Puala | woensdag 27 maart 2013 @ 10:17 |
Sinds afgelopen weekend ben ik in het bezit van een foodsteamer. Ik kreeg er een receptenboekje bij, maar als ik eerlijk ben loop ik er niet warm voor ![]() ![]() Ik heb gestoomde groenten, rijst, zalm en kip al geprobeerd en het was allemaal erg lekker ![]() Zijn er meer mensen van Fok! die koken met een food steamer/stoominzet/andere manier om te stomen? Zo ja, wat maak jij er in klaar? Of heb je een lekker recept? [ Bericht 2% gewijzigd door Puala op 27-03-2013 10:24:42 ] | |
Matty___ | woensdag 27 maart 2013 @ 10:22 |
heb hem niet maar heb een stoomnetje . Maak daar 90% van de groeten in klaar | |
#ANONIEM | woensdag 27 maart 2013 @ 10:27 |
Ik gebruik een Chinees stoommandje van bamboe, ik zal als ik weer thuis ben eens wat gerechten opsnorren. Hou er wel rekening mee dat het niet volledig gestoomde gerechten zullen zijn. Zelf vind ik vleespasteitjes erg lekker en stoom ik regelmatig dingen als paksoi en choy sum als bijgerecht, dat zijn kolen en lenen zich er prima voor. | |
Weltschmerz | woensdag 27 maart 2013 @ 10:38 |
Ik heb van die bamboe stoommandjes, en ik stoom groente graag. Bloemkool, Broccoli, courgettes ook wel eens gedaan, maar met name peultjes ben ik fan van. Het is vooral om de groente zelf zo smaakvol mogelijk te houden, dus niet zozeer voor echt recepten maar een pure bereiding. Ik heb het idee dat het wel wat uitmaakt voor de smaak, maar het is vooral dat ik dan heel makkelijk bijvoorbeeld een peultje eruit kan vissen om te proeven of die al precies gaar is. Je bent ook van het afgieten af, het is minder nat, handig als de witlof nog de oven in moet. Verder vind ik grof zout lekker omdat het zout dan niet gelijkmatig verdeeld is, en je daardoor meer smaaksensatie krijgt. Als je het in het water kookt dan werkt dat natuurlijk niet. Ook kun je nog even wat kaas over de broccoli of bloemkool raspen en mee laten smelten, dat werkt ook niet zo goed in kokend water. Ik vind het dus vooral handig bij het smaakvol bereiden van groente zonder daar al te veel mee te doen. | |
MaximusTG | woensdag 27 maart 2013 @ 10:39 |
Ik heb ook twee van die stapelbare Chinese stoommandjes, erg leuke dingen. Maak er bv bapao in, maar ook groenten en vis. Laatst bv had ik vis uit de oven, en gestoomde broccoli en aubergine uit de stoommand. Maar ik denk niet dat je het als compleet gerecht moet zijn, maar meer als een handige bereidingsmethode. | |
Pietverdriet | woensdag 27 maart 2013 @ 10:42 |
Als mijn manometer goed staat... Ed en Willem Bever met het stoomlied | |
sturmpie | woensdag 27 maart 2013 @ 10:42 |
ik had er een en deed er al mijn groenten in | |
trovey | woensdag 27 maart 2013 @ 11:24 |
Stoommandjes voor de magnetron ![]() | |
BasEnAad | donderdag 6 februari 2014 @ 14:51 |
Ik stoom de laatste tijd ook de meeste groentes is in een bamboe stoommandje. Vanavond staat broccoli op het menu. Heeft het zin om smaakmakers zoals peper, knoflook toe te voegen aan het mandje zodat de smaak in de groente trekt? Of is dat onzin? | |
RobinOok | donderdag 6 februari 2014 @ 16:05 |
Mijn all time favoriete stoomrecepten: http://www.aziatische-ingredienten.nl/gestoomde-vis-recept/ http://www.aziatische-ing(...)met-zwarte-boontjes/ | |
roos85 | woensdag 12 februari 2014 @ 19:50 |
Ziet er ontzettend lekker uit ![]() En wat een pracht foto's weer ![]() | |
Hagelkaas | woensdag 12 februari 2014 @ 23:41 |
Soort van crosspost: 1 blik kokosmelk, twee afgetopte blikken zelfrijzend bakmeel. Kneden tot elastisch, balletjes van maken en stomen tot gaar. (15-20 min, die op de foto zijn wel wat kleiner trouwens)![]() |