Een harde droge korst krijg ik als ik de pizza te lang bakquote:Op woensdag 27 maart 2013 21:40 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe bedoel je dat precies? Broodachtig? Ik heb gewoon goed deeg; Misschien net als ik ff wat water de oven in sprayen als ie er in gaat?
Dit zal ik deze week eens proberen, als ik het korter bak is het deeg in het midden zo slap.quote:Op woensdag 27 maart 2013 21:40 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe bedoel je dat precies? Broodachtig? Ik heb gewoon goed deeg; Misschien net als ik ff wat water de oven in sprayen als ie er in gaat?
Dankjewel, ook namens mijn koksmaatje .quote:Op dinsdag 2 april 2013 19:24 schreef Goudvis87 het volgende:
Ziet er goed uit foodlover! En ik moest gniffelen om de samen wachten voor de oven heerlijk!
Weet je zeker dat je niet teveel saus of beleg gebruikt? Als je zo'n bestron/ferrari hebt: ik begin te bakken met alleen onderwarmte, en pas als er wasem vanaf komt (want dan kookt de saus) schakel ik over naar bovenwarmte. De bodem is dan lekker krokant,en bruin.quote:Op dinsdag 2 april 2013 21:14 schreef LoggedIn het volgende:
Dit zal ik deze week eens proberen, als ik het korter bak is het deeg in het midden zo slap.
hmm dan zou het toch goed moeten gaan. Misschien is het een optie om eerst de bodem voor te bakken, wachten tot het deeg gerezen is en dan pas saus en beleg erop. Dan is de bodem in elk geval gaar. Dat deed ik vroeger wel eens.quote:Op woensdag 3 april 2013 09:35 schreef LoggedIn het volgende:
Ik gebruik een normale oven @ 275' met een steen, die warm ik minimaal 45 min op zodat alles goed warm is. Ik denk dat de hoeveelheid saus wel goed is, als ik minder gebruik dan smaakt het niet lekker omdat het dan te dun verspreidt is.
Ja, eigenlijk wel, vooral dan de manier op de rug van de handen, wat je in het filmpje ook ziet. Dat gooien van de ene naar de andere hand ook een beetje, maar niet zo als in het filmpje.quote:Op zaterdag 6 april 2013 22:17 schreef LoggedIn het volgende:
Doen jullie je deeg op die manier vormen eigenlijk? Ik doe het zelf "gewoon" op het werkblad, voor m'n gevoel is de vorm dan veel makkelijker te controleren.
Dat kan ja; farina di grano tenero tipo 00 heeft in principe niet zo'n hoog glutengehalte, maar er zijn wel speciale farina's verkrijgbaar die wel van zachte tarwe zijn en tipo 00 maar toch een redelijk hoog glutengehalte hebben, speciaal voor pizza's. Bv. van Caputo.quote:Op zaterdag 6 april 2013 19:41 schreef LintuxCx het volgende:
Eindelijk eens het filmpje uit een vorig topic bekeken () over het vormen van de pizzabodem ... maar als ik dat soort dingen met mijn deeg doe valt het in een paar tellen uit elkaar!
Heb wel 00 bloem, maar misschien niet genoeg gluten dan. Ik zal de grootte wat beter in de gaten houden in elk geval, ws maakte ik ze tot nu toe net wat te groot.
Hmm, elder las ik juist dat meer water steviger deeg geeft. In elk geval, ik gebruik zo veel mogelijk de gewichten/combinaties uit jouw PDF. En dit keer ging het dus best wel aardig. Zo af en toe verscheen er een klein gat, maar dat was nadat ik al redelijk met het deeg had gespeeld. Vorige keer was het zo erg dat de pizza echt zo ongeveer uit elkaar viel op weg naar de steen.quote:Op zondag 7 april 2013 11:08 schreef MaximusTG het volgende:
Verder; met welk waterpercentage werk je nu? Tipo 00 is al veel sneller verzadigd dan andere bloem, dus je zou het bij wijze van experiment steeds wat kunnen verlagen, tot je deeg minder snel uit elkaar valt maar het nog wel mooi rijst in de oven (ik ga er nu even vanuit dat je bedoelt dat het helemaal onder de zwaartekracht uit elkaar rekt, niet scheurt).
Euh, had toevallig deze keer tijden beetje in de gaten gehouden; Volledig gebakken zaten er 8 minuten in, die half gebakken richting 4 minuten gok ik zo, maar die heb ik niet getimed.quote:Op zondag 7 april 2013 21:53 schreef Erasmo het volgende:
Hoelang bakte jij je halffabricaten ook alweer voor?
Ze waren wel wat bruiner dan lijkt op de foto, door de zoninval.quote:Op zondag 7 april 2013 21:58 schreef LoggedIn het volgende:
Zien er lekker uit Ze zijn wel lichter dan hoe ze er bij mij uit zien
Hier gaat er morgen weer een de oven in
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |