µ | zondag 9 juni 2013 @ 14:03 |
Hoe eet jij je avondeten? Maak je één hap met je aardappelen, vlees en groente? Eet je eerst je vlees op? Of eet je (zoals ik) alles afgewisseld? Het is mij opgevallen dat dat erg verschilt tussen mensen ![]() ![]() | |
ulq | zondag 9 juni 2013 @ 14:05 |
Alles door de blender en vervolgens alles naar binnen gieten. | |
siedss | zondag 9 juni 2013 @ 14:11 |
Vlees--> sla --> aardappels gemengd met appelmoes en jus (koud) Ja het is raar | |
#ANONIEM | zondag 9 juni 2013 @ 14:12 |
Door elkaar. Behalve aardappels. Die eet ik als laatst. | |
Servicemonster | zondag 9 juni 2013 @ 14:13 |
Vlees, groente/aardappels, pap. Soms groente, vlees, aardappels door elkaar, danwel continue afwisseld. | |
RobinOok | zondag 9 juni 2013 @ 14:26 |
De eerste 30 jaar altijd eerst het vlees, dan de groenten en dan eventueel nog aardappelen. En ik schepte de groenten ook pas op als ik het vlees op had. En na de groenten de aardappelen. En die neiging heb ik nog steeds wel een beetje. | |
#ANONIEM | zondag 9 juni 2013 @ 15:19 |
Ik eet vrij vaak iets van ovenschotel of eenpans-pasta, daar zit alles dus al door elkaar. Als alles wel los op je bord ligt eet ik het ook los van elkaar, beginnend met wat ik het minst lekker vind en het eindigend met wat ik het lekkerste vind. ![]() | |
highender | zondag 9 juni 2013 @ 15:50 |
Eerst een stukje vlees snijden, op de vork prikken, vervolgens wat groente en aardappel erbij schuiven. | |
FutureFairytale | zondag 9 juni 2013 @ 15:58 |
Vroeger eerst prakkie (aardappels, groenten en jus door elkaar) en daarna mn vlees want dat was t lekkerst. Pakte alleen wel eerst het vlees want iedereen thuis joeg op het mooiste/grootste stuk ![]() | |
µ | zondag 9 juni 2013 @ 15:59 |
Vraag me wel af wat de 'netste' manier is. Of er etiquette hiervoor is ![]() | |
Misstique | zondag 9 juni 2013 @ 16:00 |
Ik eet nooit aardappelen, vlees en groente. | |
highender | zondag 9 juni 2013 @ 16:08 |
| |
Purplesparks | zondag 9 juni 2013 @ 16:31 |
Vaak gaat het vlees als eerste naar binnen ja. Alleen met kip bewaar ik meestal totdat ik eerst de rest op heb. Omdat ik dat met de handen eet. | |
Myraela | zondag 9 juni 2013 @ 16:34 |
Afhankelijk van wat het is. | |
_Hestia_ | zondag 9 juni 2013 @ 19:17 |
Ik wissel het af, hap vlees, hap groente, hap aardappelen. | |
Karina | zondag 9 juni 2013 @ 19:19 |
Alles apart. Meestal groente, aardappels (geen gekookte die lust ik niet), vlees. | |
_Hestia_ | zondag 9 juni 2013 @ 19:21 |
Hier ook geen gekookte aardappelen, hou ik ook niet van ![]() | |
Mokkels | zondag 9 juni 2013 @ 20:33 |
Eerst de aardappels met groente. Dat prak ik en er ligt geen vlees op het bord. Als dat op is mag het vlees erbij. En het vlees komt ook niet op het stuk waar de groente lag. Behalve bij gehaktbal. Daar eerst het vlees en daarna de rest. Wel maak ik even het bord schoon met een stukje keukenrol waar de saus zat. Dat vind ik vies als dat bij de aardappels komt. ![]() | |
VaderVanJezus | zondag 9 juni 2013 @ 21:23 |
Eerst wat aardappels en groente, zodat er een plekje vrij komt voor het vlees. Dan afgewisseld of alles in 1 hap. | |
anndb | maandag 10 juni 2013 @ 17:03 |
Hier eerst altijd het vlees! Daarna afhankelijk van wat het is, indien gebakken aardappels/frietjes dan die eerst, gekookte dan kies ik altijd eerst voor de groente ![]() | |
habitue | maandag 10 juni 2013 @ 17:10 |
Lekker Hollands prakken ![]() | |
Hagelkaas | dinsdag 11 juni 2013 @ 05:38 |
Hangt een beetje van het gerecht af. Als alle onderdelen warm zijn eet ik die in afwisselende samenstelling gewoon tegelijk op. Wel vaak de koolhydraten en het vlees samen en de groenten los, tenzij die onderdeel uitmaken van het gerecht als geheel. Salade altijd apart, en als laatst. | |
Selestha | dinsdag 11 juni 2013 @ 08:34 |
Ik eet altijd afwisselend van alles een hapje, tenzij het éénpansgerecht is. Mijn ouders aten meestal geen Hollandse pot, dus er viel meestal weinig te prakken en als er wat te prakken was was het meestal al stamppot of puree. Bij stamppot heb ik overigens de neiging wel om het vlees en de jus erdoor te mengen, dat vind ik het lekkerst ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 11 juni 2013 @ 08:58 |
Kansloos topic weer zeg... Lijkt me logisch dat het vrij "simpel/onbeschaafd" is om alles een voor een op te eten ![]() Als je iets kookt dan gaat het toch om samenspel van smaken.. Je krijgt in een restaurant toch ook netjes een bord met een gerecht erop, en niet alleen een kwak aardappels. Nooit gesnapt dit ![]() Vriendin deed dit ook altijd van huis uit. Mooi afgeleerd ![]() | |
Selestha | dinsdag 11 juni 2013 @ 09:49 |
Ja precies, nu je het zegt. Mijn ouders hielden van eten, daarom is me waarschijnlijk ook aangeleerd om van alles een hapje te nemen tenzij een eenpansgerecht of pizza ofzo. Ik ken ook niemand die één voor een opeet wat op het bord ligt eigenlijk. Maar ik ken eigenlijk ook alleen mensen die óók van eten houden. Een gerecht is een symphonie van smaken als het goed is samengesteld, daar ga je dan geen elementen uithalen.. | |
Myraela | dinsdag 11 juni 2013 @ 09:50 |
Bij een gerecht eet je alles samen, maar een hollands bord met vlees aardappels groenten zoals wij dat thuis kregen was het meestal niet echt een samenspel van smaken. ![]() | |
JaniesBrownie | dinsdag 11 juni 2013 @ 09:51 |
Afgewisseld. Meestal bewaar ik een stukje vlees tot het laatst. | |
MaximusTG | dinsdag 11 juni 2013 @ 09:58 |
Dat het niet echt een gerecht is op die manier is natuurlijk nog steeds geen reden elk onderdeel apart naar binnen te werken. Verder vind ik het gewoon iets walgelijks om je kinderen aan te leren.. Je krijgt op deze manier namelijk ook totaal geen beeld op wat een normale portie is, en ze weten niet hoe het wel hoort als ze ergens anders gaan eten. Het is zo... eten puur als voedingsmiddel bekijken.. Waarbij we eerst het brok vlees naar binnen stouwen, want dat is het lekkerste, dus eigenlijk het enige dat we willen eten. Dan de groenten, want ja, dat is schijnbaar toch gezond. En dan als opvulling proppen we er nog wat fijngestampte aardappelen achteraan. Oh, helemaal pragmatisch zijn dan de mensen die op dat bord met restjes aardappel etc. direct daarna hun toetje naar binnen lepelen (vla). ![]() | |
Axia | dinsdag 11 juni 2013 @ 10:14 |
Dit dus ![]() | |
RobinOok | dinsdag 11 juni 2013 @ 18:38 |
Overdrijven is ook een vak. Walgelijk, ja hoor. | |
henkde_j | woensdag 12 juni 2013 @ 12:00 |
Alles wat afgewisseld. Maar nooit warm en koud eten bij elkaar op het bord. Dus vaak eerst het warme. En vervolgens als het bord leeg is salade opscheppen en dat opeten ![]() | |
Housekeeper | vrijdag 14 juni 2013 @ 00:40 |
![]() Prachtig omschreven ![]() ![]() Vergeet die uitgedrukte peuk in dat restje aardappelen niet he ![]() |