RozeGroene | donderdag 13 juni 2013 @ 13:51 |
`Dag Fokkers, Ik ga vanaf volgend jaar op kamers en dit jaar op vakantie ben ik ook de aangewezen kok, maar ik kom niet echt veel verder dan pasta, pannenkoeken en een gebakken eitje. Heeft er iemand nog tips om een snelle en het liefst ook goedkope maaltijd op tafel te flanzen? Maaltijdsalades zijn ook allemaal al voorbij gekomen, maar de sla komt zo ongeveer mijn neus uit magnatronmaaltijden zijn te ongezond net als patat en pizza. Dus heeft iemand nog ideeën, recepten of sites die me uit de brand helpen als mijn ouders er niet zijn en voor in de toekomst? | |
1410 | donderdag 13 juni 2013 @ 13:54 |
Wat is snel? Ik vind het zelf persoonlijk ook niet erg om gewoon gekookte aardappels met bloemkool te maken ofzo. | |
1410 | donderdag 13 juni 2013 @ 13:55 |
Overigens komt de snelle hap ook snel je neus uit. | |
D_affie | donderdag 13 juni 2013 @ 13:56 |
Soep, Tosti's, Wraps ( Kan je zo goedkoop maken als je zelf wilt), Je kan ook maaltijden koken en invriezen. En als je nog een website zoekt moet je is kijken op smulweb, staan honderden recepten op en je kan ook in de catogorie goedkoop en snelle keuken zoeken ![]() | |
RozeGroene | donderdag 13 juni 2013 @ 13:56 |
snel is voor mij een half uurtje in de keuken staan, maar bijvoorbeeld goede tips voor lekkere ovenschotels mag ook. | |
RozeGroene | donderdag 13 juni 2013 @ 13:56 |
Dankje! | |
motorbloempje | donderdag 13 juni 2013 @ 13:58 |
Laat je niet teveel afleiden door het 'Slank' in de titel, maar hier staan echt hele lekkere en snelle recepten in: http://www.bol.com/nl/p/snel-slank/1001004001954470/ En zorg ervoor dat je een goede basis aan kruiden en specerijen opbouwt en altijd dingen als blikjes tomatenblokjes, tomatenpuree, maar ook mosterd, ketchup etc. in huis hebt, naast een grote pot pasta, rijst en dingen als couscous: kost allemaal geen drol als je dat in grotere hoeveelheden koopt en vormt de basis voor menig gezonde en fatsoenlijke snelle maaltijd. | |
Curlbrah | donderdag 13 juni 2013 @ 14:06 |
gewoon op zondag voor de hele week koken en dat invriezen ![]() | |
motorbloempje | donderdag 13 juni 2013 @ 14:08 |
En dat. Dingen als pastasauzen niet voor één keer koken, maar meteen een grote pan. Dingen als stoofvlees enzo kun je ook invriezen, net als 'peen en uien' of stamppot. Gewoon in een keer grote pan maken, verdelen over bakjes van de chinees (gewoon even rondvragen in de familie of mensen die willen bewaren) en in de vriezer. Je moet dan wel een vriezer hebben, maar zo'n koelkastmodel is al voldoende, kun je ook nog met huisgenoten delen natuurlijk. | |
Flurry | donderdag 13 juni 2013 @ 14:09 |
Allerlei varianten "rijst met prut" ![]() | |
Fok-it | donderdag 13 juni 2013 @ 14:17 |
Rijst met kip en wat groentes is makkelijk te maken. Of wokken Gebakken aardappeltjes met lekker stukje vlees en sla is ook erg eenvoudig | |
DDriver | vrijdag 14 juni 2013 @ 00:11 |
www.smulweb.nl![]() | |
MustachoDan | vrijdag 14 juni 2013 @ 00:52 |
www.thuisbezorgd.nl Succes | |
Dribbel_ | vrijdag 14 juni 2013 @ 01:17 |
Begin met knor wereldgerechten. Dat kan iedereen. | |
Biekuh | vrijdag 14 juni 2013 @ 20:13 |
Koop een wok. Garnalen/blokjes kipfilet/blokjes ham erin, groente, rijst/mie. Binnen een kwartiertje ben je klaar, en is erg lekker als je er saus of curry o.i.d. van de toko erbij gebruikt. Daarbij is het gezond, en idiot proof. | |
Roadtrip | vrijdag 14 juni 2013 @ 20:21 |
Inderdaad wokken. Stap 1: Een wok - een echte gietijzeren niet zo'n anti aanbak ding die worden niet heet genoeg en koken je eten - en wok olie kopen. Stap 2: Het grootste pitje zo hoog mogelijk zetten, wok erop, olie erin, en dan wachten totdat het een beetje lijkt te roken. Stap 2: Blokjes vlees of garnalen erin gooien. Stap 3: Wokgroenten erin Stap 4: Woknoodles en saus erin Ik ben er ongeveer 7 minuten mee bezig, net sneller dan de magnetronmaaltijden. En als je iets over kan je het later altijd nog opwarmen. En je kan het heel erg variëren. Tyriaki met sesam, peperig, pittig of juist niet. Vlees of vis. Eigenlijk kan alles. [ Bericht 31% gewijzigd door Roadtrip op 14-06-2013 20:29:53 (Ik faal met quoten) ] | |
#ANONIEM | vrijdag 14 juni 2013 @ 22:25 |
Koop een studentenkookboek! Heb ik ook, erg leuk dingetje, en het begint met de basis als "hoe kook ik een aardappel" tot en met een uitgebreide maaltijd. | |
Dromenvangertje | vrijdag 14 juni 2013 @ 22:52 |
https://www.facebook.com/GewoonWatEenStudentjesAvondsEet?fref=ts slotje | |
Scuidward | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:07 |
Ik hoor aan de omschrijving dat een goede wok goud waard is. Ik kook het meer lees ik. Naast wokken doe ik het gebruikelijke: - Rijst met prut zoals voorgesteld. - Simpele pasta. - Aardappels vlees en groenten, duurt ook niet lang. - Salade, frietjes en een hamburger. Het kan in feite niet op. Voornamelijk zelf koken of met anderen? Ah voor een groep: - Wraps. (niet de goedkoopste van de vier) - Nasi. - Goeie soep. - Boerenkool in de zomer. [ Bericht 2% gewijzigd door Scuidward op 14-06-2013 23:21:20 ] | |
Zeroku | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:12 |
Kook met je huisgenoten, afhankelijk van met hoeveel mensen je woont hoef je maar een paar keer per week te koken. Daarbij standaard AGV gerechten hoeven ook niet lang te duren, half uurtje maximaal en je bent klaar. Verder is pasta uiteraard niet voor niks de favoriet van heel veel studenten. Weinig werk, voedt goed en als je een beetje handig bent smaakt het ook nog eens. | |
Roadtrip | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:21 |
Op zich hoeft zo'n wok niet duur te zijn. Die van mij was 10 euro. Hier is nog een linkje met hoe je het eigenlijk hoort te doen. Kwam ik toevallig een keertje op, toen ik midden in de nacht op YouTube zat. Grappig want zo heb ik het eigenlijk aangeleerd van mijn Indonesische oma. Wanneer ik 1 portie kook, lukt het alles tegelijk. Maar voor meerdere personen tegelijk. Ze hebben trouwens nog veel meer kook tips. | |
Scuidward | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:23 |
Ook een mooie prijs, misschien heb ik wel een geschikte, moet ik morgen even zoeken. Maar ik vroeg me al af hoe ze het zo snel voor elkaar kregen in die wokrestaurants en het zal dan de pan wel zijn. Goeie tip. | |
Zeroku | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:28 |
Die pannen hebben een hele dunne bodem, waardoor die pan heel snel heel heet kan worden. | |
Kansenjongere | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:32 |
![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:36 |
Ik vraag me werkelijk af waarom ouders hun kinderen niet leren te koken | |
Roadtrip | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:59 |
Haha ja precies. Voor mij was het ook echt toen ik alleen ging wonen, ik heb ze dat wel eens zien doen... En dan soms ging het goed, soms niet. Wel fijn dat je op kamers gaat, met huisgenoten dus. Toen ik voor het eerst alleen was, had ik geen huisgenoten. Dus deed ik sommige dingen heel vreemd. Toen ik met huisgenoten ging wonen kwam ik er ook echt achter dat ik allemaal dingen, zoals bijvoorbeeld schoonmaken, echt heel onhandig deed. Maar eigenlijk is het koken toch gewoon experimenteren? Kijken wat er met je ingrediënten gebeurd, en of het goed bij elkaar past? Ik ben zowiezo in iets meer dan 3 jaar alleen wonen maar 1x ziek geworden van mijn eigen eten. | |
Pietverdriet | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:05 |
Koken is gewoon een set technieken beheersen, weten wat je doet. Net als fotograferen of programmeren | |
Scuidward | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:18 |
Experimenteren of beproefde recepten reproduceren. | |
KapiteinKoala | zondag 16 juni 2013 @ 16:47 |
Spaghetti. | |
arachide. | dinsdag 18 juni 2013 @ 00:56 |
Dit kan nog best een leuk topic worden ook. Oke, hier komen mijn pro tips. • Kook (pandan)rijst met een bouillonblokje. Instant smaak • Rijst met iedere willekeurige prut doet het goed. (Zie "prut" recepten later) • Pasta! En dan niet alleen spaghetti. Ook penne, tortellini (die zijn gevuld met vlees) en die dingen die op wokkels lijken zijn erg lekker. • Op de site van de albert heijn (en de app) kan je veel recepten vinden Prut recept (per twee personen!) "kip-en-tomaten-room-prut" - snij twee kipfilets in blokjes en bak deze gaar samen met een teentje knoflook (fijn gesneden), een lepel sambal en wat peper en zout. (en boter, duh) - snij 3/4 courgette in halve maantjes (dus plakjes en dan weer door de helft, gooi deze ook in de pan als de kip gaar is. - neem een pakje tomatenblokjes en een blikje tomatenpuree en gooi dit in de pan. - neem een bakje creme fraiche, gooi dat er ook doorheen - roeren en shit. En dan opdienen. Benodigdheden: knoflook, peper, zout, sambal, boter/olie, 2 kipfilets, courgette, pakje tomatenblokjes ,blikje tomatenpuree, bakje creme fraiche | |
JR-Style-93 | dinsdag 18 juni 2013 @ 02:04 |
Vinden mensen dat echt lekker? | |
LittleBrownie | dinsdag 18 juni 2013 @ 03:24 |
Pasta ![]() | |
LittleBrownie | dinsdag 18 juni 2013 @ 03:25 |
Ovenschotels van knorr zijn ook lekker met wat van je eigen kruiden erin | |
Ikwilookevenwatzeggen | dinsdag 18 juni 2013 @ 03:30 |
Pasta, rijst, couscous of aardappelen ( zoete zijn het lekkerst ) Saus Kruiden Vlees, vis of tofu Klaar | |
J.James | dinsdag 18 juni 2013 @ 03:49 |
Oh, ik heb gewoon geen zin. En patat halen is veel makkelijker ![]() | |
promisionxexposed | dinsdag 18 juni 2013 @ 08:38 |
Kipshoarma met sla en mais in wraps ![]() | |
Roces18 | dinsdag 18 juni 2013 @ 08:41 |
Ik eet al een jaar alleen soep en rijst elke dag ![]() | |
Adames | dinsdag 18 juni 2013 @ 08:49 |
Van die dunne mie, heb je geen saus nodig behalve evt wat ketjap en/of sambal. Willekeurige groenten erbij en hamlappen, biefstuk, kip of alleen wat cashewnoten en je bent na een kwartier klaar. | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juni 2013 @ 08:57 |
Koop een Princess minigrill voor 2 tientjes. Kun je snel eten op grillen wat ook gezonder kan zijn dan balken in een pan met boter.![]() Ik heb er gisteravond nog een Panini met mozzarella, tomaat, pesto en peper en zout in gemaakt. ![]() Maar ook zelfgemaakte hamburgers van gehakt en kruiden, eitjes, tosti en nog veel meer kun je ermee maken en het scheelt vet en tijd tegenover een pan. | |
Adames | dinsdag 18 juni 2013 @ 09:01 |
alleen jammer dat je er dan weer vettige dingen in moet gooien omdat het anders gortdroog is. Prima tip, maar niet voor een volwaardige maaltijd. Peper zou ik trouwens pas later er op doen ivm verbranding | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juni 2013 @ 09:03 |
Af en toe vette dingen is niet erg. En op deze manier beperk je het ook door er geen extra vet aan toe te voegen. | |
Emm16 | dinsdag 18 juni 2013 @ 17:30 |
Wraps | |
KapiteinKoala | woensdag 19 juni 2013 @ 22:12 |
boterhammen | |
zoodan | vrijdag 21 juni 2013 @ 08:46 |
Ga in een groot studentenhuis wonen, doe ik ook en ik kook 1x per twee weken ongeveer. Ook veel gezelliger om met gemiddeld 15 huisgenoten aan tafel te zitten ![]() (buiten dat heeft het nog meer voordelen natuurlijk maar het moet wel bij je passen..) | |
Kadabra4 | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:32 |
Chinees | |
Brammetjuh94 | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:44 |
Wraps echt met alles wat je kan bedenken. Warm of koud maakt niet uit. Iets wat ik ook fijn vind om te doen (want het is simpel en je kan tegelijkertijd andere dingen doen) is pasta(salade) (geloof me, het is goddelijk) Ingredienten voor 3 personen: Pasta (liever geen spagetti of macaroni, pak iets wat dikkers zoals schelpjes of die spiraaldingen (fusilie ofzo) Kipfilet of kipblokjes Kookroom/slagroom (bekertje of pakje) Kipkruidenmix (ik gebruik Kip Pikant van Versteger uit een potje, maar pak wat JIJ lekker vindt) 2 zakjes rauwkost (verkrijgbaar bij AH, Jumbo, Nettorama, Coop, etc) OF Roerbakmix italiaans Croutons optioneel. 1. Zet het water op met wat zout of een boulion blokje. en kook de pasta volgens instructie 2. Snij de kip en bak deze met wat olie of boter op een hoog vuurtje voor 2 minuten tot ze dichtgeschroeid zijn. (als je gewone pasta maakt hier de groente toe voegen) 3. Voeg een flinke portie van de kruidenmix toe. 2 a 3 eetlepels. Bak voor 30 seconden onder roeren. 4. Voeg de kookroom toe, breng het aan de kook onder roeren en zet het vuur op laag. 5. Laat de room wat indikken en roer regelmatig voor 10 minuten. Volgende stappen enkel voor de salade: 6. Haal het van het vuur af en laat het afkoelen. (ik stop het in een kom en plaats het in de vriezer tot het lauw/koud is) Meng 7. Meng de rauwkost met het kip/saus mengsel. 6. Goed koud water over de pasta tot deze is afgekoeld en voeg deze (zonder water) bij het andere mengsel. 