FOK!forum / Culinesse à gogo / Rijst en pasta in dezelfde pan koken kan dat ?
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 18:57
Hi,

Ik dacht kan je dat gewoon tegelijkertijd in 1 pan met water mikken?
De rijst iets eerder omdat vanwege het langer garen.

Zou dat gaan plakken? (misschien wat olijfolie erbij om plakken te voorkomen)?
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 18:59
Water staat al op :Y)

Met boullion blok!
borbitvrijdag 14 juni 2013 @ 18:59
Turlijk kan dat. Het is wel een hoop werk om de macroni en rijst weer te sorteren.
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:59 schreef borbit het volgende:
Turlijk kan dat. Het is wel een hoop werk om de macroni en rijst weer te sorteren.
:')

Nee juist als combinatie proberen :9
Jesse_vrijdag 14 juni 2013 @ 19:06
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:57 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Hi,

Ik dacht kan je dat gewoon tegelijkertijd in 1 pan met water mikken?
De rijst iets eerder omdat vanwege het langer garen.

Zou dat gaan plakken? (misschien wat olijfolie erbij om plakken te voorkomen)?
Olijfolie drijft op water, dus dat heeft geen zin :P
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:08
Rijst zit al in de pan en kookt al.

Over ik gok 10 minuten de pasta erbij :D
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:08
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:06 schreef Jesse_ het volgende:

[..]

Olijfolie drijft op water, dus dat heeft geen zin :P
Roeren ;)
tanguayvrijdag 14 juni 2013 @ 19:09
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 18:57 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Hi,

Ik dacht kan je dat gewoon tegelijkertijd in 1 pan met water mikken?
De rijst iets eerder omdat vanwege het langer garen.

Zou dat gaan plakken? (misschien wat olijfolie erbij om plakken te voorkomen)?
eh, maarre, ga je het dan ook in 1 gerecht gooien? Want de rijst schijden van de pasta is nogal een onmogelijke klus lijkt me.
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:10
Het gaat wel machtig worden volkoren pasta en zilvervliesrijst 8-)
ikbennieuwopfokvrijdag 14 juni 2013 @ 19:11
Laar maar weten of het gelukt is
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:13
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:11 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Laar maar weten of het gelukt is
Dat laar ik ;)
tanguayvrijdag 14 juni 2013 @ 19:16
Serieus, wat is je gerecht? Hoe combineer je pasta en rijst?
Copycatvrijdag 14 juni 2013 @ 19:17
Smakelijk ...
RobinOokvrijdag 14 juni 2013 @ 19:18
Zucht....
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:16 schreef tanguay het volgende:
Serieus, wat is je gerecht? Hoe combineer je pasta en rijst?
Ik heb eerst een pasta/rijstsaus gemaakt, paprika's, ui, tomaat, rundergehakt (ze hadden geen paard :( ), sambal, oregano, olijfolie, boullionblok.

Dat serveer ik er straks bij :9
tanguayvrijdag 14 juni 2013 @ 19:21
sterkt... eeh smakelijk
Copycatvrijdag 14 juni 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:20 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

Ik heb eerst een pasta/rijstsaus gemaakt, paprika's, ui, tomaat, rundergehakt (ze hadden geen paard :( ), sambal, oregano, olijfolie, boullionblok.

Dat serveer ik er straks bij :9
Ga je die tjap ook iemand anders voorschotelen?
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:25
:D Bedankt voor het vertrouwen ^O^
Ahmad1nejadvrijdag 14 juni 2013 @ 19:25
quote:
9s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:23 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ga je die tjap ook iemand anders voorschotelen?
das toch niet te hopen :')
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:26
quote:
9s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:23 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ga je die tjap ook iemand anders voorschotelen?
Nee eerst even ervaren of het enigsinds te nakken is :+
tanguayvrijdag 14 juni 2013 @ 19:27
maarre waarom de combinatie? waarom niet gewoon pasta OF rijst? combineert toch voor geen meter!
(Pasta met brood combineert wel lekker trouwens, met flink wat boter)
Scuidwardvrijdag 14 juni 2013 @ 19:27
Eigenlijk zou je een pan moeten hebben met twee compartimenten voor dit soort trucjes. Gewoon voor het idee.
beelzvrijdag 14 juni 2013 @ 19:29
Ik weet niet ofik TS nou een ontzettende debiel vind, of een enorme held. Voorlopig houd ik het nog even op enorme held, gewoon omdat hij durft te proberen.
Copycatvrijdag 14 juni 2013 @ 19:30
quote:
19s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:26 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

Nee eerst even ervaren of het enigsinds te nakken is :+
Ga je het snuiven? Of bedoel je te nassen?
Ik denk dat met name de texturen elkaar ontzettend onsmakelijk in de weg gaan zitten.
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:27 schreef tanguay het volgende:
maarre waarom de combinatie?
Omdat het kan!
quote:
waarom niet gewoon pasta OF rijst?
AL zo vaak gedaan gaat vervelen..
quote:
combineert toch voor geen meter!
Misschien wel merken we straks wel :P
quote:
(Pasta met brood combineert wel lekker trouwens, met flink wat boter)
Nog nooit geprobeerd ga ik eens een keertje doen ^O^
tanguayvrijdag 14 juni 2013 @ 19:31
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:30 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

[..]

Omdat het kan!

[..]

AL zo vaak gedaan gaat vervelen..

[..]

Misschien wel merken we straks wel :P

[..]

Nog nooit geprobeerd ga ik eens een keertje doen ^O^
Dat brood moet je niet meekoken he :P Maar lekker brood met boter is lekker bij een mac 'n cheese bijvoorbeeld. Bij een romige, zompige pasta zeg maar ;)
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:31
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:30 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ga je het snuiven? Of bedoel je te nassen?
Ik denk dat met name de texturen elkaar ontzettend onsmakelijk in de weg gaan zitten.
Ik onderken het plak-risico ook maar wil gewoon proefondervindelijk vaststellen of het te doen is :Y)
Copycatvrijdag 14 juni 2013 @ 19:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:31 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

Ik onderken het plak-risico ook maar wil gewoon proefondervindelijk vaststellen of het te doen is :Y)
Ik heb het niet over het plakrisico.
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:33
Net wezen roeren het plakt nog niet aan elkaar vast ^O^
rhubarbjevrijdag 14 juni 2013 @ 19:33
Waarom?!
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:34
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:30 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ga je het snuiven? Of bedoel je te nassen?
Ik denk dat met name de texturen elkaar ontzettend onsmakelijk in de weg gaan zitten.
Ik denk dat ik het gewoon ga eten :P

Textuur is het avontuur *O*
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:36
quote:
99s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:29 schreef beelz het volgende:
Ik weet niet ofik TS nou een ontzettende debiel vind, of een enorme held. Voorlopig houd ik het nog even op enorme held, gewoon omdat hij durft te proberen.
Thanks!
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:38
Eerste probleempje..

De macaroni is sneller klaar dan de rijst, voortaan dus de rijst langer voorkoken voordat de pasta erbij gaat.

Geen Al Dente ben ik bang..
rhubarbjevrijdag 14 juni 2013 @ 19:40
quote:
11s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:38 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Eerste probleempje..

De macaroni is sneller klaar dan de rijst, voortaan dus de rijst langer voorkoken voordat de pasta erbij gaat.

Geen Al Dente ben ik bang..
dat staat toch ook gewoon op de verpakkingen?
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:42
Klaar smullen maar *O* *O*
Dragonberryvrijdag 14 juni 2013 @ 19:42
:')
Feeeeblevrijdag 14 juni 2013 @ 19:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:42 schreef Dragonberry het volgende:
:')
tanguayvrijdag 14 juni 2013 @ 19:44
ander probleem: rijst is eigenlijk pas eetbaar nadat je het tien minuten met de deksel op de pan laat nagaren, pasta wordt dan juist heel papperig en slap.
tanguayvrijdag 14 juni 2013 @ 19:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:42 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
smullen
Ik betwijfel het :P
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:45
:D

Damn! het is nog lekker ook *O* *O* *O* :D
Dragonberryvrijdag 14 juni 2013 @ 19:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:44 schreef tanguay het volgende:
ander probleem: rijst is eigenlijk pas eetbaar nadat je het tien minuten met de deksel op de pan laat nagaren, pasta wordt dan juist heel papperig en slap.
Dat is inderdaad nog wel het grootste probleem denk ik.. Lijkt me niks zo :N
Dragonberryvrijdag 14 juni 2013 @ 19:47
quote:
11s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:45 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
:D

Damn! het is nog lekker ook *O* *O* *O* :D
Foto!
rhubarbjevrijdag 14 juni 2013 @ 19:48
quote:
11s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:45 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
:D

Damn! het is nog lekker ook *O* *O* *O* :D
wat heb je er nog op dan?
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:47 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Foto!
Heb het niet echt gemaakt om te presenteren zeg maar :P
Dragonberryvrijdag 14 juni 2013 @ 19:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 19:49 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

[..]

Heb het niet echt gemaakt om te presenteren zeg maar :P
Ben wel benieuwd hoe smakelijk(of juist niet) het eruit ziet :7
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:52
Let niet op de details maar een foto is onderweg ;)
Copycatvrijdag 14 juni 2013 @ 19:53
Drie minuten zitten kokhalzen en nu geen kleur bekennen.
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 19:59
:@

tn_P1020179_zps1ca99779.jpg

Het is "redelijk "goed gelukt de rijst is net gaar maar de pasta is te gaar.
Dus de rijst dezelfde tijd kokoken maar wat later de pasta toevoegen.

Het smaakt geeneens vreemd of zo :D :Y)
rhubarbjevrijdag 14 juni 2013 @ 20:01
Maar even serieus he... op beide staat precies hoe lang het moet koken
hoe krijg je dat dan niet goed?
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 20:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 20:01 schreef rhubarbje het volgende:
Maar even serieus he... op beide staat precies hoe lang het moet koken
hoe krijg je dat dan niet goed?
De aangegeven tijden zijn imho vaak juist fout (vaak te lang) dus doe ik het op gevoel.
Dit keer kon het iets beter volgende keer wordt perfect ;)
Dragonberryvrijdag 14 juni 2013 @ 20:05
Ziet er niet eens heel slecht uit zo :P Ik dacht aan spaghetti en dat had er denk ik wel heel raar uit gezien. Macaroni is nog lekker klein.
N.I.M.B.Y.vrijdag 14 juni 2013 @ 20:11
Zo nu uitbuiken op de bank :)

:W