Dagonet | maandag 10 juni 2013 @ 10:30 |
http://www.volkskrant.nl/(...)rant-Oud-Sluis.dhtml Begrijpelijk, maar wel ongebruikelijk zeg. | |
Lienekien | maandag 10 juni 2013 @ 10:32 |
Er was toch niet zo lang geleden een ander sterrenrestaurant dat ook de deuren sloot? | |
Elan | maandag 10 juni 2013 @ 10:33 |
De zaken zullen wel slecht gaan of er is een reële kans op verlies in sterren/waardering en gezichtsverlies. Anders doe je zoiets niet lijkt mij. | |
Kapt-Ruigbaard | maandag 10 juni 2013 @ 10:35 |
Of je bent het gewoon zat en vindt het tijd voor iets nieuws. | |
Dagonet | maandag 10 juni 2013 @ 10:35 |
Volgens mij wel, maar vrijwillig? Er zijn er ook een paar geweest (of in ieder geval één) die hun ster weer hebben ingeleverd omdat ze niet op zo'n hoog verwachtingsniveau willen blijven koken. | |
Lienekien | maandag 10 juni 2013 @ 10:36 |
Ja, vrijwillig. Het staat me bij dat de eigenaar een bistro oid wilde openen. Ik kan het nog niet vinden. | |
Godtje | maandag 10 juni 2013 @ 10:36 |
Ron Blauw is van concept veranderd met als gevolg dat hij zijn sterren kwijt was. Lees: het stond op instorten en moest iets anders verzinnen | |
#ANONIEM | maandag 10 juni 2013 @ 10:36 |
Dan laat je het iemand anders, die er ook capabel voor is, de boel managen? Je gaat niet zomaar een groot inkomensbron stop zetten omdat je er geen zin in hebt. [ Bericht 2% gewijzigd door Erasmus op 10-06-2013 10:36:47 ] | |
pl4kkie | maandag 10 juni 2013 @ 10:36 |
Nee, die hebben hun ster ingeleverd en zijn budget gaan koken. Of was dat weer een ander? ![]() | |
Godtje | maandag 10 juni 2013 @ 10:37 |
Bij sommige mensen gaat niet alles om geld. | |
Lienekien | maandag 10 juni 2013 @ 10:38 |
Nee, kan best zijn dat ik die bedoel. En niet per se letterlijk de deuren sloot, maar wel stopte als restaurant met ster. | |
Elan | maandag 10 juni 2013 @ 10:38 |
Zou kunnen hoor. Maar in alle oprechtheid geloof ik daar niet zo in. Wat o.us2.0 ook zegt dat is er altijd de mogelijkheid om het over te dragen aan iemand anders. Het tijdstip van bekendmaken is ook precies 6 maanden tussen de volgende waardering. | |
Kapt-Ruigbaard | maandag 10 juni 2013 @ 10:38 |
Waarom niet? Niet alles is op geld gebaseerd in deze wereld. | |
eleusis | maandag 10 juni 2013 @ 10:38 |
grrrr | |
mvdejong | maandag 10 juni 2013 @ 10:40 |
Hij is financieel gezien wel binnen, en wil niet langer 16 uur of meer per dag werken. Logisch. En hij heeft nog voldoende andere zakelijke activiteiten (restaurants en uitgeverij) om zich mee bezig te houden en inkomsten te behouden. | |
#ANONIEM | maandag 10 juni 2013 @ 10:41 |
Want je betaalt je brood en water met Habbopunten? | |
Redcoon | maandag 10 juni 2013 @ 10:42 |
Hij stopt toch niet met werken? Hij heeft zijn uitgeverij en Pure C nog. | |
Godtje | maandag 10 juni 2013 @ 10:42 |
Hij stopt met een zaak. Hij kan daarna gewoon nog werken. Jij blijft je hele leven hetzelfde doen? ![]() Zelfs een palletsorteerder kan nog wel eens van baan wisselen. | |
#ANONIEM | maandag 10 juni 2013 @ 10:43 |
Oh, hij is een financieel onafhankelijk/binnen? Dat maakt het dan een ander verhaal. | |
Elan | maandag 10 juni 2013 @ 10:44 |
En relatieproblemen zullen ook wel een rol spelen. Maar kookte Sergio eigenlijk nog wel in die tent? Zijn broer deed toch de zaak runnen of was dat alleen bij Pure C? | |
mvdejong | maandag 10 juni 2013 @ 10:44 |
Er zijn trouwens ook restaurants die uit het Michelin-systeem stappen omdat ze het met de systematiek niet eens zijn. Je kunt een uitstekend restaurant runnen met top-kwaliteit eten, en toch nooit een ster krijgen. So-wie-so is eigenlijk alleen de 1e ster een indicatie van de kwaliteit van het eten, de verder sterren hebben meer te maken met de kwaliteit van de wijnkelder, aankleding, personeel, enz. Daarnaast speelt nog dat de sterren voor Franse restaurants anders worden bepaald dan voor buitenlandse restaurants. | |
Godtje | maandag 10 juni 2013 @ 10:46 |
| |
mvdejong | maandag 10 juni 2013 @ 10:47 |
Als je chef op dit niveau bent, dan kook je eigenlijk alleen nog voor de ontwikkeling van nieuwe gerechten (uren, dagen hetzelfde gerecht maken, met subtiele variaties om de optimale samenstelling en bereidings-wijze te bereiken). De rest van de tijd ben je bezig met het managen van de zakelijke kant van het restaurant, en het aansturen van de staf in de keuken (dat laatste is erg belangrijk). Zelf voor de klanten koken, daar kom je niet meer aan toe. | |
Seagal | maandag 10 juni 2013 @ 10:48 |
Ik vraag me af of de daling in de restaurant top 50 in deze beslissing heeft meegespeeld. | |
TNA | maandag 10 juni 2013 @ 10:49 |
Ron Blaauw, die leverde twee sterren in. Heeft nu een 'bistro': http://www.rongastrobar.nl/ | |
Elan | maandag 10 juni 2013 @ 10:49 |
Geloof best dat er enorm veel tijd in gaat zitten maar begrijp niet zo heel goed dat hij juist stopt met dit restaurant als je meer tijd voor andere zaken wilt vrijmaken. Veel van die beroemdheden die ook op televisie komen en recensies schrijven danken dat soort baantjes juist aan het feit dat ze een sterrenrestaurant runnen. Hij zet nu zijn corebusiness aan de kant om aan de randzaken te werken ![]() | |
Lienekien | maandag 10 juni 2013 @ 10:54 |
Ha! Dank je wel. Ik dacht wel steeds 'blauw, blauw, iets met blauw', maar ik dacht dat ik een aurakleur kreeg gechanneld. | |
mvdejong | maandag 10 juni 2013 @ 10:58 |
Om een restaurant op dit niveau te runnen, en de sterren vast te houden, is meer dan een 8-urige werkdag, terwijl je niet echt meer een doel hebt om naar te streven, je zit al aan de top. Als je daarnaast ook nog een paar andere activiteiten wil ontplooien, dan heb je een werken-eten-slapen leven, zonder tijd voor jezelf. Dan kun je de andere activiteiten wel afstoten, maar dan heb je niets meer om naar toe te werken, je werkt nog steeds heel hard, maar alleen om niet af te zakken. Voor mensen die van aard erg ambitieus zijn, dreigt na het bereiken van een doel, hoe hoog ook gesteld, eigenlijk een zwart gat, want dan komt de vraag "Wat nu ?". De keuze om dan dat hoge bereikte doel te verlaten geeft ze meer de gelegenheid om een volgende doel te stellen en zich in te spannen om dat te bereiken. | |
Seagal | maandag 10 juni 2013 @ 11:03 |
edit, verkeerde gequote | |
borisz | maandag 10 juni 2013 @ 11:51 |
Niet direct verrassend. Sergio Herman heeft in het verleden wel vaker geroepen dat hij 'op tijd' zou stoppen met Oud Sluis. | |
golfer | maandag 10 juni 2013 @ 12:15 |
Precies. Was al begin dit jaar door hem aangekondigd dat ie zou gaan stoppen, alleen de definitieve einddatum was nog niet bekend. Nu dus wel. Hij houdt genoeg zaken over om verder nog meer binnen te lopen. ![]() Wel jammer dat er voorlopig nu nog maar 1 driesterrentent (de Librije) in Nederland overblijft, hoewel ik vermoed dat Michelin ter compensatie nog wel een andere zaak (Beluga?) eind dit jaar zal onderscheiden met een 3e ster. | |
borisz | maandag 10 juni 2013 @ 12:17 |
Nou Beluga gooit het roer ook om ![]() http://www.missethoreca.n(...)it-roer-om-1270394W/ | |
golfer | maandag 10 juni 2013 @ 12:23 |
Oh, die had ik gemist. ![]() Nou dan blijven er niet veel over die in aanmerking zouden kunnen komen voor een nieuwe 3e ster: misschien De Zwethheul of Inter Scaldes? | |
TNA | maandag 10 juni 2013 @ 12:40 |
![]() Misschien omdat je je nog steeds blauw betaalt ![]() | |
Lienekien | maandag 10 juni 2013 @ 12:44 |
![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 juni 2013 @ 12:57 |
Zal een financiële keuze zijn, anders zet je er gewoon een team op en ga je zelf elders je tijd besteden. | |
RobinOok | maandag 10 juni 2013 @ 13:53 |
Sergio is een perfectionist, een echte neuroot. Die kan/wil dat niet uit handen geven. Die stond echt elke avond achter de kachel. Zoals het hoort. | |
golfer | maandag 10 juni 2013 @ 14:17 |
Ben in ieder geval blij dat we toch een keer bij hem gegeten hebben. Die goede herinnering blijft... ![]() | |
markmarkmark | maandag 10 juni 2013 @ 17:18 |
hij gaat een nieuw restaurant openen in antwerpen toch | |
fotostarter | maandag 10 juni 2013 @ 18:28 |
Jep, en toevallig gaat die Januari volgend jaar open ![]() | |
golfer | maandag 10 juni 2013 @ 18:53 |
La Chapelle zal binnen no time ook wel weer 3 sterren hebben. | |
Pietverdriet | maandag 10 juni 2013 @ 19:04 |
Nog voor het open gaat? ![]() | |
golfer | maandag 10 juni 2013 @ 19:10 |
Moshik Roth sloot hier om de hoek Het Brouwerskolkje en begon vorig jaar in Amsterdam &Samhout en mocht gelijk zijn 2 sterren meenemen.... | |
Pietverdriet | maandag 10 juni 2013 @ 19:11 |
Vraag me af wie je daarvoor moet pijpen | |
Godtje | maandag 10 juni 2013 @ 19:25 |
in het geval van moshik denk ik juist beloven om nooit aan iemand te zitten. | |
golfer | maandag 10 juni 2013 @ 20:18 |
![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 juni 2013 @ 20:20 |
Arme Moshik | |
Nembrionic | maandag 10 juni 2013 @ 21:06 |
Wil je ook 2 sterren? Heb je er aan ééntje niet genoeg? | |
Duderinnetje | maandag 10 juni 2013 @ 21:11 |
Net op tijd geboekt dus! ![]() 5 september gaan we. Overigens was het al een tijdje bekend dat hij wilde gaan stoppen. Oh, spuit 11. [ Bericht 11% gewijzigd door Duderinnetje op 10-06-2013 21:20:14 ] | |
DarkerThanBlack | dinsdag 11 juni 2013 @ 19:54 |
Paul van Waarden, 1 michelin ster, zo'n twee maanden geleden failliet gegaan. | |
Helsinki | dinsdag 11 juni 2013 @ 20:39 |
Inderdaad, alles zit vol nu?! Jammer. | |
Duderinnetje | dinsdag 11 juni 2013 @ 20:54 |
Na dit laatste nieuws wel, vermoed ik. Misschien nog wel lunches! De weekenden zaten sowieso tot eind 2013 vol, al toen ik in februari reserveerde. Toen hoorde ik voor het eerst het gerucht dat hij 'ergens de komende jaren' zou gaan sluiten, en ik zocht nog een verjaarscadeau voor mijn man in september, dus meteen geboekt. Wij gaan op een donderdagavond. |