Pizza van de bbq was prima. Op zn heetst tikte de thermometer 360 graden aan. Pizzas waren in 5 minuutjes perfect gaar en bruin.quote:Op maandag 29 april 2013 10:16 schreef emil23 het volgende:
dat weet ik wel zeker. Heb hem al eens richting 400 graden gestookt.
Btw, omdat mijn stuk travertin vanochtend uit mijn handen gleed, heb ik noodgedwongen een stoeptegel moeten halen bij de gamma. Dat wilde prima trouwens. Voor 80 cent een prima steenovensteen.quote:Op dinsdag 30 april 2013 20:44 schreef emil23 het volgende:
[..]
Pizza van de bbq was prima. Op zn heetst tikte de thermometer 360 graden aan. Pizzas waren in 5 minuutjes perfect gaar en bruin.
Thanks FFT! Hij was ook erg lekker hoorquote:Op dinsdag 30 april 2013 14:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtig (weer) Maximus! Krijg er zin in
Extra zout toevoegen!quote:Op maandag 29 april 2013 16:04 schreef ASSpirine het volgende:
Maar uiteindelijk niet zoveel smaak aan
Ik denk dat het met de bovenwarmte in zo'n kettlepizza wel meevalt. In de meeste filmpjes zie je dat men eerst nog wat hout toevoegt voor de pizza er in gaat. Lijkt mij dat dan met dichte deksel er toch direct een temperatuur van boven de 350gr gehaald moet worden.quote:Op woensdag 1 mei 2013 11:11 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi verslag Spartagek! Ik denk dat het lastigste is om te zorgen voor genoeg bovenwarmte. Zo'n kettlepizza ziet er leuk uit, maar er zit dan teveel lucht boven de pizza, in de praktijk werkt ie niet zo goed schijnt. Heb er zelf namelijk ook wel eens een gebouwd. Volgens mij heb je meer aan een deksel van zo'n bbq waar je direct zo'n opening in slijpt.
Toen ik het probeerde heb ik gewoon ook inderdaad kolen en briketten onder de steen gestookt. Had bedacht om daarna een keer ook wat hout boven op het rooster te leggen, rondom de steen.
Verder nog geen mogelijkheid gehad om het in de praktijk uit te testen, toen bij mn ouders gedaan, zelf geen bbq/tuin.
Maar ik zou dan misschien ook nog een buis maken aan de onderste luchtopening en daar dan een ventilator aan koppelen, om de temperatuur op te stoken.
Ik weet dat heel veel Amerikanen op pizzamaking.com een kogelbbq gemod hebben met een gasbrander onderin.III
En natuurlijk, de FrankenWeber:
[ afbeelding ]
Zie ik nou taugé of blikasperge op je pizza?quote:Op donderdag 2 mei 2013 20:46 schreef emil23 het volgende:
Hier nog een van mijn creaties van een tijdje terug.
[ afbeelding ]
Blikaspergequote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:51 schreef Selestha het volgende:
[..]
Zie ik nou taugé of blikasperge op je pizza?
En als ik nou zeg dat ik alleen Euroshopper bloem in huis heb, en geen zin om andere bloem te halen omdat ik het zo weinig gebruik?quote:Op zaterdag 4 mei 2013 10:14 schreef MonkNL het volgende:
De bodem is het belangrijkste van de pizza.. Lekker zelf maken dus.. Anders kan je net zo goed een diepvries pizza van ene Dokter Oetker halen..
Kan wel op zich, en gedroogde gist is lang houdbaar ja.quote:Op zaterdag 4 mei 2013 10:17 schreef Resistor het volgende:
[..]
En als ik nou zeg dat ik alleen Euroshopper bloem in huis heb, en geen zin om andere bloem te halen omdat ik het zo weinig gebruik?
Gedroogde gist is ook wel redelijk lang houdbaar zie ik, mag ook mooi de vergeetkast in.
(ligt ook nog bakpoeder in zakjes die er uit zien alsof ze uit de jaren '80 komen)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |