Lijkt mij ook fantastisch, een houtoven.quote:Op vrijdag 26 april 2013 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is .
[..]
Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?
Waar heb je die plank vandaan !quote:Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. .
Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.
Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:
[ link | afbeelding ]
grappig, je zou zeggen dat verse gist meer smaak heeftquote:Op zondag 28 april 2013 14:56 schreef MaximusTG het volgende:
mooi!
Euhm, waarom verse gist en geen instant gist? Je kan het ook omdraaien.
Het is precies hetzelfde beestje, met een, voor een particulier zeker, verwaarloosbaar prijsverschil. En instant gist is gewoon veeeeeel langer houdbaar. Je kunt het altijd in huis hebben. Verse gist heeft geen toegevoegde waarde..
Ah, weer wat geleerd!quote:Op zondag 28 april 2013 18:08 schreef MaximusTG het volgende:
Nee hoor, helemaal niet. Als je deeg smaak krijgt van de gist, dan gebruik je teveel gist.
http://www.sfbi.com/fresh_yeast_vs_instant_yeast.html
"We would like to dispel the myth that fresh yeast produces better bread than dry yeast. In fact-if used properly-dry yeast will produce the exact same bread as fresh yeast."
Het deksel zoveel mogelijk dichthouden.quote:Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
Mits goede gloeiende kooltjes eronder, kun je het in een Weber met de deksel erop met gemak richting de 300 graden krijgen, dus misschien kan ik daarin nog wel betere pizza's maken dan in de gewone oven!quote:Op maandag 29 april 2013 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ga je doen om te zorgen dat je pizza ook van boven genoeg warmte krijgt?
thnx, ik zal eens kijken als ik in de buurt ben.quote:Op vrijdag 26 april 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is. .
Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.
Op een kartonnetje kan inderdaad prima, want die is goed dun. plastic snijplank is te dik (tenzij je zo'n mooie flexibele hebt?) en kan idd vastkleven aan de hete steen.quote:Op maandag 29 april 2013 14:55 schreef ASSpirine het volgende:
Tweede pizza ging iets beter, doordat ik de pizza eerst op een stuk bebloemde karton heb gelegd
Alleen stond er op de doos van de pizzasteen, dat ik de pizza rechtstreeks op de steen mag asembleren en dan pas in de oven steken. Dan gaat mij het nut van de pizzasteen een beetje verloren...
Pizza van de bbq was prima. Op zn heetst tikte de thermometer 360 graden aan. Pizzas waren in 5 minuutjes perfect gaar en bruin.quote:Op maandag 29 april 2013 10:16 schreef emil23 het volgende:
dat weet ik wel zeker. Heb hem al eens richting 400 graden gestookt.
Btw, omdat mijn stuk travertin vanochtend uit mijn handen gleed, heb ik noodgedwongen een stoeptegel moeten halen bij de gamma. Dat wilde prima trouwens. Voor 80 cent een prima steenovensteen.quote:Op dinsdag 30 april 2013 20:44 schreef emil23 het volgende:
[..]
Pizza van de bbq was prima. Op zn heetst tikte de thermometer 360 graden aan. Pizzas waren in 5 minuutjes perfect gaar en bruin.
Thanks FFT! Hij was ook erg lekker hoor .quote:Op dinsdag 30 april 2013 14:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtig (weer) Maximus! Krijg er zin in
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |