abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_126076232
Bedankt voor de kritiek, en ik weet nu ook weer waarom ik lang geen pizza meer gegeten heb: de blaren in mijn mond die je voelt bij het tanden poetsen :X

• Lauw water in het glas gedaan, bruine suiker in opgelost, en daar al roerende het gist in gedaan, waarom er zo'n laagje op komt weet ik niet, in ieder geval niet van het bloem in het glas (ik moest de bloem nog pakken)
• Tomatenpuree uit een potje zuur? Weet je wel waar tabasco van gemaakt wordt? pepers in azijn. En dat zure geeft ook een beetje frisse smaak aan de vulling, maar ieder zo zijn voorkeuren :)
• Dat het deeg veel gerezen is klopt, en ja, dat waren ook die 2 bollen. Geen idee waarom, misschien omdat het (met deksel) in de oven die even op 40C aan het voorverwarmen was, en bij 40C weer uitgezet (warme plek) terwijl ik de vulling aan het snijden was. Te warm, te veel gist (korst smaakte wel goed), het feit dat ik een beetje vals heb gespeeld door wat griesmeel te vijzelen en dat door de bloem te gooien (had iets gelezen over 'te weinig gluten', en aangezien griesmeel aardig vol gluten zit...)

Maar zoals ik al zei, volgende poging over een paar maanden, als ik weer zin heb :)
(en ja, ik ben iemand van trial-and-error, handleidingen half lezen, en gewoon doen waarvan ik denk dat het aardig in de goede richting zit)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_126089128
Het is wel verdomde mooi weer om de stoeptegel heet te stoken en buiten pizza te eten.
  zondag 5 mei 2013 @ 17:55:59 #156
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_126097947
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2013 22:45 schreef Resistor het volgende:
gluten', en aangezien griesmeel aardig vol gluten zit...)
Ik geef je iig credits voor het expirimenteren ....

Bruine suiker :+
lager smeltpunt héél andere samenstelling dan "gewone" suiker

Zo te zien te veel vocht, volgende keer OF meer bloem, of minder water :)

bakplaat + bakpapier .... minder poetsen achteraf....
  zondag 5 mei 2013 @ 20:53:45 #157
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126105290
Vandaag een poging gedaan om pizza te maken...

Deze is gevuld met vis/paprika/ui/ & peper/zout eroverheen


Deze met tomatensaus/paprika/ui/kaas/spek/snijworst


Alleen....de bodem was iets te hard :{ Verder wel lekker :Y)
  maandag 6 mei 2013 @ 21:13:40 #158
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_126146830
Eindelijk weer lekker weer :9



Lekker simpel gehouden vandaag :) tomatensaus, verse tomaten, parmesan, feta, olijven, wat knoflook en wat sla :)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † maandag 6 mei 2013 @ 21:21:46 #159
91830 MaximusTG
pi_126147336
Lekker! Zeker icm het Weizenbier!
pi_126183593
Vanmiddag in de schuur van mijn schoonvader wat rvs plaatmateriaal bij elkaar gesprokkeld. Volgende project, zelfbouw kettlepizza-achtig apparaat.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 19:50:43 #161
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126185142
Maximus jij zegt dat het opbollen strakker moet.
Maar wat ik me afvraag waar is het opbollen voor bedoeld? Hoe weet je of het strak genoeg is?

Heb afgelopen zaterdag weer eens pizza gebakken, waren erg goed gelukt 67% water gebruikt. Maar dat was toch nog wel nat hoor. Ik heb gerekend met 150 gram bloem per pizza, is dat een beetje gangbaar?
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 20:00:10 #162
91830 MaximusTG
pi_126185608
Je bolt je deeg op om een mooie buitenste "huid" voor je pizza te maken. De buitenkant van je bol deeg is tenslotte dat wat vervolgens de buitenkant van je pizza wordt.
Hoe weet je of het strak genoeg is - euh tja, dr staat toch een duidelijk filmpje in de OP? filmpje 1, die techniek gebruik ik ook, en dan een paar keer het deeg zo op zichzelf invouwen.

67%, dat is idd vrij nat. Maar dr zijn twee aspecten aan; sowieso is 67% hydratie bij de ene bloem heel anders dan 67% bij de andere bloem. Daarnaast is er nog hoe de persoon die het deeg behandelt het aanvoelt. Als je vaker met zulke degen werkt krijg je dr meer gevoel voor en vind je misschien zo'n deeg wel heel goed werkbaar. Had zelf laatst pizza met 74% hydratie.
  woensdag 8 mei 2013 @ 07:16:21 #163
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126204724
ik zal die filmpjes nog eens kijken.
Kneden doe ik niet met de hand, dat laat ik een machine doen. Deze kneed het deeg ca 10 minuten.
Daarna haal ik het eruit, kneed nog licht door en bol het zo goed mogelijk op.

Na de rijs heb ik het licht door gekneed, in bollen verdeeld en deze gevormd.

Het deeg voelde zeer zacht aan en was makkelijk te vormen. Als je dit deeg zou willen bewaren kan je dit dan in de vriezer doen na de rijs? Ik heb dit een keer gedaan en dat was geen succes.

Daarna in de bestron (oud model) die was voor verwarmd op stand 2 en zodra de pizza erin gaat op stand 3.

[edit] opbol filmpje gekeken. Deze persoon lijkt een stuk droger deeg te hebben dan wat ik heb gebruikt. Bij mijn deeg had je dit niet kunnen doen, het was te plakkerig.[/edit]

[ Bericht 9% gewijzigd door pmponer op 08-05-2013 07:28:56 ]
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 09:23:45 #164
91830 MaximusTG
pi_126206191
Heb je het na het bollen wel nog een keer laten rijzen dan? Je moet het deeg na opbollen laten rijzen en dán vormen.
Qua invriezen zou direct na het opbollen imho een goed moment zijn.

Deeg in filmpje is idd wat droger, maar dat kan ook prima met natter deeg. Gewoon handen goed bebloemen. Doe ik altijd zo.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:26:16 #165
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126212404
nee opbollen voor het rijzen. Als je het in de diepvries doet, wanneer haal je het er dan uit voor het beste resultaat? Ik zal de volgende keer ook wat foto's maken
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:28:42 #166
91830 MaximusTG
pi_126212509
Ik zou het dan de avond voor de dag dat je ze wil bakken eruit halen en in de koelkast zetten.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:30:56 #167
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126212607
Daar zat ik ook aan te denken inderdaad, dit had ik de vorige keer gedaan. Maar volgens mij was het deeg dat al een keer gerezen was, dat ging niet goed. Maar goed ik heb nu wel een idee hoeveel deeg ik per pizza nodig heb dus in principe hoef ik het niet meer in te vriezen. Een half fabrikaat zou nog kunnen zoals ik bij jou wel eens heb gezien.
Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:35:07 #168
91830 MaximusTG
pi_126212780
Een goede vuistregel is 0.43 gram deeg per cm2. Jij gaf aan 150 gram bloem per pizza te gebruiken. Inclusief water is dat 250 gram. 250/0.43 is 581 cm2. Delen door pi en daar de wortel dan van nemen geeft de straal van de pizza die je daar iig prima mee moet kunnen maken: 13,6 -> 27 cm diameter.
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:40:42 #169
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126213028
Nou dat klopt dan ongeveer ;)
ik had er nog niet over nagedacht verder, ben net achter wat nou bakkerspercentage is.
Drop you like an ill, bad habit
  donderdag 9 mei 2013 @ 13:16:20 #170
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_126258570
Gebruikt iemand deze techniek wel eens?

  donderdag 9 mei 2013 @ 18:26:02 #171
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126270881
Ik wil morgen weer een poging wagen.
Is het dan beter wanneer ik het deeg nu maak om het meteen na het opbollen in de koelkast te zetten of moet het eerst rijzen en dan in de koelkast.

Na het opbollen heb ik ze meteen in de koelkast gezet.

Opgebold deeg
in het bakje (had niet kleiner of hoger)
12 uur in koelkast 1
12 uur in koelkast 2
na een paar minuten in de bestron

Pizza met tomatensaus, mozzarella, ham, salami, ui, champignons en rucola

Volgende keer ga ik weer gewoon uit van 150 gram bloem per pizza, dat vind ik icm de bestron prettiger werken. Verder was ik niet zo tevreden over de handelbaarheid van het deeg, dit had een vochtigheid van 67% en eigenlijk vind ik dat te nat om makkelijk te verwerken.

[ Bericht 16% gewijzigd door pmponer op 11-05-2013 08:18:37 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_126278239
Vandaag voor het eerst mijn zelfgemaakte kettle-pizza-kloon geprobeerd.



Een van de resultaten.



@MaximusTG. De temperatuur boven de pizza is geen probleem. Voldoende hitte van boven.
  maandag 13 mei 2013 @ 16:45:36 #173
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_126435089
Ik ben van plan om vandaag alvast wat deeg te maken voor morgen. Wat voor bloem kan ik het beste halen voor het eerste deegrecept in de OP? Normaal gebruik ik Frans Krokant van Soezie voor het tweede recept.

Misschien moet ik er bij vermelden dat ik maar een simpel oventje heb welke maar tot 250 graden Celsius kan. Oh ja, het liefst ook verkrijgbaar bij de AH (XL).
pi_126649527
Na een tijdje ook weer eens pizza gemaakt, een simpele margherita. Beter dan menig pizza die ik laatst in Italie heb gegeten.



[ Bericht 0% gewijzigd door Terpentin07 op 17-05-2013 22:13:29 ]
  † In Memoriam † vrijdag 17 mei 2013 @ 21:16:32 #175
91830 MaximusTG
  zondag 19 mei 2013 @ 13:30:53 #176
214323 hoogvlieger
Vivat Rex!
pi_126719620
Telt dit ook?



Laatst gemaakt met een Deense blauwschimmel en plakken Coburger ham. Was allesjezus lekker maar door die kaas zat ik na een halve pizza al vol :P

Maarja wel volgende ochtend pizzaontbijt van de restanten ^O^
Blood Sugar Sex Magik
pi_126719986
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:30 schreef hoogvlieger het volgende:
Telt dit ook?

[ afbeelding ]

Neen.
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 19 mei 2013 @ 13:42:52 #178
91830 MaximusTG
pi_126720003
Let vooral ook op het veelzeggende woordje "zelf" in de TT.
pi_126720024
Ach, mensen lezen ook over het woordje 'oven' heen in het broodbaktopic! :P
Ja doei.
  zondag 19 mei 2013 @ 13:47:19 #180
214323 hoogvlieger
Vivat Rex!
pi_126720158
Mkay. Dan maak ik wel een apart topic over zelf pizza's maken met appie heijn pizza deeg :')
Blood Sugar Sex Magik
pi_126724169
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:47 schreef hoogvlieger het volgende:
Mkay. Dan maak ik wel een apart topic over zelf pizza's maken met appie heijn pizza deeg :')
Ik heb die ook wel eens gedaan, hij is wel super lekker.

Tegenwoordig maakt mijn vriend deeg zelf. Dat gaat prima, alleen flikker ik er telkens veel te veel op.
pi_126724831
Ik wilde gisteren even een steen halen. Er lag een prima rechthoekige, maar die winkeljuf beweerde dat ze, ook de ronden van o.a. dhr Oliver, niet geschikt waren voor temperaturen boven de 280 graden of zo. Klopt dat?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126732856
AH kant en klaar deeg super lekker noemen...
pi_126737773
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 19:15 schreef loecje het volgende:
AH kant en klaar deeg super lekker noemen...
En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg. :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 19:47 schreef loecje het volgende:

[..]

jummie

voor degene voor wie de inferno net iets te pittig is.
deze is ook lekker en net iets minder pittig:
[ afbeelding ]
Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.
  zondag 19 mei 2013 @ 21:08:36 #185
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_126738227
Gezonde pizza gemaakt. Deeg van tarwebloem (kon geen spelt vinden), gist, drupje olijfolie, beetje zeezout, lepel honing en water. Ingesmeerd met pesto en belegd met vleestomaten, mozzarella en rucola. Nom!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_126740935
quote:
7s.gif Op zondag 19 mei 2013 21:00 schreef Myraela het volgende:

[..]

En zo zijn er ook mensen die de Mc donalds lekker vinden. Of mensen die geen oesters lusten. Lekker boeiend zeg. :')

[..]

Zo vind ik helemaal kant en klaar pizza's niet lekker. Ieder zijn ding he.
lol heb je nu speciaal daarvoor mijn postgeschiedenis doorzocht voor een oude quote? Ik vergelijk kant en klaar dan ook niet met zelf gemaakte. En ook niet in een topic over zelfgemaakte pizza's.


Kant en klaar ligt hier in de vriezer voor een snelle hap met eigen beleg erop. Supper lekker? Nee, maar wel makkelijk. Voor lekkere pizza's maak ik ze zelf.

[ Bericht 2% gewijzigd door loecje op 19-05-2013 23:21:38 (tikfout) ]
  dinsdag 21 mei 2013 @ 18:52:27 #187
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126821320
Nu vanuit een rond containertje, dat vormt toch wat makkelijker.
Na de foto nog wat rucola toegevoegd, hij was erg lekker

Drop you like an ill, bad habit
  † In Memoriam † dinsdag 21 mei 2013 @ 19:06:48 #188
91830 MaximusTG
pi_126822086
Netjes pmponer, ik zie de vooruitgang!
  dinsdag 21 mei 2013 @ 20:31:27 #189
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_126827979
Bedankt, ik denk dat dit wel een blijvertje wordt. Vorige keer was het bakje te onhandig.
Had nu de bakjes met wat olie ingevet maar dit bleek te veel dus dat mag de volgende keer wel wat minder.
Drop you like an ill, bad habit
pi_126892993
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 15:56 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik wilde gisteren even een steen halen. Er lag een prima rechthoekige, maar die winkeljuf beweerde dat ze, ook de ronden van o.a. dhr Oliver, niet geschikt waren voor temperaturen boven de 280 graden of zo. Klopt dat?
Niemand die weet of ik zo'n gewone pizzasteen kan gebruiken in een oven van 350 graden en meer?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 09:52:54 #191
91830 MaximusTG
pi_126893041
Hoogstwaarschijnlijk wel, afhankelijk van het materiaal van de steen. Maar kan het je niet garanderen natuurlijk. Wat voor een oven heb je dan?
pi_126893115
Toen ik naar een steen op zoek was stond er vaak wel bij wat de max temperatuur was. En die zat vaak onder de 300 dacht ik..
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † donderdag 23 mei 2013 @ 09:58:29 #193
91830 MaximusTG
pi_126893187
Neem nou gewoon een goede chamotteklei-tegel/plaat. Die zijn tot 1300 graden C er tegen bestand..
pi_126894475
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:52 schreef MaximusTG het volgende:
Hoogstwaarschijnlijk wel, afhankelijk van het materiaal van de steen. Maar kan het je niet garanderen natuurlijk. Wat voor een oven heb je dan?
Een gasoven die iig 350 haalt. Maar ik heb er nog meer toepassingen voor, dus één steen, liefst niet al te dik en 35x35 zou wel ideaal zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_127155638
Bedankt voor het top recept!!

Heb alleen nog een vraagje voor mensen met een Bauknecht oven, de pizza stand geeft aan 300C maar als dat ding gaat piepen dat hij op temperatuur is dan geeft hij 240C aan en handmatig kan de temperatuur maar tot 250C met deze oven, weet iemand waarom dit gebeurt en of ik de oven heter kan krijgen?

Mijn geslaagde poging:

tevens eerste poging

[ Bericht 26% gewijzigd door partydyl op 29-05-2013 15:43:00 ]
pi_127218567
ik heb vandaag de bestron 9070 binnen gekregen en aangezien ik geen tijd had vandaag om zelf pizza te maken had ik een casa di mama pizza gekocht.
had hiermee wel als eerste het probleem dat deze te dik werd en daardoor de korst op een paar plekken tegen het element aan kwam en daardoor zwart werd.
De steen is ook al best smerig. hoe kan ik die het beste schoonmaken?
Ik zag ook dat je hem kunt tunen met een ventilator zodat die warmer word zit hier veel voordeel aan?
pi_127219301
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 20:00 schreef marties het volgende:
had hiermee wel als eerste het probleem dat deze te dik werd en daardoor de korst op een paar plekken tegen het element aan kwam en daardoor zwart werd.
Dat overkomt mij ook regelmatig.

quote:
De steen is ook al best smerig. hoe kan ik die het beste schoonmaken?
Etensresten kun je erafschrapen met een plamuurmes o.i.d. maar (vet) vlekken in de steen krijg je er niet meer uit. Maar dat geeft niet.

quote:
Ik zag ook dat je hem kunt tunen met een ventilator zodat die warmer word zit hier veel voordeel aan?
Hoe heter de over hoe beter de zelfgemaakte pizza, en hij is sneller klaar. Ik ben zelf nog steeds van plan de thermostaat een beetje bij te stellen, dat ventilatortje ben ik niet zo weg van.
  donderdag 30 mei 2013 @ 20:38:53 #198
374892 bobbee
Bob's House
pi_127220320
Er is een mini houtoven in de maak!
Check:
http://uuni.in/
Ik heb me alvast ingeschreven op de mailinglist, dit ding is echt TOP! (ik heb geen aandelen hoor, ben gewoon heel enthousiast ;) )

"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  donderdag 30 mei 2013 @ 20:40:45 #199
374892 bobbee
Bob's House
pi_127220405



[ Bericht 1% gewijzigd door bobbee op 30-05-2013 20:48:12 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_127220740
bedankt voor de tips kuifje ^O^
  vrijdag 31 mei 2013 @ 06:56:43 #201
374892 bobbee
Bob's House
pi_127238100
Die ventilator op de 9070 zou ik er zeker opzetten. Het oventje kan zo veel heter worden. En met die hetere temp kun je ook de steen schoon krijgen. Gewoon door hem op de hoogste temperatuur aan te zetten, de steen brand dan weer vanzelf schoon en wordt als nieuw.
Dr oetker pizza heeft geen nut. Gewoon zelf aan de slaag met deeg en toppings, lekker klooien. Je wordt er vanzelf handiger in door het te doen. En dan...... is het echt genieten!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  vrijdag 31 mei 2013 @ 18:55:03 #202
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_127258426
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_127258583
Kijk eens in FHF of er iemand is die daar in de buurt woont en die hem voor je op wil halen en hem een keer op een centraler punt kan afdroppen? :)
Ja doei.
pi_127259555
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:55 schreef MacorgaZ het volgende:
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Is het nog zo'n oude die 400 graden wordt? Dan ga ik misschien nog wel even op en neer.

quote:
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
Tenzij ie bevalt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')