FOK!forum / Televisie / Keuringsdienst van waarde #17 - sushi deel 2 de anticlimax
Bosbeetlezaterdag 25 mei 2013 @ 12:07
keuringsdienst.png
59869-250-247.pngAmbachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 12:15
Stuur een brief naar Marijn zou ik zeggen
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 12:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:15 schreef Stefan het volgende:
Stuur een brief naar Marijn zou ik zeggen
Kan ze haar kinderstemmetje weer opzetten en lekker dommig doen
Apekoekzaterdag 25 mei 2013 @ 12:19
Laten we wel duidelijk wezen, de diepvries sushi is natuurlijk niet de shit. Bij een echt goed restaurant zul je proeven hoe mals en diep van smaak zalm sushi zal zijn, meestal schotse zalm (weer malser en vetter dan Noorse variant). Niet te vergelijken. Desalniettemin verassend om te zien dat een Noor het lekkerste stukje sushi heeft bedacht. Werd daarvoor sushi alleen maar met andere vissen gegeten dus? Wat was toen de "captain" van de vissen?
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 12:22
Goede sushi maak je van tonijn, niet van kweekzalm
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 12:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:19 schreef Apekoek het volgende:
Laten we wel duidelijk wezen, de diepvries sushi is natuurlijk niet de shit. Bij een echt goed restaurant zul je proeven hoe mals en diep van smaak zalm sushi zal zijn, meestal schotse zalm (weer malser en vetter dan Noorse variant). Niet te vergelijken. Desalniettemin verassend om te zien dat een Noor het lekkerste stukje sushi heeft bedacht. Werd daarvoor sushi alleen maar met andere vissen gegeten dus? Wat was toen de "captain" van de vissen?
Natuurlijk is die diepvries niet de shit maar van alle diepvriesvis de beste, maar t sloeg nergens op dat Marijn zat te slijmen bij dat bedrijf en out of the blue kwam met cijfers over niet aanwezige metalen
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede sushi maak je van tonijn, niet van kweekzalm
Ik denk dat de kweekzalm juist het succes is van All You Can Eat, sushi is te duur voor all you can eat in die massa's
Apekoekzaterdag 25 mei 2013 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede sushi maak je van tonijn, niet van kweekzalm
Is ook lekker idd, maar mijn voorkeur gaat uit naar Schotse zalm.
Felagundzaterdag 25 mei 2013 @ 12:30
Niet haten op Marijn. o|O KvW is het leukste als nieuwsgierige consument zonder dat er meteen iets recht gesteld moet worden.
golferzaterdag 25 mei 2013 @ 12:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:27 schreef Apekoek het volgende:

Is ook lekker idd, maar mijn voorkeur gaat uit naar Schotse zalm.
Je weet dat dat ook voor 99% kweekzalm is?
Felagundzaterdag 25 mei 2013 @ 12:40
Ik eet nu vaak wilde zalm (wel die ingevroren van de Aldi, "verse" is niet te betalen), sindsdien vind ik kweekzalm een stuk minder lekker.
Bosbeetlezaterdag 25 mei 2013 @ 12:50
:) daar is dus de redactie voor inzien dat mijn rare sds claim onzinnig is en daar moeten ze dus geen aflevering over maken... dat hadden ze bij de sushi ook moeten doen.

Maarja ik denk dat de onderwerpen dan wel zo ongeveer op zijn. De meeste voeding is zo ontzettend gereguleerd dat het lastig is om nog 'rare' dingen te doen. Echt onzinnige claims zie je voornamelijk alleen nog maar bij cosmetische producten...

:) gewoon een waardig einde laten sterven dit programma
Apekoekzaterdag 25 mei 2013 @ 12:57
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Je weet dat dat ook voor 99% kweekzalm is?
Nouja ik proef dat niet terug ofzo en ben ook niet bang er ziek van te worden. Eet het al jaren. Maar als ik overmorgen overleid dan had ik het er voor over :P Toch is het voor mij het meest zachte en malse stukje zalm dat ik heb gehad, en heb al aardig wat zalm in mn leven gegeten. Maar elke leverancier is misschien zijn eigen bronnen.

Voor de rest eet ik ook veel van het andere sushi waaronder tonijn, makreel, zeebaars, paling mits goed bereid kan ik het allemaal goed waarderen!
golferzaterdag 25 mei 2013 @ 13:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:57 schreef Apekoek het volgende:

overleid
:X
Apekoekzaterdag 25 mei 2013 @ 13:09
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:06 schreef golfer het volgende:

[..]

:X
Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?
Felagundzaterdag 25 mei 2013 @ 13:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:09 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?
Het is vooral een smaakkwestie, kweekzalm smaakt een stuk weeïger dan wilde zalm. Kweekzalm is ook vetter, dus misschien is het wel gezonder, maar ik vind wilde zlm lekkerder.
golferzaterdag 25 mei 2013 @ 13:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:09 schreef Apekoek het volgende:

Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?
Kweekzalmen zijn de plofkippen van de zee.
Apekoekzaterdag 25 mei 2013 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:11 schreef Felagund het volgende:

[..]

Het is vooral een smaakkwestie, kweekzalm smaakt een stuk weeïger dan wilde zalm. Kweekzalm is ook vetter, dus misschien is het wel gezonder, maar ik vind wilde zlm lekkerder.
Ok dat zou kunnen, ik ben daar geen expert in. Wel weet ik dat ik in sommige reastaurants echt niet moet zijn omdat ik daar de zalm smerig vind. Zo lang ik het maar lekker vind betaal ik er wel voor.
Apekoekzaterdag 25 mei 2013 @ 13:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Kweekzalmen zijn de plofkippen van de zee.
Tja ik weet niet of ik daar nou wakker van moet liggen.
Erasmozaterdag 25 mei 2013 @ 13:42
Dat gezicht van die Duitser toen Marijn het woord test in de mond nam ging precies zo: :%
:P

quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 12:05 schreef borisz het volgende:
KvW is idd minder geworden.
Geef mij maar Wouter Klootwijk of De Slag om NL/Brussel met Roland Duong en Teun vd Keuken.
Ik had liever gezien dat het naar de VPRO ging in plaats van de KRO.
Oscar.zaterdag 25 mei 2013 @ 13:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:30 schreef Felagund het volgende:
Niet haten op Marijn. o|O KvW is het leukste als nieuwsgierige consument zonder dat er meteen iets recht gesteld moet worden.
Goot tast good tast!
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 13:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 12:24 schreef Stefan het volgende:

[..]

Ik denk dat de kweekzalm juist het succes is van All You Can Eat, sushi is te duur voor all you can eat in die massa's
Ik had het over goede sushi
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 16:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik had het over goede sushi
Ja en dankzij de al you can eat is het ook populair onder henk en ingrid
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 17:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 16:56 schreef Stefan het volgende:

[..]

Ja en dankzij de al you can eat is het ook populair onder henk en ingrid
En? Wat heb ik met Henk en Ingid te maken? Ik heb de pleuris aan die opel rijdende geblondeerde RTL en SBS kijkers
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 17:02
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen. :P
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 17:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En? Wat heb ik met Henk en Ingid te maken? Ik heb de pleuris aan die opel rijdende geblondeerde RTL en SBS kijkers
Sushi is nu populair bij alle lagen, das pas sinds all you can eat

Overigens Shabu Shabu Fuck the World ^O^ :9
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 17:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen. :P
Bij een keuringdienst vorig jaar zag je dat zalm ook prima te kweken is
Felagundzaterdag 25 mei 2013 @ 17:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen. :P
Ierse zalm heb ik nog nooit gehad, maar ik vind wel dat er een groot verschil in smaak tussen Noorse kweekzalm en wilde zalm zit.
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 17:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:07 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ierse zalm heb ik nog nooit gehad, maar ik vind wel dat er een groot verschil in smaak tussen Noorse kweekzalm en wilde zalm zit.
Wat wij bij Gundlach (zeer goeie vishandel) kopen is heel erg vet. Ik vind het echt heerlijk. We eten het vanavond, met lamsoren. :9
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 17:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Stefan het volgende:

[..]

Sushi is nu populair bij alle lagen, das pas sinds all you can eat

Overigens Shabu Shabu Fuck the World ^O^ :9
Dat zeg je nu al een aantal maal, maar wat is je punt?
flipsenzaterdag 25 mei 2013 @ 17:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:08 schreef Isegrim het volgende:
We eten het vanavond, met lamsoren. :9
Wat zielig :(

:P
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 17:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen. :P
Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.
En ja, in beide heb je kwaliteitsverschillen.
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 17:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat zeg je nu al een aantal maal, maar wat is je punt?
Jij vind dat sushi niet van kweekzalm en kwaliteit niet samengaan, mijn punt is dat dat alleen voor de elite is, de massa kent sushi niet anders.
Felagundzaterdag 25 mei 2013 @ 17:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat wij bij Gundlach (zeer goeie vishandel) kopen is heel erg vet. Ik vind het echt heerlijk. We eten het vanavond, met lamsoren. :9
Wilde zalm is juist duidelijk minder vet dan gekweekte zalm. Maar ik zal het eens proberen, hier in de winkel ligt alleen Noorse zalm.
golferzaterdag 25 mei 2013 @ 17:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:

Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.
En ja, in beide heb je kwaliteitsverschillen.
Plus dat je het meteen kunt zien aan de kleur van de zalm.
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:18 schreef golfer het volgende:

[..]

Plus dat je het meteen kunt zien aan de kleur van de zalm.
En aan de geur, de smaak, de structuur.
Verschil als tussen tamme en wilde gans
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:17 schreef Felagund het volgende:

[..]

Wilde zalm is juist duidelijk minder vet dan gekweekte zalm. Maar ik zal het eens proberen, hier in de winkel ligt alleen Noorse zalm.
En ik vind dat vette juist lekker. :9
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 17:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.
En ja, in beide heb je kwaliteitsverschillen.
Dat was zeker wilde zalm. Totaal andere kleur sowieso. Ik vind het geen verschil van dag en nacht. Het is anders, maar voor mij de meerprijs niet waard. Sterker nog, ik vind de Ierse kweekzalm lekkerder dan de wilde zalm. :6
chansadreszaterdag 25 mei 2013 @ 17:45
Mijn gevoel over aflevering Sushi 2: Er is een stuk uitgeknipt. Het hele problemen met de band was natuurlijk onzin. Waarom was die onderzoeker niet in beeld om de uitslag bekend te maken. Doen ze normaliter altijd. Nu was er een stukje telefoontoneel ingeplakt. Voor mij kunnen er twee dingen gebeurd zijn: 1. Resultaten van onderzoek waren niet correct waardoor ze het eruit hebben moeten knippen (dit kan gebeurd zijn door een fout van KvW zoals met die deotest van een tijdje terug of een fout door de onderzoekers zelf). Of 2. ze hebben het eruit moeten knippen door druk van de sushimaffia.
Isabeauzaterdag 25 mei 2013 @ 18:06
Nu jullie het zo over zalm hebben, een vraagje. Ik keek vandaag naar de ingrediënten van de gerookte zalmfilet (Noors en Schots) en ik zag suiker op elk pak als 3e ingrediënt (eerst zalm en zout). Waarom zit er suiker in/op gerookte zalm :?
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 18:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 18:06 schreef Isabeau het volgende:
Nu jullie het zo over zalm hebben, een vraagje. Ik keek vandaag naar de ingrediënten van de gerookte zalmfilet (Noors en Schots) en ik zag suiker op elk pak als 3e ingrediënt (eerst zalm en zout). Waarom zit er suiker in/op gerookte zalm :?
Om hem zoet te maken, doen "ze" tegenwoordig ook met spek, ham etc
Mensen willen zoet want zoet is lekker
Isabeauzaterdag 25 mei 2013 @ 18:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

Om hem zoet te maken, doen "ze" tegenwoordig ook met spek, ham etc
Mensen willen zoet want zoet is lekker
Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!
Ik ben toch verdorie geen klein kind wat niets lust als het niet zoet is.
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 18:29
Volgens mij zit in blikgroenten vrijwel altijd suiker als conserveermiddel. Maar groente uit blik is toch sowieso niet te vreten...?
Stefanzaterdag 25 mei 2013 @ 18:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 18:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!
Ik ben toch verdorie geen klein kind wat niets lust als het niet zoet is.
De docu FoodInc niet gezien? In Amerika stoppen ze overal maar dan ook overal zoete mais in
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 18:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 18:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!
Ik ben toch verdorie geen klein kind wat niets lust als het niet zoet is.
Ik weet het, ik vind het ook vreselijk
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 18:53
"High-fructose corn syrup" - want dat klinkt niet als suiker.
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 19:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 18:53 schreef Isegrim het volgende:
"High-fructose corn syrup" - want dat klinkt niet als suiker.
Het is ook wat anders dan kristalsuiker.
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 19:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is ook wat anders dan kristalsuiker.
Dat klopt. Maar echt veel gezonder is het niet, vooral niet als je het overal in flikkert. :P
Pietverdrietzaterdag 25 mei 2013 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 19:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat klopt. Maar echt veel gezonder is het niet, vooral niet als je het overal in flikkert. :P
Vooral smerig
Alles moet tegenwoordig zoet
Bier, groente, vleeswaren
Getver
En bitter wordt uit de spruitjes en witlof en de slasoorten gefokt
Vre-se-lijk.
Isegrimzaterdag 25 mei 2013 @ 21:53
Ja, van mij hoeft dat ook niet. Maar gelukkig is er ook een tegenbeweging gaande. :)
Isabeauzaterdag 25 mei 2013 @ 23:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

Vooral smerig
Alles moet tegenwoordig zoet
Bier, groente, vleeswaren
Getver
En bitter wordt uit de spruitjes en witlof en de slasoorten gefokt
Vre-se-lijk.
Dat alles naar de 'gemiddelde smaak' wordt gefokt is ook één van mijn stokpaardjes! Spruitjes en witlof horen gewoon een bittere smaak te hebben, alles wordt steeds smaaklozer. Of zoet idd (zoek maar eens een lekkere zuur smakende sinaasappel).
Stefanzondag 26 mei 2013 @ 01:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 23:16 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat alles naar de 'gemiddelde smaak' wordt gefokt is ook één van mijn stokpaardjes! Spruitjes en witlof horen gewoon een bittere smaak te hebben, alles wordt steeds smaaklozer. Of zoet idd (zoek maar eens een lekkere zuur smakende sinaasappel).
Dat komt ook omdat er geen seizoensgroente meer bestaat, alles wordt doorgefokt
flipsenzondag 26 mei 2013 @ 01:34
Er wordt was afgefokt hier :P Maar volgens mij fok je met dieren en hebben we het nu over telen :?
Stefanzondag 26 mei 2013 @ 02:30
Ja, je weet wat ik bedoel }:|
Teslyndzondag 26 mei 2013 @ 09:49
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 01:21 schreef Stefan het volgende:

[..]

Dat komt ook omdat er geen seizoensgroente meer bestaat, alles wordt doorgefokt
In november seizoensbloemen in de aanbieding en dat bleken tulpen te zijn.
golferdonderdag 30 mei 2013 @ 12:09
Vanavond: Couscous

KRO’s Keuringsdienst van Waarde reist af naar Marokko en geeft antwoord op de vraag: is couscous een snelle hap of typisch slowfood? Ajouad El Miloudi gaat op onderzoek uit en laat zien hoe traditionele couscous gemaakt moet worden.
Stefandonderdag 30 mei 2013 @ 12:52
Nog nooit gegeten, lijkt me ook niet lekker
Luigidonderdag 30 mei 2013 @ 12:53
Couscous is niet onaardig hoor maar na een vakantie in Tunesie ben ik er een beetje op afgehaakt :') :P.
golferdonderdag 30 mei 2013 @ 13:58
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 12:52 schreef Stefan het volgende:
Nog nooit gegeten, lijkt me ook niet lekker
Mits voldoende opgeleukt met rozijnen en andersoortige vruchten is het wel weg te krijgen. Verder heeft het vooral een korrelige structuur en van zichzelf nauwelijks smaak.
µdonderdag 30 mei 2013 @ 15:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 12:52 schreef Stefan het volgende:
Nog nooit gegeten, lijkt me ook niet lekker
Kan nogal droog zijn ja :P.

Maar goede couscous is lekker hoor :9.
Tourniquetdonderdag 30 mei 2013 @ 18:00
Die oude afleveringen uit 2003 en 2004 met Wouter, Teun, Roland en Maurice zijn wel grappig om terug te zien. Maar zien er eigenlijk niet uit qua editing vergeleken met nu. :D Blijkt dat ik alleen de allereerste aflevering over plofkip nog niet had gezien, de rest wel dus ik kijk al vrijwel vanaf het begin.
Stefandonderdag 30 mei 2013 @ 18:39
Ik heb een DVD box met 7 DVDs KvW waarin die met dat lange haar zich omkleed in een fabriek en hij zn pik open en bloot in beeld heeft
alorsdonderdag 30 mei 2013 @ 20:30
Begonnen
Kworkdonderdag 30 mei 2013 @ 20:31
Wat een volk :')
alorsdonderdag 30 mei 2013 @ 20:31
Die stem :D
Pietepietjedonderdag 30 mei 2013 @ 20:32
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 20:31 schreef alors het volgende:
Die stem :D
Ze praten allemaal een beetje als Willy_1967
waaromniet1988donderdag 30 mei 2013 @ 20:45
Couscous met vlees :')
alorsdonderdag 30 mei 2013 @ 20:48
Tof, thuis bij de baas koken :D
waaromniet1988donderdag 30 mei 2013 @ 20:50
Die van hem ziet er niet uit
Tourniquetdonderdag 30 mei 2013 @ 20:57
Dat was voor de verandering weer eens een leuke aflevering.
golferdonderdag 30 mei 2013 @ 21:44
Couscous? Ken jij die? Werkt ie hier op de markt? _O-

En 2 Marocs die Engels met elkaar lullen. :{

Verder niks nieuws onder de couscous-zon, behalve opvallend veel en vaak de naam van de fabrikant noemen en in beeld brengen. Gesponsorde aflevering?
Kadoooshdonderdag 30 mei 2013 @ 22:24
Mooi dat ze helemaal niet over de gevolgen van de kweekzalm hebben gehad:

Salmon Confidential door Twyla Roscovich
Dan was het misschien nog interessant geworden.
rene90vrijdag 31 mei 2013 @ 19:20
Jezus ik was Tony and the chocolat factory aan het kijken maar nu stopt hij op de laatste minuut, wat was de uitkomst van die aflevering? Dat de chocola van dat bedrijf waar hij 1000kg had gekocht nou wel of niet "slaaf vrij" was?
Stefanvrijdag 31 mei 2013 @ 19:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 19:20 schreef rene90 het volgende:
Jezus ik was Tony and the chocolat factory aan het kijken maar nu stopt hij op de laatste minuut, wat was de uitkomst van die aflevering? Dat de chocola van dat bedrijf waar hij 1000kg had gekocht nou wel of niet "slaaf vrij" was?
Ik geloof van wel, maar in t echt geloof ik het niet, er zijn wel eens latere uitzendingen geweet.
ßdonderdag 6 juni 2013 @ 16:27
Vanavond:

Barbecue
Speciaal voor de barbecue, houtsnippers gemaakt van oude whiskyvaten. De whiskyvaten zijn wel 60 jaar oud en er heeft 's werelds beste single malt whisky in gezeten. De Keuringsdienst vraagt zich in deze uitzending af welke geweldige whisky dit is en proeft het vlees dat met deze houtsnippers gebarbecued is.
Luigidonderdag 6 juni 2013 @ 16:28
Oh, da's wel leuk :D. Ik gebruik die dingen nog wel eens op de bbq :).
Felagunddonderdag 6 juni 2013 @ 16:31
Is de couscous aflevering leuk genoeg om terug te kijken?
MaximusTGdonderdag 6 juni 2013 @ 16:41
Mwa.. als je echt niks anders te doen hebt misschien.. Niet bepaald boeiend nee. Bekende liedje weer he.
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:27
Toren C :')
Kom op waarom wordt er altijd zo gepiepeld met de KvW?
MaximusTGdonderdag 6 juni 2013 @ 20:30
Kennen jullie deze trouwens al:

http://livestreams.omroep.nl/npo/ned3

Live kijken!
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:39
het is begonnen :P :P
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:39
ik drink er wel een glaasje whiskey bij :P
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:40
ralph de kok :D
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:41
drank hoort ook niet te lopen :P
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:42
Wat een onzin die snippers :')
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:46
400 euro voor een fles 30 jaar oude Glenfiddich? dan steekt hij 140 euro in zijn eigen zak :')
MaximusTGdonderdag 6 juni 2013 @ 20:50
Oh wat een onzin ook altijd die "geheimen".
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:51
Marije met een kinderzitje voorop, so cute.
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:52
Schots landschap O+
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:52
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:52 schreef TUFKAL het volgende:
Schots landschap O+
alleen maar regen :P
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:53
quote:
4s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:52 schreef donald_dick het volgende:

[..]

alleen maar regen :P
Wat heeft dat met het landschap te maken?
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:53
quote:
7s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:53 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Wat heeft dat met het landschap te maken?
daarom is het zo mooi groen :P
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:53
quote:
4s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:53 schreef donald_dick het volgende:

[..]

daarom is het zo mooi groen :P
Oh zo
ErkendFokkerdonderdag 6 juni 2013 @ 20:55
Maar als het eikenhout 'op' is en geen smaak meer heeft, dan kan je toch net zo goed ander hout kopen?
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:55
quote:
99s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:55 schreef ErkendFokker het volgende:
Maar als het eikenhout 'op' is en geen smaak meer heeft, dan kan je toch net zo goed ander hout kopen?
maar wat doe je dan met het oude vat :P
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:56
Rook hij nu stiekem aan Marijn?
Pietepietjedonderdag 6 juni 2013 @ 20:56
Was zij niet vegetarisch?
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 20:56
quote:
11s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:56 schreef TUFKAL het volgende:
Rook hij nu stiekem aan Marijn?
dan ruikt ie zure kut :P
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:56
quote:
5s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:56 schreef Pietepietje het volgende:
Was zij niet vegetarisch?
Ze eet toch niet? :P
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 20:59
Het is gewoon de romantische gedachte dat je zo'n stuk vlees eet van zo'n vat maar de huis tuin en keuken BBQ-er zal het echt niet merken. Dus t zal ook wel niet kloppen.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 06-06-2013 20:59:17 ]
Oscar.donderdag 6 juni 2013 @ 21:00
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:59 schreef TUFKAL het volgende:
Het is gewoon de romantische gedachte dat je zo'n stuk vlees eet van zo'n vat maar de huis tuin en keuken BBQ-er zal het echt niet merken. Dus t zal ook wel niet kloppen.
en dan hebben ze weer een bedrijf kapot gemaakt :P
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 21:00
quote:
4s.gif Op donderdag 6 juni 2013 21:00 schreef donald_dick het volgende:

[..]

en dan hebben ze weer een bedrijf kapot gemaakt :P
Ze moeten gewoon eerlijk zijn op de verpakking.
MaximusTGdonderdag 6 juni 2013 @ 21:03
Volgens mij is er tot nu toe niet gebleken dat het niet klopt toch?
ErkendFokkerdonderdag 6 juni 2013 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:56 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Ze eet toch niet? :P
:o
Pietepietjedonderdag 6 juni 2013 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:56 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Ze eet toch niet? :P
Maar nu wel :D!
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 21:03 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij is er tot nu toe niet gebleken dat het niet klopt toch?
Nee valt mee. Verrassende uitzending.
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 21:03
quote:
99s.gif Op donderdag 6 juni 2013 21:03 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

:o
Ik kan het niet meer aan!
Rooliodonderdag 6 juni 2013 @ 21:05
Komt ie prima mee weg, die snipperfabrikant. Goede reclame zelfs.
MaximusTGdonderdag 6 juni 2013 @ 21:06
Lijkt me alleen lastig voor hem om een regelmatige aanvoer van zulke oude vaten te hebben. Hoewel het natuurlijk logisch is dat er elk jaar wel weer vaten vrijkomen die al zo oud zijn.
Luigidonderdag 6 juni 2013 @ 21:07
't Zal natuurlijk ook niet echt uitmaken of je ze van 40, 50 of 60 jaar hebt. Maar idd, als je het er op zet moet het er ook inzitten. Overigens heb je die zakjes tegenwoordig van elke merk wel (oa Weber) en daar staan die claims niet op (alleen het soort hout dus).
#ANONIEMdonderdag 6 juni 2013 @ 21:14
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 21:06 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me alleen lastig voor hem om een regelmatige aanvoer van zulke oude vaten te hebben. Hoewel het natuurlijk logisch is dat er elk jaar wel weer vaten vrijkomen die al zo oud zijn.
Daarom hield hij de aanvoer geheim natuurlijk.
Snoepje5donderdag 6 juni 2013 @ 23:42
Iemand die ooit dergelijk hout op de bbq heeft gebruikt dan?
MrSweetsvrijdag 7 juni 2013 @ 15:10
Leuk verhaal, je proeft uiteindelijk niets van de whisky natuurlijk, wel iets zoeter dus ? dat is dan de vraag of je dat wilt.
Luigivrijdag 7 juni 2013 @ 15:24
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 23:42 schreef Snoepje5 het volgende:
Iemand die ooit dergelijk hout op de bbq heeft gebruikt dan?
Ja, ik zoals ik al zei ;). Het geeft een enorm rokerige smaak aan vlees (afhankelijk van hoeveel je gebruikt en hoe lang en hoe vochtig je het hout maakt), het is al snel teveel (kan zelfs zeer gaan doen in je keel ;) ) maar voor zo af en toe vind ik het best lekker :). Beetje poor-mans rookoventje heb je dan ;).
Pietverdrietvrijdag 7 juni 2013 @ 15:40
Eindelijk weer eens een leuke aflevering, heerlijk droog die Schotten.
Maar goed, mooi product toch? Ouwe vatenhout om mee te roken.
Heb bij de groothandel hier een tijdje terug jack daniels snippers gezien.
Pietverdrietvrijdag 7 juni 2013 @ 15:47
Het is net als met die kipkarkassenverwerker, gewoon eerlijk zijn met een eerlijk product.
Luigivrijdag 7 juni 2013 @ 15:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is net als met die kipkarkassenverwerker, gewoon eerlijk zijn met een eerlijk product.
Haha ja, dat was het seperatorvlees toch? Niks mis mee, zolang je het er maar op zet (en het geen gevaar voor de volksgezondheid is uiteraard). Kunnen mensen zelf bepalen of ze het tegen die prijs in hun mandje leggen.
Pietverdrietvrijdag 7 juni 2013 @ 16:32
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 15:48 schreef Luigi het volgende:

[..]

