Dat is het vermogen dat de magnetron levert, uitgedrukt in Watt. Dus in feite is het vermogen 800 Watt.quote:
PING !quote:Op vrijdag 7 juni 2013 19:46 schreef DenHeldert het volgende:
Dus: wat doet een magnetron nou eigenlijk?
Omdat je van binnen gekookt wordt.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 19:53 schreef DenHeldert het volgende:
Ja, OK, maar mijn hand word niet heet als ik hem erin steek?
Wie kan dat verklaren dan? Na ong. 20 seconden gaat zo erg kriebelen dat ik in een soort reflex terug trek, maar ik voel GEEN hitte.
Bleek(de huid).quote:
waarom blijf je het dan doen?quote:Op vrijdag 7 juni 2013 19:56 schreef DenHeldert het volgende:
Elke keer als ik hem erin steek word het erger.
Ga nog even door johquote:Op vrijdag 7 juni 2013 19:56 schreef DenHeldert het volgende:
@Waterdrinker
pips is bleek, wit. Nu maar eens kijken hoe ik dat weer goed krijg lol.
Elke keer als ik hem erin steek word het erger. Begin me nu serieus af te vragen wat er zo speciaal is aan de pink, dat alleen die wit word.
Je pink is kleiner, misschien komt het daardoor. Maar stop maar.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 19:56 schreef DenHeldert het volgende:
@Waterdrinker
pips is bleek, wit. Nu maar eens kijken hoe ik dat weer goed krijg lol.
Elke keer als ik hem erin steek word het erger. Begin me nu serieus af te vragen wat er zo speciaal is aan de pink, dat alleen die wit word.
Dat hoor ik vaker, maar ik heb nooit enig bewijs gezien.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 20:34 schreef BaajGuardian het volgende:met als resultaat dat werkelijk de volledige voedingswaarde verloren gaat aan elk product dat je er in zet,
http://en.wikipedia.org/w(...)n_food_and_nutrientsquote:Effects on food and nutrients
Several studies have shown that if properly used, microwave cooking does not change the nutrient content of foods to a larger extent than conventional heating, and that there is a tendency towards greater retention of many micronutrients with microwaving, probably due to the shorter preparation time.[23] Microwaving human milk at high temperatures is contraindicated, due to a marked decrease in activity of anti-infective factors.[24]
Any form of cooking will destroy some nutrients in food, but the key variables are how much water is used in the cooking, how long the food is cooked, and at what temperature.[25] Nutrients are primarily lost by leaching into cooking water, which tends to make microwave cooking healthier, given the shorter cooking times it requires.[26] Like other heating methods, microwaving converts vitamin B12 from an active to inactive form. The amount inactivated depends on the temperature reached, as well as the cooking time. Boiled food reaches a maximum of 100 °C (212 °F) (the boiling point of water), whereas microwaved food can get locally hotter than this, leading to faster breakdown of vitamin B12. The higher rate of loss is partially offset by the shorter cooking times required.[27] A single study indicated that microwaving broccoli loses 74% or more of phenolic compounds (97% of flavonoids), while boiling loses 66% of flavonoids, and high-pressure boiling loses 47%,[28] though the study has been contradicted by other studies.[29] To minimize phenolic losses in potatoes, microwaving should be done at 500W.[30]
Spinach retains nearly all its folate when cooked in a microwave; in comparison, it loses about 77% when cooked on stove, because food on a stove is typically boiled, leaching out nutrients. Bacon cooked by microwave has significantly lower levels of carcinogenic nitrosamines than conventionally cooked bacon.[25] Steamed vegetables tend to maintain more nutrients when microwaved than when cooked on a stovetop.[25] Microwave blanching is 3-4 times more effective than boiled water blanching in the retaining of the water-soluble vitamins folic acid, thiamin and riboflavin, with the exception of ascorbic acid, of which 28.8% is lost (vs. 16% with boiled water blanching).[31]
neequote:Op vrijdag 7 juni 2013 20:34 schreef BaajGuardian het volgende:
Een magnetron is in princiepe een geconcentreerde stralings-ruimte welk door middel van straling (jeweetwel dat kankerverwekkende princiepe)
quote:moleculen van binnenuit kookt, met als resultaat dat werkelijk de volledige voedingswaarde verloren gaat aan elk product dat je er in zet, veel plezier met het langzaam ziek maken van je lichaam bij het uit de magnetron eten en in dit geval het kankers veroorzaken in je pink.
een magnetron (het daadwerkelijke magnetron gedeelte in een magnetron oven) zend een stroom elektronen uit met een bepaalde frequentie, als die elektronen een wateratoom raken geven ze energie af aan dat atoom waardoor dit harder gaat bewegen(wat we merken als een verwarming) en als het maar hard genoeg beweegt gaat er iets stuk.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 20:10 schreef DenHeldert het volgende:
Het topic dwaalt af, het gaat eigenlijk helemaal niet om mijn pink.
De vraag is: wat DOET een magnetron nou eigenlijk precies, behalve 'stralen' en wat is dat aantal Watt precies (buiten dat het de 'sterkte' betreft?
Is dat niet in lekentaal uit te leggen of snappen de FOKkers dit ook niet?
hardop gelachenquote:Op vrijdag 7 juni 2013 19:56 schreef DenHeldert het volgende:
@Waterdrinker
pips is bleek, wit. Nu maar eens kijken hoe ik dat weer goed krijg lol.
Elke keer als ik hem erin steek word het erger. Begin me nu serieus af te vragen wat er zo speciaal is aan de pink, dat alleen die wit word.
Het wattage is de hoeveelheid elektrische energie die per seconde wordt omgezet in straling. Dus 1000W voor 60 sec. is 60.000 Joule. Joule is een eenheid van energie, zoals calorieėn maar dan een andere schaal.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 20:10 schreef DenHeldert het volgende:
Het topic dwaalt af, het gaat eigenlijk helemaal niet om mijn pink.
De vraag is: wat DOET een magnetron nou eigenlijk precies, behalve 'stralen' en wat is dat aantal Watt precies (buiten dat het de 'sterkte' betreft?
Is dat niet in lekentaal uit te leggen of snappen de FOKkers dit ook niet?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |