Pietverdriet | maandag 17 juni 2013 @ 18:28 |
Hij is weer beter dan ooit, ondanks het koude voorjaar! Dat is straks weer het mediageleuter. Net als de vissersboot die zogenaamd de eerste haring van het seizoen binnenbrengt. Hij komt met de vrachtwagen uit Noorwegen. Maar goed, hoe is de haring dit jaar? Game on | |
SherlockHolmes | maandag 17 juni 2013 @ 18:37 |
Elk jaar zeggen ze dat hij beter is dan de vorige ![]() | |
Gravedigger | maandag 17 juni 2013 @ 18:53 |
Ze zijn er volgens mij nog niet eens, maar elke super verkoopt ze zogenaamd al ![]() | |
WRH | maandag 17 juni 2013 @ 18:56 |
is dat eerste vaatje inmiddels wel afgetikt dan?! had vorige week een haringparty en mooi geen haring, hebben ze als de s# vervangen voor een visbuffet. | |
FutureFairytale | maandag 17 juni 2013 @ 19:08 |
Woensdag is t zover! | |
Pietverdriet | maandag 17 juni 2013 @ 19:36 |
Daarom ook mijn ironische OP | |
Erasmo | maandag 17 juni 2013 @ 20:06 |
Vlaggetjesdag was drukker dan ooit maar geen nieuwe haring te bekennen ![]() Ben benieuwd hoe de smaak beïnvloed wordt door het feit dat de haringen al ouder zijn. | |
Pietverdriet | maandag 17 juni 2013 @ 20:08 |
Geen idee, maar het was lang koud, dus volgens mij minder plankton dus een minder vette haring | |
uniekhoorn | maandag 17 juni 2013 @ 20:29 |
Wat wij gaan doen: Nieuwe haring en een "oude' haring halen. dan blind proeven, kijken of we het herkennen. Al zal de nieuwe qua structuur sowieso steviger zijn. Maar wie weet ![]() | |
Godtje | dinsdag 18 juni 2013 @ 10:30 |
Het is er weer! Na wat uitstel vanwege het koude weer. De vaatjes zijn aan land en morgen de veiling van het eerste vaatje! Nog meer liefhebbers? ![]() ![]() | |
Luigi | dinsdag 18 juni 2013 @ 10:30 |
Goede haring, altijd lekker. Ben benieuwd hoe hij dit jaar 'is' ![]() | |
Godtje | dinsdag 18 juni 2013 @ 10:32 |
Ik heb trouwens bij wel heel veel viszaken in de stad al borden gezien dat ze Hollandse nieuwe weer binnen hebben. ![]() Wie moet ik nou geloven? ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:02 |
Owh ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Edensnator | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:16 |
Waarschijnlijk zoals elk jaar 'lekker vet'. | |
Luigi | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:16 |
Ja, dat begint zo ondertussen wel een nieuwe culi-snob wereld an sich te worden he? ![]() | |
Godtje | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:24 |
Hebben ze geen haring daar? | |
YogaLove | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:40 |
Nou, ze hebben in ieder geval 2 weken langer mogen leven. ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:42 |
![]() ![]() | |
Godtje | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:43 |
Dan zijn ze niet nieuw meer ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:44 |
M'n pa weet altijd nog wel de goeie te scouten als ex-Schevenigse visser ![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:53 |
Heb al van mijn vismannetje begrepen dat ze nog steeds een beetje aan de magere kant zijn. Dus de kreet 'lekker vet' gaat dit jaar minder op. Morgen of overmorgen maar eens een paar scoren. ![]() | |
Luigi | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:55 |
Ook zo mooi. Iedereen heeft opeens een 'vismannetje' of iets wat daar op lijkt. Een gecertificeerde expert, zo in de omgeving. Ik ga gewoon naar de visboer ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 18 juni 2013 @ 11:55 |
Dat 'vismannetje' heb ik al een jaar of 28 ![]() | |
golfer | dinsdag 18 juni 2013 @ 12:03 |
Klopt. Al een jaar of 26. | |
Joene | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:28 |
Zaterdag haring baas maken ![]() | |
Pap89 | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:34 |
Kan niet wachten, altijd 1000x beter dan de haring die ze bijvoorbeeld in de supermarkt (het hele jaar?) hebben. | |
golfer | woensdag 19 juni 2013 @ 14:40 |
De eerste alweer achter de kiezen. Stevig, mooi rood en niet al te vet. Smaakt prima. ![]() Nog eentje meegenomen voor vanavond. | |
FutureFairytale | woensdag 19 juni 2013 @ 15:01 |
Ik denk dat ik vnv gelijk mn 2e (en misschien 3e) ga halen ![]() Niet zo boterig als vorig jaar maar geeft niks. Wel lekker zacht en ook stevig ![]() | |
Maria2.0 | woensdag 19 juni 2013 @ 19:12 |
Wij hebben er een stel liggen, die gaan zo geslacht worden. | |
Maria2.0 | woensdag 19 juni 2013 @ 20:29 |
Niet zo vet inderdaad, maar wel heerlijk zacht! Ik vind hem prima! | |
Rickocum | donderdag 20 juni 2013 @ 11:43 |
Vers van t mes gesneden, echt superlekker vond ik ze! Komende dagen elke dAg wat van de units naar binnen werken! ![]() | |
Dwersdriever | donderdag 20 juni 2013 @ 13:18 |
Ik heb er gisteren enkele op, maar was niet onder de indruk. Had de indruk dat ze niet goed waren schoongemaakt bij de speciaalzaak waar ik langsging. Dat gebeurde wel pas direct na de bestelling trouwens, dus het was niet zo dat ze al klaar lagen. Vanmiddag bij de lunch smaakte de haring inderdaad heerlijk. Lekker zacht. | |
golfer | donderdag 20 juni 2013 @ 14:02 |
Heb er maar weer 2 gehaald bij mijn vismannetje. En ja, dat kwartiertje wachten, omdat ie alles ter plekke schoonmaakt en er enkele leifhebbers voor mij waren, dan neem ik dan maar op de koop toe. Trouwens even een prijsvergelijking? Ik betaal er 2 euro per stuk voor hier. Wat kosten ze bij jullie (van de visstal of winkel, niet uit de supermarkt ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 20 juni 2013 @ 14:22 |
Ook 2 euro, broodje 2,50 | |
An_awesome_wave | donderdag 20 juni 2013 @ 15:10 |
2,50, en het was niet heel goed schoongemaakt. Tegenvaller dus. | |
Maria2.0 | donderdag 20 juni 2013 @ 15:24 |
Ik weet het zo even niet, gok 2 euro van de viskraam. Vorig jaar 1,90 en jaar ervoor 1,80. | |
Hagelkaas | donderdag 20 juni 2013 @ 15:51 |
Ik durf bijna nergens meer een haring te kopen omdat ik altijd teleurgesteld wordt. 'Vers van het mes' en dan van een schaal die er al een uur ligt. Gelukkig is mijn vaste visboer weer terug in de stad nadat hij tijdelijk op een ander filiaal zat. Twee jaar achter elkaar uitgeroepen tot beste haring van Amsterdam, behalve de dramatische score vorig jaar toen hij er dus even niet was ![]() 2 euro per stuk trouwens, 3 voor 6. | |
golfer | donderdag 20 juni 2013 @ 15:56 |
Ja, dat is dus gewoon 2 euro per stuk. (3 voor 6) ![]() | |
Joene | donderdag 20 juni 2013 @ 15:57 |
2 euro per stuk , of 5 voor 7. Geld overigens alleen voor aankomende zaterdag. Normaal 4 voor 7. | |
Godtje | donderdag 20 juni 2013 @ 16:06 |
Welke visstal in amsterdam dan? | |
Hagelkaas | donderdag 20 juni 2013 @ 16:41 |
Haha oeps, 3 voor 5 moest dat zijn. @Godtje, Marqt Utrechtsestraat. Niet bij andere filialen proberen, daar is het niks. | |
golfer | donderdag 20 juni 2013 @ 17:02 |
Je kunt trouwens als consument ook een soort haringtest-site invullen: http://www.haringtest.com/ Niet zo regionaal gebonden als die AD-test. | |
borisz | donderdag 20 juni 2013 @ 17:46 |
Hier op de markt waren twee man constant bezig met schoonmaken van de haring. 2 euro ps. | |
Oceanonix | donderdag 20 juni 2013 @ 21:12 |
Hij is lekker maar waar ik het kocht was het vrij prijzig: 2.75!!! | |
Godtje | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:32 |
Godver! Zo ene lekkere net!! Ik wil meeR!!!! | |
Gesloten | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:02 |
Vanmiddag ook de eerste nieuwe op in de kantine op het werk. Moet zeggen dat hij me goed smaakte ![]() | |
Rickocum | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:42 |
Ben ik de goedkoopste? 1,80 euro per stuk? Zijn superlekker die units en verst van t mes! | |
Seagal | zaterdag 22 juni 2013 @ 17:19 |
Ik heb haring liever wat later in het seizoen als ze goed dik en vet zijn. De nieuwe haring die ik vanmiddag had vond ik maar matig ![]() | |
koffiemetmelkensuiker | zaterdag 22 juni 2013 @ 17:37 |
Zag ze nog bij de hema maar stond een te lange rij.. Van de week ook maar eens een paar proberen. | |
citywok | zondag 23 juni 2013 @ 18:25 |
Vismarkt Groningen heb ik gisteren 4 voor ¤5 gehaald. Moet je ze wel zelf ff schoonmaken. | |
Red_85 | zondag 23 juni 2013 @ 21:23 |
Vrij hard, niet vet, wel smaakvol. Kan beter, maar wel lekker. | |
Joene | zondag 23 juni 2013 @ 21:42 |
Ik vond ze lekker 2 stuks op vandaag , mooi rood van binnen. Mij iets te mager maar smaak / structuur is goed. | |
Yvesss | zondag 23 juni 2013 @ 22:14 |
Eigenlijk dus echt een Nieuwe Haring. De "Light Haring". Dit zullen hele volksstammen toejuichen waaronder ik mezelf niet schaar. Ondanks uitstel van vangst hebben de beestjes nog steeds te weinig plankton te eten gehad. En dat merk je. Smaak verder wel goed, maar het is hem nog niet. | |
#ANONIEM | zondag 23 juni 2013 @ 22:59 |
Ik had gisteren slecht schoongemaakte Hollandse Nieuwe. Wel aardig geprijsd op de Vismarkt in Groningen. 6 voor een tientje. Volgende keer toch maar weer ergens anders. | |
#ANONIEM | zondag 23 juni 2013 @ 23:01 |
Jij woont in Groningen toch, waar klap je die dingen? | |
#ANONIEM | zondag 23 juni 2013 @ 23:02 |
Ik weet de juiste periode niet maar er is dus een bepaalde periode waarin je maatjesharing Hollandse Nieuwe mag noemen. Daarbuiten heet het gewoon maatjesharing. Misschien was die periode al aangebroken. | |
golfer | maandag 24 juni 2013 @ 00:01 |
Net even ets anders:
| |
Rickocum | maandag 24 juni 2013 @ 12:34 |
In Leek klap ik die! | |
uniekhoorn | maandag 24 juni 2013 @ 20:20 |
De Lekkerbek? Of Joke? | |
Rickocum | maandag 24 juni 2013 @ 20:55 |
Joke natuurlijk! Lekkerbek ben ik nooit geweest. Alleen toen het nog een andere naam had, had je zo'n ouwe man die dr voor shaggies rookte en de haringen met de rookvingers ging schoonmaken ![]() Misschien dat t nu wel beter is..? | |
Freak188 | maandag 24 juni 2013 @ 21:07 |
Yup. Vond em ook goed te pruimen. | |
Red_85 | maandag 24 juni 2013 @ 21:36 |
Mag van mij alleen wel een stukje vetter. | |
technofreak86 | donderdag 27 juni 2013 @ 15:49 |
Ik heb er 3 bij de visboer gehaald voor 6,- euro, waren erg lekker! Ook nog 3 van de AH meegenomen, die waren duidelijk minder van smaak en ook iets kleiner, maar daar was de prijs dan ook naar, 3 voor 2,- euro. | |
uniekhoorn | donderdag 27 juni 2013 @ 17:59 |
Heb er 1 in de koelkast liggen, durf het niet te eten... straks is ie niet lekker ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 27 juni 2013 @ 19:01 |
van de super of de visboer? Van de visboer is t lekkerst net schoongemaakt en gelijk opeten, niet in de koelkast zetten. | |
ABundy | donderdag 27 juni 2013 @ 19:27 |
Die van de AH zijn goed te doen nu ze in de bonus zijn! 1,50 voor 2 . Wel ff warm laten worden voordat je ze verorbert! ![]() | |
FigureBirdStars | donderdag 27 juni 2013 @ 19:49 |
Ook maar weer een paar gehaald, maar vond ze niet heel bijzonder. Beetje mager en dat ze niet goed schoongemaakt waren helpt ook niet natuurlijk. Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen? | |
golfer | donderdag 27 juni 2013 @ 21:35 |
Is best nog een lastig klusje om ze mooi en goed en helemaal graatvrij schoon te maken. Vishandelaren volgen daarvoor vaak zelfs speciale cursussen. | |
Gummibeer79 | donderdag 27 juni 2013 @ 21:36 |
Zijn oke, maar zeker niet top. | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 21:37 |
Gewoon eens bij een kraam gaan kijken en dan eens een emmertje opofferen om het te leren | |
Gummibeer79 | donderdag 27 juni 2013 @ 21:38 |
Ik dacht, ik probeer ze. Érg matig, zelfs die van Lidl zijn véle malen smakelijker. Beste is toch: voor je neus schoongemaakt bij het haringkarretje. | |
golfer | donderdag 27 juni 2013 @ 21:43 |
http://www.haringtest.com(...)-haring-schoonmaken/ | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 21:53 |
Je moet gewoon de driedimensionale plaats van de graten weten | |
uniekhoorn | donderdag 27 juni 2013 @ 21:56 |
Visboer, vers geslacht en heeft hier maar 4 uur in een koude koelkast gelegen. Dat gaat het niet uitmaken. Was wel te eten maar niet zo smeuig en lekker vies vettig. | |
Hagelkaas | vrijdag 28 juni 2013 @ 05:25 |
Ik heb in een vishandel gewerkt en kan haring schoonmaken, maar niet in het tempo van een ervaren visboer. Als je thuis haring wilt serveren is het wel een stuk lekkerder om zelf schoon te maken dan het laten doen, eenmaal schoongemaakt gaat 'ie heel snel achteruit. Sowieso gaat een haring letterlijk met het uur achteruit als 'ie eenmaal ontdooit is. Het ontdooitproces is één van de belangrijkste factoren die de uiteindelijke smaak/kwaliteit bepalen. Ideaal is om schoon te maken als hij in het midden nog tegen vriespunt aan zit. Tijdens het schoonmaken warmt hij wat op en je houdt een haring van +- 4 graden over. Er zijn trouwens verschillende manieren van schoonmaken, het zijn stuk voor stuk trucjes die je echt in de vingers moet krijgen. Visboeren gaan zoals golfer zegt inderdaad op cursus bij de importeur/verwerker van de haring. Verschillende importeurs hebben verschillende manieren van schoonmaken. Ik heb het toentertijd geleerd van de beste haringschoonmaker van Nederland volgens één of andere jury. Je hebt er wedstrijden in.. ![]() | |
Erasmo | vrijdag 28 juni 2013 @ 10:04 |
Tijd is echt de belangrijkste factor ja, de vetten beginnen te oxideren(het ranzig worden) zodra ze in aanraking komen met zuurstof. | |
VeX- | maandag 22 juli 2013 @ 20:40 |
Hm, de haring bij mn ouders in de buurt krijgt nog best een mooi cijfer (7.5). Ik zag ze al adverteren met de test. Eerdaags maar eens proberen. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 22 juli 2013 @ 20:42 |
Daarom eet ik ook haring aan een stand waar ze voor mijn neus worden schoongemaakt, haring die schoongemaakt klaar ligt mogen ze zelf opeten. | |
Pap89 | maandag 22 juli 2013 @ 21:42 |
Ja die eet ik ook niet meer, toen ik 12 was ooit in Gorinchem zo'n harinkje op. Uit het vat al helemaal "klaar" daar een goede week/2 weken ziek van geweest, pas 4 jaar daarna weer eens geprobeerd. |