd hebben om ze allemaal 2x te keren en te controleren of ze gaar zijn.

Een paar theedoeken om je handen aan af te doen is ook wel makkelijk. En een pak vochtige schoonmaakdoekjes als je geen kraan in de buurt hebt.
pi_128010546
Oh en zorg dat ze gaar zijn.
  woensdag 19 juni 2013 @ 22:38:28 #6
381517 Zapata
held op sokken
pi_128010609
Plamuurmes is een goed idee.
pi_128010810
http://spongebob.nick-asia.com/en/games/krabby_patty_flipper.html

Dit spelen dan ben je de beste.

Nee eh, gewoon wat uitproberen, na een paar burgers heb je wel door hoe het werkt.
  woensdag 19 juni 2013 @ 22:45:32 #8
14736 ABundy
I can DO it!
pi_128011131
Medium vuur zoveel mogelijk burgers tegelijk bakken.Dan aan de rand van de plaat leggen, deze is warm/minder heet. Als iemand besteld, ding ff opwarmen op het warme gedeelte en serveren. Neem aan dat het toch geen duur vlees is, dus of het er al een tijdje ligt of vers gebakken wordt, maakt toch niets uit. Maak het jezelf makkelijk en schroei geen dingen aan, want dat is helemaal ranzig!
pi_128012089
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 22:34 schreef MrDoo het volgende:
Het beste is om gewoon na iedere hamburger een stuk keukenpapier over de plaat te halen en nieuwe olie te gebruiken.
Neem aan dat de plaat groot genoeg is voor meerdere burgers
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_128013220
Bedankt voor de reacties. Het is inderdaad een grote plaat voor tientallen burgers. De uienringen moeten er ook op gebakken worden.

Plamuurmes er dus bij om aanbrandsel te verwijderen (kleine stukjes ui die blijven liggen en aanbranden?) en werken met olie.

Moet die olie dan ook nog verwijderd en vervangen worden?
Kindness
pi_128013322
Gewoon als de plaat te droog is een klein beetje nieuwe olie erop doen lijkt me, of als de olie staat aan te branden ofzo?

En wel echt de plaat schoon houden van aangebrande meuk want dat is vies indd.
  donderdag 20 juni 2013 @ 00:28:16 #12
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_128018002
Hou de plaat vooral schoon. En deel de uienringen en de hamburgers elk in op een apart deel van de plaat.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_128018269
De bakplaat heeft 2 gasbranders (elke helft 1, en gastoestroom beide aan te passen) dus dan moet goedkomen dan. Ik hoop dat ik de eventuele chaos aankan haha. Verschillende batches vlees door elkaar bakken, uitjes, afrekenen broodjes klaarzetten en serveren. Ach moet ook wel lukken joh
Kindness
  donderdag 20 juni 2013 @ 00:36:48 #14
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_128018449
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 00:33 schreef GeorgeMichael het volgende:
De bakplaat heeft 2 gasbranders (elke helft 1, en gastoestroom beide aan te passen) dus dan moet goedkomen dan. Ik hoop dat ik de eventuele chaos aankan haha. Verschillende batches vlees door elkaar bakken, uitjes, afrekenen broodjes klaarzetten en serveren. Ach moet ook wel lukken joh
Komt wel goed.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_128018525
Nu heb ik zin in hamburgers met ui.
pi_128018786
Ik stel voor; een fok!meet bij zijn kraam :)
pi_128018963
Haha ¤2 moet je ervoor betalen. Niet zo duur volgens mij? Ik heb het niet bedacht :+
Kindness
  donderdag 20 juni 2013 @ 00:52:32 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128019128
Zorg in ieder geval voordat je begint dat de plaat gloeiend heet is en inderdaad: tussendoor schoonschrapen met bijvoorbeeld een plamuur mes.
Broodjes even aan de binnenkant ook op de bakplaat voordat je de burgers er tussen mietert?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128019287
quote:
14s.gif Op donderdag 20 juni 2013 00:52 schreef golfer het volgende:
Zorg in ieder geval voordat je begint dat de plaat gloeiend heet is en inderdaad: tussendoor schoonschrapen met bijvoorbeeld een plamuur mes.
Broodjes even aan de binnenkant ook op de bakplaat voordat e de burgers er tussen miteert?
Worden ze dan niet glibberig van de olie denk je? Of doordrenkt zeg maar
Kindness
  donderdag 20 juni 2013 @ 00:59:16 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128019383
Klein stukje plaat niet in de olie zetten en als een soort grill gebruiken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128019550
Even zien hoe het uitkomt, dan kan ik het wel even proberen denk ik.
Kindness
pi_128019867
2 euro heb ik er wel voor over hehe
pi_128077680
Nou, het hamburgers bakken gaat niet door omdat er een snackbar in buurt zit en die wil het niet hebben.

Toch bedankt voor jullie hulp.
Kindness
pi_128077702
Die snackbar heeft niks te willen toch?
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:23:01 #25
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_128077716
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:21 schreef GeorgeMichael het volgende:
Nou, het hamburgers bakken gaat niet door omdat er een snackbar in buurt zit en die wil het niet hebben.

Toch bedankt voor jullie hulp.
en zij gaan nu een mooi bedrag aan dat goede doel doneren begrijp ik?

laat ze lekker de tyfus krijgen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')