abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127587532
Wat je met die Bestron kunt doen is het bovenelement (450W) verwisselen met de onderste (550W).
Verder heeft het kunnen verwarmen tot 450 C imho weinig zin als daarmee alleen de bodem gaat verbranden terwijl de bovenkant wit blijft. Het monteren van een ventilator voorkomt dat de thermostaat te vroeg uitslaat zodat de bovenste gloeispiraal door kan blijven branden.
Mijn ervaring is een goed evenwicht zien te vinden tussen de temperatuur van de steen op het moment dat je de pizza erin doet en de tijd die nodig is om de bovenkant goed te krijgen. Dat duurt toch wel zo'n 4 tot 5 minuten. De steen koelt ook nog behoorlijk af tijdens het bakken van de pizza. Na 14 minuten alles aan is de steen ca. 350 C. Na 5 minuten pizza bakken is de steen ca. 270 C.
Deksel weer dicht doen en met alles aan de steen 2 minuten opwarmen tot weer zo'n 350 C.
Overigens is het deegrecept van MTG een lust om mee te werken. Met relatief weinig inspanning een perfecte pizzabodem.
pi_127626790
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

pi_127626920
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

[ afbeelding ]
Miss dan leuk om te vermelden welke tomaten je hebt gebruikt.
Ziet er goed uit :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127627307
Klopt, dat is een goeie haha. Ik was in de Makro en had daar de gepelde tomaten gekocht van Mutti. Hiervoor kocht ik altijd de Cirio uir de Vomar maar deze vind ik nog smaakvoller. Helaas zijn de Mutti vrij duur bij de Makro maar ik vond ze al erg goedkoop bij Amazon.de. Dus binnenkort maar tomaten bestellen naast mijn favo fishermans. :P

  maandag 10 juni 2013 @ 18:38:14 #215
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_127627319
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk kan dat. Zo speciaal zijn die dingen niet hoor. Ik heb mooiere/lekkerdere pizza's in de gewone oven gebakken dan in zo'n oventje. Als je nu alleen zo'n combimagnetron hebt die tot 230 gaat als oven; tja, dán is zo'n oventje een goed alternatief. Verder.. heb het al vaker gezegd, ze hebben gewoon een vreselijke warmteverdeling. De onderkant heeft een steen en wordt idd goed heet. Maar het bovenste element moet het alleen doen, waardoor die snel afkoelt als je de deksel open doet om de pizza erin te doen. Vervolgens blijft de rand/korst heel licht, behalve op plekken die te dicht bij dat element komen. Die worden zwart.
Wat voor oven heb je dan? Een goede ovensteen zou ik wel aanraden.
We hebben hier een Pelgrim type 190 uit 1984. Er is vrij weinig over te vinden op internet maar het is een gasfornuis met elektrische oven. De oven gaat tot 275 graden met boven en onder verwarming.
Na al die jaren duurt het voorverwarmen wat langer, maar hij komt nog steeds prima op temperatuur :) .
pi_128281964


Vond het deeg uit de diepvries nog best goed handelbaar. Maar net gemaakt is het wel een stuk lekkerder om mee te werken.
pi_128354848
Tijd om het toch maar weer eens te proberen! Ik heb tipo 00 bloem staan en die moet gebruikt worden!
Recept uit de pdf in de OP ziet er goed uit. Die kan ik vanavond maken om morgen te gebruiken als ik het goed heb gezien?
Is er trouwens nog een bepaald soort kaas die ik het beste kan gebruiken?
  † In Memoriam † vrijdag 28 juni 2013 @ 11:52:36 #218
91830 MaximusTG
pi_128354998
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 11:47 schreef Dragonberry het volgende:
Tijd om het toch maar weer eens te proberen! Ik heb tipo 00 bloem staan en die moet gebruikt worden!
Recept uit de pdf in de OP ziet er goed uit. Die kan ik vanavond maken om morgen te gebruiken als ik het goed heb gezien?
Is er trouwens nog een bepaald soort kaas die ik het beste kan gebruiken?
Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.

Edit: wat betreft kaas, net wat je zelf lekker vindt. Mozzarella is een logische keuze, maar een NLse gewone goudse kaas kan ook, of bv gorgonzola.
Ik zou niet snel voor een drogere kaas als parmezaan kiezen, omdat je die sneller verbranden. Als je dat wil gebruiken zou ik het wat later toevoegen.

Overigens kom ik er nu net achter dat iemand gewoon bijna die volledige tekst op zn eigen site gebruikt heeft, zonder bronvermelding..
pi_128378437
Kun je niet een alinea ergens op puntgrootte 0.1 invoegen die copy-pasters zo meekrijgen? :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_128378486
Ik heb eerder deze week De Perfecte Korst bereikt. Helaas geen foto genomen. :'(
  zondag 30 juni 2013 @ 12:49:42 #221
374892 bobbee
Bob's House
pi_128416973
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 11:52 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.

