Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 14:40 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Heb je geen ontdooistand op je magnetron? En anders gewoon afgesloten in lauw water inderdaad.
Goed punt, excuusquote:Op zaterdag 11 mei 2013 14:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.
Bacteriegroei? Als je die kip vandaag nog braad/bakt dan maakt dat niet zo veel uit denk ik. En die bacteriën hebben wel iets langer nodig om zich te ontwikkelen. Weet ik niet zeker hoor, ik denk gewoon hard op.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 14:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.
Oh, als 'ie hem om 16:00 wilt bereiden is het een dik uur, maakt niet uit nee. 16:00 Morgen is een ander verhaalquote:Op zaterdag 11 mei 2013 14:49 schreef zwartja het volgende:
[..]
Bacteriegroei? Als je die kip vandaag nog braad/bakt dan maakt dat niet zo veel uit denk ik. En die bacteriën hebben wel iets langer nodig om zich te ontwikkelen. Weet ik niet zeker hoor, ik denk gewoon hard op.
Dat is waar. TS geeft alleen niet aan of het voor morgen is of voor vandaag. Maar sowieso, als het voor morgen is zou ik die kip nu gewoon al lekker marineren ook al is 'ie nog wat bevroren en daarnaar gewoon weer de koelkast in.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 14:51 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
[..]
Oh, als 'ie hem om 16:00 wilt bereiden is het een dik uur, maakt niet uit nee. 16:00 Morgen is een ander verhaal.
Een kluivert.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 14:50 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
hoe heet een nigger die een hele kip opeet
Niet doen! Dit beïnvloed de smaak van de kip als een gek.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 15:07 schreef Nouk het volgende:
Beter gelijk uit de vriezer in de magnetron ontdooien?
Een kip uit de vriezer heeft sowieso veel minder smaak dan een kip die je bij de poelier haalt.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 15:09 schreef porsche1 het volgende:
[..]
Niet doen! Dit beïnvloed de smaak van de kip als een gek.
Hierdoor krijgt het een smerige smaak en wordt het een soort van klef.
Correctquote:Op zaterdag 11 mei 2013 14:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.
Zolang de temperatuur boven de 70 graden na het garen is het veilig.quote:
Dat de bacterien dood gaan tijdens het braden klopt, maar daarmee zijn de gifstoffen die ze daarvoor produceren niet weg.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 17:28 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Zolang de temperatuur boven de 70 graden na het garen is het veilig.
Tot een graad of 60 gedijen ze goed maar daar boven zijn ze dood.
Met kip moet je echt wel uit kijken ivm salmonella.
Ga gewoon naar de poelier en haal een verse kip. Smaakt vele malen beter dan een diepvrieskip.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat de bacterien dood gaan tijdens het braden klopt, maar daarmee zijn de gifstoffen die ze daarvoor produceren niet weg.
In koud water ontdooien, niet in lauw
Ligt maar net aan je poelier, en de vraag ging over ontdooien.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 18:49 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Ga gewoon naar de poelier en haal een verse kip. Smaakt vele malen beter dan een diepvrieskip.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |