abonnement Unibet Coolblue
pi_125170563
Loj dat zijn idd dingen die erg jammer zijn. Gelukkig lijk je er goed mee om te kunnen gaan?

Danic jemig wat heftig :'( gelukkig liep het goed af :* en jee voor t plassen *O*
Wel raar van die gbs trouwens!

Ik moet ook maar eens gaan schrijven, ben al zoveel vergeten!
pi_125171586
:* voor jullie allebei. Fluxus is een van de zeer weinige dingen die me angst aanjaagt mbt m'n bevalling. En HELLP eigenlijk ook.

Gelukkig komt het beide weinig voor, niet om jullie ervaring te bagatelliseren, integendeel, maar om voor ons allen die nog moeten het idee van de geboorte ontspannen te houden ;).

[ Bericht 63% gewijzigd door Cwen op 11-04-2013 21:48:23 ]
Home is where the O+ is...
pi_125172162
oh danic, wat eng!! Dat je idd zelf niks kan doen lijkt me zo vreselijk! En je moppie maar slapen,haha.
Gefeliciteerd, hoop je snel te zien in het babytopic!

Loj, jouwes lees ik later!
pi_125173334
Wow, wat heftig Danic.

Mooi verhaal Loj, begrijp heel goed dat je blij was met het snelle ingrijpen, maar ook baalt van de manier waarop het is gegaan.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_125173576
Wat heftig LOj. Jammer dat bepaalde dingen zo zijn gelopen. Hoop dat je het een plekje kunt geven :*

Zal binnenkort ook mijn verhaal eens opschrijven.
pi_125175144
:o Loj wat lijkt jouw verhaal op de mijne! Hier PE, zelfde riedeltje met magnesium en ook ingeleid met 35 wkn, maar na 36 uur nog maar 1 cm ontsluiting, vervolgens ook een spoedks omdat mini het niet meer goed deed.
pi_125177075
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:40 schreef Cwen het volgende:
:* voor jullie allebei. Fluxus is een van de zeer weinige dingen die me angst aanjaagt mbt m'n bevalling. En HELLP eigenlijk ook.

Gelukkig komt het beide weinig voor, niet om jullie ervaring te bagatelliseren, integendeel, maar om voor ons allen die nog moeten het idee van de geboorte ontspannen te houden ;).
Zeker Cwen, ik wil ook niemand bang maken! Je moet ook gewoon vertrouwen hebben in je lichaam dat je een goede bevalling krijgt. Maar wees je ook bewust dat t anders kan lopen dan je verwacht. Niemand (ook de vk niet) had t bij mij zien aankomen..;) en ik ben behoorlijk naïef geweest als ik erop terugkijk.

En ja het is nu wel geland, maar erover praten was voor mij heel belangrijk. Maar het heeft wel ff geduurd voordat ik het kon loslaten en kon gaan genieten. Hoe gaat dat bij jou Danic?

Toevallig Poezebeest... Heb je ooit hier je bevallingsverhaal geschreven? Ben ik wel nieuwsgierig naar..
Ow en ben ook benieuwd naar die van Kyara en Fieder ;)
pi_125177207
Loj ik snap helemaal dat het je dan zo overvalt, en later kijk je erop terug en had je natuurlijk dingen anders gewild! Heftig verhaal weer.. :*
pi_125180600
Loj; nooit hier geplaatst, nooit de tijd genomen om het goed op papier te zetten.
pi_125180971
Loj, op de één of andere manier lukt het me goed om het een plekje te geven. Ik vertel erover, maar merk ook dat ik steeds beknoptere versies vertel.

Maar ik begrijp je heel goed en herken het vooral van mijn eerste bevalling. Toen heb ik een prima zwangerschap gehad en de bevalling was ook volgens het boekje. Alleen kon ik daarna niet plassen. Dit, icm kleinere factoren zoals aambeien als eieren door het persen en het niet kunnen bewegen in bed van de pijn e.d. zorgden ervoor dat ik me heel beroerd voelde en die roze wolk ver te zoeken was.

Daarom had ik me dit keer ook voorgenomen om echt te genieten van mijn kraamweek, wat er ook gebeurd. En dit is echt gelukt. Mede door een super kraamhulp en lieve vriend is dit
gelukt.

Praat er veel over en neem je voor zoveel mogelijk te genieten.
Bij de eerste heb ik een soort 'valse start' gehad en dat kwam nog wel even hard aan een paar dagen na deze bevalling; het besef dat ik nu veel meer geniet van alles en vooral de kleine, dan dat ik bij eva deed.
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:33:26 #36
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_125196324
Danic ik hield het ook niet droog bij het lezen van je verhaal. Jemig meis wat een heftigheid, en wat een helse ervaring ook voor je lief. Wat ontzettend fijn dat het allemaal goed is afgelopen en dat je zo kunt genieten. Het is jullie enorm gegund! Dikke :*.

Ik merk wel dat het me bezig houdt nu mijn eigen bevalling nadert. Ik voelde me zo goed na de snelle bevalling van Saar dat ik bang ben dat ik dat niet meer kan toppen ;).
pi_125196535
Loj heftig verhaal, ik zie hier ook herkenning in alleen zijn ze bij mij nooit aan een inleiding begonnen.
Poezebeest van jou weet ik het nog zo goed. Hoop zo dat je hier nog een keer een verhaal mag typen.
pi_125196915
Heftig Danic. Het komt in je posts daarna over alsof je het al een aardig plekje hebt kunnen geven. :)

Ik had nagenoeg eenzelfde bevalling, maar dan een halve liter minder bloedverlies door een placenta die er niet uit kwam. Ik schrik een beetje van jouw 'ze rukten er de placenta uit' :o eigenlijk.
Ik kreeg echter geen transfusie want ik had nog net 0,1 genoeg hb-waarde. Met als gevolg dat ik 3 dagen later thuis instortte omdat het hb alsnog zakte en per ambulance alsnog een ijzerinfuus mocht halen. }:|
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_125197020
Oh daar schiet je ook weinig mee op Kuuks!
Ik heb geen idee hoe laag mijn hb was, maar daar kom ik nog wel achter uit mijn bevallingsverslag denk ik.

Die placenta, ja die moest er echt uit. Mijn vriend omschreef het bloeden als "alsof er nog ergens een kraan open stond". Ik heb het niet gehoord, maar schijnbaar klonk het zo.

Ik merk ook wel dat ik soms nog niet doorheb wat de ernst was. Zo heb ik de volgende dag nog gevraagd waarom ze de placenta niet zelf even de tijd gaven om eruit te komen. Ging bij Eva ook heel snel :') Wist ik veel....
pi_125197155
Ik realiseerde me ineens hoeveel liter het is toen JD begon over colaflessen van 1,5 liter en die naast elkaar zette. Voor we beginnen te denken over nummer twee wil ik ook een soort kinderwens gesprek met de gyn of de vk.

Je vriend heeft ook een behoorlijke tik te verwerken zeg. Tsjeemig :o.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_125197533
Ja nou idd! Het is een hele harde, zeker aan de buitenkant, maar als het op familie aankomt is het heel anders. Dit was echt heel heftig, maar we hebben het er een paar keer over gehad de dagen na de bevalling en nu eigenlijk niet meer. Volgens mij hebben we het allebei naast ons neergelegd.

En goed om je kinderwens ook te bespreken met een gyn, voordat je eraan begint. Ik zou dat ook doen. Sterker nog, dat heb ik gedaan, een jaar na de bevalling van Eva omdat ik een verzakking heb. Ik wilde wel goed weten wat de gevolgen waren bij een tweede zwangerschap.
Maar nu helemaal, hoe groot is bijvoorbeeld de kans op herhaling?? Goed om te bespreken van tevoren!
pi_125197667
Ik had bij de eerste een fluxus gehad (2,5 liter) en mocht bij de tweede ook niet thuis bevallen (niet dat ik dat van plan was) Er stond tijdens de bevalling van de tweede een ok team klaar, de gyn was bij de bevalling en er lagen zakken bloed klaar. Ook lag er al allemaal medicatie klaar, mocht het nodig zijn. De placenta moest binnen 5 minuten eruit zijn anders werd het alsnog naar de ok. Ik kreeg na de bevalling nog medicatie om de baarmoeder sneller te laten krimpen. Kreeg ik ook nog even fijn naweeën.
*poef* nu is het weg
  vrijdag 12 april 2013 @ 15:14:58 #43
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_125197744
Ik heb ook een fluxus gehad. Ook net genoeg hb om geen transfusie te hoeven (hb van tussen de 3 en de 4 geloof ik). Placenta is toen met enige spoed op de ok verwijderd. Na de ks van de meisjes had ik nog een hb van 7,5 of zo.
pi_125202535
Kuukske en Danic toen ik de nacontrole had, kwam een eventuele volgende zwangerschap ook aan bod en kon ik daar vragen over stellen. Maar je kunt vast ook een aparte afspraak maken om dit te bespreken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_125205843
Oh zie je. Ik had al in mijn hoofd dat jij het bij M. Ook gehad had Kyara. Had ik het toch goed.
Van jou wist ik het niet KJ.

En die naweeën idd :X echt veel erger dan bij eva.
pi_125266976
Danic, wat heb ik gehuild bij het lezen van jouw verhaal zeg. Dat je daar zo ligt, en niemand je kan vertellen dat het goed komt, pffff ;( Heftig :*

Loj: jouw verhaal vind ik ook erg heftig. Met 35 weken al bevallen, wat een omschakeling als je verwacht over tijd te lopen. En enorm naar en verdrietig dat het niet allemaal is gelopen zoals je eigenlijk wilde. (Ik loop nu drie weken met pre-eclampsie, ben zó bang voor hellp. Jouw verhaal bewijst maar weer hoe enorm snel dat zich ontwikkelt, zonder dat je dat perse door hebt.)
  zondag 14 april 2013 @ 15:20:50 #47
35189 Troel
scherp en bot
pi_125267182
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:21 schreef danic het volgende:
Oh zie je. Ik had al in mijn hoofd dat jij het bij M. Ook gehad had Kyara. Had ik het toch goed.
Van jou wist ik het niet KJ.

En die naweeën idd :X echt veel erger dan bij eva.
Maar is dat bij een tweede niet altijd zo?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_125272973
Geen idee, dit is mijn eerste tweede :P
  zondag 14 april 2013 @ 17:53:11 #49
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_125274086
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 17:28 schreef danic het volgende:
Geen idee, dit is mijn eerste tweede :P
ik vond de naweeen bij de 3e niet erger dan bij de 2e in elk geval :P
  zondag 14 april 2013 @ 18:06:34 #50
35189 Troel
scherp en bot
pi_125274799
Nou ja, ik had bij Ruben er niet tot nauwelijks last van en bij Jochem heb ik er op een gegeven moment zelfs paracetamol voor geslikt.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')