Kortom, je wilt CMS Made Simple.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:11 schreef Tijn het volgende:
ontend bouw ik zelf wel. En die backend moet zich daadwerkelijk richten op het invullen van content ipv 101 opties te bieden voor allerlei randzaken die je misschien 1x wilt instellen maar verder nooit meer nodig hebt.
In hoeverre kun je met CMSMS de backend customizen? Want ik heb die demo-page wel eens bekeken, maar daar sprongen ook de tranen van in m'n ogen.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:11 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Kortom, je wilt CMS Made Simple.
Ja dat ook, maar tegelijkertijd wil ik auteurs niet naar een 'achterkant' sturen om alles aan te moeten passen. Gewoon live en shit, 2013 representquote:Op woensdag 10 april 2013 21:11 schreef Tijn het volgende:
Ik vind al die CMS'en trouwens maar shitIk wil alleen een backend, de frontend bouw ik zelf wel. En die backend moet zich daadwerkelijk richten op het invullen van content ipv 101 opties te bieden voor allerlei randzaken die je misschien 1x wilt instellen maar verder nooit meer nodig hebt.
Of Typo3.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:11 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Kortom, je wilt CMS Made Simple.
Aangezien het schrijven van content iets heel anders is dan het lezen van content, vind ik zo'n gescheiden omgeving met andere interface juist positief.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:13 schreef n8n het volgende:
[..]
Ja dat ook, maar tegelijkertijd wil ik auteurs niet naar een 'achterkant' sturen om alles aan te moeten passen. Gewoon live en shit, 2013 represent
welke versie was dat? Sinds 1.11 hebben ze een compleet nieuwe backend.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:12 schreef Tijn het volgende:
[..]
In hoeverre kun je met CMSMS de backend customizen? Want ik heb die demo-page wel eens bekeken, maar daar sprongen ook de tranen van in m'n ogen.
Inloggen en a la fok op edit drukken vind ik toch een stuk gebruiksvriendelijker ipv men naar een andere omgeving te sturenquote:Op woensdag 10 april 2013 21:14 schreef Tijn het volgende:
[..]
Aangezien het schrijven van content iets heel anders is dan het lezen van content, vind ik zo'n gescheiden omgeving met andere interface juist positief.
Ja, volgens mij een vrij recente versie. Maar het zag er allemaal nogal bloaty uit. Ik vond niet dat de content echt centraal stond.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:15 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
welke versie was dat? Sinds 1.11 hebben ze een compleet nieuwe backend.
En ja die is ook te customizen, al heb ik me daar nooit aan gewaagd.
Dat er geen templates of themes te vinden zijn is idd een pluspunt, want wie zit er nou op die eenheidsworst te wachten. Maar ik heb nog nooit een CMS gezien met een backend waarvan ik dacht "ja, dat kun je een klant zo voorschotelen en dan wordt-ie er gelukkig van".quote:Maar het is wel gewoon content managen pur-sang, vooral voor de "editor". En voor de developer is eigenlijk alles erop gericht dat je from scratch een frontend bouwt. Vandaar ook dat er niet superveel templates te vinden zijn. Zelf bouwen is makkelijker.
In FOK! krijg je ook een aparte edit-popup, en dat terwijl je hier maar een hele basale editor nodig hebt en een heel strak stramien hebt voor je content.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:15 schreef n8n het volgende:
[..]
Inloggen en a la fok op edit drukken vind ik toch een stuk gebruiksvriendelijker ipv men naar een andere omgeving te sturen
Als je "de klant" in de "editor" groep zet, wordt die niet lastig gevallen met menu-items over templates en settings en modules enzo. Heb laatst de grootste digibeet op de zweefvliegclub in een mailtje van 20 regels uitgelegd hoe hij pagina's kan aanpassen, en dat ging helemaal prima.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:18 schreef Tijn het volgende:
[..]
Dat er geen templates of themes te vinden zijn is idd een pluspunt, want wie zit er nou op die eenheidsworst te wachten. Maar ik heb nog nooit een CMS gezien met een backend waarvan ik dacht "ja, dat kun je een klant zo voorschotelen en dan wordt-ie er gelukkig van".
quote:Hoi *****,
Ik heb een beheer-account voor de website voor je aangemaakt.
hiermee kun je inloggen op de volgende pagina:
********
de gegevens zijn:
username: ****
wachtwoord: ******
deze gegevens kun je na het inloggen zelf wijzigen bij "mijn instellingen".
Als je op "inhoud" en vervolgens op "pagina's" klikt, krijg je een overzicht van alle pagina's van de website. Ze staan gerangschikt net als in het menu van de website. Als je op het blauwe pijltje naast een pagina klikt, komen ook de "subpagina's" die in het menu daaronder staan, tevoorschijn.
Door op de titel te klikken kom je op de wijzigings pagina. Het belangrijkste hierin zijn de twee grote tekstvelden, hierin staat de informatie zoals die op de website terecht komt. Je kunt hierin wijzigen wat je wilt.
Heb je hier iets gewijzigd, scroll dan naar boven en klik op "voorbeeld". Ziet het er goed uit, klik dan op "toepassen" en je wijzigingen zijn opgeslagen!
