utrecht1970 | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:19 |
Ik heb een hele kip (1,5 kilo) gisteren rond 5 uur uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd. Vanochtend zelfs kip op een bord verder laten ontdooien, maar hij is nu nog steeds niet ontdooid en rond 4 uur wilde ik hem gaan bereiden (marineren etc voor eters). Hoe kan ik het beste het laatste gedeelte ontdooien? Ik dacht zelf aan kip in afgesloten zak doen en in koud water leggen een half uurtje. | |
RobinOok | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:22 |
Niet nodig. Dat ding is wel genoeg ontdooid. Gewoon verder mee gaan zoals je wilt. | |
zwartja | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:38 |
Of gewoon net iets langer braden dan normaal. Of een klein tikje geven in de magnetron. | |
dWc_RuffRyder | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:40 |
Heb je geen ontdooistand op je magnetron? En anders gewoon afgesloten in lauw water inderdaad. | |
RobinOok | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:41 |
Steek er een thermometer in. Dan zul je zien dat ie heus ontdooid is. | |
Erasmo | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:41 |
Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei. | |
dWc_RuffRyder | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:43 |
Goed punt, excuus ![]() | |
zwartja | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:49 |
Bacteriegroei? Als je die kip vandaag nog braad/bakt dan maakt dat niet zo veel uit denk ik. En die bacteriën hebben wel iets langer nodig om zich te ontwikkelen. Weet ik niet zeker hoor, ik denk gewoon hard op. | |
ikbennieuwopfok | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:50 |
hoe heet een nigger die een hele kip opeet | |
dWc_RuffRyder | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:51 |
Oh, als 'ie hem om 16:00 wilt bereiden is het een dik uur, maakt niet uit nee. 16:00 Morgen is een ander verhaal ![]() | |
zwartja | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:55 |
Dat is waar. TS geeft alleen niet aan of het voor morgen is of voor vandaag. Maar sowieso, als het voor morgen is zou ik die kip nu gewoon al lekker marineren ook al is 'ie nog wat bevroren en daarnaar gewoon weer de koelkast in. | |
zwartja | zaterdag 11 mei 2013 @ 14:56 |
Een kluivert. | |
porsche1 | zaterdag 11 mei 2013 @ 15:04 |
Afgesloten zak met lauw water kan ook, lauw vergalt het vlees niet. En anders in stukken snijden, ontdooit het sneller. | |
Nouk | zaterdag 11 mei 2013 @ 15:07 |
Zo snel mogelijk ontdooien lijkt me. Beter gelijk uit de vriezer in de magnetron ontdooien? | |
porsche1 | zaterdag 11 mei 2013 @ 15:09 |
Niet doen! Dit beïnvloed de smaak van de kip als een gek. Hierdoor krijgt het een smerige smaak en wordt het een soort van klef. | |
afstandbediening | zaterdag 11 mei 2013 @ 15:38 |
Een kip uit de vriezer heeft sowieso veel minder smaak dan een kip die je bij de poelier haalt. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 11 mei 2013 @ 17:02 |
Correct | |
afstandbediening | zaterdag 11 mei 2013 @ 17:28 |
Zolang de temperatuur boven de 70 graden na het garen is het veilig. Tot een graad of 60 gedijen ze goed maar daar boven zijn ze dood. Met kip moet je echt wel uit kijken ivm salmonella. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 mei 2013 @ 17:41 |
Dat de bacterien dood gaan tijdens het braden klopt, maar daarmee zijn de gifstoffen die ze daarvoor produceren niet weg. In koud water ontdooien, niet in lauw | |
afstandbediening | zaterdag 11 mei 2013 @ 18:49 |
Ga gewoon naar de poelier en haal een verse kip. Smaakt vele malen beter dan een diepvrieskip. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 11 mei 2013 @ 18:55 |
Ligt maar net aan je poelier, en de vraag ging over ontdooien. Persoonlijk eet ik zelden een kip, meestal alleen vleugels |