Haha ja, dat was het seperatorvlees toch? Niks mis mee, zolang je het er maar op zet (en het geen gevaar voor de volksgezondheid is uiteraard). Kunnen mensen zelf bepalen of ze het tegen die prijs in hun mandje leggen.
Ik zou het eerder pervers vinden als het werd weggegooid.
Stefanvrijdag 7 juni 2013 @ 21:05
Dat zeikerige ondertoontje van de KvW blijft, het zal wel niet kloppen
Net als met dat decoratiehout uit de Jungle of mondgeblazen glazen uit Japan
Pietverdrietvrijdag 7 juni 2013 @ 21:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 21:05 schreef Stefan het volgende:
Dat zeikerige ondertoontje van de KvW blijft, het zal wel niet kloppen
Net als met dat decoratiehout uit de Jungle of mondgeblazen glazen uit Japan
Klopt, en dat is ergerlijk.
golferzaterdag 8 juni 2013 @ 00:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Eindelijk weer eens een leuke aflevering, heerlijk droog die Schotten.
Maar goed, mooi product toch? Ouwe vatenhout om mee te roken.
Heb bij de groothandel hier een tijdje terug jack daniels snippers gezien.
Mee eens.
Product is niks mis mee. Als je althans denkt dat er smaak of geur aan je BBQ wordt toegevoegd, hetgeen ik nog nooit gemerkt heb na zoveel uur hout weken. Het enige wat het wel toevoegt is...heel veel extra rook-ontwikkeling die de buren niet zo leuk vinden. :)

Maar die vaten zijn geen nep.
Pietverdrietzaterdag 8 juni 2013 @ 09:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 00:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Mee eens.
Product is niks mis mee. Als je althans denkt dat er smaak of geur aan je BBQ wordt toegevoegd, hetgeen ik nog nooit gemerkt heb na zoveel uur hout weken. Het enige wat het wel toevoegt is...heel veel extra rook-ontwikkeling die de buren niet zo leuk vinden. :)

Maar die vaten zijn geen nep.
Maar volgens mij is het veel meer iets om mee te roken dan om mee te bbq'n
Ik wil zo min mogelijk rook bij de bbq, want daar sta ik voor, en hij staat op het terras waar we ook zitten.
Pietverdrietzaterdag 8 juni 2013 @ 09:07
Vond het trouwens erg mooi te zien dat die Nederlandse wiskeyexperts niet meekregen dat het echte snippers waren (lijkt mij sterk kearel, das bourbon, etc) en die vatenmaker direct ruikt dat het malt is, en direct ziet dat het heule ouwe vaten waren. Mooi figuur verder, wij bbq'en niet zo vaak in schotland, het regent hier altijd..
De snippermaker werd eerst door de montage als jokkebrok weggezet, terwijl hij gewoon gelijk had.
UIO_AMSzaterdag 8 juni 2013 @ 09:10
Leuke uitzending weer.
fotostarterzaterdag 8 juni 2013 @ 09:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond het trouwens erg mooi te zien dat die Nederlandse wiskeyexperts niet meekregen dat het echte snippers waren (lijkt mij sterk kearel, das bourbon, etc) en die vatenmaker direct ruikt dat het malt is, en direct ziet dat het heule ouwe vaten waren. Mooi figuur verder, wij bbq'en niet zo vaak in schotland, het regent hier altijd..
De snippermaker werd eerst door de montage als jokkebrok weggezet, terwijl hij gewoon gelijk had.
Ik vond die eigenaar erg zenuwachtig overkomen in het begin. Bijna angstig zelfs.
Werd later wel minder natuurlijk.
Verder leuke aflevering :)
MrSweetszaterdag 8 juni 2013 @ 12:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond het trouwens erg mooi te zien dat die Nederlandse wiskeyexperts niet meekregen dat het echte snippers waren (lijkt mij sterk kearel, das bourbon, etc) en die vatenmaker direct ruikt dat het malt is, en direct ziet dat het heule ouwe vaten waren. Mooi figuur verder, wij bbq'en niet zo vaak in schotland, het regent hier altijd..
De snippermaker werd eerst door de montage als jokkebrok weggezet, terwijl hij gewoon gelijk had.
Jaja ja klopt die "kenners" waren toch niet zo expert lol :P
golferdonderdag 13 juni 2013 @ 11:46
Op donderdag 13 juni, om 20.40 uur op Nederland 3, start de KRO weer met een nieuwe serie van KVW: De Rekenkamer.

De eerste aflevering brengt ons al meteen in zomerse sferen. In Nederland hebben we meer regen dan zonneschijn, maar áls het een keer onbewolkt is ligt heel Nederland met een bleke huid op het strand en zitten de terrassen vol. Om dan niet meteen te verbranden beschermen we ons tegen de zon met zonnebrandcrème. Maar er zijn enorm veel soorten, met allerlei verschillende factoren en andere eigenschappen, van zeer goedkoop tot heel duur. Welke moet je kiezen? En hoe vaak moet je je insmeren, en hoeveel? Kortom, wat zijn we kwijt aan zonnebrandcrème als we ons goed willen beschermen tegen de zon?
Bosbeetledonderdag 13 juni 2013 @ 11:53
Die rekenkamer komt vaak gewoon neer op waar plaatsen we het 'afhak' punt. Ze gaan iets verder dan alleen het product... maar ze zouden ook makkelijk kosten voor het bouwen van de fabriek, de productie van de grondstoffen waar de fabriek van is gemaakt, etc etc.

Kortom een exercitie in een arbitrair punt van stoppen met rekenen maken.
Pietverdrietdonderdag 13 juni 2013 @ 16:22
quote:
4s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 09:22 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ik vond die eigenaar erg zenuwachtig overkomen in het begin. Bijna angstig zelfs.
Werd later wel minder natuurlijk.
Verder leuke aflevering :)
Zijn eerste Marokkaan?
Ik zou in zijn plaats ook zenuwachtig zijn als de KVW langskwam
fotostarterdonderdag 13 juni 2013 @ 16:23
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn eerste Marokkaan?
Ik zou in zijn plaats ook zenuwachtig zijn als de KVW langskwam
Waarom dan? Hij had niets te verbergen toch :)
Pietverdrietdonderdag 13 juni 2013 @ 16:25
quote:
3s.gif Op donderdag 13 juni 2013 11:46 schreef golfer het volgende:
Op donderdag 13 juni, om 20.40 uur op Nederland 3, start de KRO weer met een nieuwe serie van KVW: De Rekenkamer.

De eerste aflevering brengt ons al meteen in zomerse sferen. In Nederland hebben we meer regen dan zonneschijn, maar áls het een keer onbewolkt is ligt heel Nederland met een bleke huid op het strand en zitten de terrassen vol. Om dan niet meteen te verbranden beschermen we ons tegen de zon met zonnebrandcrème. Maar er zijn enorm veel soorten, met allerlei verschillende factoren en andere eigenschappen, van zeer goedkoop tot heel duur. Welke moet je kiezen? En hoe vaak moet je je insmeren, en hoeveel? Kortom, wat zijn we kwijt aan zonnebrandcrème als we ons goed willen beschermen tegen de zon?
IPV zonnebrandcremes te bekijken kunnen ze beter eens ingaan op de ongezondheid van het bruinbakken.
Los van dat je huid er erg oud van wordt neemt de kans op huidkanker erg toe.
Pietverdrietdonderdag 13 juni 2013 @ 16:25
quote:
4s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:23 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Waarom dan? Hij had niets te verbergen toch :)
Het zijn beroepszeikers geworden op zoek naar relletjes
MPC60donderdag 13 juni 2013 @ 16:34
Ik vind kvw sinds de overstap naar de kro echt per aflevering slechter worden, het lijken meer reclameblokken voor de belichte partij dan echt onderzoeksjournalistiek.

Echt heel jammer, keek er iedere week naar uit.
µdonderdag 13 juni 2013 @ 16:39
TV / [KRO] De Rekenkamer #1 - Een show over geld en consumentzaken
µdonderdag 13 juni 2013 @ 16:40
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:34 schreef MPC60 het volgende:
Ik vind kvw sinds de overstap naar de kro echt per aflevering slechter worden, het lijken meer reclameblokken voor de belichte partij dan echt onderzoeksjournalistiek.

Echt heel jammer, keek er iedere week naar uit.
Ik heb het alleen bij de kro gezien. Waar zat het eerst?
alorsdonderdag 13 juni 2013 @ 16:41
quote:
2s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:40 schreef µ het volgende:

[..]

Ik heb het alleen bij de kro gezien. Waar zat het eerst?
NTR
Pietverdrietdonderdag 13 juni 2013 @ 16:44
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:41 schreef alors het volgende:

[..]

NTR
RVU (2003-2010),
NTR (2010-2011),
KRO (2012)
alorsdonderdag 13 juni 2013 @ 16:46
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

RVU (2003-2010),
NTR (2010-2011),
KRO (2012)
Ja en de RVU is opgegaan in de NTR (samen met de NPS enTeleac)
fotostarterdonderdag 13 juni 2013 @ 17:47
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het zijn beroepszeikers geworden op zoek naar relletjes
Ja dat idee had ik ook. Vooral de laatste keer, weet niet meer welke aflevering het was, maar dat ze aan het eind ineens telefoon kregen dat er niets vreemd inzat.
Dat kwam wel zo ongeloofwaardig over :D
SunChaserdinsdag 27 augustus 2013 @ 14:22
Tony is back

We hebben goed nieuws voor de trouwe kijkers van de Keuringsdienst. Het nieuwe seizoen begint namelijk met de terugkeer van een oude bekende: journalist, televisie- en radiomaker Teun van de Keuken!

Teun was vanaf de start van de Keuringsdienst tot en met 2011 al een van de verslaggevers.
boriszdinsdag 27 augustus 2013 @ 14:22
KvW twitterde op dinsdag 27-08-2013 om 13:34:06 Goed nieuws voor trouwe kijkers van de Keuringsdienst. Het nieuwe seizoen begint met de terugkeer van @Teunvandekeuken als verslaggever! reageer retweet
edit: Wat hierboven staat dus :P
#ANONIEMdinsdag 27 augustus 2013 @ 15:57
Waarom komt hij terug dan?
boriszdinsdag 27 augustus 2013 @ 15:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 15:57 schreef TUFKAL het volgende:
Waarom komt hij terug dan?
Ik weet iig dat de slag om NL/Brussel gesneuveld is. Dus tijd heeft hij :P

[ Bericht 10% gewijzigd door borisz op 27-08-2013 16:04:37 ]
#ANONIEMdinsdag 27 augustus 2013 @ 16:06
Jammer slag om Brussel/NL was goed.
UIO_AMSdinsdag 27 augustus 2013 @ 16:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 15:59 schreef borisz het volgende:
Ik weet iig dat de slag om NL/Brussel gesneuveld is. Dus tijd heeft hij :P
Druk zat met zijn chocolade-business toch. :P
#ANONIEMdinsdag 27 augustus 2013 @ 17:03
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 16:53 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Druk zat met zijn chocolade-business toch. :P
is niet meer van hem volgens mij :P
golferdonderdag 5 september 2013 @ 13:56
Vanavond dus weer:

De Keuringsdienst van Waarde viert een feestje. Op televisie. Na tien jaar en 187 uitzendingen werd het wel eens tijd. Tijd voor taart. Maar voor we de taart kunnen aansnijden trekt het stralend middelpunt van ons gebak de aandacht. Knalrood, plakkerig en glanzend als een kauwgombal. De... kers, of wat is dat rare vruchtje eigenlijk? De Keuringsdienst in een feestelijke zoektocht naar de kers op de taart.
Felagunddonderdag 5 september 2013 @ 20:32
Begonnen. Ben benieuwd in hoeverre de kers op taarten nog een kers is.
StephanLdonderdag 5 september 2013 @ 20:34
Ze hadden naar Simon moeten gaan van de Taarten van Abel :P
snellejelledonderdag 5 september 2013 @ 20:40
Zo, die vent sprak maar 1 woord spaans; bueno?!
Rickariodonderdag 5 september 2013 @ 20:44
Niet gedacht dat er echte kersen aan te pas kwamen
Rickariodonderdag 5 september 2013 @ 20:45
Geinige vent die chemicus :D
Van_Poppeldonderdag 5 september 2013 @ 20:45
Ik laat die dingen altijd liggen. :@
BesottedOrbdonderdag 5 september 2013 @ 20:47
Die mongool hoest even over de kersen heen :')
Pietverdrietdonderdag 5 september 2013 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:45 schreef Van_Poppel het volgende:
Ik laat die dingen altijd liggen. :@
Dat doet iedereen
Banketbakkers leggen ze erop omdat ze dat zo geleerd hebben op school.
Vreselijke dingen.
Net als slagroomtaart trouwens.
Pietverdrietdonderdag 5 september 2013 @ 20:58
Ik vind het echt vreselijke dingen.
Maar dat vind ik sowieso gelden voor het gros van de troep die de doorsnee banketbakkers zoal verkopen. Appeltaart met blikappels. Gelei met abrikozensmaak erover.
Isabeaudonderdag 5 september 2013 @ 21:00
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het echt vreselijke dingen.
Maar dat vind ik sowieso gelden voor het gros van de troep die de doorsnee banketbakkers zoal verkopen. Appeltaart met blikappels. Gelei met abrikozensmaak erover.
-O- :'(
Pietverdrietdonderdag 5 september 2013 @ 21:06
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 21:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

-O- :'(
Wat is er? Klopt het niet? Ik heb zelden taartjes van een banketbakker waarvan ik denk, man, wat lekker.
golferdonderdag 5 september 2013 @ 21:17
Leuk dat compilatie-filmpje op het einde met al die oempa-loempamomentjes achter elkaar gemonteerd.
Vooral die Chinese fabrieken blijven fascinerend om te zien.
golferdonderdag 5 september 2013 @ 21:18
En zoveel (chemische) moeite doen om van een kers een stukje bijna niet te vreten snoep te maken. ;)
Nieuwschierigdonderdag 5 september 2013 @ 21:20
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:44 schreef Rickario het volgende:
Niet gedacht dat er echte kersen aan te pas kwamen
Ik dacht ook dat het gelatineballen waren.
Injettavrijdag 6 september 2013 @ 01:08
Wat een idioterie om van echte kersen zoiets te maken. Een krankzinnig ingewikkeld proces om ten slotte iets te hebben dat niet meer lijkt en smaakt naar een kers....
Em het is nog vies ook...
Isabeauvrijdag 6 september 2013 @ 07:01
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2013 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:

Wat is er? Klopt het niet? Ik heb zelden taartjes van een banketbakker waarvan ik denk, man, wat lekker.
Nee, ik dacht dat wat jij opnoemt iets was voor fabriekstaarten, voor supermarkttaarten en die vieze dingen uit de diepvries! Niet iets wat banketbakkers deden :{ Vandaar de teleurstelling. Op zich geen ramp, want ik maak mijn eigen taarten en daar gaan geen potjes en pakjes in.
Isabeauvrijdag 6 september 2013 @ 07:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 01:08 schreef Injetta het volgende:
Wat een idioterie om van echte kersen zoiets te maken. Een krankzinnig ingewikkeld proces om ten slotte iets te hebben dat niet meer lijkt en smaakt naar een kers....
Em het is nog vies ook...
Zouden er mensen zijn die dat nepdingetje (wat dus wel degelijk ooit een kers blijkt te zijn geweest) prefereren boven echte kersen? Waarom geen echte kersen gebruiken 8)7
Stefanvrijdag 6 september 2013 @ 09:09
Dit is makkelijker
Pietverdrietvrijdag 6 september 2013 @ 09:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 07:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nee, ik dacht dat wat jij opnoemt iets was voor fabriekstaarten, voor supermarkttaarten en die vieze dingen uit de diepvries! Niet iets wat banketbakkers deden :{ Vandaar de teleurstelling. Op zich geen ramp, want ik maak mijn eigen taarten en daar gaan geen potjes en pakjes in.
Mijn ervaring is dat een diepvriestaart van een goed merk (Coppenrath&Wiese) beter is dan de meeste banketbakkers. Ik zie hun pro-lijn trouwens vaak bij de betere bakkers liggen.
Sowieso verkopen veel bakkers ontdooide of afgebakken prefab.
Bosbeetlevrijdag 6 september 2013 @ 09:13
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 21:18 schreef golfer het volgende:
En zoveel (chemische) moeite doen om van een kers een stukje bijna niet te vreten snoep te maken. ;)
:o ik dacht ook altijd dat er geen kers aan te pas zou komen, ranzige dingen
Pietverdrietvrijdag 6 september 2013 @ 09:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 07:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zouden er mensen zijn die dat nepdingetje (wat dus wel degelijk ooit een kers blijkt te zijn geweest) prefereren boven echte kersen? Waarom geen echte kersen gebruiken 8)7
Absoluut niet, niemand vreet die dingen, maar "het hoort zo"
Nieuwschierigvrijdag 6 september 2013 @ 09:17
Het gaat er ook niet om dat mensen taarten eten maar dat mensen taarten kopen. En dat is het doel van de kleurtjes. Het ziet er feestelijk uit.
Pietverdrietvrijdag 6 september 2013 @ 09:18
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 september 2013 09:17 schreef Nieuwschierig het volgende:
Het gaat er ook niet om dat mensen taarten eten maar dat mensen taarten kopen. En dat is het doel van de kleurtjes.
Hoe het er uit ziet is belangrijker dan hoe het smaakt.
Reflectionnevrijdag 6 september 2013 @ 20:50
Zo zonde van die kersen, ze kunnen ook wel van andere dingen gekleurde (en eetbare) balletjes maken..

En die vrouw van de gele kersen, die vond dat niemand ze zou kopen. Nou dat zou ik wel doen hoor, als ze net als rode kersen smaken (of ook lekker zijn).
Tourniquetvrijdag 6 september 2013 @ 23:30
Haha, die preview van volgende week: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/12-09-2013

RIP Marijn. :P
Amazaterdag 7 september 2013 @ 01:19
Gelukkig weer nieuwe afleveringen _O_
flipsenzaterdag 7 september 2013 @ 01:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2013 01:19 schreef Amarantha het volgende:
Gelukkig weer nieuwe afleveringen _O_
En oude! Alle seizoenen eindelijk online *O*
Amazaterdag 7 september 2013 @ 01:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2013 01:31 schreef flipsen het volgende:

[..]

En oude! Alle seizoenen eindelijk online *O*
Ja dat zag ik ook *O* Dubbel feest *O*
Karrel_Laaglawaaimaandag 9 september 2013 @ 14:48
Ik vind die dingen dus blijkbaar als enige lekker?
Lust hier dan ook niemand cassata?
SunChasermaandag 9 september 2013 @ 18:33
Ik eet de taartkersen ook altijd
Snoepje5maandag 9 september 2013 @ 23:41
Sowieso slagroomtaart :(

Chemische kersen, chemische mandarijntjes..

Beter een appeltaart of ander soort taart kopen.
Apekoekdinsdag 10 september 2013 @ 00:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 07:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zouden er mensen zijn die dat nepdingetje (wat dus wel degelijk ooit een kers blijkt te zijn geweest) prefereren boven echte kersen? Waarom geen echte kersen gebruiken 8)7
Veel makkelijker te conserveren dan echt fruit, makkelijker en sneller aan te brengen want de pit is er al uit, gekleurd om het op te vrolijken en nog steeds goedkoop.
Pietverdrietdinsdag 10 september 2013 @ 00:17
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:48 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik vind die dingen dus blijkbaar als enige lekker?
Lust hier dan ook niemand cassata?
Met amarenakersen is dat heerlijk, niet met die decotroep
http://www.ilcuoreinpento(...)l-forno-con-amarene/
Klassieke cassata
http://www.ilcuoreinpento(...)-al-forno-siciliana/

[ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 10-09-2013 00:22:49 ]
golferdonderdag 12 september 2013 @ 01:13
Vanavond:

Er is niks raars aan een kwast. Een simpel ding met een steel en haartjes, om mee te verven. Varkenshaar, volgens traditie. Maar welk varken heeft zulke lange haren? En hoe onthaar je dan dat varken? Een raar verhaal over een doodgewone kwast.
serdonderdag 12 september 2013 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met amarenakersen is dat heerlijk, niet met die decotroep
http://www.ilcuoreinpento(...)l-forno-con-amarene/
Klassieke cassata
http://www.ilcuoreinpento(...)-al-forno-siciliana/
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:48 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik vind die dingen dus blijkbaar als enige lekker?
Lust hier dan ook niemand cassata?
Denk dat Karrel deze bedoelde
http://www.ilcuoreinpentola.it/ricette/dolci/cassata-siciliana/ of https://www.google.nl/sea(...)w=1680&bih=935&dpr=1
erg lekker mits je van zoet houdt ;) heb nog een stuk vers uit Sicilië in de koelkast staan. Die versiering/kersen varieren per streek op Sicilië de ene is wat versierder dan de ander.
Rickariodonderdag 12 september 2013 @ 20:40
Mooie boerderij :D
Oscar.donderdag 12 september 2013 @ 20:43
he, een andere dag :P
Oscar.donderdag 12 september 2013 @ 20:45
gebruiken vegans ook kwasten :P
Oscar.donderdag 12 september 2013 @ 20:50
he, nu weer dat groene jurkje in Shanghai :P
cinnamongirldonderdag 12 september 2013 @ 20:51
Ik irriteer me rot aan die Marijn met haar 'piks' de hele tijd.
Saai onderwerp trouwens.
Oscar.donderdag 12 september 2013 @ 20:51
arme varkens die levend worden opgehangen ;(
Tim_Schuhmacherdonderdag 12 september 2013 @ 20:56
arme eekhoorntjes!
golferdonderdag 12 september 2013 @ 21:12
Chinese mevrouw sprak heel behoorlijk Engels.
Die slachterij in China. :{

En dus worden we weer allemaal belazerd, want voor de helft synthetische haren er tussen.
Rickariodonderdag 12 september 2013 @ 21:22
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
arme varkens die levend worden opgehangen ;(
Dat was wel even minder. Verder een mooi arbeidsintensief product
Oscar.donderdag 12 september 2013 @ 21:26
quote:
15s.gif Op donderdag 12 september 2013 21:12 schreef golfer het volgende:
Chinese mevrouw sprak heel behoorlijk Engels.

ja, dat viel me ook op, dat tref je niet zo vaak bij lokale producten
SunChaserdonderdag 12 september 2013 @ 22:26
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
arme varkens die levend worden opgehangen ;(
DWDD nog gezien?
Oscar.donderdag 12 september 2013 @ 22:27
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2013 22:26 schreef SunChaser het volgende:

[..]

DWDD nog gezien?
Ga ik morgen wel even bekijken, maar hoezo?
SunChaserdonderdag 12 september 2013 @ 22:28
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 22:27 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ga ik morgen wel even bekijken, maar hoezo?
Jouw quote komt voorbij in n andere context. Veel kijkplezier :)
Rickariodonderdag 12 september 2013 @ 22:29
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2013 22:28 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Jouw quote komt voorbij in n andere context. Veel kijkplezier :)
Was van compleet andere orde.
SunChaserdonderdag 12 september 2013 @ 22:32
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 22:29 schreef Rickario het volgende:

[..]

Was van compleet andere orde.
Een ondersteboven hangend varkentje is een ondersteboven hangend varkentje :'(
Rickariodonderdag 12 september 2013 @ 22:41
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2013 22:32 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Een ondersteboven hangend varkentje is een ondersteboven hangend varkentje :'(
Ja, maar levend Vs dood.
Snoepje5vrijdag 13 september 2013 @ 00:30
Eekhoornhaar..

Worden toch ook niet levend opgehangen he :(
Amavrijdag 13 september 2013 @ 00:43
Weet iemand waar het volgende week over gaat?
MaximusTGvrijdag 13 september 2013 @ 01:00
Staat er gewoon op hoor; Yoghurt. Griekse, Turkse, Bulgaarse.
Amavrijdag 13 september 2013 @ 01:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:00 schreef MaximusTG het volgende:
Staat er gewoon op hoor; Yoghurt. Griekse, Turkse, Bulgaarse.
:') hihi
HenkieVdVvrijdag 13 september 2013 @ 01:23
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
arme varkens die levend worden opgehangen ;(
Ja dat snap ik ook niet helemaal. Verder een mooi en schoon proces vind ik. Leuke aflevering.
Ik zou het netter vinden als ze de dieren "gewoon" eerst zouden doden. Misschien is er een reden om dat niet te doen? Ze werden daarna onthoofd toch.
ClapClapYourHandsvrijdag 13 september 2013 @ 01:29
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen :')
golfervrijdag 13 september 2013 @ 11:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen :')
Een minuut minder pijn en stress en dat levert ook beter vlees op.
ClapClapYourHandsvrijdag 13 september 2013 @ 13:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 11:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Een minuut minder pijn en stress en dat levert ook beter vlees op.
Ze zullen er niet meer of minder om verkopen
Soldier2000vrijdag 13 september 2013 @ 19:35
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:23 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Ja dat snap ik ook niet helemaal. Verder een mooi en schoon proces vind ik. Leuke aflevering.
Ik zou het netter vinden als ze de dieren "gewoon" eerst zouden doden. Misschien is er een reden om dat niet te doen? Ze werden daarna onthoofd toch.
Meer werk.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen :')
Dierenleed?
golferdonderdag 19 september 2013 @ 13:55
Vanavond:

Grieken, Turken en Bulgaren. Ze staan gebroederlijk naast elkaar in de supermarkt. Yoghurt met een paspoort. Maar de drie soorten dikke yoghurt zijn voor een kaaskop moeilijk te onderscheiden. Een verhaal over cultuurverschillen in het zuivelschap.
MaximusTGdonderdag 19 september 2013 @ 13:58
Haha, cultuurverschillen, mooi dubbelzinnig.
StephanLdonderdag 19 september 2013 @ 20:31
Grasparkietje :D
alorsdonderdag 19 september 2013 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:31 schreef StephanL het volgende:
Grasparkietje :D
alorsdonderdag 19 september 2013 @ 20:33
Iedere groep vindt zijn eigen yoghurt het beste
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 20:33
Haha die eend die voorbij kwam rijden
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 20:34
Bullshit natuurlijk die AH yoghurt
Oscar.donderdag 19 september 2013 @ 20:36
Spreekt geen woord Nederlands maar geniet wel van haar PGBtje :')
Speculariumdonderdag 19 september 2013 @ 20:37
Goeie kassamiep.
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 20:38
quote:
4s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:36 schreef donald_dick het volgende:
Spreekt geen woord Nederlands maar geniet wel van haar PGBtje :')
:Z ook jij zou haar doen
Sideshowbobbiedonderdag 19 september 2013 @ 20:38
"Wat denk jij?!"

:')
Oscar.donderdag 19 september 2013 @ 20:42
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:38 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

:Z ook jij zou haar doen
Vrouwen met parkietjes O+
alorsdonderdag 19 september 2013 @ 20:43
Die Limbo :') 'Malluk'
Oscar.donderdag 19 september 2013 @ 20:43
Gaan we het weer over probiotica hebben :P
alorsdonderdag 19 september 2013 @ 20:43
Ajouad
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 20:44
Yoghurt cultuur specialist, wat een visitekaartje _O_
Rickariodonderdag 19 september 2013 @ 20:46
Ah dat ziet er bekend uit. Pa maakt ook altijd zelf yoghurt/Kefir met die bacteriën :)
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 20:47
De fantasieën van Marijn...
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 20:51
Echte Hollandse melk uit Zuid-Limburg :')
contactpersoondonderdag 19 september 2013 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:46 schreef Rickario het volgende:
Ah dat ziet er bekend uit. Pa maakt ook altijd zelf yoghurt/Kefir met die bacteriën :)
Goeie pa heb je dan, die moet je houden.

Anyway, wat is nu het verschil? Kan op het moment niet kijken maar ik denk vooral de hoeveelheid toegevoegde melkpoeder en room, aangezien sommige van die yoghurt soorten wel heel erg dik en vet zijn. Dat krijg je nooit voor elkaar zonder melkpoeder (en eventueel room) toe te voegen - dit verlaagt het vochtpercentage namelijk.
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 20:58
Nee de cultuur
contactpersoondonderdag 19 september 2013 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:58 schreef TUFKAL het volgende:
Nee de cultuur
Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.
#ANONIEMdonderdag 19 september 2013 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:02 schreef contactpersoon het volgende:

[..]

Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.
moet je maar kijken :P
contactpersoondonderdag 19 september 2013 @ 21:14
Ja, vanavond.
golferdonderdag 19 september 2013 @ 21:19
Haha, allemaal dus gewoon hetzelfde cultuurtje, alleen andere bereidings-wijze en ander vetpercentage. Tante van Erzin die al 35 jaar in Nederland woont sprak wel goed Nederland, hè?

Ajouad met z'n petjesklep op z'n Maroks scheef op het hoofd. _O-
Peunagedonderdag 19 september 2013 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Haha, allemaal dus gewoon hetzelfde cultuurtje, alleen andere bereidings-wijze en ander vetpercentage. Tante van Erzin die al 35 jaar in Nederland woont sprak wel goed Nederland, hè?

Ajouad met z'n petjesklep op z'n Maroks scheef op het hoofd. _O-
Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?
golferdonderdag 19 september 2013 @ 21:32
quote:
8s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:29 schreef Peunage het volgende:

Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?
Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.
#ANONIEMvrijdag 20 september 2013 @ 00:09
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.
Die benamingen zouden wel een beetje raar zijn, want daar komt die bacterie van nature niet voor.

Tot nu toe is die lactobacillus bulgaricus alleen in Bulgarije in de natuur aangetroffen. Daar kun je een takje van bepaalde planten in de warme melk steken en met een hoop geluk krijg je dan vanzelf yoghurt. [1] Maar een bacterie houdt zich natuurlijk niet strikt aan landsgrenzen, dus misschien werkt het in het noorden van Griekenland of Turkije (of in Macedonië) ook wel, zoals ze in de uitzending ook al zeiden.

Er gaat op internet ook een gerucht dat de lactobacillus bulgaricus niet zou overleven als je 'm naar het buitenland exporteert en dat je dus steeds verse aanvoer uit Bulgarije nodig zou hebben. Maar dat is onzin. Oorspronkelijk waren yoghurtculturen vaak onzuiver en bedierven dan al gauw; het was in Bulgarije dat ze voor het eerst een zuivere cultuur van alleen lactobacillus bulgaricus en die streptococcus thermophilus wisten te isoleren, die steeds opnieuw gebruikt kan worden (net als in het recept van die Turkse tante). Zo kwam dat broodje aap de wereld in. [2]

SPOILER: Bronvermelding
(1) Michaylova, M., Minkova, S., Kimura, K., Sasaki, T. and Isawa, K. (2007), Isolation and characterization of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus from plants in Bulgaria. FEMS Microbiology Letters, 269: 160–169. doi: 10.1111/j.1574-6968.2007.00631.x

(2) Stoilova, E. (2011). Deconstructing the Authenticity: Who, When, and How Created the Bulgarian Yoghurt. Myth-Making and Myth-Breaking in History and the Humanities, 125.
ßdonderdag 26 september 2013 @ 13:05
Vanavond:

Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Maar ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken. Maar hoe? De Keuringsdienst staat vroeg op, want de truc van de industriële bakker is moeilijk te achterhalen.

Lijkt mij een vrij saaie aflevering.
Pietverdrietdonderdag 26 september 2013 @ 14:39
Zuurdesem is niet brood hoe het vroeger was, zuurdesem is voor broden van roggemeel zodat je die kan laten rijzen terwijl rogge geen gluten heeft.
MaximusTGdonderdag 26 september 2013 @ 15:04
Dat is niet helemaal waar. Ook vroeger werden er broden met zuurdesem gemaakt die niet van rogge waren. Het is inderdaad zo dat je zuurdesem móet gebruiken als je een brood van 100% rogge of iig met een hoog aandeel rogge wil maken, niet dat zuurdesem alleen voor zulke broden is.
En rogge bevat wel degelijk gluten, maar veel minder dan tarwe en veel minder geschikt om luchtbellen vast te houden.

Wat betreft aflevering; waarschijnlijk maken ze in de fabriek gewoon gistbrood met wat rogge en van dat poeder dat je ook kan kopen, desempoeder. Dat is puur voor de smaak, want daar zitten geen levende gisten of melkzuurbacterien meer in.
Pietverdrietdonderdag 26 september 2013 @ 17:03
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is niet helemaal waar. Ook vroeger werden er broden met zuurdesem gemaakt die niet van rogge waren. Het is inderdaad zo dat je zuurdesem móet gebruiken als je een brood van 100% rogge of iig met een hoog aandeel rogge wil maken, niet dat zuurdesem alleen voor zulke broden is.
En rogge bevat wel degelijk gluten, maar veel minder dan tarwe en veel minder geschikt om luchtbellen vast te houden.

Wat betreft aflevering; waarschijnlijk maken ze in de fabriek gewoon gistbrood met wat rogge en van dat poeder dat je ook kan kopen, desempoeder. Dat is puur voor de smaak, want daar zitten geen levende gisten of melkzuurbacterien meer in.
Das idd héél vroeger, van voor de inzet van gisten in het brood.
Rickariodonderdag 26 september 2013 @ 20:37
Arme Bakker Bart man :{
MaximusTGdonderdag 26 september 2013 @ 20:43
Hahá, desempoeder, dat had ik nog eens goed voorspeld!
Rickariodonderdag 26 september 2013 @ 20:48
Mooi om die echte bakker aan het werk te zien ^O^

Die Grunniger doet het ook goed :)
Rickariodonderdag 26 september 2013 @ 20:50
Duitsers zijn sowieso veel beter bezig met naamgeving van voedsel heb ik het idee :{
themoledonderdag 26 september 2013 @ 20:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:37 schreef Rickario het volgende:
Arme Bakker Bart man :{
Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.
Stickertjedonderdag 26 september 2013 @ 20:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:37 schreef Rickario het volgende:
Arme Bakker Bart man :{
Bedoel je de kerel die eerst in zijn neus pulkte en daarna vroeg of hij een broed moest pakken? :r
Rickariodonderdag 26 september 2013 @ 20:51
quote:
14s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef themole het volgende:

[..]

Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.
Ze hadden hem beter anoniem kunnen houden.
Pietverdrietdonderdag 26 september 2013 @ 20:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef Rickario het volgende:
Duitsers zijn sowieso veel beter bezig met naamgeving van voedsel heb ik het idee :{
Veeleisende kieskeurige markt
StephanLdonderdag 26 september 2013 @ 20:52
Ze verkopen een illusie, joh :{

Ik had er sowieso nog nooit van dat brood gehoord.
Rickariodonderdag 26 september 2013 @ 20:52
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Veeleisende kieskeurige markt
En terecht! Reinheitsgebot ^O^

Die Groningsefabrieksbakkert gaat goede zaken doen denk ik :D
ClapClapYourHandsdonderdag 26 september 2013 @ 22:10
Haha wtf, die man van Baker Bart _O-
Die pulkt eerst ff lekker in z'n neus en gaat daarna brood pakken _O-
GooseFMdonderdag 26 september 2013 @ 22:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 22:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Haha wtf, die man van Baker Bart _O-
Die pulkt eerst ff lekker in z'n neus en gaat daarna brood pakken _O-
Das pistache ^O^
Snoepje5vrijdag 27 september 2013 @ 00:04
Bakker bart, ik vraag me altijd af hoe een broodje in 20 seconden warm kan zijn en toch knapperig..
Pietverdrietvrijdag 27 september 2013 @ 14:18
Schattig bakkertje, die krullenbol.
NoCigarvrijdag 27 september 2013 @ 14:34
Ik eet bijna alleen nog maar zuurdesembrood sinds http://tilburgsourdough.nl geopend is.
MaximusTGvrijdag 27 september 2013 @ 15:40
Nou ja, de man van Bakker Bart was iig wel eerlijk en deed het niet anders voor dan het is. Oké, hij deed een beetje ranzig.
Wat die man van de poeders zei vond ik alleen wel een beetje onzin. Dat een desemcultuur zo'n groot risico zou zijn voor de bakker. Maar imho, als je netjes en schoon werkt, met goed materiaal, en vasthoudt aan een goed schema, moet dat goed te doen zijn. Wat die ene bakker dus ook deed.
Revje1zondag 29 september 2013 @ 15:20
Die bakker bart had er gewoon geen verstand van. Die vent is echt geen bakker anders had hij het recept wel uit z'n hoofd op kunnen noemen. Hij liet gewoon even zien dat bakker bart de consument bedonderd.
MaximusTGzondag 29 september 2013 @ 15:25
Mwoah, vind ik een overdreven reactie. Natuurlijk is die man geen bakker, maar dat claimt ie toch helemaal niet? Hij is heel open, laat zelfs het ingevroren, deels gebakken brood zien/of was het ingevroren deeg?, inclusief document met alle ingredienten.
Bakker Bart is gewoon primair een broodjeszaak. Maar ik denk dat de consument wel slim genoeg is om te snappen dat er een verschil is tussen een echte bakker en een bakker Bart-filiaal.
Revje1zondag 29 september 2013 @ 16:14
Nee geloof me hij had er echt geen verstand van. Ook zijn reactie van dat er altijd gist op moet omdat het anders niks doet:) Door zijn onwetendheid zette hij Bakker bart te kijk.
Dat deeg was ingevroren.
Hij is indd wel open maar wel op de verkeerde manier. Je gaat toch niet als bakkerij zijnde zo laten zien dat je eigenlijk geen desembrood maakt maar namaak. Waarschijnlijk is hij gewoon filliaalmanager ofzo. Denk als je naar de fabriek gaat van bakker bart dat ze wel gaan zeggen dat ze echt desembrood maken.

Gelukkig had die krullebol er wel verstand van!
snellejelledonderdag 3 oktober 2013 @ 20:31
Spaanse sloffen _O_
sinterklaaskapoentjedonderdag 3 oktober 2013 @ 20:38
Varkensleer :')
Mylenedonderdag 3 oktober 2013 @ 20:41
Bij Zeeman 2 euro.
sinterklaaskapoentjedonderdag 3 oktober 2013 @ 20:43
Zei hij nou 'bagger kwaliteit' :P
snellejelledonderdag 3 oktober 2013 @ 20:45
Ik ga zo aan mijn sloffen knabbelen, lekker hoor :9
sinterklaaskapoentjedonderdag 3 oktober 2013 @ 20:46
Pantoffelanalist _O-
sinterklaaskapoentjedonderdag 3 oktober 2013 @ 20:48
Kut ik heb die van scapino, alleen wel de zwarte variant..
snellejelledonderdag 3 oktober 2013 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 20:48 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Kut ik heb die van scapino, alleen wel de zwarte variant..
ik ook, maar dan de blauwe. Smaakt prima :9
snellejelledonderdag 3 oktober 2013 @ 20:50
Mijn grote teen kriebelt al...!
themoledonderdag 3 oktober 2013 @ 20:51
Dit was een partij van een groothandel.
PirEdonderdag 3 oktober 2013 @ 20:52
Ik gebruik Chrome 29 moet ik me nu ook zorgen maken :+ :')
sinterklaaskapoentjedonderdag 3 oktober 2013 @ 20:53
quote:
14s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 20:51 schreef themole het volgende:
Dit was een partij van een groothandel.
Nieuwe test met een nieuwe partij rooie sloffen. Wel heel toevallig dat ze net sloffen van die ene foute partij kochten
themoledonderdag 3 oktober 2013 @ 20:53
quote:
12s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 20:52 schreef PirE het volgende:
Ik gebruik Chrome 29 moet ik me nu ook zorgen maken :+ :')
Ik denk dat IE6 gevaarlijker is.
ddxdonderdag 3 oktober 2013 @ 21:05
Zijn je scapino sloffen versleten, kan je ze nu gratis inruilen bij de scapino ;)
Snoepje5vrijdag 4 oktober 2013 @ 00:39
Haha gelukkig kom ik al nooit in de scapino.

Die lucht alleen al die daar hangt. Bleh!
golferwoensdag 9 oktober 2013 @ 15:57
Morgen:

Een enorme kipfilet van 700 gram, gekocht bij een Turkse slagerij. Dat is twee keer het gewicht van de gewone supermarkt kip. Met welke reuze kip hebben we hier te maken? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de kip met de flinke borst. Wonderbaarlijk genoeg, blijkt het een doodgewone kip te zijn. Al is het zo simpel nog niet. Deze kip heeft namelijk een handleiding die een nieuwe betekenis heeft aan het begrip kip. De kip kan groter, heel veel groter..
svannwoensdag 9 oktober 2013 @ 17:38
Ik heb dit weekend rode Spaanse sloffen van de markt gekregen.
Als je er niet op kluift is er niets aan de hand?
svannwoensdag 9 oktober 2013 @ 23:51
Net werd het programma herhaald.
Ik heb de iets duurdere echte Spaanse. Het etiketje leek ook wel.

Al kijk ik nu wel met argusogen naar de huid die in aanrakjng met de slof komt.
Lage lonenlanden, lage milieu-eisen.
Ook lekker voor die werknemers daarginds.
golferdonderdag 10 oktober 2013 @ 18:40
quote:
3s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 15:57 schreef golfer het volgende:
Morgen:

Een enorme kipfilet van 700 gram, gekocht bij een Turkse slagerij. Dat is twee keer het gewicht van de gewone supermarkt kip. Met welke reuze kip hebben we hier te maken? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de kip met de flinke borst. Wonderbaarlijk genoeg, blijkt het een doodgewone kip te zijn. Al is het zo simpel nog niet. Deze kip heeft namelijk een handleiding die een nieuwe betekenis heeft aan het begrip kip. De kip kan groter, heel veel groter..
1384272_10153313826015366_595979196_n.jpg
MaximusTGdonderdag 10 oktober 2013 @ 18:48
Wow, wat een enorme filet zeg.. Ben benieuwd van wat voor monsterlijk beest die komen :P.
golferdonderdag 10 oktober 2013 @ 18:54
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 18:48 schreef MaximusTG het volgende:
Wow, wat een enorme filet zeg.. Ben benieuwd van wat voor monsterlijk beest die komen :P.
Ik denk van een volgroeide kip i.p.v. een plofkip.
fespodonderdag 10 oktober 2013 @ 18:58
hier bij de turk zijn 2 kipfilets (aan elkaar) ruim 500 gram, maar dit is dus een enkele van 700 gram??
Oscar.donderdag 10 oktober 2013 @ 19:26
quote:
3s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 18:40 schreef golfer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
kan je mooi haar bh mee opvullen
#ANONIEMdonderdag 10 oktober 2013 @ 19:26
Horeca-kip waarschijnlijk.
ddxdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:21
Kruising kip en kalkoen oid ?
Oscar.donderdag 10 oktober 2013 @ 20:32
yoms
Peunagedonderdag 10 oktober 2013 @ 20:32
Het is weer begonnen.
MaximusTGdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:34
Toch een dubbele dus.
MilaNLdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:35
Vandaag worden er live kippen onthood in de uitzending!
Oscar.donderdag 10 oktober 2013 @ 20:35
iets met boezak
MilaNLdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:36
Kalkoen is ook lekker.
MaximusTGdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:38
Dat bangmaken met "uit china of taiwan" "gooi-en-smijt-winkels" vind ik altijd zo zielig he.
Oscar.donderdag 10 oktober 2013 @ 20:39
zo ploffen nooit :')
MilaNLdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:40
"Slachten" vinden we mooier dan "de dood vinden".
ErkendFokkerdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:41
130000 kippen per dag.. jezus
MaximusTGdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:41
Ah, dan zal er waarschijnlijk dus een daling in de groeisnelheid zitten na een bepaalde tijd. Óf er wordt eerder geslacht om kleine kipfilets te krijgen omdat de markt dat wil.
#ANONIEMdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:42
Marijn :D
MilaNLdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:43
Ik denk altijd dat Marijn vegetariër is. Maar dat zal wel niet zo zijn.
ErkendFokkerdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:44
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:43 schreef MilaNL het volgende:
Ik denk altijd dat Marijn vegetariër is. Maar dat zal wel niet zo zijn.
Is ze wel.. maar laatst at ze wel een stukje gerookt vlees in de whiskeyvatenaflevering
MilaNLdonderdag 10 oktober 2013 @ 20:46
quote:
99s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:44 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Is ze wel.. maar laatst at ze wel een stukje gerookt vlees in de whiskeyvatenaflevering
Best cru dat ze haar dan telkens naar die slachthuizen sturen.
Oscar.donderdag 10 oktober 2013 @ 20:47
wist ie niet dat kippen rustig worden zodra ze omdraaien :D
Oscar.donderdag 10 oktober 2013 @ 20:48
quote:
10s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:46 schreef MilaNL het volgende:

[..]

Best cru dat ze haar dan telkens naar die slachthuizen sturen.
gewoon trollen op de redactie :P
Oscar.donderdag 10 oktober 2013 @ 20:48
en dicht :P