FOK!forum / Culinesse à gogo / Nut vacumeermachine
Mercuredinsdag 21 mei 2013 @ 11:28
Ik vraag me al een tijdje af of het nuttig is om een vacumeermachine te kopen. Hoe vaak ga je zo'n apparaat nu echt gebruiken? Toevallig dat Ibood er vandaag een op de site heeft staan waardoor ik weer scherp ben en het nu eens bij jullie vraag.

Is een vacumeermachine nuttig? En zo ja, welke dingen kun je er nog meer behalve marineren en bewaren.
Prosposdinsdag 21 mei 2013 @ 11:31
vacuüm koken.
tony_clifton-dinsdag 21 mei 2013 @ 11:32
Interessant topic. Ik zou graag de volgende vraag toevoegen; hoelang gaat zoiets mee van 100 (60) euro? Is dat het onderste segment van de markt (direct kapot) of is dat al iets waar je wat mee kunt?


Zelf ben ik van 't principe van zo weinig mogelijk prefab te kopen. Ik kan dus gerust eens een namiddag staan koken om daar dan voor meerdere dagen van in huis te hebben. Dan is zo'n toestel wel handig denk ik.

Nog een extra vraag; kan je daarmee klaargemaakte dingen bewaren?
DroogDokdinsdag 21 mei 2013 @ 11:38
Deze moet je hebben: Is van homeshopping, zal dus wel goed werken.
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 11:39
Je kan alles wat je er in klaarmaakt in bewaren, en het blijft langer goed. omdat je de lucht er mee uit haalt.

Trouwens als je een goede wilt hebben denk dan maar in de prijsklasse rond de ¤6.000 . die apparaatjes die je bij telsel koopt zijn geen vacumeer apparaten, maar dingen die alleeen maar de lucht er een beetje uit zuigen. dan kan ook met een rietje en een plasticzakje met elastiekje.

Dat ding van telsell is een seal apparaat. die heeft ook voordelen, maar is geen vacuüm apparaat
MaximusTGdinsdag 21 mei 2013 @ 11:40
Ook niet oninteressant: Waar koop je extra zakken, en wat kosten die?
Huppelmutsdinsdag 21 mei 2013 @ 11:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ook niet oninteressant: Waar koop je extra zakken, en wat kosten die?
_O-
#ANONIEMdinsdag 21 mei 2013 @ 11:40
Goed model, je kunt er doorgaans ook goed in mixen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ook niet oninteressant: Waar koop je extra zakken, en wat kosten die?
Er zijn ook zakloze modellen.
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 11:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ook niet oninteressant: Waar koop je extra zakken, en wat kosten die?
De zakjes die je volgens de gebruiksaanwijzing moet kopen omdat andere merken het apparaat kapot maken kan je beter niet aanschaffen. Om dat die gewoon veel te duur zijn. De grote partijen merkloos bij de groothandel zijn vaker van betere kwaliteit, en duurzamer.
Beelzebufodinsdag 21 mei 2013 @ 11:45
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:31 schreef Prospos het volgende:
vacuüm koken.
Daar zou ik het voor gebruiken idd. Maar dan moet ik ook een goed regelbaar waterbad hebben. En dat kost nogal ¤¤¤
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 11:46
Deze moet je hebben
http://www.horepa.nl/vacuummachines_vacuum.htm
Beelzebufodinsdag 21 mei 2013 @ 11:47
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:40 schreef LompeHork het volgende:
Goed model, je kunt er doorgaans ook goed in mixen.

[..]

Er zijn ook zakloze modellen.
De meeste modellen zijn zakloos, maar dat is meer een [B&H] discussie.

Meer ontopic: ik meen dat Xenos deze zakken verkoopt?
DroogDokdinsdag 21 mei 2013 @ 11:52
quote:
Beetje overdreven lijkt me, thuis kook je toch ook niet op een horecafornuis.
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:52 schreef DroogDok het volgende:

[..]

Beetje overdreven lijkt me, thuis kook je toch ook niet op een horecafornuis.
Dat andere apparaat is geen vacumeer apparaat. maar een seal aparaat.

En een horecafornuis is niets meer dan een ding waar je je pan op zet en dan heet word. het enige verschil is het formaat.
DroogDokdinsdag 21 mei 2013 @ 11:56
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:53 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Dat andere apparaat is geen vacumeer apparaat. maar een seal aparaat.

En een horecafornuis is niets meer dan een ding waar je je pan op zet en dan heet word. het enige verschil is het formaat.
Dat ding uit de OP trekt tot -0,8 bar vacuum. Het is een ding dat de lucht uit een zakje haalt en het daarna luchtdicht dichtmaakt.
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 11:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:56 schreef DroogDok het volgende:

[..]

Dat ding uit de OP trekt tot -0,8 bar vacuum. Het is een ding dat de lucht uit een zakje haalt en het daarna luchtdicht dichtmaakt.
Ja klopt. dus een seal apparaat.
#ANONIEMdinsdag 21 mei 2013 @ 11:59
Oh shit, ik nam TS niet helemaal serieus, want ik zag dit:

SPOILER
NvBDC3u.png
Maar het gaat dus om deze: http://www.ibood.com/home-living-nl/nl/ _O-
DroogDokdinsdag 21 mei 2013 @ 11:59
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:57 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Ja klopt. dus een seal apparaat.
Het trekt toch (deels) de aanwezig lucht eruit, dus ook vacuum tot op een zekere hoogte.
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 12:00
ff print screen gemaakt, anders is dit topic over een week erg onduidelijk _O-

2w4z58h.png
Huppelmutsdinsdag 21 mei 2013 @ 12:01
quote:
11s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:59 schreef LompeHork het volgende:
Oh shit, ik nam TS niet helemaal serieus, want ik zag dit:

SPOILER
Maar het gaat dus om deze: http://www.ibood.com/home-living-nl/nl/ _O-
Ik ook :Y
Bartdinsdag 21 mei 2013 @ 12:02
quote:
11s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:59 schreef LompeHork het volgende:
Oh shit, ik nam TS niet helemaal serieus, want ik zag dit:

SPOILER
Maar het gaat dus om deze: http://www.ibood.com/home-living-nl/nl/ _O-
_O-
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 12:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:59 schreef DroogDok het volgende:

[..]

Het trekt toch (deels) de aanwezig lucht eruit, dus ook vacuum tot op een zekere hoogte.
Deze haalt alleen maar de lucht die bovenin het zakje zit eruit. voor effectief vacuum bij voedselproducten heb je minimaal -1 bar nodig.
Adolecensdinsdag 21 mei 2013 @ 12:04
De laatste keer dat ik een effectief vacuüm had, was het voor mijn gevoel meer dan -1 bar :{
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 12:05
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 12:04 schreef Adolecens het volgende:
De laatste keer dat ik een effectief vacuüm had, was het voor mijn gevoel meer dan -1 bar :{
minimaal dan :D.
Pino112dinsdag 21 mei 2013 @ 12:07
quote:
11s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:59 schreef LompeHork het volgende:
Oh shit, ik nam TS niet helemaal serieus, want ik zag dit:

SPOILER
Maar het gaat dus om deze: http://www.ibood.com/home-living-nl/nl/ _O-
Ik snapte het ook al niet _O-
GekkePoesdinsdag 21 mei 2013 @ 12:08
Je kan hem ook gebruiken voor als je je reserve sokken droog wilt houden bij een festival. ( in een goedkoop tentje)
MaximusTGdinsdag 21 mei 2013 @ 12:43
quote:
11s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:59 schreef LompeHork het volgende:
Oh shit, ik nam TS niet helemaal serieus, want ik zag dit:

SPOILER
Maar het gaat dus om deze: http://www.ibood.com/home-living-nl/nl/ _O-
Haha, nu snap ik je reactie ook pas:

quote:
14s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:40 schreef LompeHork het volgende:
Goed model, je kunt er doorgaans ook goed in mixen.

[..]

Er zijn ook zakloze modellen.
Pietverdrietdinsdag 21 mei 2013 @ 14:01
Heb er eentje van de Aldi, ideaal, vries al mijn vlees gevacumeerd in
Mercuredinsdag 21 mei 2013 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb er eentje van de Aldi, ideaal, vries al mijn vlees gevacumeerd in
Piet, wat voor zakken gebruik je daar dan voor? Zit hier ook nog een groot verschil in?
Pietverdrietdinsdag 21 mei 2013 @ 14:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 14:36 schreef Mercure het volgende:

[..]

Piet, wat voor zakken gebruik je daar dan voor? Zit hier ook nog een groot verschil in?
De rollen die meegeleverd waren, gewone diepvrieszakken werken niet
LeeHarveyOswaldwoensdag 29 mei 2013 @ 11:19
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:43 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

De zakjes die je volgens de gebruiksaanwijzing moet kopen omdat andere merken het apparaat kapot maken kan je beter niet aanschaffen. Om dat die gewoon veel te duur zijn. De grote partijen merkloos bij de groothandel zijn vaker van betere kwaliteit, en duurzamer.
Een Foodsaver heeft perse tunnelzakken nodig. Daar zit een profiel in. Daar kan je dus geen gladde zakken mee vacumeren (maar het resultaat is wel weer beter).
LeeHarveyOswaldwoensdag 29 mei 2013 @ 11:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 14:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De rollen die meegeleverd waren, gewone diepvrieszakken werken niet
Die van mij van de Lidl vacumeerd alles, zolang hij het maar dicht kan smelten. De Foodsaver is wat veeleisender.
Erasmowoensdag 29 mei 2013 @ 11:48
quote:
7s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 12:00 schreef GekkePoes het volgende:
ff print screen gemaakt, anders is dit topic over een week erg onduidelijk _O-

[ afbeelding ]
Wel tof een apparaat wat zich niet aan de natuurwetten houdt.
GekkePoeswoensdag 29 mei 2013 @ 11:51
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:48 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wel tof een apparaat wat zich niet aan de natuurwetten houdt.
Ja toch, een proffessioneel vacuüm apparaat werkt net andersom, die haalt de lucht eromheen weg, sealt het zakje, en dan pas wor het apparaat weer op druk gebracht, Je ziet dan ook allemaal luchtbelletjes in het product verschijnen.

Je mag trouwens geen hamsters in een vacumeer apparaat stoppen.
Erasmowoensdag 29 mei 2013 @ 11:51
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:51 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Ja toch, een proffessioneel vacuüm apparaat werkt net andersom, die haalt de lucht eropheen weg, sealt het zakje, en dan pas wor het apparaat weer op druk gebracht, Je ziet dan ook allemaal luchtbelletjes in het product verschijnen.

Je mag trouwens geen hamsters in een vacumeer apparaat stoppen.
Ik bedoel meer dat die een negatieve druk maakt.
GekkePoeswoensdag 29 mei 2013 @ 11:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:51 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik bedoel meer dat die een negatieve druk maakt.
Haha. oh zo. ja 0.8 bar bedoelen ze denk ik.
Erasmowoensdag 29 mei 2013 @ 11:53
quote:
7s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:52 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Haha. oh zo. ja 0.8 bar bedoelen ze denk ik.
Ik denk eerder 0,2 bar.
GekkePoeswoensdag 29 mei 2013 @ 11:54
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:53 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik denk eerder 0,2 bar.
0.2 is wel extreem voor voedsel producten denk ik. als 0 bar al absoluut vacuum is.
FranticDJwoensdag 29 mei 2013 @ 16:56
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:51 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik bedoel meer dat die een negatieve druk maakt.
Manometrisch mag ik hopen :o Anders heb je een goudmijntje in handen..

[ Bericht 0% gewijzigd door FranticDJ op 29-05-2013 17:13:18 ]
Pietverdrietwoensdag 29 mei 2013 @ 17:01
Zou graag een prof apparaat hebben, maar die investering kan ik niet verantwoorden.
Beelzebufowoensdag 29 mei 2013 @ 21:48
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou graag een prof apparaat hebben, maar die investering kan ik niet verantwoorden.
Ze kómen wel eens voorbij bij Troostwijk...

https://www.troostwijkauc(...)17667-10456-2218854/

[ Bericht 14% gewijzigd door Beelzebufo op 29-05-2013 21:54:24 ]
ikweethetooknietwoensdag 29 mei 2013 @ 21:52
Nog geen een Fokker die hem wil gebruiken om zijn pielemuis in te stoppen :?

Djeez posten en snel :D
Beelzebufowoensdag 29 mei 2013 @ 21:55
quote:
6s.gif Op woensdag 29 mei 2013 21:52 schreef ikweethetookniet het volgende:
Nog geen een Fokker die hem wil gebruiken om zijn pielemuis in te stoppen :?

Djeez posten en snel :D
Ik heb bij een slager gewerkt met een 'echte' vacuumverpakker. Mijn pielemuis hoeft daar niet in, ik vermoed dat het genoegen heftig maar zeer tijdelijk is.
Erasmowoensdag 12 juni 2013 @ 20:50
Vanaf morgen bij de Lidl:

NL_86682_01_b.jpg

http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_38908.htm
Erasmodonderdag 13 juni 2013 @ 14:33
Ik heb hem :P Kan ik mooi aardbeien invriezen voor aankomende winter _O_
Pietverdrietdonderdag 13 juni 2013 @ 14:36
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 14:33 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb hem :P Kan ik mooi aardbeien invriezen voor aankomende winter _O_
Je weet dat die papperig worden als je ze hebt ingevroren? Niet erg, prima in toetjes enzo.
henkde_jdonderdag 13 juni 2013 @ 14:48
Ook een mooie techniek ^O^
PureEvildonderdag 13 juni 2013 @ 14:57
Ik zie het voordeel van zo'n apparaat nog niet écht eigenlijk. Als ik wat wil invriezen gaat het gewoon in zo'n diepvrieszak met zo'n ijzerdraadje erom :?
Pietverdrietdonderdag 13 juni 2013 @ 15:21
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 14:57 schreef PureEvil het volgende:
Ik zie het voordeel van zo'n apparaat nog niet écht eigenlijk. Als ik wat wil invriezen gaat het gewoon in zo'n diepvrieszak met zo'n ijzerdraadje erom :?

Vacumeren werkt beter, geen rijpvorming in de verpakking.
Erasmodonderdag 13 juni 2013 @ 15:27
Het scheelt inderdaad vriesbrand op de producten, vooral vlees heeft eronder te lijden.

quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je weet dat die papperig worden als je ze hebt ingevroren? Niet erg, prima in toetjes enzo.
Ik gebruik ze voornamelijk voor in smoothies en dergelijke. Heerlijk, zoete zomeraardbeien in de winter.
Voor vlees gaat ie ook ingezet worden, ik koop altijd in grote hoeveelheden op bepaalde adresjes in Nederland en zo kan het veel beter worden ingevroren.
PureEvildonderdag 13 juni 2013 @ 16:31
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 15:27 schreef Erasmo het volgende:
Het scheelt inderdaad vriesbrand op de producten, vooral vlees heeft eronder te lijden.

Ah ok...Misschien toch maar eens over nadenken dan :)

Vlees haal ik hier ook in grootvoorraad :p
Spanky78donderdag 13 juni 2013 @ 23:33
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:51 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Ja toch, een proffessioneel vacuüm apparaat werkt net andersom, die haalt de lucht eromheen weg, sealt het zakje, en dan pas wor het apparaat weer op druk gebracht, Je ziet dan ook allemaal luchtbelletjes in het product verschijnen.

Je mag trouwens geen hamsters in een vacumeer apparaat stoppen.
Nja, ik heb ook geen ruimte voor een gasverpakker/vacuumapparaat met gaskamer. Laat staan voor de fles met stikstof...

Die dingen uit de OP werken best aardig.
Spanky78donderdag 13 juni 2013 @ 23:35
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2013 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vacumeren werkt beter, geen rijpvorming in de verpakking.
En minder oxidatie van vet. Dus bij vlees een langere houdbaarheid.
robber57vrijdag 14 juni 2013 @ 21:07
quote:
2s.gif Op woensdag 29 mei 2013 11:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Die van mij van de Lidl vacumeerd alles, zolang hij het maar dicht kan smelten. De Foodsaver is wat veeleisender.
Ik heb net ook maar die van lidl gehaald, het lijkt wel een ok ding.

Nog tips voor rollen plastic zak of zakjes?
Ik zag in de winkel zo 1-2-3 geen reserve rollen tunnel zak?
Wat ik al wel zag: de rol die is meegeleverd is HD-PE, dat is hoge densiteit PE en dat is hoogwaardiger (minder permeabel-dus meer gasdicht) dan de LD-PE waar diepvrieszakjes meestal van gemaakt zijn.
Het rolletje wat er bij zit is 3 meter dus dat is zo op.
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 21:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:07 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ik heb net ook maar die van lidl gehaald, het lijkt wel een ok ding.

Nog tips voor rollen plastic zak of zakjes?
Ik zag in de winkel zo 1-2-3 geen reserve rollen tunnel zak?
Wat ik al wel zag: de rol die is meegeleverd is HD-PE, dat is hoge densiteit PE en dat is hoogwaardiger (minder permeabel-dus meer gasdicht) dan de LD-PE waar diepvrieszakjes meestal van gemaakt zijn.
Het rolletje wat er bij zit is 3 meter dus dat is zo op.
PeHd zakken moet je hebben ja. Sligro heeft ze per 100, en de ziplocks van de Action voldoen ook goed :)
Pietverdrietvrijdag 14 juni 2013 @ 21:09
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 23:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En minder oxidatie van vet. Dus bij vlees een langere houdbaarheid.
Klopt.
Vriezer op -28 hebben staan helpt ook.
robber57vrijdag 14 juni 2013 @ 21:11
quote:
2s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

PeHd zakken moet je hebben ja. Sligro heeft ze per 100, en de ziplocks van de Action voldoen ook goed :)
Sligro is toch alleen met Kvk nummer? (bedrijven)
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 21:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:11 schreef robber57 het volgende:

[..]

Sligro is toch alleen met Kvk nummer? (bedrijven)
Ja :)
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 21:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:11 schreef robber57 het volgende:

[..]

Sligro is toch alleen met Kvk nummer? (bedrijven)
Geen action in de buurt? :)

Edit: Er staat niet meer specifiek op die doos dat ze PeHd zijn, dat stond er eerst wel op. Probeer het eerst dus een keer uit met een aardappel, en niet met een mooi stuk vlees :P
robber57vrijdag 14 juni 2013 @ 21:14
jawel ,zelfs in mijn gehucht maar ik vind het zo'n hopeloze winkel :') , alles wat ik er ooit gekocht heb voldeed niet of ging binnen 3 minuten stuk ;(
Pietverdrietvrijdag 14 juni 2013 @ 21:15
quote:
2s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Geen action in de buurt? :)

Edit: Er staat niet meer specifiek op die doos dat ze PeHd zijn, dat stond er eerst wel op. Probeer het eerst dus een keer uit met een aardappel, en niet met een mooi stuk vlees :P
Gebruik jij de ziplockbags van de action in je vacumeermachine?
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 21:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik jij de ziplockbags van de action in je vacumeermachine?
Voor niet-hete dingen gebruik ik nu vooral de foodsaver, maar die zakken zijn niet hitte bestendig. Met die van de Lidl heb ik een hele tijd die van de action gebruikt ja. En nu heb ik een stapel van de sligro liggen (die zijn dikker - bij die van de action wilde er nog wel eens een botje doorheen prikken).

De steak uit mn signature was in het plastic waar'ie in geleverd werd :)
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 21:18
Oh en die van de Sligro smelten beter dicht :)
robber57vrijdag 14 juni 2013 @ 21:23
quote:
2s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh en die van de Sligro smelten beter dicht :)
Maar daar kan ik als gewone boerenlul toch niet kopen?
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 21:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:23 schreef robber57 het volgende:

[..]

Maar daar kan ik als gewone boerenlul toch niet kopen?
Je kunt als gewone boerenlul wel kosteloos jezelf inschrijven bij de KVK. En dan kan je een pasje aanvragen. Of regel dat je met iemand mee kan. :) Geloof dat ze iets van 8 a 9 euro per 100 waren, ongeveer A5 formaat, dik plastic :)
Spanky78vrijdag 14 juni 2013 @ 21:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt.
Vriezer op -28 hebben staan helpt ook.
Ik heb een -40 staan hier... iets van 500 liter voorraad aan soep, stamppotjes, vleesjes, fruit uit het seizoen, geblancheerde groenten etc. Allemaal jaren houdbaar :)

P.S. WIl je goede vacuumzakken moet je eens kijken of je deze te pakken kunt krijgen:
http://www.hevel.nl/index.php?id=6
Sealen supergoed dicht, netjes schoon en allerlei types te krijgen, lichtdicht, hittebestendig (autoclaaf) etc.
Erasmovrijdag 14 juni 2013 @ 21:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:07 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ik heb net ook maar die van lidl gehaald, het lijkt wel een ok ding.

Nog tips voor rollen plastic zak of zakjes?
Ik zag in de winkel zo 1-2-3 geen reserve rollen tunnel zak?
Wat ik al wel zag: de rol die is meegeleverd is HD-PE, dat is hoge densiteit PE en dat is hoogwaardiger (minder permeabel-dus meer gasdicht) dan de LD-PE waar diepvrieszakjes meestal van gemaakt zijn.
Het rolletje wat er bij zit is 3 meter dus dat is zo op.
Lidl diepvrieszakjes kunnen er ook in, staat er specifiek op vermeld.
robber57vrijdag 14 juni 2013 @ 21:49
quote:
2s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je kunt als gewone boerenlul wel kosteloos jezelf inschrijven bij de KVK. En dan kan je een pasje aanvragen. Of regel dat je met iemand mee kan. :) Geloof dat ze iets van 8 a 9 euro per 100 waren, ongeveer A5 formaat, dik plastic :)
Hm ja, ik ken niemand die er in kan komen, misschien moet ik maar eens idd naar een kvk inschrijving kijken...

Bedankt voor het advies! :Y
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 22:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Lidl diepvrieszakjes kunnen er ook in, staat er specifiek op vermeld.
Wel in het apparaat, maar niet verhit :) Die smelten.
Erasmovrijdag 14 juni 2013 @ 22:41
quote:
2s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 22:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Wel in het apparaat, maar niet verhit :) Die smelten.
Bijgeleverde folie is ook maar tot 60*.
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 22:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 22:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Bijgeleverde folie is ook maar tot 60*.
Die van Foodsavert ook zoiets ja.

Mn asperges heb ik gister gekookt in die sligro-zakken. Meerdere minuten op 100 graden, dus die kunnen het zeker hebben. Zijn van Hevel:

http://www.hevel.nl/
Erasmovrijdag 14 juni 2013 @ 22:54
Ik heb vandaag als test een halve cake gevacumeerd :P

Wat me ook wel tof lijkt is complete maaltijden in een zak verwerken, zodat je die alleen nog maar hoeft te koken in de zak ter bereiding. Handig om in de vriezer te hebben :P
LeeHarveyOswaldvrijdag 14 juni 2013 @ 22:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 22:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb vandaag als test een halve cake gevacumeerd :P

Wat me ook wel tof lijkt is complete maaltijden in een zak verwerken, zodat je die alleen nog maar hoeft te koken in de zak ter bereiding. Handig om in de vriezer te hebben :P
Met die van de Lidl gaat dat nog wel denk ik? :) De aanhang hier dacht dat met de Foodsaver te doen, toen was er een cake van pakweg 5x5 centimeter over :P
Erasmovrijdag 14 juni 2013 @ 22:59
quote:
2s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 22:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Met die van de Lidl gaat dat nog wel denk ik? :) De aanhang hier dacht dat met de Foodsaver te doen, toen was er een cake van pakweg 5x5 centimeter over :P
Hij is vrij compact ja :P Maar de testplak veerde na het openbreken weer netjes terug in originele staat.