Edit: wat betreft kaas, net wat je zelf lekker vindt. Mozzarella is een logische keuze, maar een NLse gewone goudse kaas kan ook, of bv gorgonzola.
Ik zou niet snel voor een drogere kaas als parmezaan kiezen, omdat je die sneller verbranden. Als je dat wil gebruiken zou ik het wat later toevoegen.

Overigens kom ik er nu net achter dat iemand gewoon bijna die volledige tekst op zn eigen site gebruikt heeft, zonder bronvermelding..
Serieus, heb je een link?
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 13:13:27 #222
91830 MaximusTG
pi_128417976
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! mooi om te zien deze pizza's hier met verse ingrediënten. Meeste Nederlanders eten pizza's om van te huilen.
pi_128418171
Tellen pizzette wel?

laatst nog gemaakt.
  zondag 30 juni 2013 @ 17:05:09 #225
374892 bobbee
Bob's House
pi_128425099
quote:
Tsss, dat is natuurlijk wel heel triest....Dit staat er wel bij de saus:
"Met dank aan Joostg van het BBQforum voor het delen van dit recept !"
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_128425348
Snel simpel deegje voor vanavond in elkaar geklust :9 lekker pizza vanavond O+
Ja doei.
  maandag 1 juli 2013 @ 15:15:38 #227
374892 bobbee
Bob's House
pi_128461428
Gisteravond gezondere pizza gemaakt met volkoren meel. Als experiment omdat al dat wit brood heerlijk is maar niet zo gezond...wel lekkerder.
Ook heb ik 2 bestron ovens ter beschikking en zo kon ik ze eens goed naast elkaar vergelijken. Conclusie niet verrassend: De oude versie oven DLD9017 is echt veel beter omdat de temp zoals bekend veel hoger gaat en langer aan blijft. De nieuwe versie DLD9070 is bij mij nog niet uitgevoerd met ventilator dus die komt er zeker nog op!

Hier de foto's:

Volkoren deeg:




Nieuwe versie oven DLD9070:




Oud model bestron oven DLD9016:




"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_128464611
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 15:15 schreef bobbee het volgende:
Gisteravond gezondere pizza gemaakt met volkoren meel. Als experiment omdat al dat wit brood heerlijk is maar niet zo gezond...wel lekkerder.
Ook heb ik 2 bestron ovens ter beschikking en zo kon ik ze eens goed naast elkaar vergelijken. Conclusie niet verrassend: De oude versie oven DLD9017 is echt veel beter omdat de temp zoals bekend veel hoger gaat en langer aan blijft. De nieuwe versie DLD9070 is bij mij nog niet uitgevoerd met ventilator dus die komt er zeker nog op!

Hier de foto's:

Volkoren deeg:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Nieuwe versie oven DLD9070:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Oud model bestron oven DLD9016:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit alleen die kaas.. dat is geen mozzarella .. Doodzonde, pizza word zo zwaar met goudse kaas. In italie kan je overigens ook pizza gemaakt van ander meel krijgen. Bijvoorbeeld Kamut pizza.
  maandag 1 juli 2013 @ 18:25:42 #229
359821 lexvandoef
Guitar-Meister
pi_128468850
Al die baksels hier zien er echt heerlijk uit! Ik heb alleen met zo'n pakje pizzadeeg mix pizza's gemaakt maar dit slaat alles. Moet ik echt eens proberen!
  † In Memoriam † maandag 1 juli 2013 @ 20:20:02 #230
91830 MaximusTG
pi_128473161
Pizzaatje van vandaag:



260 gram deeg, 25 gram desem, beetje gist. 68% hydratie.
Belegd met salami, champignon, rode ui, rode paprika, basilicum en een mengsel van mozzarella en goudse kaas.
  maandag 1 juli 2013 @ 20:21:40 #231
374892 bobbee
Bob's House
pi_128473220
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 16:29 schreef mytec het volgende:

[..]

Ziet er goed uit alleen die kaas.. dat is geen mozzarella .. Doodzonde, pizza word zo zwaar met goudse kaas. In italie kan je overigens ook pizza gemaakt van ander meel krijgen. Bijvoorbeeld Kamut pizza.
De kaas is een mix van droge mozarella met jong belegen, en heel dun belegd. De pizza die nog niet gebakken is was de eerste en daar zat teveel op. De andere zijn veel dunner belegd met saus en kaas en dat gaat goed.
Als ik natte (buffel) mozarella neemt gaat het niet goed in het pizza oventje. Veel te nat. Althans, dat zijn mijn bevindingen...het mooiste is dat het volkoren deeg goed is gelukt en ook goed rekbaar net als normaal wit deeg! Was toch ong. 75% volkoren meel met 25% bloem en 90% water.

[ Bericht 7% gewijzigd door bobbee op 01-07-2013 20:27:19 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_128474614
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 20:21 schreef bobbee het volgende:

[..]

De kaas is een mix van droge mozarella met jong belegen, en heel dun belegd. De pizza die nog niet gebakken is was de eerste en daar zat teveel op. De andere zijn veel dunner belegd met saus en kaas en dat gaat goed.
Als ik natte (buffel) mozarella neemt gaat het niet goed in het pizza oventje. Veel te nat. Althans, dat zijn mijn bevindingen...het mooiste is dat het volkoren deeg goed is gelukt en ook goed rekbaar net als normaal wit deeg! Was toch ong. 75% volkoren meel met 25% bloem en 90% water.
Aah ok een mix dus altijd beter dan bij de meeste restaurants dan in NL. Wat je zegt klopt wel natte mozzarella wordt bij mij altijd snel donker. Maar belangrijker hoe smaakte het volkoren deeg? was het nog zwaarder om te eten dan normaal pizza deeg ;-)?
  maandag 1 juli 2013 @ 21:04:15 #233
374892 bobbee
Bob's House
pi_128475154
Ja het was zeker zwaarder. Vergelijk het met een witte en bruine volkoren boterham met kaas.
Maar dit zijn geen 'lege' koolhydraten zoals bij witte bloem die in je lichaam worden omgezet in suikers. Dus je eet er minder van en je hebt meer aan de energie en de vezels zijn beter voor je darmen.
Ik vind het wel wat, zal het zeker nog een keer maken. Maar de normale pizza komt ook zeker weer op tafel, die is en blijft onverslaanbaar qua smaak! ;) Je zet me wel aan het denken, volgende keer toch maar weer eens enkel een beetje tomaat, basilicum en een paar plukjes mozarella op de pizza.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_128475457
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 21:04 schreef bobbee het volgende:
Ja het was zeker zwaarder. Vergelijk het met een witte en bruine volkoren boterham met kaas.
Maar dit zijn geen 'lege' koolhydraten zoals bij witte bloem die in je lichaam worden omgezet in suikers. Dus je eet er minder van en je hebt meer aan de energie en de vezels zijn beter voor je darmen.
Ik vind het wel wat, zal het zeker nog een keer maken. Maar de normale pizza komt ook zeker weer op tafel, die is en blijft onverslaanbaar qua smaak! ;) Je zet me wel aan het denken, volgende keer toch maar weer eens enkel een beetje tomaat, basilicum en een paar plukjes mozarella op de pizza.
Wat je kan proberen is de oven warmer zetten als dat kan, en dan korter erin. In italie zag ik bij de afhaal, een hout gestookte oven waarbij de pizza's er nog geen 5 min in lagen.
  maandag 1 juli 2013 @ 21:44:59 #235
374892 bobbee
Bob's House
pi_128477326
Ja, dat is bekend en de oven die ik heb staat op vol vermogen wat resulteert in een temp van 425 graden gemeten op de steen. Ik laat nu de steen juist een beetje afkoelen en dan gaat de pizza erin. Anders gaat de bodem te hard in vergelijk met de toping.
De houtoven die jij hebt gezien heeft veel meer massa en is veel groter. Daar kan het vocht in verdampen. Als ze het goed doen is die oven 485 graden en is de pizza niet dikker dan 3mm en gaat de pizza max 45 seconden in de houtoven...
Bij de bestron oventjes blijft het vocht hangen in de oven en verdampt het minder snel door het missen van de massa en het kan niet goed weg...
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_128479869
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 21:44 schreef bobbee het volgende:
Ja, dat is bekend en de oven die ik heb staat op vol vermogen wat resulteert in een temp van 425 graden gemeten op de steen. Ik laat nu de steen juist een beetje afkoelen en dan gaat de pizza erin. Anders gaat de bodem te hard in vergelijk met de toping.
De houtoven die jij hebt gezien heeft veel meer massa en is veel groter. Daar kan het vocht in verdampen. Als ze het goed doen is die oven 485 graden en is de pizza niet dikker dan 3mm en gaat de pizza max 45 seconden in de houtoven...
Bij de bestron oventjes blijft het vocht hangen in de oven en verdampt het minder snel door het missen van de massa en het kan niet goed weg...
Zou heel goed kunnen heb het niet gemeten maar voor mijn gevoel was het snel ;-) Leuk om te weten daarom vond ik ze bij de houtoven misschien ook minder vochtig. Want ja ook in italie heb je soms pizza's die toch tegenvallen ;-)
pi_128701923
Ik heb geen pizzaschep en wil zaterdag lekker pizza maken. Ik vraag me af hoe ik makkelijk de pizza nadat deze bedekt is met toppings op de warme pizzasteen in de oven krijg, iemand een idee/suggestie?
  zondag 7 juli 2013 @ 22:30:10 #238
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128702299
Stuk karton.
pi_128703471
Ik leg de bodem gewoon op de steen voor ik aan de toppings begin, bakt die al een beetje voor. Toch ook geen slecht idee?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 7 juli 2013 @ 23:13:16 #240
221912 minilot
Nancy boy
pi_128704432
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2013 22:30 schreef Erasmo het volgende:
Stuk karton.
Dit! Ik gebruik al een hele tijd stukken karton als pizzaschep, werkt wonderbaarlijk goed! :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')