9. Serveer met croutons aan de zijkant. Voordelen: - Goedkoop, gezond en in 15-25 min. (+ ondertussen tijd om andere dingen te doen als afwassen) - Je kan alles van de kip tot de rauwkost kant en klaar kopen. Lekker gemakkelijk! - Daardoor enkel een spatel, twee pannen en eetgerij vuil = minder afwas! - Bij al mijn machoman vrienden een grote hit. Ze smeken ervoor elke keer als ze hier komen Nadelen: - Alles kant en klaar kopen kan iets prijziger zijn dan het zelf snijden Nog een tip die ik je mee geef als student: Afwassen kan een bitch zijn. Wees slim en doe voor je begint met koken ALTIJD je wasbak vol met een sopje. Heb je even 2 minuten wachttijd kun je toch weer wat afwassen, zo niet dan gooi je na afloop van koken voor je gaat eten je kookspullen daar gelijk in en wordt dit niet super vervelen om af te wassen. | |
vandermar | zaterdag 22 juni 2013 @ 19:00 |
Goed spul is dat ![]() Ik ga volgend jaar ook op kamers (gelukkig heb ik nog wel enig inzicht) en moet dus ook koken dan ![]() | |
Oberonn | dinsdag 25 juni 2013 @ 01:05 |
Van die maaltijdpakketten zijn wel makkelijk en lekker (zoals Knorr Wereldgerechten al eerder is genoemd) Nadeel is wel dat het niet echt van jezelf is en dat het ook relatief duur is | |
Ikwilookevenwatzeggen | dinsdag 25 juni 2013 @ 01:30 |
Je kunt ook goedkopere van het eigen merk halen. Smaken hetzelfde, alleen is de verpakking net wat minder en is de prijs een stukje lager. | |
vera166 | woensdag 26 juni 2013 @ 13:10 |
Tonijnsalade (zelf maken met ijsbergsla en tonijn en augurk en een bolletje rundvleessalade ofzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Adames | woensdag 26 juni 2013 @ 13:14 |
je kunt ze ook niet halen, zoute vetsin troep | |
Ikwilookevenwatzeggen | woensdag 26 juni 2013 @ 13:28 |
Je kunt ook iets zelf maken met eigen kruiden. Minder zout, gezonder en lekkerder. | |
Molleman | woensdag 26 juni 2013 @ 19:50 |
CUL / Het grote chili adoratie-topic (en recepten!) Chili! Verder gewoon een kookboek halen en proberen de basistechnieken onder de knie te krijgen. | |
JellyBeanz | donderdag 27 juni 2013 @ 13:31 |
Pannekoek ![]() | |
CruisinDen | zondag 30 juni 2013 @ 18:47 |
Wraps, taco's of iets van die 'buitenlandse gerechten'. Gewoon van Honig zo'n pak kopen, heb je 10 verschillende van ofzo, zit de basis en kruiden enzo bij, staat precies op hoe het moet en wat je verder nog nodig hebt. | |
Jennifer32 | zondag 30 juni 2013 @ 21:18 |
Mijn nichtje is net begonnen met een youtube kanaal voor simpele maar heerlijke gerechten! bijvoorbeeld deze wraps | |
tennisbal8594 | maandag 1 juli 2013 @ 01:08 |
Gewoon kant-en-klaar maaltijden van de supermarkt, op zich redelijk vers en is een kwestie van een paar minuten in de magnetron/oven opwarmen. Vond ik altijd handig wanneer ik maar een kwartier heb om te eten omdat ik na kwart voor 6 gewoon weer een vol avondprogramma heb... En anders een beetje rijst koken i.c.m. Knorr tandoori of hawaii sausje, en een potje erwten. | |
randomo | maandag 1 juli 2013 @ 01:19 |
Pasta/rijst/risotto/aardappels + brocoli/(sperzie)bonen/bloemkool/salade/spinazie + vlees + saus Voldoende variaties te maken zonder dat het je neus uitkomt ![]() En als je echt geen zin hebt om te koken, gewoon een kant-en-klare maaltijd of salade, die zijn vaak ook best prima. Er was ook zo'n meisje op facebook... o die heeft dromenvangertje al gepost ![]() |