abonnement Unibet Coolblue
pi_150408207
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:57 schreef Speculant. het volgende:

Bizar gewoon, kan er niet echt iets anders over zeggen 8)7

[..]

Tering, net gekeken.Ik citeer, het vlees kwam ik niet door met een standaard mes?
Ik heb der borst afgesneden maar dat is niet lekker alleen maar vet.

Godver
Even iets leuks doen nu want ik zat bijna te kotsen man
Ik zwaai naar dieren.
pi_150417347
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 01:09 schreef Geerd het volgende:

[..]

Tering, net gekeken.Ik citeer, het vlees kwam ik niet door met een standaard mes?
Ik heb der borst afgesneden maar dat is niet lekker alleen maar vet.

Godver
Even iets leuks doen nu want ik zat bijna te kotsen man
Heb je het afgekeken? Het meest bizarre vind ik nog wel dat hij, met het vertellen van bovenstaande, z'n geld eraan heeft verdiend en nog doet.
pi_150595172
Ik weet niet of het strikt genomen een 'documentaire' is en denk dat ie in andere topics al eens is genoemd, maar wil hier toch graag nog een keer dit youtube-kanaal aanraden:

https://www.youtube.com/user/TheGreatWar

Een kanaal dat elke week een filmpje van ongeveer 10 minuten uploadt over wat er precies 100 jaar geleden tijdens de Eerste Wereldoorlog gebeurde. Veel praten, weinig beelden, maar wel erg informatief en enthousiast verteld.

Verder worden er af en toe wat filmpjes met extra achtergrondinformatie over bepaalde gebeurtenissen of interessante personen toegevoegd. Al met al een perfect kanaal om eens in de zoveel maanden eens een middagje te besteden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Stranger op 13-03-2015 12:43:22 ]
pi_150595451
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 12:33 schreef Stranger het volgende:
Ik weet niet of het strict genomen een 'documentaire' is en denk dat ie in andere topics al eens is genoemd, maar wil hier toch graag nog een keer dit youtube-kanaal aanraden:

https://www.youtube.com/user/TheGreatWar

Een kanaal dat elke week een filmpje van ongeveer 10 minuten uploadt over wat er precies 100 jaar geleden tijdens de Eerste Wereldoorlog gebeurde. Veel praten, weinig beelden, maar wel erg informatief en enthousiast verteld.

Verder worden er af en toe wat filmpjes met extra achtergrondinformatie over bepaalde gebeurtenissen of interessante personen toegevoegd. Al met al een perfect kanaal om eens in de zoveel maanden eens een middagje te besteden.
* Isabeau klikt op like knop
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 16 maart 2015 @ 11:28:56 #280
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_150691024
Gisteren deze docu gezien over de Emmense punk-band The Schizo's, die in de jaren '80 in de regio veel stof deden op waaien. In hun korte bestaan hadden ze één LP uitgebracht.

De docu is het resultaat van een 2-jarige zoektocht om een exemplaar van die plaat weer terug te vinden.

nee, jij dan!
pi_150754951
Zojuist alle zes de afleveringen van The Jinx. The Life and Deaths of Robert Durst gezien. Fascinerend.

quote:
Deze Amerikaanse miljonair lijkt (dan toch) drie moorden te hebben bekend
Robert Durst.

Robert Durst. Foto Reuters/ Mike Segar
door Frank Huiskamp

What the hell did I do? Killed them all, of course. Ongetwijfeld ademloos zaten kijkers van de HBO-documentaireserie The Jinx gisteren voor de tv. Had Robert Durst, de 71-jarige miljonair uit een van Amerika’s rijkste families, nou net drie moorden bekend? De drie moorden de hij decennia geleden gepleegd zou hebben, altijd had ontkend en waaraan hij nooit schuldig werd bevonden? De drie moorden uit het bizarre verleden van Durst die filmmaker Andrew Jarecki al jaren dusdanig fascineerden dat hij er zowel een film als deze documentaire over maakte?

Wat er gebeurde

Het leek erop. Het was echt te horen. En het zijn beelden die zelfs mensen die de hele serie van Jarecki niet kennen rillingen over hun lijf bezorgen. Doortastend journalistiek en bijna politiewerk van Jarecki, dat uitmondt in een bijna Hollywood-clichématig, onvoorstelbaar ‘gelukkig’ einde.

Durst had net een interview - dat kostte hem flink wat moeite - met Jarecki afgerond waarin hij werd geconfronteerd met het hardste bewijs dat tot dan toe: een envelop die Durst gestuurd had naar Susan Berman, de schrijver en woordvoerder van Durst die een van zijn vermeende slachtoffers was, en een die was gestuurd naar de politie in Beverly Hills na de moord op Berman, waarin stond dat er een lijk bij haar thuis lag. Beide brieven geschreven in bijna identieke blokletters, beide met de naam ‘Beverly’ gespeld als ‘Beverley’.

Ja, hij had de brief naar Berman gestuurd, maar niet die naar de politie. Toen Jarecki hem de twee verkeerd gespelde ‘Beverleys’ liet zien, kon Durst niet zeggen welke hij dan niet geschreven had. Durst ging naar de wc, maar had zijn microfoon nog aan staan. Dan begint hij heel vreemd tegen zichzelf te praten, zoals je dat stiekem wellicht weleens doet in de spiegel, maar toch vooral ziet in films.

“There it is. You’re caught. You’re right, of course. But you can’t imagine. Arrest him. I don’t know what’s in the house. Oh, I want this. What a disaster. He was right. I was wrong. And the burping. I’m having difficulty with the question. What the hell did I do? Killed them all, of course.”

Kijkers wisten voor de finale van de zesdelige documentaire The Jinx al dat er iets stond te gebeuren. Gistermiddag (onze tijd) werd namelijk bekend dat Durst gearresteerd was in New Orleans in verband met de moord op Berman.

Wie was Durst en wat zou hij hebben gedaan?

De 71-jarige Robert Durst is de zoon van de New Yorkse vastgoedmagnaat Seymour Durst. Hij werkte voor zijn vaders bedrijf. In 1973 trouwde hij met Kathleen McCormack, die in 1982 spoorloos verdween. Haar verdwijning bleef onopgelost tot de politie in New York achttien jaar later het onderzoek daarnaar heropende. Susan Berman, de vrouw van wie gedacht werd dat zij wist wat er met McCormack was gebeurd en de vrouw die de politie daarover wilde verhoren, werd in december 2000 dood gevonden in haar huis. Durst werd verhoord in beide zaken, maar niets ten laste gelegd.

Na Bermans dood, vertrok Durst naar Texas. Daar leefde hij een leven als doofstomme vrouw in een pension, waarschijnlijk om onder de radar te blijven, totdat hij 2001 gearresteerd werd nadat er lichaamsdelen van zijn bejaarde buurman Morris Black in het water van de Galveston Bay gevonden waren. Durst sloeg op de vlucht, maar werd gepakt toen hij spullen stal uit een winkel in de staat Pennsylvania.

Volgens zijn advocaat Chip Lewis schoot Durst Black neer uit zelfverdediging en leed hij aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Durst werd vrijgesproken van moord, ook al had hij toegegeven Blacks lichaam in stukken te hebben gehakt.
The Jinx

Jarecki en zijn collega’s deden bijna tien jaar onderzoek voor de documentaire The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst, schrijft The New York Times. Het interessante daaraan was natuurlijk vooral dat Durst, ondanks het feit dat hij nog steeds verdachte was in de zaak rond de dood van Berman, medewerking verleende en zich uitgebreid liet interviewen.

Daarmee had hij zijn eigen ruiten min of meer al ingegooid, want de politie in Los Angeles besloot met dit gegeven het onderzoek naar Bermans dood te heropenen. Durst had Jarecki’s fictiefilm All the Good Things gezien, losjes gebaseerd op zijn leven, en benaderde hem zelf om zijn eigen verhaal te vertellen
De finale van de docu: de bekentenis
  maandag 23 maart 2015 @ 18:01:52 #282
49641 Individual
Meet John Doe...
  dinsdag 24 maart 2015 @ 18:28:23 #283
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_150992117
Louis Throux heeft weer een nieuwe aflevering van z'n weird and wonderful US subculture freakshow: The Criminally Insane.


Mooi om te zien hoe hij de zwaarste dingen zegt met z'n clumsy Englishman ways en er mee wegkomt.

Nu up de BBC iPlayer dus zal ook wel op youtube verschijnen.
reset
  dinsdag 24 maart 2015 @ 19:04:11 #284
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_150993267
Wij waren 'm aan het kijken gisteren maar toen kapte Hola ermee. }:|
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 24 maart 2015 @ 19:15:58 #285
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_150993798
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 19:04 schreef Isegrim het volgende:
Wij waren 'm aan het kijken gisteren maar toen kapte Hola ermee. }:|
Mijn Hola deed t prima vandaag en anders Zenmate.
reset
  dinsdag 24 maart 2015 @ 19:33:32 #286
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_150994625
Mag dit hier? geen bewegende beelden, maar wel een prachtige site, wil geen nieuw topic openen en hier zitten veel geschiedenis liefhebbers.
www.museumsyndicate.com
  dinsdag 24 maart 2015 @ 19:52:09 #287
409579 LuDann
All the way
pi_150995498
Oeh, tof topic. Ik stream eigenlijk meer via Chromecast dan ik tv kijk. Vooral socioculturele docu's. Een paar docu's die ik zelf wel goed of in ieder geval interessant vond (weet niet of ze al voorbij zijn gekomen):


quote:
A journey across three continents telling the story of the up and coming baby production industry in the age of globalization.



quote:
Meet 'Alice'. She is a four-year-old child out on the streets of London begging hours on end, day in, day out. 'Alice' is just one of Britain's Gypsy child beggars, and she can earn hundreds of pounds a day. For months, BBC Panorama filmed them as they worked the streets during last winter's snow, sleet and rain.

quote:
This Cutting Edge film explores one of the longest-running, most emotionally charged battles in British medical history.

In one corner, a pioneering doctor who dared to accuse mothers of abusing their own children. In the other corner are the mothers who counter-claim that the doctor was the abuser - using his power so that he could research on the children to test his own medical theories.

With unprecedented access to both sides of the story, this authored documentary by Bafta award-winning film-maker Leo Regan explores the controversy surrounding paediatrician Dr David Southall and the group of mothers he accused of abusing their children.

Filmed over two years, Regan gets to the heart of this war between doctors and mothers and tries to find out who's telling the truth.
  dinsdag 24 maart 2015 @ 20:21:25 #288
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_150997087
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 19:33 schreef Manke het volgende:
Mag dit hier? geen bewegende beelden, maar wel een prachtige site, wil geen nieuw topic openen en hier zitten veel geschiedenis liefhebbers.
www.museumsyndicate.com
Ook een heleboel bewegende beelden zo te zien: http://www.museumsyndicate.com/videoindex.php
reset
  dinsdag 31 maart 2015 @ 19:04:22 #289
428319 Treehut362
Brought to you by+TRht+
pi_151234193
🌳♪💻🌳🌳🌲
Peace Love
2c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
3. Ambient modern
  woensdag 1 april 2015 @ 21:12:28 #290
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151276470
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 19:04 schreef Isegrim het volgende:
Wij waren 'm aan het kijken gisteren maar toen kapte Hola ermee. }:|
Heb je deel 2 ook al gezien?
reset
  donderdag 2 april 2015 @ 13:06:15 #291
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151291634
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 21:12 schreef Individual het volgende:

[..]

Heb je deel 2 ook al gezien?
:N
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 april 2015 @ 23:32:09 #292
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151375139
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 21:12 schreef Individual het volgende:

[..]

Heb je deel 2 ook al gezien?
Die moeder van die ene patiënt. :o Dat helpt ook niet echt. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 13 april 2015 @ 18:47:21 #293
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151653402
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 23:32 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die moeder van die ene patiënt. :o Dat helpt ook niet echt. :')
Louis weet ze wel te vinden hè? :D
reset
  maandag 13 april 2015 @ 19:10:55 #294
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151654324
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 18:47 schreef Individual het volgende:

[..]

Louis weet ze wel te vinden hè? :D
Dat wijf was gestoorder dan d'r kind. Volgens mij komt het gewoon door haar. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 28 april 2015 @ 19:54:49 #295
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_152103786
‘Rent-a-Foreigner in China’
In China, it’s hard to find a city that has not built ambitious new districts on its rural periphery. But overbuilding has led to ghost towns: Towering rows of luxury apartments sit completely empty, especially in smaller cities in China’s hinterlands. The lifeless streets seem to contradict official claims that these new developments will become booming, globalized cities.

In this Op-Doc video, I profile one interesting solution: the rent-a-foreigner industry. (New York Times).
  dinsdag 28 april 2015 @ 20:16:47 #296
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_152104367
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 april 2015 19:54 schreef Nibb-it het volgende:
‘Rent-a-Foreigner in China’
In China, it’s hard to find a city that has not built ambitious new districts on its rural periphery. But overbuilding has led to ghost towns: Towering rows of luxury apartments sit completely empty, especially in smaller cities in China’s hinterlands. The lifeless streets seem to contradict official claims that these new developments will become booming, globalized cities.

In this Op-Doc video, I profile one interesting solution: the rent-a-foreigner industry. (New York Times).
Bijzondere sub-cultuur! :D
reset
  PR en moderator donderdag 7 mei 2015 @ 02:56:37 #297
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_152357175

Zit weer in zo'n 9/11 youtube-loop. Meestal herhaling van dezelfde dingen, maar deze had ik nog niet gezien. Ander licht tussen al die verhalen. Ik vond 'm iig interessant en boeiend.
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  donderdag 7 mei 2015 @ 10:31:52 #298
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_152360426
In het kader van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, een overzicht van de NPO-documentaires van dit jaar: http://www.npo.nl/specials/4-en-5-mei
  donderdag 7 mei 2015 @ 11:13:36 #299
49641 Individual
Meet John Doe...
  donderdag 7 mei 2015 @ 11:14:48 #300
49641 Individual
Meet John Doe...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')