De overige velden hoef je waarschijnlijk niet te wijzigen, als je dit wel wilt doen, overleg dat dan even!
Groeten, David
Probleem met breed inzetbare cms-en vind ik ook dat ze eigenlijk nergens echt geschikt voor zijn. Modules zijn er wel maar doen me eerder denken aan hacks dan integrale oplossingen waar vanaf het begin over nagedacht is. Wordpress is voor mij 1 grote teringbende waardoor ik eerder geneigd ben iets zelf te maken, gelukkig heb ik me in kunnen schrijven voor een module backend web design op mijn academie.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:18 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
In FOK! krijg je ook een aparte edit-popup, en dat terwijl je hier maar een hele basale editor nodig hebt en een heel strak stramien hebt voor je content.
Voor een CMS ligt dat toch wat anders, je zou gigantisch veel vrijheid inleveren als je echt inline editen mogelijk wilt maken in een breed inzetbaar CMS.
Ook dan stoort het me dat het twee klikken kost na het inloggen voordat je voor het eerst de pagina's van je site terugziet. Dat is iets dat gelijk prominent in beeld moet staan vind ik. En het ziet er eerlijk gezegd ook gewoon niet uit, het lijkt wel Windows XP ofzo.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:21 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Als je "de klant" in de "editor" groep zet, wordt die niet lastig gevallen met menu-items over templates en settings en modules enzo. Heb laatst de grootste digibeet op de zweefvliegclub in een mailtje van 20 regels uitgelegd hoe hij pagina's kan aanpassen, en dat ging helemaal prima.
Het is natuurlijk ook niet wenselijk om het web nog verder te overspoelen met halfgare CMS'en die niet langer door de maker worden onderhouden. Wat dat betreft is het beter om een opensource pakket te nemen waar daadwerkelijk mensen mee bezig zijn. Maar welke dan de moeite waard is weet ik niet, want ik heb er nog nooit een gezien waar ik écht enthousiast van werd.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:22 schreef n8n het volgende:
[..]
Probleem met breed inzetbare cms-en vind ik ook dat ze eigenlijk nergens echt geschikt voor zijn. Modules zijn er wel maar doen me eerder denken aan hacks dan integrale oplossingen waar vanaf het begin over nagedacht is. Wordpress is voor mij 1 grote teringbende waardoor ik eerder geneigd ben iets zelf te maken, gelukkig heb ik me in kunnen schrijven voor een module backend web design op mijn academie.
Updaten van wordpress kan ook zorgen dat een module niet meer werkt? Ik heb altijd het idee dat open source software (niet alleen cms-en) leiden onder een gebrek aan filosofie. Beginnen vaak als klein project met een specifiek doel en een paar revisies later is er niks meer over van het initiële concept wat resulteert in onoverzichtelijke projecten dat houtje touwtje aan elkaar hangt. Waarschijnlijk heb ik het mis maar dat is zover mijn indruk van Drupal, Joomla, Wordpress etc. De andere genoemde paketten lijken te zijn gemaakt in 1995. Technisch prima in orde maar achterhaald als de pest.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:30 schreef Tijn het volgende:
[..]
Het is natuurlijk ook niet wenselijk om het web nog verder te overspoelen met halfgare CMS'en die niet langer door de maker worden onderhouden. Wat dat betreft is het beter om een opensource pakket te nemen waar daadwerkelijk mensen mee bezig zijn. Maar welke dan de moeite waard is weet ik niet, want ik heb er nog nooit een gezien waar ik écht enthousiast van werd.
technisch in orde bedoelde ik CMSMS, Typo3, Fork etc...quote:Op woensdag 10 april 2013 21:39 schreef Tijn het volgende:
Nou, technisch in orde... qua architectuur zijn vooral die laatste 3 die je noemt (Drupal, Joomla en Wordpress) en behoorlijk puinhoop imho. Daar is geen spoor van een beetje fatsoenlijk MVC-framework in te herkennen.
Ik heb dit gezien: http://www.opensourcecms.(...)=CMS%20Made%20Simplequote:Op woensdag 10 april 2013 21:39 schreef KomtTijd... het volgende:
[ link | afbeelding ]
Is dit wat je gezien had Tijn?
Content zit precies één klik weg.
Het werkt wel, maar niet voor file uploads. Het is een enorm gedoe om het file upload veld te stylen en te triggeren omdat browsers daartegen beveiligd zijn.quote:Op donderdag 11 april 2013 02:21 schreef kutkloon7 het volgende:
Hm, object.click() schijnt toch prima te werken in alle moderne browsers, vaag dat je daar niks over kan vinden.
Er is toch niets mis met het gebruik van jQuery?quote:Op donderdag 11 april 2013 02:05 schreef kutkloon7 het volgende:
Ik word nu ook zo'n beetje gedwongen om aan de jQuery (of andere library) te gaan: ik wil gewoon een bescheiden knop om een venster mee te openen om bestanden om up te loaden mee te kiezen, niet die joekel met 'Browse' erop.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |