abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_126346513
Ik heb een hele kip (1,5 kilo) gisteren rond 5 uur uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd. Vanochtend zelfs kip op een bord verder laten ontdooien, maar hij is nu nog steeds niet ontdooid en rond 4 uur wilde ik hem gaan bereiden (marineren etc voor eters).

Hoe kan ik het beste het laatste gedeelte ontdooien? Ik dacht zelf aan kip in afgesloten zak doen en in koud water leggen een half uurtje.
  zaterdag 11 mei 2013 @ 14:22:24 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126346658
Niet nodig. Dat ding is wel genoeg ontdooid. Gewoon verder mee gaan zoals je wilt.
pi_126347290
Of gewoon net iets langer braden dan normaal. Of een klein tikje geven in de magnetron.
pi_126347338
Heb je geen ontdooistand op je magnetron? En anders gewoon afgesloten in lauw water inderdaad.
  zaterdag 11 mei 2013 @ 14:41:13 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126347391
Steek er een thermometer in. Dan zul je zien dat ie heus ontdooid is.
  zaterdag 11 mei 2013 @ 14:41:46 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126347412
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 14:40 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Heb je geen ontdooistand op je magnetron? En anders gewoon afgesloten in lauw water inderdaad.
Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.
pi_126347484
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 14:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.
Goed punt, excuus :@.
pi_126347711
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 14:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.
Bacteriegroei? Als je die kip vandaag nog braad/bakt dan maakt dat niet zo veel uit denk ik. En die bacteriën hebben wel iets langer nodig om zich te ontwikkelen. Weet ik niet zeker hoor, ik denk gewoon hard op.
pi_126347754
hoe heet een nigger die een hele kip opeet
Nieuw is niet altijd beter.
pi_126347790
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 14:49 schreef zwartja het volgende:

[..]

Bacteriegroei? Als je die kip vandaag nog braad/bakt dan maakt dat niet zo veel uit denk ik. En die bacteriën hebben wel iets langer nodig om zich te ontwikkelen. Weet ik niet zeker hoor, ik denk gewoon hard op.
Oh, als 'ie hem om 16:00 wilt bereiden is het een dik uur, maakt niet uit nee. 16:00 Morgen is een ander verhaal _O-.
pi_126347936
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 14:51 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Oh, als 'ie hem om 16:00 wilt bereiden is het een dik uur, maakt niet uit nee. 16:00 Morgen is een ander verhaal _O-.
Dat is waar. TS geeft alleen niet aan of het voor morgen is of voor vandaag. Maar sowieso, als het voor morgen is zou ik die kip nu gewoon al lekker marineren ook al is 'ie nog wat bevroren en daarnaar gewoon weer de koelkast in.
pi_126347972
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 14:50 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
hoe heet een nigger die een hele kip opeet
Een kluivert.
  zaterdag 11 mei 2013 @ 15:04:14 #13
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_126348235
Afgesloten zak met lauw water kan ook, lauw vergalt het vlees niet.

En anders in stukken snijden, ontdooit het sneller.
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
pi_126348344
Zo snel mogelijk ontdooien lijkt me. Beter gelijk uit de vriezer in de magnetron ontdooien?
  zaterdag 11 mei 2013 @ 15:09:46 #15
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_126348425
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 15:07 schreef Nouk het volgende:
Beter gelijk uit de vriezer in de magnetron ontdooien?
Niet doen! Dit beïnvloed de smaak van de kip als een gek.
Hierdoor krijgt het een smerige smaak en wordt het een soort van klef.
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
pi_126349569
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 15:09 schreef porsche1 het volgende:

[..]

Niet doen! Dit beïnvloed de smaak van de kip als een gek.
Hierdoor krijgt het een smerige smaak en wordt het een soort van klef.
Een kip uit de vriezer heeft sowieso veel minder smaak dan een kip die je bij de poelier haalt. :)
'krak'
  zaterdag 11 mei 2013 @ 17:02:05 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126352982
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 14:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Koud water is voldoende, het gaat om de warmteoverdracht. Lauw water wil je eigenlijk niet gebruiken in verband met bacteriegroei.
Correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126354219
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Correct
Zolang de temperatuur boven de 70 graden na het garen is het veilig.

Tot een graad of 60 gedijen ze goed maar daar boven zijn ze dood.

Met kip moet je echt wel uit kijken ivm salmonella.
'krak'
  zaterdag 11 mei 2013 @ 17:41:30 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126354584
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 17:28 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Zolang de temperatuur boven de 70 graden na het garen is het veilig.

Tot een graad of 60 gedijen ze goed maar daar boven zijn ze dood.

Met kip moet je echt wel uit kijken ivm salmonella.
Dat de bacterien dood gaan tijdens het braden klopt, maar daarmee zijn de gifstoffen die ze daarvoor produceren niet weg.
In koud water ontdooien, niet in lauw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126356698
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat de bacterien dood gaan tijdens het braden klopt, maar daarmee zijn de gifstoffen die ze daarvoor produceren niet weg.
In koud water ontdooien, niet in lauw
Ga gewoon naar de poelier en haal een verse kip. Smaakt vele malen beter dan een diepvrieskip. ;)
'krak'
  zaterdag 11 mei 2013 @ 18:55:34 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126356913
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 18:49 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Ga gewoon naar de poelier en haal een verse kip. Smaakt vele malen beter dan een diepvrieskip. ;)
Ligt maar net aan je poelier, en de vraag ging over ontdooien.
Persoonlijk eet ik zelden een kip, meestal alleen vleugels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')